HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
3 Haziran 2021 Perşembe - 12:18

Karşıyaka Çocuk Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi açıldı

Karşıyaka Belediyesi tarafından Cumhuriyet Mahallesi’ndeki Bülent Ecevit Kültür Merkezi içerisinde kurulan ‘Çocuk Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’ törenle hizmete açıldı. Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay’ın ev sahipliğindeki açılış töreninde, meclis üyeleri ve bürokratlar da yer aldı. Katılımcılarla birlikte açılış kurdelesini kesen Başkan Tugay, merkeze tedavi ünitelerini bağışlayan Aykanlar Gıda’nın temsilcisi Emre Kaleli’ye teşekkür plaketi takdim etti.

Karşıyaka Çocuk Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi açıldı

İki diş hekiminin görev yaptığı merkez, Karşıyaka’da ikamet eden ailelerin 6 - 12 yaş arası çocuklarına ücretsiz olarak hizmet verecek. İlk etapta bu yaş aralığındaki çocukların ağız ve diş taramasının yapılması hedeflenirken, aileler bu hizmetten yararlanmak için hafta içi mesai saatlerinde 361 51 39 numaralı telefondan randevu alabilecek. Kontrolden geçirilecek çocuklar, teşhis aldıkları takdirde ya merkezde tedavi edilecek ve kontrole çağırılacak ya da devlet / üniversite hastanelerine yönlendirilecek. Merkeze gelecek tüm çocuklara fırçalama eğitimi de verilecek. Hem çocuklar hem de aileler, ağız ve diş sağlığı konusunda bilinçlendirilecek.  

“HEDEFİMİZ TÜM ÇOCUKLARA ULAŞMAK”

Çocuk Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’nin Karşıyaka’ya hayırlı olmasını dileyen Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay “Bugün bizim için özel ve güzel bir gün. Seçimden önce konuştuğumuz, yapalım diye karar verdiğimiz hizmetlerden bir tanesini bugün itibariyle başlatıyoruz. Çocukluk çağında ağız ve diş sağlığı konusundaki bilincin artırılması için çalışmalar yapılmasına ihtiyaç var. Biz Karşıyaka Belediyesi olarak bunu yapmayı amaçladık. Burada taramalar, kontroller yapılacak, problemli görülen çocuklara önerilerde bulunulacak, eğitimler verilecek, tedavi yönlendirmeleri yapılacak, takipleri sağlanacak. Bunun benzeri çalışmalar yapan birkaç belediyemiz var. Bir tanesi yılda 30 bin çocuğa hizmet veren Tepebaşı Belediyesi. Bir diğeri de Kadıköy Belediyesi. Orada da bu ilgili yaş grubundaki bütün çocukları taramadan geçirdiklerini öğrendim. Bunlar tabii yıllar öncesinden başlayan çalışmalar. Biz daha yeni başlıyoruz ama aynı sonuçlar için yola çıkıyoruz. Hedeflediğimiz yaş grubundaki çocukların hepsini ağız ve diş sağlığı taramasından geçireceğiz. Sağlıklı bir nesil yetişmesi için kendi ölçeğimizde çabamızı göstermiş olacağız. Bunu bir başlangıç sayıyoruz. İkinci, üçüncü benzer merkezleri açmayı da planlıyoruz. İlk merkezimizi Cumhuriyet Mahallesi’nde açmak da bizim için ayrı bir mutluluk kaynağı. Burası en çok hizmet vermek ve çalışmak istediğimiz mahallelerimizden bir tanesi. Böyle güzel tesislerin yenilerini kurmak, benzer mutlulukları tekrar hep beraber yaşamak dileğiyle emek veren herkese teşekkür ediyorum. Özellikle de tedavi ünitelerini bağışlayarak buranın kuruluşuna önemli bir katkı veren, Aykanlar Gıda’nın temsilcisi olarak aramızda olan Emre Bey’e teşekkürlerimi sunuyorum” diye konuştu.

6 AYDA BİR KONTROL ŞART

Merkezde görev yapan diş hekimleri Pedodonti Uzmanı Ceren Pamuk ve Handan Arda da ilgili yaş grubunda çocuğu olan tüm aileleri merkeze başvurmaya çağırdı ve “Çocukluk çağında ağız ve diş sağlığına dikkat edilmesi, tüm yaşantıyı olumlu etkileyen bir faktör. Bir sorun olmasa dahi tüm çocuklarımız 6 ayda bir mutlaka diş hekimi kontrolünden geçirilmeli. Biz Karşıyaka Belediyesi çatısı altında ailelerimize bu konuda destek ve hizmet vermekten mutluluk duyacağız. İlk daimi dişlerin çıkmaya başladığı 6 yaş çok önemli bir dönem olduğu için bu gruptan başlayarak 12 yaşa kadar tüm çocuklarımızın ağız ve diş sağlığı için çalışacağız. Doğru ve düzenli fırçalama alışkanlığı kazanmanın önemine dair farkındalık yaratacağız. Kapımız, 6 - 12 yaş aralığındaki tüm Karşıyakalı çocuklarımıza açık” dedi.

 
Şeyma Subaşı'ya sürpriz evlilik teklifi!
 
Koronavirüsten korunmak için renkli diyet
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Buca çiçek açtı
Kenti güzelleştirmek ve estetik bir yapı oluşturmak için çalışan Buca ...
Büyükşehir'den o ilçeye yerel üretici pazarı müjdesi
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in kentte refahı büyütme ...
AB-Türkiye Sürdürülebilirlik Elçisi olmaları için gençlere davet
Sürdürülebilirlik Elçileri Eğitim Programlarının ilki 5 Haziran’da başlıyor. ...
 
Çeşme’de dar sokaklar için 'Çöp taksi'
Yaz aylarında milyonları ağırlayan Çeşme Belediyesi temizlik çalışmalarının ...
Türkiye'ye örnek olduk... Pedal kent İzmir
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in, bisikletin ulaşım aracı ...
İzmir'de online Felsefe Günleri
Konak Belediyesi ve Dokuz Eylül Üniversitesi Felsefe Bölümü işbirliğinde ...
 
Sandal deprem mağduru apartman yöneticileri ile zirve ve uyarı: Evlerinizi sakın satmayın!
Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, 30 Ekim depremi sonrasında izlenecek ...
Konak'ta o okula özel önlem
Bir ayda dört kez hırsızlık yaşanan Tepecik Moris Bencuya Özel Eğitim ...
BELGEM’de hedef 12 bin öğrenci
Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, ilçedeki ihtiyaç sahibi öğrencilere ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
‘Gözü kara’ lidere veda!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Aydınlanmanın alacakaranlığında
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Çöl tozu meselesi: Yararlı mı, zararlı mı?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Cumhuriyet'i ve Atatürk’ü anlamak
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva