HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
30 Nisan 2024 Salı - 10:20

Büyükşehir'de toplu işten çıkarma iddiası… Sendikadan Tugay’a ültimatom!

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde ekonomik sorunu aşmak için yeni yılda işe girişi yapılan işçilerin görevlerine son verilmesi gündeme gelirken sendikadan uyarı geldi. Belediye-İş İzmir 2 Nolu Şube Başkanı Savaş Atalay “Çalışan insanların onuruyla, ekmeğiyle oynamasınlar. Tasarrufa gidilecekse bürokratlardan, şirket yöneticilerinden gidilmeli. İşçiden tasarruf olmaz” dedi.

Büyükşehir de toplu işten çıkarma iddiası… Sendikadan Tugay’a ültimatom!

Metehan UD/EGEDESONSÖZ- İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay’ın göreve geldikten sonra başlattığı kadro ve revizyon çalışmaları sürerken en büyük problem “mali konular” oldu.

Başta belediye şirketi İZBETON olmak üzere şirketlerin tamamında büyük buhran yaşanırken sorun İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ana yapısına, İZSU VE ESHOT’a da sıçradı. Borç ve kredilerle ilgili sorunları hızlıca aşmak isteyen Başkan Tugay’ın önerisiyle personel listeleri hazırlandı.

YENİ YIL MI, ADAYLIK MI?
Başkan Tugay’ın kamuoyuna yansıyan “aday olduktan sonra çok sayıda işçi alınmış, binlerce kişi işe yerleştirilmiş” sözleri dikkat çekmişti.  Görevi bırakan Tunç Soyer ve ekibini suçlayan Başkan Tugay’ın kapalı toplantılarda eski yönetimi sert sözlerle eleştirdiği belirtildi.

Diğer yandan Tugay’ın aday ilan edildiği 29 Ocak’tan önceki tarih olan 1 Ocak’ta işe başlayanları kapsayacak şekilde işten çıkarma süreçlerinin işletilebileceği ancak kesin kararın henüz verilmediği aktarıldı.

İşten çıkarma kararı netlik kazanırsa İzmir Büyükşehir Belediyesi başta olmak üzere, iştirakleri, bağlı birimleri ve şirketlere ait yerlerde çalıştırılan 3 bine yakın kişinin görevine son verilmiş olacak. 

BELEDİYE İŞ: İŞÇİDEN TASARRUF OLMAZ
Gündemde olan işçi çıkarma iddiaları ile ilgili Belediye İş İzmir 2 Nolu Şube Başkanı Savaş Atalay ise kararın gündeme alınması durumunda karşı çıkacaklarını dile getirdi.

Atalay “Alınan işçi arkadaşlarımızın suçu ne? Bir umutla işe başlamışlar. AK Parti’den geçmedi ki İzmir Büyükşehir Belediyesi. CHP’liydi, tekrardan CHP’li oldu. İnsanların mağduriyeti ne olacak? İşçinin ekmeği ile oynanılmaz. Biz işten çıkarmaları etik bulmuyoruz. İşçiden tasarrufa gideceklerine dışarıya verdikleri ihaleleri kendimiz yapalım. Gerçek anlamda bankamatik işçiler varsa başım üstüne. Hiç sıkıntı değil. Ama bizim işçilerimiz kanallarda pisliğin içinde çalışan işçiler. Bir umutla işe girmişler ve ekmeğini, alınterini çalışarak kazanıyorlarsa bunu doğru bulmuyoruz.  Konu gündeme alınırsa karşı çıkarız. Burada işçinin günahı yok. İnsanlar geçim derdinde. Çalışan insanların onuruyla, ekmeğiyle oynamasınlar. Tasarrufa gidilecekse bürokratlardan, şirket yöneticilerinden gidilmeli. İşçiden tasarruf olmaz” dedi.

GENEL-İŞ AÇIKLAMA YAPACAK
DİSK Genel-İş İzmir Şubesi'nin ise konuyla ilgili önümüzdeki günlerde açıklama yapacaklarını dile getirdiler.

 
Turizm geliri ilk çeyrekte yüzde 5,4 arttı
 
İYİ Parti'de devir teslim töreni yarın!
YORUMLAR
Toplam 62 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Mehmet 1 Mayıs 2024 Çarşamba 23:24

Bu konuda tunç soyer çok büyük yanlış yaptı İZSU konak binası zemin katta tabiri caizse ine,yi atsan alınan personel den yere düşmez herkes bilgisayarda oyun oynamakla meşgul hizmet nasıl yapılacak gider hep personele gidiyor.koltuğa oturmak için fazla personel alımı iş yapmamak demektir.tunç soyer belediyeyi doldurmuş çok yanlış kendini bitirdi.

Yorumu oyla      1      0  
Anonim 1 Mayıs 2024 Çarşamba 23:00

Tunç soyer belediyeyi batırdı fatura cemil başkana kesilemez

Yorumu oyla      1      0  
Mehmet 1 Mayıs 2024 Çarşamba 18:03

Rant ugruna gider ayak yerlestirilen personellerin çıkarılması normal karsiliyorum. İşe alınanların memleketine bakın ya mardin kökenli yada tuncelili. Ben Cemil Tugay''ın bu kararını destekliyorum. Gider ayak adaylığı açıklanmayan birinin binlerce kisiyi işe almasını pek masum bulmuyorum.

Yorumu oyla      1      0  
Ahbap 1 Mayıs 2024 Çarşamba 13:37

Tasarrufa önce sözde müdür olmuş , birkaç kişiye sözde sıfat vererek altlarına kullanmaları için veren müdür lerden başlayınız. Ve o müdür bozuntusu şuan daire başkanı sıfatında. Belediyenin imkanlarını bir şube başkanına seçimi kazansın diye peşkeş çeken müdür bozuntusu. Birimler çiftlik kimin eli kimin cebinde belli değil. Bizler yaşiyoruz bunları ama susturuyorlar konuştuğumuz zaman.. Özellikle fen işlerinde bir takım insana kullanılıyor imkanlar.

Yorumu oyla      0      0  
Vedat 1 Mayıs 2024 Çarşamba 11:10

Çeşitli torpillerle, Tunç Soyer''in aday olmayacağı anlaşıldıktan sonra İzmir B.Ş. B.''sine alınan onlarca işçi sıfatlı gereksiz kişilerin, İzmir Halkı''nın kaynaklarını tüketmesi tüm hemşehrilerimizi derinden etkilemiştir. Tunç Soyer, artık bu şehirde adı telaffuz edilmeyecek bir kişidir. Hal böyle iken tasarruf tedbirlerinde, her kuruluş, şirket ve hatta kamuda olduğu gibi, en sın işe alınanlar zarar görür. Gönül isterdi ki hiç bir işçi işinden edilmesin ama maalesef ekonomik koşullar ve ihtiyaç fazlası kişilerin etkilenmesi normaldir.

Yorumu oyla      0      0  
1 Mayıs 2024 Çarşamba 10:53

1 ay oldu elle tutulur hiçbir projesi yok. Seçim öncesi atıp tutmakla bu işler olmuyor.

Yorumu oyla      0      0  
baran 1 Mayıs 2024 Çarşamba 05:51

Kelin merhemi olsa kendi başına sürermiş. Karşıyaka da maaş ödeyemez durumda, Bu durumda beyler geldiğiniz yere dönmeniz gereekcek. İstediğiniz kadar bağırın çağırın hatta ıslık çalın halay çekin ama sonuç pek iyiye gitmiyor. Bir tek çözüm şu İzmir ve İstanbul bel.ne para besma yetkisi verilsin. O zaman sorun kalmaz. Bunlar her zaman söylediğim gibi batırmak ve bitirmek için gelir insanlar hizmet alsın diye değil. Sonra batırdın bitirdin diye hep başkalarını suçlarlar. Karakter ve mizaçları bu.

Yorumu oyla      4      1  
Aşiyan 1 Mayıs 2024 Çarşamba 01:57

Tunç efendiden alamadığı intikamını işçilerden almaya gelmiş sanki sen verdiğin sözler vaatlerine icraatlerine odaklan onları da yapman peşine düştüğün işçilerle mümkün olur an bırakın işçinin umudunu kırmayın artık onlar ne umutlarla ne hayaller le başladılar bu işe

Yorumu oyla      0      0  
Münevver isler 1 Mayıs 2024 Çarşamba 01:00

Sevimden önce nasıl olsa ben aday gösterilmedim gelen düşünsün bunların maaşını diye doldurdu işçi herbir iscininde maasi genelmudur maasi gibi bir ağacı on işçi bekleyip altında uyuyup sulayip maaş alıyor sonra İzmir halkı en pahalı suyu en pahalı ulaşımı cebinden ödüyor haram zehir olsun firsatciilikla doldurana boyle ise yerlesene ve bunları temizlemeyen yeni baskanada hepsinin sorumluluğu var bu firsatcilik adaletsiz alım yuksek ücretler ödemede acilen sadece ihtiyaç kadar eleman birakip seçimden önce firsatcilik alimlarini feshetmek gerekir yol geçen hanı geli ken doldur giderken doldur

Yorumu oyla      1      0  
Gülser Işıker 30 Nisan 2024 Salı 22:50

Karşıyaka belediye başkanlığı yaparken de borç içindeydi hiç bir iş yapmadı kendiside eleman aldı bu ne şimdi insanların ekmeğiyle oynamak.

Yorumu oyla      1      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Tartışmada kan akmıştı... Abi katili yakalandı!
Afyonkarahisar'da çıkan kavgada ağabeyini bıçaklayarak öldürdüğü iddia ...
Büyükşehir'den ailelere atıksız yaşam kampı!
İzmir Büyükşehir Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Dairesi Başkanlığı, ...
Yeniden Sinematek ile dört ödüllü film
İzmir Büyükşehir Belediyesi Yeniden Sinematek gösterimleri mayıs ayında ...
 
Başkan Eşki'den Kızılay Mahallesi’ne çözüm ve proje ziyareti
Göreve geldiğinden bugüne ihtiyaçları yerinde tespit etmek amacıyla mahalle ...
Konak'ta ruhsat ve kaldırım işgali denetimi!
Konak Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, Alsancak’ta işgaliye ve ruhsat ...
İşçilerde büyük tedirginlik... Tugay o kararı verecek mi?
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin iştirakleriyle birlikte yaşadığı ekonomik ...
 
Seçilmiş kadınlar dezavantajlara karşı ‘el ele’ verdi
Konak Belediye Başkanı Nilüfer Çınarlı Mutlu, İKKB’nin kadın başkanların ...
Kitapseverler İZKİTAP Fest’i çok sevdi
İZKİTAP Fest - İzmir Kitap Fuarı; 10 gün boyunca, kitapseverleri Kültürpark’ta ...
Mutfak'ta eğitim zamanı
Cordelion Mutfak Sanatları Merkezi ile Türk ve dünya mutfağının en güzel ...
 
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu vapur bir milletin kaderini nasıl taşıdı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bir portre Recai Acar...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva