HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
3 Haziran 2021 Perşembe - 12:27

Vali Köşger’den ‘Çeşme Projesi’ mesajı: İzmir level atlayacak!

Dijital şehir olma yolunda hayata geçirilen Visit İzmir  uygulamasının tanıtımında konuşan İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, planlama aşaması devam eden Çeşme Projesi ile ilgili, "Bu süreci iyi yönetirsek, Çeşme Projesi İzmir'e level atlatacak, üst segmente çıkartacak ve diğer destinasyonlar arasında fark yaratacak bir proje. Her anlamda ülkemizin menfaatleri için her sektörde birlik ve beraberlik içinde hareket edilmesi lazım.   Bu anlamda yapılacak çok işler var" diye konuştu.

Vali Köşger’den ‘Çeşme Projesi’ mesajı: İzmir level atlayacak!

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - İzmir Vakfı koordinasyonu ve İzmir Büyükşehir Belediyesi, İzmir Kalkınma Ajansı ve Sun Express’in ortaklığıyla oluşturulan  Visitİzmir mobil uygulaması, Agora Ören Yeri’nden tanıtıldı.

Visit İzmir'in tanıtım programında konuşan İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, bakanlık tarafından yürütülen Çeşme Projesi ile turizm çıtanın yükseleceğini söyleyen Köşger, "İzmir'deki üstünlüklerin ve farkındalıklarından bir tanesi başka şehirde olsa çok farklı olur. Turizmin bütün bileşenlerini yapabilme kapasitesine sahibiz. Sadece yaz ve plaj turizmine indirgememiz yanlış. Turizm Bakanlığımızın yürüttüğü Çeşme Projesi bunlardan bir tanesi. Bu süreci iyi yönetirsek, Çeşme Projesi İzmir'e level atlatacak, üst segmente çıkartacak ve diğer destinasyonlar arasında fark yaratacak bir proje. Her anlamda ülkemizin menfaatleri için her sektörde birlik ve beraberlik içinde hareket edilmesi lazım.   Bu anlamda yapılacak çok işler var. Ben bu iklimin İzmir'de olduğunu memnuniyet ile görüyorum. Bütün bileşenler masanın etrafında bir araya gelebiliyoruz çok şükür. Pandemiyi atlattıktan sonra İzmir dünyada hak ettiği yere ilerleyecektir" diye konuştu.

İZMİR’İ BARCELONA İLE KIYASLIYORUM
İzmir'in turizm konusunda dünya ölçeğine çıkarılmasının öneminden bahseden Köşger, "Turizmi büyük bir ekonomik güç teşkil ettiğinden daime öncelikli sektörlerin başında yer almaktadır. Pandemiden en fazla etkilenen sektörlerden birisi de turizm. Salgın nedeniyle  seyahatlerin etkilenmesi ve turizmi  olumsuz etkilenmesi bizi de olumsuz etkiliyor. Ancak Burada İzmir duymadı ve çalışmalarına devam etti.  İzmir'de bunu en hafif atlatmak için tüm kentle birlikte çaba gösteriyor. Aşılanma ile birlikte sektörün eski gücüne ulaşabileceğine inanıyorum.  İzmir'in potansiyelinin bugüne kadar tam olarak gösterilemediği ortada. İzmir bir liman şehir ve ülkemizin batıya açılan kapısı. Akdeniz çanağının en önemli liman şehirlerinden bir tanesi. Ben İzmir'i Barcelona ile kıyaslıyorum. Belki bu bile çok doğru bir kıyaslama değil. İzmir'in tarihine baktığımızda çok eski bir geçmişe sahip. İzmir 8 bin 500 yıllık bir tarihi içeriyor ve çok önemli bir liman kenti. Her anlamda Barcelona'dan çok önde olması gereken bir şehir. Ancak verilere baktığımızda Barcelona'ya pandemiden önce 35 milyon turist girdi. Oradaki esnaf artık turist gelmesin diyecek seviyeye geldi. Bizim de ulaştığımız sayı ise 1 milyon 500 binlerde. Bu da gideceğimiz çok yolun olduğunu gösteriyor. İzmir ve çevresindeki kaynakları yeteri kadar kullanabildiğimize inanmıyoruz Bu proje İzmir'in çok önemli bir açığını kapatacak. Tabii ki tanıtmak çok önemli ancak bunun yanında diğer imkanları da sağlamak lazım. Yani turistlere Çin'den getirilen ürünleri satarak bir şey elde edemezsiniz. Tanıtımın yanında içini dolduracak faaliyetleri de yapmamız lazım. Turistlere sunacağımız ürünlerin çeşitliliği sağlamak ve burada uzun süre kalmasını sağlamamız lazım.  12 ay 30 ilçede İzmir'in turizm yapma imkanı ve potansiyeli var” dedi.

 
Koronavirüsten korunmak için renkli diyet
 
Başkan Soyer çalışmaları inceledi: Artık su baskını olmayacak!
YORUMLAR
Toplam 5 yorum var, 5 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Güler 5 Haziran 2021 Cumartesi 19:01

Son yeşil alanların yok edilmesi geleceğimizin kararmasıdır. Level atlamak isteyen ağaç dikmelidir. Bilim bunu söylüyor.

Yorumu oyla      2      3  
Unsal Altunbas 4 Haziran 2021 Cuma 00:07

Izmir'in onemli eksigi,belki de birincisi Kentici+Kentler arasi+Uluslararasi ULASIM eksikligi,yanlislaridir.Yerli-Yabanci olsun Izmir'e gelenler kent merkezinde oldugu kadar ilcelere ulasimda bilgi esikliginden baslayarak erisecekleri yerleriadrese bakarak bulmalari cok zordur.Toplutasim araclar yeni olsada duzen ilkeldir.Barselona ile kiyaslayin gorun.Izmirden yurtdisina cikislarda buyuk olcude Istanbula bagimlidir.Avrupaya sinirli,ABDnin hicbir noktasina direkt tarifeli erisim hala yoktur.Daha ne olsun?

Yorumu oyla      2      3  
Lombak 3 Haziran 2021 Perşembe 18:50

"Level" mı?. Türkçesi seviye değil mi Sayın Valim?

Yorumu oyla      5      3  
Ali Ali 3 Haziran 2021 Perşembe 18:29

sanki antalya doldu taştı da! turist gele gele.. Yasaklar ve bağnaz düşünce hakim olmuş kim niye gelsin?

Yorumu oyla      4      3  
beton dışında projeniz olmayacakmı? 3 Haziran 2021 Perşembe 18:26

bu yasaklarla kim turist gönderecek barcelona ile kıyas çok saçma olmuş. ayrıca beton ile ilişkili projelerden öldük bittik artık yeter. üretim ile gelin, fabrika projeniz hiç olmayacakmı? tarım ile gelin bu halka artık yalvarıyorum bi silkelenin yada bırakın yakamızı gidin..

Yorumu oyla      4      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Karşıyaka Çocuk Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi açıldı
Karşıyaka Belediyesi tarafından Cumhuriyet Mahallesi’ndeki Bülent Ecevit ...
Buca çiçek açtı
Kenti güzelleştirmek ve estetik bir yapı oluşturmak için çalışan Buca ...
Büyükşehir'den o ilçeye yerel üretici pazarı müjdesi
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in kentte refahı büyütme ...
 
AB-Türkiye Sürdürülebilirlik Elçisi olmaları için gençlere davet
Sürdürülebilirlik Elçileri Eğitim Programlarının ilki 5 Haziran’da başlıyor. ...
Çeşme’de dar sokaklar için 'Çöp taksi'
Yaz aylarında milyonları ağırlayan Çeşme Belediyesi temizlik çalışmalarının ...
Türkiye'ye örnek olduk... Pedal kent İzmir
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in, bisikletin ulaşım aracı ...
 
İzmir'de online Felsefe Günleri
Konak Belediyesi ve Dokuz Eylül Üniversitesi Felsefe Bölümü işbirliğinde ...
Sandal deprem mağduru apartman yöneticileri ile zirve ve uyarı: Evlerinizi sakın satmayın!
Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, 30 Ekim depremi sonrasında izlenecek ...
Konak'ta o okula özel önlem
Bir ayda dört kez hırsızlık yaşanan Tepecik Moris Bencuya Özel Eğitim ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Veda zamanı!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bir portre Recai Acar...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Şampiyon Göztepe!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva