HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
26 Mayıs 2021 Çarşamba - 14:07

Büyükşehir o planı reddetmişti: Büyük rant iddiası!

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin mahkeme kararlarını gerekçe göstererek ret ettiği CHP’li Meclis Üyesi Erkan Özkan’ın Menderes Özdere’de babasına ait resmi kurum alanı statüsündeki yerin planları ilçe belediyesinden tekrar geçti. İtiraz edilerek yeniden büyükşehire gönderilen işlemde arazi için konut alanı talep edildi. AK Parti Meclis Üyesi Ayşegül Duran Türker, “Reddedilen konunun ısrarla getirilmesini anlamıyoruz. Bu kişi Büyükşehir meclis üyesi olduğu için mi yapılıyor?” dedi.

Büyükşehir o planı reddetmişti: Büyük rant iddiası!

EGEDESONSÖZ- İzmir’in Menderes İlçesi’nde CHP’li Meclis Üyesi Erkan Özkan’ın babasına ait arazide yapılan plan değişikliği talebi tartışmalara neden oldu. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin geçtiğimiz ay İmar ve Bayındırlık Komisyonu’nda görüştükten sonra ret ettiği karar yeniden ilçe belediyesinin gündemine alındı.  Daha önce kabul edilmeyen talepte “resmi kurum alanının” imarının değiştirilerek “konut alanına” dönüştürülmesi yer alıyordu. CHP ve AK Partili meclis üyelerinin oy birliğiyle Büyükşehir’den geri gönderilen imar değişikliği CHP’li İlçe Belediye Başkanı Mustafa Kayalar’ın talebiyle yeniden gündeme alınarak kabul edildi.

Büyükşehir’in reddedip ilçesine iade ettiği karara Mehmet Özkan ve Ali Özkan resmi başvuru yaparak itiraz etti. İtirazda, “Belediyemiz, Özdere Mevkii, Çukuraltı Mahallesi, 1361 ada, 11 nolu parselin, söz konusu parselin kullanım değişikliğinin iptaline ilişkin alınan mahkeme kararında konu edilen planlama kademeleri arasındaki uyumsuzluğun günümüz itibariyle ortadan kalkmış olması, aynı mahkeme kararında bahse konu plan değişikliğinin planlama ilkelerine ve kamu yararına uygun olduğunun ifade edilmiş olması ve revizyon kapsamında donatı alanı dağılımının uygun şekilde yapılmış olması nedenleriyle “Yönetim Merkezi” olarak değişiklikle onaylanmasına itiraz ederek, "Konut Alanı" olarak planlanmasını talep etmektedir. Söz konusu itirazın, İzmir 4. İdare Mahkemesi'nin 2008/1557 numaralı kararında yer alan "İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin 10.10.2007 tarihli ve 01.2196 sayılı kararı ile onaylanan imar plan değişikliğinin onaylandığı tarihe yürürlükte olan 1/25000 ölçekli İzmir Kentsel Bölge Nazım İmar Planına aykırı olduğu ifade edilmekle birlikte, mevcut planlara aykırı olarak bulunduğu alanın fiili yapılaşma nedeniyle tarımsal niteliğini kaybetmiş olması, Tarım Kredi Kooperatifinin kapanması 4662 parselin özel şahsa satılmış olması, Özdere Belediyesinin bugün ve yakın gelecekte “yönetim merkezi" gereksinimi olmadığın beyan etmesi ayrıca onaylama aşamasında olan 1/100000 ölçekli İzmir-Manisa- Kütahya Çevre Düzeni Planında 4662 parsel ve çevresinin "kentsel yerleşim alanı" olarak belirlenmiş olması karşısında dava konusu plan değişikliği işleminin, planlama ilkelerine ve kamu yararına uygun olduğu sonuç ve kanaatine varıldığı görülmektedir” ifadelerine yer verildi.

ISRARLA BAŞVURU YAPILIYOR!
İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Menderes Belediyesi Meclis Üyesi Mimar Ayşegül Duran Türker, “Söz konusu alan eski planlarda yönetim merkezidir ve üzerinde tarım kredi kooperatifi bulunmaktaydı. Şuan yürürlükteki nazım imar planında ise kamu hizmet alanı olarak belirlenmiştir. Yani 1/5000’lik nazım imar planında kamu tesis alanıdır. İtiraz 1/1000 ölçekli uygulama imar planına yapılmış üst plana aykırı olduğu halde AK Parti meclis grubunun ret oyuna karşı bu madde oyçokluğu ile kabul edilerek büyükşehir belediye meclisine gönderildi. Bu konunun büyükşehirde daha önceden değerlendirilip oy birliğiyle reddedilmesine rağmen ısrarla büyükşehir meclisine tekrar gönderilmesini anlayamıyoruz.  Belediye Başkanı Mustafa Kayalar’ın savunucu ve ısrarcı olmasını da anlamış değiliz. Bu talep daha önce mahkeme kararları ve evraklar incelendiği için ret edilmiştir. Dışarıda insanlar bu talebin büyükşehirde oylatılacağı ve kabul edileceğini konuşuyorlar. Yapılan işlem kişinin meclis üyesi olmasıyla mı ilgilidir. Bu sorulara yanıt verilmesi lazım” dedi.

 
Robot oyuncu Aypera, Birol Güven ile sözleşme imzaladı
 
Demirtaş’tan dava yorumu: Bu işin sonunda bedel öderler!
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
menderes 27 Mayıs 2021 Perşembe 08:59

kayalar başkan acaba başka hangi işlerde bu kadar ısrarcı olmuştur. menderes kaynıyor örgüt sessiz. insanın kör ve sağır olması lazım bu kadar ayyuka çıkan alicengiz oyunları varken.

Yorumu oyla      2      3  
Obalı 26 Mayıs 2021 Çarşamba 23:39

Menfaat şebekesi bunlar her dönemin adamı

Yorumu oyla      2      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bucaspor şampiyonluk kupasını Soyer'e götürdü
Futbolda 3. Lig play-off finalini kazanarak 2. Lig'e çıkmaya hak kazanan ...
Narlıdere Belediyesi'ne iki yeni çöp kamyonu daha
Narlıdere Belediyesi vatandaşlara daha iyi bir hizmet sunabilmek için ...
Bornova Belediyesi’nden vatandaşa vergi kolaylığı
Bornova Belediyesi, Emlak, Çevre Temizlik ve İlan Reklam Vergileri’nin ...
 
Karşıyakalı Başpehlivan Kara Ali unutulmadı
Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, eski Kırkpınar başpehlivanlarından ...
Selçuk’ta belediyeden geri dönüşüm hamlesi
Selçuk Belediyesi ambalaj atıklarının kaynağında toplanarak geri kazandırılması ...
Resim sanatına dijital dokunuş: TECHNÊ 28 Mayıs’ta İzmir’de
Gizem Renklidağ’ın analog ve dijital teknikleri bir arada kullanarak resim ...
 
Başkan Pehlivan'dan sanayicilerle zirve: Sorunları dinledi
Ulukent Sanayi Bölgesi’ndeki iş insanlarının talep ve önerilerini dinleyen ...
Karabağlar Belediyesi’nden vergi ödeme kolaylığı
Karabağlar Belediyesi, Emlak, Çevre Temizlik, İlan ve Reklam vergilerinin ...
Buca Belediyesi’nden metruk binalara müdahale
Bucalı hemşehrilerin can ve mal güvenliği için çalışmalarına hız katan ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva