HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
17 Temmuz 2014 Perşembe - 11:33

Damlacık’ta ‘kral’ direniş!

Konak Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’nce başlatılan Sokakta Sinema adlı etkinliğin ilki İzmir’in tarihi semti Damlacık’ta düzenlendi. Perdede Taçsız Kral Metin Oktay’ın hayatı vardı. Tarihi semtteki binaların restore edilerek turizme kazandırılmasını sağlayacak bir kooperatifin kurulmasına destek olacaklarını da dile getiren Pekdaş, “Buranın gerçek sahibi sizlersiniz. Size ‘çıkın’ dediklerinde çıkmayın. Onlara, ‘Siz yolu durdurun’ deyin” dedi.

Damlacık’ta ‘kral’ direniş!

İZMİR - Konak Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’nce başlatılan Sokakta Sinema adlı etkinliğin ilki İzmir’in tarihi semti Damlacık’ta düzenlendi. Konak Tünelleri gerekçe gösterilerek evlerini terk etmek zorunda bırakılan Damlacık sakinlerine kısa sürelide olsa sorunlarını unutturan açık hava sinema etkinliğinde futbola Damlacık’ta başlayan, Türk futbol tarihinin efsanevi ismi Metin Oktay’ın hayatının anlatıldığı film gösterildi. Damlacık halkının yoğun katılım gösterdiği filmi izleyenler arasında Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş da vardı.
 
Damlacık’a CHP Konak İlçe Başkanı Mehmet Şakir Başak ve Konak Belediye Meclis üyeleriyle birlikte gelen Pekdaş, bir süre tarihi semti gezerek, belediye Fen İşleri ekiplerince geçtiğimiz günlerde yapılan yol ve kaldırım düzenlemelerini inceledi. Ardından film gösteriminin yapılacağı basketbol sahasına geçen Pekdaş, gösterim öncesi mahallede yeniden baş gösteren kamulaştırma girişimlerine karşı açıklama yaptı. Karayolları 2’inci Bölge Müdürlüğü’ne bağlı yetkililerin tarihi semtteki 14 evde daha keşif yaparak, vatandaşlara kamulaştırma kararı alındığı yönünde açıklamalarda bulunmasını eleştiren Pekdaş, değer tespit çalışmaları yapılmasının hiçbir hukuki dayanağının olmadığını dile getirdi. Başkan Pekdaş, acele kamulaştırma adıyla yapılan dayatmalarla Damlacık’ta oturan yurttaşlara manevi baskı ve psikolojik şiddet uygulandığını, böylece onların kendi rızalarıyla evlerini terk etmelerinin planlandığını savundu.
 


BAŞTAN SONA HUKUKSUZLUK VAR
Konak Tünelleri inşaatının başından itibaren hukuksuzluk olduğunu dile getiren Başkan Pekdaş, “Günlerdir bu yolu durdurun diyoruz. İnşaatın başından itibaren bir hukuksuzluk var diyoruz. Bu yolu kimin yaptığını, kimin denetlediğini bilmiyoruz. Yolla ilgili hiçbir bilgilendirme panosu yok. Bu konuda ne alınmış bir kamulaştırma kararı, ne de belediyelere verilmiş bir bilgi var. Planlara da işlenmedi. Size evlerinizden çıkın diyenlere, siz de onlara, ‘Bu yolu durdurun’ deyin ve evlerinizden çıkmayın” diye konuştu.
 
EVLERİNİZİ BOŞALTMAYIN
Damlacık mahallesinin bulunduğu bölgenin antik Smyrna kazı çalışmalarının yapıldığı yer olduğunu dile getiren Pekdaş, tünel kazıları sırasında çıkan tarihi eserlerin nerede olduğunun bilinmediğini savundu. Mahalle sakinlerine evlerini boşaltmama ve semtlerine sahip çıkma çağrısında bulunan Pekdaş, bölgede turizmin canlandırılması adına kooperatifleşmeye gidilmesi önerisinde de bulunarak şöyle konuştu: “Siz hem çok büyük bir tarihin üzerinde, hem de İzmir’in en iyi yerinde oturuyorsunuz. Buranın gerçek sahibi sizlersiniz. Size ‘Çıkın’ dediklerinde çıkmayın. ‘Siz yolu durdurun’ deyin öncelikle. Burada turizm amaçlı kooperatif kuralım ve belediye şirketleri de bu kooperatife destek versin, bu projeyi hayata geçirelim. Buranın kahrını çeken sizler, buradan para kazanın. Evlerinizi satmayın, evlerinizi boşaltmayın. Böyle kamulaştırma olmaz. Kamulaştırmadan sonra burada ne yapacakları belli değil. Malınızı mülkünüzü sakın elden çıkartmayın.”
 
İNŞAAT DURDURULSUN
Damlacık halkının sonuna kadar arkasında olduklarını dile getiren Başkan Pekdaş, “Biz kanun, hukuk nedir biliyoruz. Ben bir İzmirli olarak buradaki tarihin yok sayılarak inşaatın bu şekilde devam etmesine karşıyım. Buradaki yurttaşlarımızın buradan bu şekilde çıkartılmak istenmesinin tek sebebi Karayolları Bölge Müdürlüğü’dür ve tüm sorumluluk onlardadır” diyerek tünel projesinin vatandaşların can ve mal güvenliği sağlanıncaya kadar durdurulması yönündeki taleplerini de yineledi.
 
TAÇSIZ KRAL MORAL OLDU
Başkan Pekdaş’ın konuşmasının ardından Damlacıkspor’da futbol yaşamına başlayan Türk futbol tarihinin önemli isimlerinden Metin Oktay’ın 1968 yılında oynadığı ilk ve tek film olan Taçsız Kral Metin Oktay filminin gösterimi yapıldı. Damlacıklılara açık havada sinema keyfi yaşatan filmi 7’den 70’e her yaştan vatandaş ilgiyle izledi. İzmir’in sokaklarında çekilen filmde tarihi Asansör, Kordon, Fuar, Konak Meydanı görüntüleri izleyenlere nostalji yaşattı. Konak Belediyesi ikram ekiplerince vatandaşlara gazoz ve çiğdem ikram edildi. Yıllar önce semtlerinde futbola başlayan, Metin Oktay’ın filmi seyreden Damlacıklılar kısa süreli de olsa içinde bulundukları sorundan uzaklaşma fırsatı bulmuş oldu. Metin Oktay’ın belgesel filminin çekimlerini sürdüren Yazar Hakan Dilek de film gösterimi sonrası söz alarak Metin Oktay ile ilgili kısa hatıralar anlattı.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
İzmirli 18 Temmuz 2014 Cuma 09:21

Sema başkan enerjini izmire faydalı bir işe yöneltsen iyi olur. Konak, fuar sokak köpekleri istilasına uğramış durumda. Sokaklar çok pis, sinekten cam açılmıyor. Bu konulara eğil, o evler neredeyse kendisi çökecek.

Yorumu oyla      11      5  
büyük köylü 17 Temmuz 2014 Perşembe 23:25

Okadar güzel bir proje yapılıyor. tünel bitecek ve trafik rahatlayacak ama chp zihniyeti durdurmanın peşinde ya bırakında hizmet gelsin...

Yorumu oyla      11      6  
17 Temmuz 2014 Perşembe 16:32

sayın başkan hafif bir deprem olurda orası yıkılırsa ilk dava etçekleri kişi sizsiniz.oradaki evlerin durumu perişan.

Yorumu oyla      15      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Çeşme’ye ‘cumbalı’ TOKİ evleri!
İlçede büyük tartışmalara neden olan toplu konut projesinin detayları ortaya çıktı.
Karabağlar'da söz yine halkın!
Belediyeyi katılımcı anlayışla yönetme sözü veren ve Başkan seçilmesiyle ...
Başkan Akpınar iddialı: Karşıyaka’yı uçuracağız
Daha modern, daha yaşanabilir ve konforlu bir Karşıyaka’yı yaratmak için ...
 
Çözümün adresi Buca TİM!
Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina’nın vatandaşın sorununu kısa sürede ...
BM'de bir İzmirli Başkan: Soyer dünyaya seslendi
Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer, Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler ...
Flaş! Ve metro Fahrettin Altay’da!
Yerin 3’er kat altına inşa edilen Poligon ve F.Altay metro istasyonlarını ...
 
Başkan’dan Agora’dan İzmir’e bakış: Metro için tarih verdi!
Başkan Kocaoğlu antik kentte yayınlanan ‘Yüz Yüze’ programında kent gündemine ...
Büyükşehir Meclisi’nde gündem yine o atıklar
İzmir Büyükşehir Belediyesi meclis toplantısında söz alan AK Parti Menemen ...
Bornova’da Ramazan dayanışması
Dokuz ayrı noktada kurduğu iftar çadırlarının yanı sıra Büyükpark içerisindeki ...
 
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İnsanlık durumu; vasat altı
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Her genel başkan 'lider' olamıyor!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Hilafet Çalıştayı ve İslamcılık parantezi
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bir portre Recai Acar...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Anneler Günü Münasebetiyle: Sütveren Meryem Ayazması
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Şampiyon Göztepe!
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Erdoğan yalnız değil; Özgür Özel de istiyor!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva