HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
16 Temmuz 2014 Çarşamba - 19:11

Büyükşehir Meclisi’nde gündem yine o atıklar

İzmir Büyükşehir Belediyesi meclis toplantısında söz alan AK Parti Menemen Meclis Üyesi Arif Kuran, belediyeye ait 100 dönüm araziye dökülen atıkların radyasyon taşıdığını ifade etti. Hafta başında atıklarla birlikte meclise gelen Kuran bu kez, “Menemen Belediyesi ile şirket iş birliği yapmış ve alana üç gecede tonlarca atık dökülmüştür. Hazırlanan rapor kendisi ile çelişiyor. Bu işte sahtekarlık var” dedi.

Büyükşehir Meclisi’nde gündem yine o atıklar

Fatih YAPAR/EGEDESONSÖZ -  İzmir Büyükşehir Belediyesi Temmuz Ayı olağan meclis toplantısı gerçekleştirildi. Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun katılmadığı toplantıyı Başkanvekili Sırrı Aydoğan yönetti. Toplantıda söz alan AK Parti Meclis Üyesi Arif Kuran, Menemen Türkelli sınırlarında Büyükşenhir’e ait 100 dönüm araziye atık dökülmesini tekrar gündeme getirdi. Pazartesi günü yapılan toplantıya elindeki atık poşeti ile gelen Kuran, belediyenin haberinin olup olmadığını sormuştu. Başkan Aziz Kocaoğlu’nun “Haberim yok. Sizden duydum. Araştıracağız” dediği mesele mecliste yine konuşuldu.


 
Konuyu gündeme getirmesinin ardından belediyenin çalışma yaptığını belirten Kuran, “Hazırlanan rapora göre malzemelerin atık olmadığı ifade ediliyor. Benim buraya getirdiğim numune de atıktır. Gemi atıklarıdır. İçinde bir sürü şey var. İlgili firmanın dilekçe ekinde getirdiği analiz sonuçlarına göre numune örnekleri bulunuyor. Firmanın 50 bin ton toprağın neresinden numune aldığı belli değil. Daha önce depolandığı yerden alınarak atıklar Büyükşehir Belediyesi’ne ait 100 dönüm araziye dökülmüş. Anlaşılan o ki Menemen Belediyesi’nin oluru ile gerçekleştirilmiştir. Bu firma ile Menemen Belediyesi iş birliği yapmıştır. Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı ikaz sonrası bir bölüm atık Katık Atık Bertaraf Tesisi’ne giderken geri kalanlarının üstü toprak ile örtülmüştür. Burada, sahtekarlık, yasağı delme, kanunsuzluk, gizli atağın gizlenme çabası vardır. Atıkları buraya üç gecede oraya indiren firma beş gecede kaldırsın. Yağmur yağdığında atıklar suya karışacaktır. Bu meseleye göz yumanlar hakkında da gereken işlem yapılmalıdır” dedi.
 
RAPOR BİLİMSEL
AK Partili Kuran’ın konuşmasının ardından söz alan CHP’li Hatice Tatlı, raporun bilimsel olduğunu söyledi. Tatlı, “Yazıyı dikkatle okurlarsa 9 Eylül Üniversitesi Çevre Mühendisliği bölümü araştırma yapıyor. Atıkların radyasyon taşıyıp taşımadığına bakıyor. Belediyeler de sürekli meseleyi takip ediyor. Burada bir şeylerin üzerinin kapatılıyormuş ve yer altı sularının kirleniyormuş gibi gösterilmesine anlam veremiyorum” diye konuştu. Meclis Başkanvekili Sırrı Aydoğan da meselenin yetkili birimler tarafından incelendiğini söyledi.
 
ÇYDD’YE AK PARTİ’DEN RET
Toplantıda, İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği arasında yapılan protokolün meclisten geçirilmesine AK Parti itiraz etti. Uygulama alanı Karşıyaka olan projeye göre ÇYDD, ilçe sınırlarındaki yetişkinler, kadınlar ve gençlere yönelik sosyal kültürel ve eğitsel hizmet vermek üzere çalışma yapacaktı. AK Parti grubu hizmet alacak olan kişilerin ÇYDD tarafından belirlenmesine karşı çıktı. İtirazında ise, ÇYDD’nin kişi belirlerken yapacağı seçmelerin hizmeti alabilecek kişiler arasında ayrımcılığa neden olabileceğini gerekçe gösterdi.
 
Meclis toplantısında, son günlerde yaşanan ekonomik kriz ve işçi maaşları sorunu ile gündeme gelen Karabağlar Belediyesi’ne yardım yapılması kararı alındı. Büyükşehir, 3 milyon 700 bin TL’ye mal olan tretuar düzenlemesi ve yol kaplaması işinin 2 milyon 638 bin TL’sini karşılayacak.
 
Toplantıda ayrıca açılışı Cuma günü CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun katıldığı tören ile yapılacak olan Alsancak Katkı Otopark’nın 5 yıl süre ile kullanımı belediye şirketi İZELMAN’a verildi. 
 
 

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
İZMİRLİ 17 Temmuz 2014 Perşembe 14:02

o elinizdeki radyasyonlu atıksa vah halinize.. öldürür sizi bu haliyle... pek inandırıcı gelmedi...

Yorumu oyla      11      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bornova’da Ramazan dayanışması
Dokuz ayrı noktada kurduğu iftar çadırlarının yanı sıra Büyükpark içerisindeki ...
Anadolu Birliği’nden Pekdaş’a ziyaret
Anadolu Birliği Derneği Genel Başkanı Ferhan Ademhan, “Bir düşünce kuruluşu ...
Piriştina’dan iftar ve sahur mesaisi
Dün akşam iftarda muhtarlarla bir araya gelen Buca Belediye Başkanı Levent ...
 
Menderes’te kan bağışı kampanyasına büyük destek
Ege Bölgesi’nde kan stoklarındaki azalmayla ilgili haberlerin ardından ...
Çiğli’de halk günleri tüm hızıyla devam ediyor
Çiğli Belediyesi tarafından her Salı düzenlenen halk günleri tüm hızıyla ...
Güzelbahçe'de eğlenceli Ramazan akşamları
Güzelbahçe'de Ramazan Ayı nedeniyle tiyatro ve Karagöz& Hacivat gösterileri ...
 
Konak’ta yeni rotasyon: Özkök’ün kardeşi gitti…
Konak Belediyesi’nde eski Başkan Hakan Tartan döneminden itibaren başkan ...
Güzelyalı’da ‘Damlacık’ zirvesi: Bu daha başlangıç
“İzmir’in tarihi semti Damlacık yok olmasın” diyenler bu kez Güzelyalı’da ...
Meclis üyelerinden Selvitopu’na ‘stratejik’ teşekkür
Karabağlar Belediyesi stratejik plan çalışması kapsamında birim müdürleri, ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Çıkışlar kapalı
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bardak boş mu dolu mu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
19 Mayıs 'yorulmadan' ilerleme günüdür
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Ben böyle inanıyorum!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çıkmasaydı Samsun’a neler gelirdi başımıza?
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva