HABERLER>POLİTİKA
19 Aralık 2021 Pazar - 16:32

CHP’nin çalıştayından 5 madde çıktı

CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, Kayseri'de yapılan CHP'li Belediye Başkanları Çalıştayı'nın sonuç bildirgesini açıkladı.

CHP’nin çalıştayından 5 madde çıktı

CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun CHP’li Belediye Başkanları Çalıştayı’nın Sonuç Bildirgesini açıkladı. İktidarın CHP’li belediyelere olabildiğince engel olma çabasına değinen Torun, beş madde sayarak çalıştayda yapılan değerlendirmeleri özetledi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun’un özetlediği Çalıştay Sonuç Bildirgesi’nde şu açıklamalara yer verildi:

1- Siyasi  iktidarın politikaları ülkemizi ekonomik buhran ile karşı karşıya bırakıştır. Giderek daha fazla hane sosyal yardımlara muhtaç hale gelmiştir. CHP Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu Kara Kış Fonu kurulması çağrısında bulunsa da iktidar bunu dikkate almadı. CHP Kara Kış Fonu’nu belediyelerde hayata geçirmiş, 3 Kasım 17 Aralık 1 milyon 472 bin haneye  216 milyon 228 bin lira destek sağlanmıştır.

2-Siyasi iktidar yerel yönetimlere ayrılan devlet kaynalarını partizanca kullanarak, ayrımcılık yapmaktadır. Özellikle Çevre Bakanlığı desteklerini neredeyse tamamını Cumhur İttifakı belediyelerine aktarmaktadır. Ayrıca tüm belediyelere eşit destek amacıyla kanunla kurulan, bütçesinin yarısından fazlasının CHP’li belediyelerde kesilen paylarla oluşturulan Türkiye Beldiyeler Birliği kaynaklarının tamamına Cumhur İttifakı belediyelerine ayrılmaktadır. Her türlü demokratik ve hukuki hakkımızı kullanacağız.

3-CHP’li Belediyeler vatandaşa hizmet götürürken iktidarın sayısız engellemeleri ve hukuksuz soruşturmalarıyla karşılaşmaktadır.Çalıştayımızda tüm bu tehditler değerlendirilmektedir. Vatandaşımız müsterih olsun, bunları aşmaya devam edeceğiz.

4- Yerel yönetimler ile ilgili yasal üzenlemelerin Anayasa’nın 127. maddesinde tarif edilen çerçeveyi kapsamadığı açıktır. Belediyeler, idari ve mali açıdan pek çok sorunla karşı karşıya bırakılmıştır. Belediyelerin pek çok yetki ve gelirleri ellerinden alınmıştır. Anayasa’da öngörülen yerinden yönetim ilkesine uyumlu hale getirilmesi ve günün ihtiyaçlarına cevap verecek şekilde düzenlenmesi zorunlu hale gelmiştir. Bu kapsamda CHP tarafından yürütülen yasal düzenleme çalışmaları diğer siyasi partileri kapsamak üzere genişletilecek, konuyla ilgili tüm kesimelerin görüşleri alınarak kanun teklifi hazırlanacak ve Meclis’ sunulacaktır.

5-CHP’li belediyelerde vatandaşlarımız ucuz ve hızlı etkinliklere erişmiş, nefes almıştır. Beldiyelerimizde ortaya konulan yönetim becerisi, iktidarın beceriksizliğiyle ortaya çıkan fark tüm vatandaşlarımız tarafından görülmektedir. Bu kapsamda belediyelerdeki yönetim başarısının ülke geneline yayılması, yerel yönetimleri baskı altına alan anlayışın giderilmesi ve kamu kaynaklarının toplumun tüm kesimlerine adil şekilde dağıtılması önündeki tek engel iktidarın yönetim anlayışıdır. İktidarın açtığı yaraların sarılması için genel seçime gidilmesi ve milletin kararına saygı duyulması genel zorunluluktur.

 
Kütahya'da ekipler yolları açık tutmaya çalışıyor
 
İzzet Altınmeşe'nin oyuncu oğlu Ali yaşamını yitirdi
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Dursun 20 Aralık 2021 Pazartesi 13:32

alternatif olmak istiyorsunuz fakat bir vatandaş olarak, sorunlar ya da herhangi bir sektör, çalışan grubu, üretim vs... hakkında hiç bir proje göremiyorum. sadece gençlere ve kadınlara para yardımına yönelik sloganlar var. proje yapmak sunmak bu kadar zor olmasa gerek..!!

Yorumu oyla      3      3  
Vatandaş rıza 19 Aralık 2021 Pazar 20:07

Çok güzel bir çalıştay olmuştur,belediye başkanları genel merkeze yeterli görsel etkinlikleri sunmuştur,çünkü medyada olan başarılı görünümleri alanda hiç yok tarım ziraat gibi söylemleri bir hayli çok ama ne ürün ne de mahsülü hiç bir şey yok varsın olsun nasıl olsa genel merkez Ankara'dan atama yapacak halk ve üyeler memnun olmuş olmamış önemli değil önemli olan genel merkez memnun olsun nasıl yeter ki bir daha seçimde başkan olsun...

Yorumu oyla      8      3  
Canpolat 19 Aralık 2021 Pazar 20:05

Beş değil yüzellibeş madde yayınlasanız hava civa,söylemleriniz hep varsayım. Bir projeniz yok bu milleti VARMIŞ gibi inandırmaya çalışıyorsunuz.

Yorumu oyla      12      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
MHP İzmir'e katılımlar sürüyor
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İzmir İl Başkanlığına katılımlar devam ...
CHP’li Bakan: Er Kemal Güler neden öldü?
CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, Kemal Güler’in Uludere’de askerliğini ...
CHP’li vekiller olay yerinde... Kılıç: Süreci yakından takip ediyoruz!
Kınık'ta meydana gelen maden kazasının ardından bölgeye ilk giden isimlerden ...
 
Erdoğan, Katar Emiri ile görüştü
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed Al ...
CHP İzmir'de yoğun zirve… Yücel'den başkanlara 'sandığa hazır olun' uyarısı
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanlığı tarafından düzenlenen ilçe ...
'Türk ekonomisi sert kuşatma altında'
MHP lideri Devlet Bahçeli, "Türk ekonomisi sert kuşatma altındadır" dedi. ...
 
Erdoğan açıkladı: Afrika'ya 15 milyon doz aşı
Cumhurbaşkanı Erdoğan, 3. Türkiye-Afrika Ortaklık Zirvesi'nin açılış konuşmasını ...
Kılıçdaroğlu, CHP'li başkanlara seslendi: Sandık gelir, Dolar düşer!
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Kayseri'deki Çalıştay'da yaptığı ...
Türkiye-Afrika Ortaklık Zirvesi bugün başlıyor
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın resmi açılışını yapacağı Türkiye-Afrika ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Veda zamanı!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bir portre Recai Acar...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Şampiyon Göztepe!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva