HABERLER>POLİTİKA
18 Aralık 2021 Cumartesi - 17:34

CHP İzmir'de yoğun zirve… Yücel'den başkanlara 'sandığa hazır olun' uyarısı

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanlığı tarafından düzenlenen ilçe başkanları zirvesi tamamlandı. Bir çok konunun masaya yatırıldığı zirveye 'erken seçim' , 'demografik yapı', 'Meclis Üyeleri' ve '29 Ekim Kadınları Derneği' konuları damga vurdu.

CHP İzmir de yoğun zirve… Yücel den başkanlara  sandığa hazır olun  uyarısı

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Örgütü, CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel başkanlığında Seferihisar'da kampa girdi.

Daha önce 16 Ekim tarihinde Örgütlenmeden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı ve CHP Genel Sekreteri Selin Sayek Böke liderliğinde Çeşme'de bir araya gelen CHP Örgütü bu kez de Seferihisar Euphoria Aegean Resort Otel de bir araya geldi.

Bir gece konaklamalı olarak gerçekleştirilecek kampın ana gündeminde ise 'ekonomik kriz' ve 'erken seçim' konuları yer aldı.

HAZIR OLUN TALİMATI
Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun ve CHP'li Vekillerin sıklıkla dile getirdiği erken seçim çağrısı ilçe başkanları zirvesinde de gündeme geldi. Ülkede yaşanan ekonomik koşullar nedeniyle 2022 yılı içerisinde erken seçimin olabileceğini ihtimaline karşın İl Başkanı Deniz Yücel'in ilçe başkanlarına 'hazırlıklı olun' talimatını verdiği iddia edildi. Saha çalışmalarına hız verilmesi ve ittifak ortağı olan partiler ile birlikte Millet İttifakı'nın iktidara gelmesi halinde getireceği çözümlerin halka anlatılması gerektiğini belirten Yücel,  siyasi parti ve görüş ayrımı yapmadan tüm vatandaşların kucaklanması gerektiğinin altını çizdiği iddia edildi.

ÜYE KAYITLARINA DİKKAT ÇEKTİ
Yücel ayrıca toplantıda ilçelerin üye katılarına ve daha önceden verilen rapor çalışmalarına dikkat çekti. Raporların sık sık incelendiğini ve yenileri ile kıyaslandığını belirten Yücel, saha çalışmalarında üye kayıtlarında yapılması gerektiğini vurguladı. Ayrıca ilçelerin tek tek performanslarının da incelendiği toplantıda Başkan Yücel her ilçenin hedeflenen çıtanın 3-4 puan altında kaldığını belirtti.

İLÇELERİN DEMOGRAFİK YAPISI İNCELENDİ
Olası bir erken seçimde en yüksek oyu almak için yoğun çalışma yapılması gerektiğini vurgulayan Deniz Yücel, 30 ilçenin demografik yapısı ile ilgili gerçekleştirdiği çalışmaları ilçe başkanlarına sundu. Bu kapsamda kendi ilçelerinde farklı illerden göç etmiş vatandaşlara onlara yönelik çalışma yürütülmesi gerektiğine dikkat çeken Yücel, derneklerle de sık sık iletişime geçilmesi ve ziyaret edilmesi gerektiğini belirtti.

29 EKİM KADINLARI DERNEĞİ'NE YOĞUN MARKAJ
Toplantıda ayrı ilçe başkanları da söz alarak sorunlarını dile getirdi. Konuşmalarda en dikkat çekici eleştiri ise geçtiğimiz aylarda kurulan 29 Ekim Kadınları Derneği'ne yönelik eleştiriler oldu. Söz alan 5-6 ilçe başkanı bu derneklerin ilk kuruluşunda yer alan isimlerin söylemlerinden memnun olmadığını belirtirken, dernek tarafından yapılan çalışmaların kadın kollarını tasfiye etmek yönünde olduğunu ve bun nedenle bunlara çözüm bulunması gerektiğini vurguladı.

YÜCEL'DEN MECLİS ÜYELERİNE SİTEM
Geçtiğimiz aylarda yapılan toplantılarda da sık sık ilçe ve Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyelerinin saha çalışmalarında aktif olmadığına vurgu yapan ve ilçe başkanlarına 'sahaya çekin' talimatı veren Yücel, bu toplantıda da talimatına rağmen meclis üyelerinin sahada olmamasından yakındı. İzmir'de bulunan meclis üyelerinin saha çalışmalarında aktif olmasının gerek belediye başkanlarının çalışmalarını rahatlatacağı gerekse ilçe başkanlarının partinin çalışmalarını halka aktarmasında önemli rol oynayacağını belirten Yücel, bu konu üzerinden daha yoğun durulması gerektiğine dikkat çekti

MECLİS ÜYELERİ ÇALIŞTAY'I GELİYOR…
Başkan Yücel ayrıca, meclis üyelerinin saha çalışmalarında yer almasının önemine dikkat çekmek için ayrıca İzmir'de Ocak ayı içerisinde 30 ilçede görev alan meclis üyelerinin katılımı ile çalıştay düzenleyeceklerini de ifade ettiği iddia edildi.

 
O projeler sel çilesine son verecek!
 
Kapıkule kilitlendi... Yılbaşı akını!
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
ahmet eriman 19 Aralık 2021 Pazar 11:58

İlçelerdeki yönetim kadroları ile chp nin seçimde başarılı olması mümkün değildir.Belediyede çalışıp,belediye başkanlarından emir ve talimat alıp,ona göre davranan ilçe yönetimlerinden başarı çıkmaz.Bence tüm ilçe yönetimleri görevden alınıp,yerlerine donanımlıeğitimli kadrolar getirilmelidir

Yorumu oyla      3      3  
İzmirli 18 Aralık 2021 Cumartesi 22:59

Biraz zor olur bu kafa yapısıyla.

Yorumu oyla      6      3  
Vatandaş 18 Aralık 2021 Cumartesi 20:07

Sayın il başkanı gelecek seçimlerde sizin gibi tek aday olarak belediye başkanları atanacaksa biz yok sayın ön seçim olmazsa kendi kendinize oy verirsiniz...

Yorumu oyla      6      3  
Canpolat 18 Aralık 2021 Cumartesi 18:22

" ÜYE KAYITLARINA DİKKAT!" Evet gerçekten dikkat çünkü Gaziemir de mevcut belediye başkanının ve ilçe başkanının sayesinde İKİYÜZ lere inmiş!!! İYİ parti ve MEMLEKET Chp'li üyeleri takır takır paylaşıyorlar....Dolayısıyla chp Gaziemir'de üçüncü veya dördüncü parti olur!!!!!

Yorumu oyla      15      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
'Türk ekonomisi sert kuşatma altında'
MHP lideri Devlet Bahçeli, "Türk ekonomisi sert kuşatma altındadır" dedi. ...
Erdoğan açıkladı: Afrika'ya 15 milyon doz aşı
Cumhurbaşkanı Erdoğan, 3. Türkiye-Afrika Ortaklık Zirvesi'nin açılış konuşmasını ...
Kılıçdaroğlu, CHP'li başkanlara seslendi: Sandık gelir, Dolar düşer!
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Kayseri'deki Çalıştay'da yaptığı ...
 
Türkiye-Afrika Ortaklık Zirvesi bugün başlıyor
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın resmi açılışını yapacağı Türkiye-Afrika ...
Akşener: Kendinize gelin, bırakın artık!
Türk lirasındaki tarihi değer kaybına ilişkin Cumhurbaşkanı Erdoğan'a ...
'Saray hükümeti artık kangrenli bacaktır'
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Erdoğan ve Bahçeli'nin tek yapması ...
 
Karamollaoğlu: Yeni ekonomik modele değil yeni iktidara ihtiyaç var
Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, "Türkiye’nin yeni bir ...
Babacan: Hükümetin bu enkazı kaldırması mümkün değil
Ekonomik gidişatı değerlendiren DEVA Partisi lideri Babacan, "Acilen yangını ...
Dışişleri'nden ABD'nin 2020 Terörizm Raporu'na tepki!
Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Tanju Bilgiç ABD'nin 2020 Terörizm Ülke Raporu'na ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Veda zamanı!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bir portre Recai Acar...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Şampiyon Göztepe!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva