HABERLER>POLİTİKA
18 Aralık 2021 Cumartesi - 11:12

Kılıçdaroğlu, CHP'li başkanlara seslendi: Sandık gelir, Dolar düşer!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Kayseri'deki Çalıştay'da yaptığı konuşmasında döviz kurunda rekor düzeyde yaşanan artışların kaygıları arttırdığını dile getirdi ve "Emin olun sandık geldiği andan itibaren döviz de düşer. Bunu bilmelerini isterim" dedi.

Kılıçdaroğlu, CHP li başkanlara seslendi: Sandık gelir, Dolar düşer!

CHP  Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 18-19 Aralık tarihlerinde  gerçekleştirilecek belediye başkanları çalıştayına katılmak üzere Kayseri'ye geldi. Çalıştay öncesi Kayseri Sanayi Odası Başkanı Mehmet Büyüksimitçi'yi ziyaret eden Kılıçdaroğlu daha sonra basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. İzmirli belediye başkanları da Kılıçdaroğlu'nu dinlemek üzere hazırda bulundu.

Ekonomideki gelişmelere ilişkin değerlendirme yapan Kılıçdaroğlu, "Türk lirasını erittiler, milli paramız. Milliyetçi arıyorsanız gelin kardeşim, CHP çatısı altında tamamının milliyetçi olduğunu göreceksiniz. Parayı pul edeceksin, doları kontrol edemeyeceksin, borç üzerine borç alacaksın, sonra 'Ben milliyetçiyim' diye gezeceksin. Böyle milliyetçilik olmaz" diyerek iktidarı eleştirdi ve  "Ülkeyi yönetenler, ülkeyi seviyorlarsa insanlara, ticaret erbabına, sanayiciye, çiftçiye, esnafa kısacası 84 milyona saygı duyuyorlarsa bir an önce seçim sandığını milletin önüne getirsinler. Emin olun sandık geldiği andan itibaren döviz de düşer. Bunu bilmelerini isterim" dedi.

Kılıçdaroğlu'nun konuşmalarından satırbaşları şu şekilde:

"İşçiyle görüşüyorum, çiftçiyle görüşüyorum, emekliyle görüşüyorum, sanayiciyle görüşüyorum. Hepsinde aynı kaygı var, hepsinin sunduğu ortak bir soru var. 'Nereye gidiyoruz? Ne olacak Halimiz? Bir çıkış var mıdır?' diye soruyorlar. 'Bu endişeyi nasıl gideceğiz?' diye soruyorlar.

'ŞİKAYET ETMİYORUZ, ENGELİ AŞMASINI BİLİYORUZ'
Her bir belediye başkanımız tüm engellemelere rağmen başarılı bir performans sergiliyor. Çözümsüzlüğün olmadığını, çözümün olduğunu görüyorlar. Türkiye Cumhuriyeti tarihinde hiçbir zaman bir devlet bir kişinin iki dudağına teslim edilmedi. Yapmamız gereken geniş bir kucaklaşmayı, geniş bir helalleşmeyi hayata geçirmektir. Daha güzel bir geleceğe toplumu hazırlamak bizim görevimizdir. Belediye başkanlarımız bu engellerin yasa dışı olduğunu biliyorlar. Ama çok güzel bir şey yapıyorlar, şikayet etmeden devam ediyorlar. Şikayet etmiyoruz, engeli aşmasını biliyoruz ve kararlıyız. O zaman bulunduğunuz bölgede insanlara umut veriyorsunuz.

Bu toplantıyı bir tek belediye başkanımızın olmadığı ilde yapıyoruz. Dün belediye başkanı arkadaşlarım alanlara çıktılar. Bizim çözümlerimiz sevgiden yanadır. Bu topraklarda hiçbir çocuğun yatağa aç girmesini istemiyoruz.

'HER BİRİMİZ HALK İÇİN ÇALIŞIYORUZ'
İktidara Kara Kış Fonu çağrısı yaptık, dinlemediler. Hiçbir çocuk yatağa aç girmeyecek. Bir çocuk bile yatağa aç giriyorsa, yapacağınız en yüksek siyaset o çocuğun karnını doyurmaktır. Onların yapamadığını, ellerinde iktidar olarak devasa bütçe olmasına rağmen yapamadıklarını, siz mütevazı bütçelerinizle yapıyorsunuz. Onlar hesap veremezken, sizler hesap veriyorsunuz. Aramızda siyah ile beyaz kadar fark var. Her birimiz halk için çalışıyoruz.

Belediye başkanlarımız yardımlarını yaparken o partili bu partili diye ayırmıyor. Devletin kaynaklarının büyük kısmının bir avuç insana aktarıldığını biliyoruz. Adeta 84 milyon insan bir avuç için çalışıyor. Özet olarak 5’li çete için çalışıyor. 84 milyondan kesilen kaynaklar büyük ölçüde buraya gidiyor.

İktidar olduğumuzda ilk yapacağımız iş mağdur olan tüm kesimleri dinlemektir. İlk yapacağımız iş Ekonomik Sosyal Konsey’i toplamak, tarafları dinlemek. Sorunlar aktarılacak. Bir toplumsal uzlaşmayı sağlamak zorundayız. 'Benim dediğim doğrudur' anlayışını uzaklaştıracağız. Sorunları çözecek olan siyaset kurumudur. Karşı tarafı da ikna edeceğiz. Kayserili sanayici de esnaf da çiftçi de bunu böyle bilsin. Siyasette dayatma kültürü olmaz. Atalarımız “Akıl akıldan üstündür” demiş. Aynı kuralı uygulayacağız. Devlet adaletle, bilgiyle yönetilir. Dayatma kültürüyle bir devleti yönetemezsiniz ama yönetmeye kalkıyorlar.

'MİLLİYETÇİ ARIYORSANIZ GELİN KARDEŞİM'
Türk lirasını erittiler, milli paramız. Bir taraftan kendilerine milliyetçiyiz diyorlar, bir taraftan da Türk lirasını değerini pula döndürdüler. Milliyetçi arıyorsanız, gelin kardeşim, CHP çatısı altında tamamının milliyetçi olduğunu göreceksiniz. Milliyetçilik parasını pul etmeyendir, egemen güçlere diz çökmeyendir. 6 okumuzdan birisi milliyetçiliktir. Parayı pul edeceksin, doları kontrol edemeyeceksin, borç üzerine borç alacaksın, sonra 'Ben milliyetçiyim' diye gezeceksin. Böyle milliyetçilik olmaz.

'BANKACILIĞIN B'SİNİ BİLMEYEN SİYASETÇİLERİN YÖNETİM KURULLARINDA NE İŞLERİ VAR?'
Banka yönetim kurulunda güreşçinin ne işi var? Sizin kredi notunuzu bir güreşçi nasıl belirleyecek. İşi bilmeyen siyasetçilerin, bankacılığın 'b'sini bilmeyen siyasetçilerin banka yönetim kurullarında ne işleri var? 5 alsınlar diye mi? Türkiye’nin refah ve huzurunu istiyorsanız, oyunuzun rengini değiştirmek zorundasınız. Kamu İhale Kurumu’nu kurmuşsunuz, 5’li çeteden birisine iş veriyorsunuz. İhale yok. Bizim belediye başkanlarımız Facebook üzerinden ihaleleri yayınlayınca, onlar da yayınlamaya başladılar. Sen büyük ihaleleri kime verdin, önce onu açıkla.

Eskiden bakanlıklarımızın binaları vardı. Şimdi binaları boşaltıp, kirada oturuyorlar. Döviz garantili ihaleler, Türkiye’nin soygun düzenidir. Güvenceyi dövizle neden veriyorsun? Öyle bir soygun düzeni kurmuşlar ki şeytanın aklına gelmez. Amerika’daki enflasyon olursa, AB’de enflasyon olursa onlar da bu fiyatlara yansıyor. Zaten güvenceyi de dolarla vermişsin. O ülkelerin enflasyonunu 84 milyonun sırtına nasıl yıkıyorsun. Bunların hepsini bitireceğim, 5’li çeteyi de bitireceğim. Devletin saydam olması, şeffaf olması lazım.

'FAİZİN DÜŞTÜĞÜ FALAN YOK'
Öyle bir hale geldi ki bir banka Merkez Bankası’ndan düşük faizle para çekiyor. Yüzde 4 ile Merkez Bankası’ndan alıyor, yüzde 22 ile devlete satıyor. Faizin düştüğü falan yok. Bunlar egemen güçlere hizmet ediyorlar.

Parayı alan dolar alıyor. Doları alan hep kazanıyor. Vatandaş hep kaybediyor. Güvenin olmadığı bir yerde insanlar kaybeder. Şu anda var olan iktidara toplumun en az yüzde 63’ü hiç güvenmiyor. Bugün bankalardaki mevduatın yüzde 63’ü Türk lirası değil. Bankalardaki mevduatın yüzde 63’ü döviz, geri kalan da garibanların Türk lirası. Bu ne demektir? Biz bu ülkeye güvenmiyoruz, birikimimizi dövizde tutuyoruz.

Elin parasını SWAP diye borç alıp Merkez Bankası’na koydular. Gerçek rezerv eksi 34 milyar dolar. Doları alan keyfini çıkarıyor, bir saat sonra tekrar yükselmeye başlıyor. 4.5-5 milyar dolar böyle gitti. Ticareti en iyi bilenler Kayserililer. Kayserilinin de nasıl soyulduğunu görmesi lazım. Borçla dolara müdahale ediyorlar. Nereye kadar müdahale edecekler?

Her birimizin sorumluluğu var. Önemli bir projemiz var. Samandağ’dan Mersin’e kadar Akdeniz’in en güçlü ülkesi haline getireceğiz Türkiye’yi. Katma değeri yüksek ürünler üretilecek orada. 5 yıl içinde Kayseri iki büyük Kayseri olacak, Sivas iki büyük Sivas olacak. Hızla büyüteceğiz. Nükleer enerji yapıyorlar. Dünyanın en pahalı enerjisini satıyorlar sanayiciye. Allah'ın izniyle iktidar olacağız, ürettiğimiz iktidarın maliyeti 5 centi aşmayacak."

 
Zehir tacirleri yakayı ele verdi... Akıl almaz zula!
 
Buca’da ihtiyaç sahiplerinin yüzü gülüyor
YORUMLAR
Toplam 11 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Bayraklı 18 Aralık 2021 Cumartesi 23:02

Önçeliğin başkanlarını dizginle kim kiminle aşk yaşıyor yazık yazık bu partiğe kırk yıl daha iktidar olamazsınız bu mevcut yapıyla zor be usta zor.

Yorumu oyla      5      3  
Bayraklı 18 Aralık 2021 Cumartesi 23:02

Önçeliğin başkanlarını dizginle kim kiminle aşk yaşıyor yazık yazık bu partiğe kırk yıl daha iktidar olamazsınız bu mevcut yapıyla zor be usta zor.

Yorumu oyla      4      3  
Vatandaş 18 Aralık 2021 Cumartesi 21:25

Sayın genel başkan elinde sihirli değnek var her şeyi düzelteceğiz diyor,inandırıcılığınızı hızlı şekilde sıfırladığınızı yüksek ücret alan genel başkan danışmanları neden söylemiyorlar acaba...

Yorumu oyla      5      3  
Adil ve eşit hizmet ilkesi 18 Aralık 2021 Cumartesi 19:45

İzmir BB kamu hizmeti olan toplu taşımada ayrımcılık yapmıyor . Kamu hizmeti olan toplu taşımada merkez ilçelerdeki toplu taşıma araçlarında ( metro, vapur , otobüs , tramvay ) vatandaşın hangi hakları varsa , çevre ilçe belediye otobüslerini ( ESHOT ) kullanmak zorunda olan vatandaşlarında aynı haklar var. Mesela 120 dk. aktarma hakkı . Merkez ilçelerde ne varsa , çevre ilçe belediye otobüslerinde de aynısı var. Bknz. ESHOT int. Sit. Tarife ve ücretler A fiyat tarifesi 120 dk. aktarma hakkı vardır . B fiyat tarifesi 120 dk. aktarma hakkı yoktur, “ Umut “ bu adil uygulama ile çoğalır . “ Eşit yurttaşlık “ böyle uygulamalar ile mümkün olur. Teşekkürler İzmir Büyükşehir Belediyesi . İzmir toplu ulaşımında daha nitelikli ve eşit hizmet almak için İZTAŞIT ( özel halk otobüsü ) uygulamasının İzmir merkez ilçelerinde de görmek istiyoruz .İzmir’de 80 li yılların 2 . ci yarısında halk otobüslerimiz vardı. Karşıyaka’dan biniyorsun halk otobüsüne kesintisiz, aktarma yapmadan taa Narlıdere’ye gidiliyordu. İzmir eski B Başkanı Sayın Yüksel Çakmur halk otobüslerini iptal etmeseydi , bugün halk otobüsleri ile aktarma yapmadan , kesintisiz İzmir’in bir ucundan diğer ucuna ne güzel yolculuk yapardık.

Yorumu oyla      4      3  
Lombak 18 Aralık 2021 Cumartesi 19:43

Chp ekonomi kurmayı olarak Fatih Terim'i görevlendirsin. Oy vermeyi düşünürüm. Kemal Derviş'in hazine müsteşarı faik öztrakla olmaz bu işler.

Yorumu oyla      5      3  
Canpolat 18 Aralık 2021 Cumartesi 17:12

Sen değil senin feriştahın gelse, ekonomiyi düzeltmeyi bırakın daha berbat edersiniz. Eskişehir ve bir iki belediye hariç her belediyenizde sınıfta kaldınız! (özellikle GAZİEMİR belediyesi) asgari ücret açıklanmış sen 250 tl fark atarak ce ha pe li belediyelerde 4500 tl olacak demek lüksüne kapılıyorsun. Sizden bu ülkeye hayır gelmez...

Yorumu oyla      8      3  
Vatandaş 18 Aralık 2021 Cumartesi 15:34

chp artık Eskişehir hariç başarılı bir tane belediyen yok millet batıda Akp korkusundan veriyor çok başarılı bulduğundan değil Akp biterse chp Batı’da biter 12 seçim kaybeden birinden bu ülkeye basıl Umut olur yazık

Yorumu oyla      13      3  
Lombak 18 Aralık 2021 Cumartesi 14:33

Henri Barkey mi dedi?

Yorumu oyla      12      3  
Hüseyin 18 Aralık 2021 Cumartesi 14:23

Biz ekonomi iflas ettiği için dolar yükseliyor sanıyorduk. Seçim gelince her şey hemen düzeleceğine göre, ekonomi iflas etmemiş.Sadece ekonomi sahibini beğenmiyormuş.

Yorumu oyla      11      3  
izmir 18 Aralık 2021 Cumartesi 14:00

nasıl bu kadar emin olabiliyorsunuz? birileri size bunun garantisini mi ? verdi? sandık gelir gelmez düşmesi ???

Yorumu oyla      14      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Türkiye-Afrika Ortaklık Zirvesi bugün başlıyor
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın resmi açılışını yapacağı Türkiye-Afrika ...
Akşener: Kendinize gelin, bırakın artık!
Türk lirasındaki tarihi değer kaybına ilişkin Cumhurbaşkanı Erdoğan'a ...
'Saray hükümeti artık kangrenli bacaktır'
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Erdoğan ve Bahçeli'nin tek yapması ...
 
Karamollaoğlu: Yeni ekonomik modele değil yeni iktidara ihtiyaç var
Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, "Türkiye’nin yeni bir ...
Babacan: Hükümetin bu enkazı kaldırması mümkün değil
Ekonomik gidişatı değerlendiren DEVA Partisi lideri Babacan, "Acilen yangını ...
Dışişleri'nden ABD'nin 2020 Terörizm Raporu'na tepki!
Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Tanju Bilgiç ABD'nin 2020 Terörizm Ülke Raporu'na ...
 
Mecliste orman yangını tartışması: AK Parti ve CHP karşı karşıya!
Yaz döneminde büyük zarara neden olan orman yangınlarıyla ilgili yapılan ...
İYİ Partili Dervişoğlu'ndan Bakan Nebati'ye: Alışveriş yaptığın kasabı söyle
Hazine ve Maliye Bakanı Nebati’nin Meclis Genel Kurulu’nda asgari ücretli ...
CHP'li Sındır: Çocuklarımızın güvenliği şansa bırakılamaz!
CHP İzmir Milletvekili Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, devlet okullarında ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Hepsi yaşasın anne aşkıyla!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Katılımcı değil, kayırmacı belediyecilik...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Tüketim cehenneminde gündelik hayat
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Maymunlar Cehennemi ve Cujo
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Köylüler tarımı bırakmaya başlayınca neler oldu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmirli bir hukuk kahramanı: Bekir Behlül
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Düzen
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Ülkeme adalet diliyorum, gönüllere vefa!
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
İmamoğlu’nun suskunluğu!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Can dostlar tartışması!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva