HABERLER>POLİTİKA
29 Kasım 2021 Pazartesi - 13:17

CHP'li Sertel’den belediye başkanları çıkışı: Kontrol edebilecekleri ilçe istiyorlar

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir'de örgüt içinde yaşanan krizler ile ilgili konuşan CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, "Bizim örgütte en büyük sıkıntı şu;  Belediye başkanları ilçe örgütlerini tasarlamaya çalışıyor. Belediye başkanının kendisi ile uyumlu çalışan ilçe başkanı değil, kendisinin kontrol edebileceği bir ilçe başkanı istiyor. Tutamadığında sorunlar başlıyor. Bende neden bilmiyorum. Örgüt kendi işini yapacak, belediye başkanı kendi işini yapacak" dedi.

CHP li Sertel’den belediye başkanları çıkışı: Kontrol edebilecekleri ilçe istiyorlar

EGEDESONSÖZ - Cumhuriyet Halk Partisi İzmir, son dönemlerde örgüt içinde yaşanan istifalar, görevden alma ve yönetim düşmeleri ile sıkça gündeme gelmişti.

Yaşanan olaylarda son olarak Bayraklı ve Konak ilçe başkanlıklarında başkan değişimi yaşanırken, Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili Atila Sertel, örgüt içinde yaşanan sorunlar hakkında değerlendirmelerde bulundu.

İzmir'de yaşanan örgüt problemleri sonrası yapılan kongrelerin öneminin belli olduğunu belirten Sertel, "2 yılda 1 kongre yapılmasının nedeninin daha somut ortaya çıktığı gerçeği var… Partinin şu anda kongre yapma gibi bir bakışı yok ancak kongreler olsa bu hadiseler olmaz, kadrolar yenilenirdi. Bizim örgütte en büyük sıkıntı şu; Belediye başkanları ilçe örgütlerini tasarlamaya çalışıyor. Belediye başkanı kendisi ile uyumlu çalışan ilçe başkanı değil, kendisinin kontrol edebileceği bir ilçe başkanı istiyor. Tutamadığında sorunlar başlıyor. Bende neden bilmiyorum. Örgüt kendi işini yapacak, belediye başkanı kendi işini yapacak. Belediye başkanı seçildikten sonra bütün halkın belediye başkanıdır" diye konuştu.

SEÇİMİ KAZANMAK İSTEYENLER BİRLİKTE HAREKET ETMELİ
Konak Belediye Başkanı Abdül Batur'u örnek göstererek örgüt ve belediye ayrımına dikkat çeken Sertel, "Konak'ı örnek göstermek gerekirse… Konak'ı örnek veriyorum çünkü Sayın Abdül Batur, benim arkadaşımdır yanlış anlamaz o beni.  Konak Belediye Başkanı, ilçenin hamisi gibi olmamalı. Yoldaşlık beraberlik olmalı, partinin çalışmalarını anlatan, belediye başkanının çalışmalarını anlatan bir örgüt olmalı. Seçimi kazanmak isteyenler birlikte hareket etmeli" dedi.

İNSANIN VİTESİ BOŞA ATTIĞI ZAMANLAR OLABİLİYOR
CHP Konak eski İlçe Başkanı Çağrı Gruşçu'nun ortaya çıkan ses kaydı ile ilgili de değerlendirmelerde bulunan Sertel, "Ses kaydı 2 yıl öncenin kaydı. Kimlerin ne kaydı vardır... Kayıt almak çok büyük ahlaksızlık. Cemiyet başkanı ile benim sesimi kaydeden gazeteci kılıklı bir tip; küfür etmemi ses kaydına almıştı. Özel yaşam diye bir hadise var. Seninle yaptığımız bir telefon konuşması ikimiz arasında değil mi? Bunu kayda alıp üçüncü bir kişiye dinletiyorsan ve bu dinliyorsa onu da değerlendirmek lazım. Yapılmamalı tabii ki ancak insanın vitesi boşa attığı zamanlar olabiliyor. O an aklına bir şey gelince söylüyorsun. Bunu kayda almak diye bir şey olabilir mi?" diye sordu.

Konak'ta yaşanan olayın da 'örgütü dizayn etmek' olup olmadığını sorulmasını üzerine konuşan Sertel, "Buradaki örgütü tasarlamak değil. Çağrı Gruşçu ile Abdül Batur’un arası çok iyiydi. Ben bir problem olduğuna inanmıyorum. Ağabey, kardeş gibiydiler. Ancak o konuşma vitesin boşa atıldığı an onu zora soktu" ifadelerini kullandı.

İLKEL BİR DAVRANIŞ
İzmir'de ilçe başkanları ile belediye başkanları arasından bir anlaşmazlık olduğunu belirten Sertel, "Belediye başkanı ile ilçe başkanları çok anlaşamıyorlar. Seçimle gelen seçimle gitmeli. Ayak oyunu ile gitmemeli. Susmuş'a ayak oyunu yapıldı. Götürmek istediler onu. Götürmek isteyen güçler var, onu herkes biliyor. Pınar Hanım, oraya atamayla gelmedi. Bayraklı ilçesinin özgür iradeli kongre üyeleri tarafından seçilerek geldi, seçildiği andan itibaren kuyusu kazılmaya başlandı. 2 seneden beri derin kuyular kazıldı. Şimdi gömdüklerini sanıyorlar ancak bence gömülmedi. Seçilmiş ilçe başkanını düşürenler tekrar oturup düşünmeli. Ben hiçbir şekilde karışmayacağım. Haksızlığa ben değil üye, delege müdahale etsin. Onlar etmez de başka güçlerini altında farklı bir yol çizerlerse benim diyecek bir şeyim yok. Pınar Susmuş'un bir hatası var mı, kusuru var mı? Yok. Gece gündüz çalışmış. Hakaret, kötü davranışı var mı? Yok. Başkanlık hayali kurdu diye kafasını mı koparacaklar? Çok ilkel davranış biçimleri olarak görüyorum. Seçilmiş ve kadın bir ilçe başkanının düşürülmesi çok ilkel bir davranış. Aday olur olmaz bilemem" diye konuştu.

CHP 'LİDER' PARTİSİ DEĞİLDİR
İzmir'de örgütün dağınık olmadığını ancak haksızlıkların olduğunu belirten Sertel, "Dağınık bir İzmir değil ama haksızlıkların yapıldığı bir İzmir gözüküyor benim gözümden. Ben CHP'nin üyelerine çok güveniyor ve inanıyorum. Üyeler partililer, 1999 yılında baraj altında kaldığında herkes bu parti kapatılsın dediği dönmede ceplerinde kuruş kuruş harcayarak ayakta tuttuğunu biliyorum. CHP üyenin partisidir. Atatürk'ün kurucu olduğu partidir ancak ona aşkla bağlı asker gibi duran Kuva-yi Milliyecilerin partisidir. Bunlar anlatılır konuşulur ancak bir şekilde çözümlenir. CHP liderin değil, üyenin partisidir. Biz liderimizi çok seviyoruz, onun yolunda ölürüz ancak CHP Kuva-yi Milliyecilerin Atatürkçülerin partisidir" dedi.

 
Sosyal medyada tanıştı, hayatı karardı! 'Çıplak fotoğraf' şantajı
 
BBVA: TL'deki değer kaybı Garanti hisselerinin alım maliyetini düşürüyor
YORUMLAR
Toplam 5 yorum var, 5 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Nevzat Kaya 29 Kasım 2021 Pazartesi 23:37

Toplu istifa edenlerin gerekçeleri neydi. Tek tek değil de neden toplu istifa. İstifa edenlerin belediye ve bağlı birimleriyle ticari mali, istihdam ilişkileri var mı, bilmek istiyoruz. Hiçbir şey gizli kalmaz, gerçeklerin arasıra ortaya çıkma gibi özellikleri vardır biline...

Yorumu oyla      2      3  
Jale 29 Kasım 2021 Pazartesi 21:09

Sayın Sertel haklısında bugüne kadar örgütün ne işini yaptın yada ne isteklerini yerine getirdin

Yorumu oyla      2      3  
Engin Özcan 29 Kasım 2021 Pazartesi 19:57

Sn vekilim örgüt ve Bayraklı halkının yanında ki duruşunuzu Taktir ediyorum.Sn av Pınar SUSMUŞ hanımefendiye yapılan bu çirkin davranışı örgüt olarak kınıyoruz.CHP''Nİ nin üyesi olmak bir şereftir.

Yorumu oyla      2      3  
can can 29 Kasım 2021 Pazartesi 15:22

ilçe yöneticileri cv bankası olmuş, tek işleri belediyeleri "partili" yerleştirmek. "partili" de belediyeye kapağı attı mı işlem tamam. belediyelerde 500 çalışan görünür gerçekten çalışan sayısı 50'yi geçmez. ortalık "partili"den geçilmiyor da ondan. bu arada partiliyi sakın kitap, dergi okuyan, düşünen,eleştiren, eylemlere katılan, partisini düşünen olarak düşünmeyin. parti yöneticilerinin, meclis üyelerinin eşi, dostu ,akrabası.

Yorumu oyla      8      4  
Emekçi izmirli 29 Kasım 2021 Pazartesi 14:37

Bence vekilim olaya keskin çizgiyle bakmışsınız yanılıyorsunuz. İlçe yöneticileri istediği aday kişi başkan değilse cephe alıyorlar. Adamları başkan olsa belediyeyi ele geçirip b.yardımcılıkları, müdürlükleri , ihaleleri aralarında pay edecekler. Oyunları bozulunca hazımsızlıkdan seçilmiş b.başkanlarına destek değil köstek oluyorlar. Keşke vekiller herşey için mesaj atacaklarına örgütünü arada anket yapar gibi arasa denetlese. Kusura bakmayın da tavandan eğilip tabana , örgütünüze bir bakın örgütleriniz tek adamlık ve hanedanlık gibi işliyor. Uyanın artık diyorum! geliyor gelmekte olan, hemen seçim demekle olmuyor. İlçe yöneticileri sandık güvenliği için yeterli çalışmayı yapmıyorlar . Örgüt dağınık toparlayıcı yöneticiler istiyoruz Uyanın! hedef iktidarsa uyanın!!!!!

Yorumu oyla      7      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP’li Beko, Kuzey Irak’ta mağdur olan işçileri sordu
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili Kani Beko, Kuzey Irak bölgesinde ...
CHP'li Kılıç 'Aşı stoku kalmadı' dedi... Tehlike çanları onlar için çalıyor!
CHP İzmir Milletvekili ve TBMM Başkanlık Divanı Katip Üyesi Av. Sevda ...
Cumhurbaşkanı İzmir'de engellilerle buluştu: Biz varsak engel yok!
Cumhurbaşkanı Erdoğan, şimdiye kadar 62 bin 337 engelli ataması yaparak ...
 
DP Genel Başkanı Uysal’dan iktidara: Hesap sormayalım da madalya mı takalım?
Demokrat Parti İzmir İl Kongresi’nde konuşan Demokrat Parti Genel Başkanı ...
AK Partili Sürekli' den Büyükşehir'e borç eleştirisi: 2 buçuk yılda 4 kat arttı!
Konuk olduğu televizyon programında İzmir'deki yerel siyasete ilişkin ...
3 isim istifasını açıklamıştı... MHP’li Şahin’den ilk açıklama geldi!
27 Kasım akşam saatlerinde Çeşme Belediyesi’nde MHP mensubu 3 meclis üyesinin ...
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan terörle mücadele mesajı
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bölgesel ve uluslararası iş birliği terörle mücadelede ...
CHP'li Serter'den 'bütçe' eleştirisi: Üçte biri şimdiden eridi!
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’a bütçe eleştirisinde bulunan İzmir ...
Kemal ANADOL yazdı... Yaprak dökümü...
Kemal ANADOL yazdı... Yaprak dökümü...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva