HABERLER>POLİTİKA
4 Nisan 2022 Pazartesi - 14:46

CHP’li Kılıç’tan ‘Çeşme’ çıkışı: Bakan değil, tacir!

Çeşme Projesi’yle alakalı tartışmaları sürerken, projenin İzmir’e faydası olmayacağı yönünde yorum yapan CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un projeyi bir ‘prestij projesi’ olarak gördüğünü söyleyerek “Bakan zaten turizmci ve bir bakan olarak, İzmir'e katkısı olsun diye değil bir tacir (tüccar) olarak bakıyor. Belki de bunu kendisine bir prestij projesi olarak görüyor” ifadelerini kullandı.

CHP’li Kılıç’tan ‘Çeşme’ çıkışı: Bakan değil, tacir!

EGEDESONSÖZ - Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın koordinasyonunda çalışmaları devam eden ve gerek kent genelinde gerekse Türkiye'de tartışmalara neden olan Çeşme Projesi’ne muhalefet cephesinden tepki sürüyor. İzmirli Milletvekilleri’ne yapılan sunum sonrasında projeye dair birçok çekincelerinin olduğunu belirten bazı CHP’li vekillere CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç’da eklendi. SonSöz TV’de yapılan canlı yayında bu konuya dair değerlendirmelerde bulunan Kılıç, projenin İzmir’e ve İzmirliye katkısı olmayacağını ifade ederek Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un projeye bir tacir (tüccar) gibi baktığını söyledi. Çıkacak olan mahkeme kararının bilirkişi raporuna göre verilmesi gerektiğini belirten Kılıç, yargıda iktidar müdahalesi olduğunu dile getirerek o raporun dikkate alınmayacağını söyledi.

İZMİR HALKINA HİÇBİR KATKISI OLMAYACAK!
Çeşme Projesi’nin ortaya çıkışından itibaren çekinceleri olduğunu belirten CHP’li Kılıç, proje detayları açıklandıktan sonra İzmir’e faydası olup olmayacağı hakkında daha da tedirginlik yaşadıklarını söyleyerek “İlk günden itibaren hepimizin bir çok çekincesi vardı. Çeşme dünya güzeli bir yer. Burada çok büyük bir proje yapılacak olması bizlerde tedirginlik yarattı. Geçtiğimiz yıl Bakan, İzmir Milletvekilleri’ni davet etti ancak proje net yoktu. Ancak bu seferki sunumda durum netti. Toplantıda da sordum ben, ‘Bu projenin İzmir halkına ne faydası olacak? Oraya oteller yapılacak, İzmirli iş insanını yatırımcısına ayrı bir pozitif bir ayrımcılık uygulanacak mı?’ diye... Biz bunu sorduk ve olmayacak dedi. Belli bir yerler ayrılmış esnaf odası ve İZTO için... Birçok insan çalışacak ancak ‘İzmir'de yaşayanlar için bir ayrımcılık yapılacak mı?’ diye sorduk, ona da ‘hayır’ dedi. ‘Yapılacak yerlerde, girilecek plajlar ve köylerle ilgili İzmir halkı için bir ayrıcalık var mı?’ dediğimiz de onun da olmayacağını söyledi. Yani gelinen noktada yabancı turist direkt o bölgeye gidecek ve merkezle ilgili de bir katkısı olmayacak. Yabancı yatırımcı ve yabancı turist kazanacak. Zenginler yatırım yapıp, zenginler tatil yapacak. Hiçbir hakkı için bir katkısı yok” ifadelerini kullandı.

RAPORA DÖNÜK BİR KARAR ÇIKACAĞINDAN UMUDUM YOK!
Katkıdan çok doğaya verilecek zarara endişelendiklerini belirten CHP’li Kılıç, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un bir turizmci ve bakan olarak değil bir tacir (tüccar) olarak düşünerek hareket ettiğini aktardı. Mahkemenin açıklanan bilirkişi raporuna göre bir karar vermeyeceğini de söyleyen CHP’li Kılıç, şu şekilde özetledi:

“Katkı olmadığı gibi doğaya verilecek zararla ile ilgili de ciddi tereddütlerimiz var. Siz bir proje yapıyorsunuz buradaki amaç ne olmalı? Kente katkı sağlamalı. Geldiğimiz noktada şu aklımıza geliyor. Bakan zaten turizmci ve bir bakan olarak; İzmir'e katkısı olsun diye değil bir tacir (tüccar) olarak bakıyor. Belki de kendisine bir prestij projesi olarak görüyor. Mahkemeye bu kadar karışan bir iktidar olmasa bilirkişi raporuna göre hareket edilir. Ancak yargıya müdahale edilen bir iktidar olduğu için rapora dönük bir karar çıkacağında umutlu değilim.”

 
Kremlin'den Buça açıklaması
 
Farah Zeynep Abdullah Bergen'den 40 milyon lira kazandı mı?
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Huseyin 4 Nisan 2022 Pazartesi 19:18

Nafile çabalar o proje yapılacak ormanlık alan sulak alan kuş cenneti olağanüstü bir yer gibi lanse ediyorsundur yerini bile bilmiyorsun boş ve mantıksız aciklama

Yorumu oyla      2      3  
TC misafir 4 Nisan 2022 Pazartesi 17:32

Sayın vekil, bu dediklerinizi önce projeye destek veren Tunç Soyer ve Ekrem Oran'a söyleyin. Bu iki belediye başkanı projeyi desteklediklerinde hiç karşılarına çıkıp eleştirdiniz mi? Genelbaşkanınız Kemal Kılıçdaroğlu'nun basına da yansıyan "betonlaşma çok olursa destek vermeyeceğiz" demecinde sit alanı olması ve korunması gereken bir bölgeye dökülen betonun derecesine göre mi destek verecek? Nerede kaldı doğaya saygı? Kanal İstanbul talanında siz bunu savunmadınız mı? İstanbuldaki talan için ses çıkarıyorken Sayın Kılıçdaroğlu buradaki talan için neden tek kelime etmiyor buradaki talan değil mi? Yoksa birilerinin çıkarı mı söz konusu? Chp önce bunların cevabımı verecek vermeye de mecburdur çünkü insanlar bu talan anlayışına dur demek için oy verdi Chp'ye bu projeye genelbaşkanlık seviyesinde yüksek perdeden ses çıkmayacaksa ne farkı kaldı Chp'nin Akp'den?

Yorumu oyla      2      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
DSP İzmir’de beş ilçede toplu istifa!
DSP Konak, Bornova, Kemalpaşa, Menderes ve Buca ilçe başkanları ile yönetim ...
Dervişoğlu'ndan hükümete İzmir eleştirisi: Üvey evlat muamelesi yapıyor!
TBMM İYİ Parti Grup Başkanvekili ve İzmir Milletvekili Müsavat Dervişoğlu ...
Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na 1 milyonluk dava!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na ...
 
AK Partili Kaya'dan Soyer'e sert tepki: Sıra işe gelince ortada yok!
AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, Buca'da gerçekleştirdiği ...
CHP'li Beko: Bakanlık işsizlik fonuna sahip çıkmalı!
İşsizlik Sigortası Fonu’nun siyasal iktidar tarafından amacı dışında kullanıldığını dile ...
Tayfun MARO yazdı... Yeni bir hikâye yazmak
Tayfun MARO yazdı... Yeni bir hikâye yazmak
 
CHP'li Polat'tan Pakdemirli'ye: Arkasından ağlayanı yok!
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili ve Parti Yüksek Disiplin Kurulu ...
Bakan Çavuşoğlu'dan Yunanistan'a 'diyalog' mesajı
Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Yunanistan'la ilişkileri değerlendirdi. "Yunanistan ...
CHP'li Yücel'den Buca Metrosu çıkışı: Çok üzüleceksiniz ama...
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, Buca Metrosu'nun ...
 
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu vapur bir milletin kaderini nasıl taşıdı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bir portre Recai Acar...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva