HABERLER>POLİTİKA
4 Nisan 2022 Pazartesi - 12:04

AK Partili Kaya'dan Soyer'e sert tepki: Sıra işe gelince ortada yok!

AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, Buca'da gerçekleştirdiği saha programlarında muhtarları ve sivil toplum kuruluşlarını ziyaret etti, esnaf ziyaretlerinde vatandaşlarla buluştu.

AK Partili Kaya dan Soyer e sert tepki: Sıra işe gelince ortada yok!

Buca'daki programına ilk olarak Atatürk Mahallesi Muhtarı Sedat Erşahin'i makamında ziyaret ederek başlayan Kaya, muhtarlıkta mahalle sakinleriyle bir araya geldi. Atatürk Mahallesi'nde esnafları da ziyaret eden Kaya, Bucalıların yerel yönetimden yana şikayetlerini dinledi. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Tunç Soyer'in Buca'ya bir çivi bile çakmadığını üzülerek gördüklerini belirten Kaya, "Buca İzmir'in en büyük ilçesi. Aynı zamanda da İzmir Büyükşehir'in yatırımlarından en az nasiplenen ilçesi. Buca'yı unutmuşlar, yok sayıyorlar. Buraya çaktıkları bir çivi bile yok. CHP'li Soyer, akıl vermeye gelince en önde, iş yapmaya gelince ortada yok. Üç yıllık başkanlık döneminde Buca'da 1 metre yeşil alan yapmamış, şimdi çıkmış konuşuyor, Buca Cezaevi yeşil alan olsun diyor. Siz oraya AVM yapmak istediniz, şimdi hiç utanmadan sıkılmadan yeşil alandan bahsediyorsunuz. Her şeyleri sahte, her işleri samimiyetsiz. Ama hemşehrilerimiz merak etmesin. Buca Cezaevi'ni nasıl kaldırdıysak, CHP'li Büyükşehir Belediyesi tarafından cezaevi arazisine koyulan AVM planını da yine biz kaldıracağız. CHP'li Soyer yetmedi, milletin, memleketin, kentin hayrına olan her şeye karşı çıkan İzmir Barosu da, Buca Cezaevi'nin yıkılmasından rahatsız oldu. Hepsi bir türkü tutturmuş gidiyor, buranın yıkımını engellemeye çalışıyorlar. Ne yaparlarsa yapsınlar, engelleyemeyecekler. Burası yıkılacak ve burada bölgedeki mevcut dokuya ve sosyal yaşama uygun bir çalışma yapılacak. Buca'nın ihtiyacı olan yeşil alanı da burada biz ilçeye kazandıracağız" şeklinde konuştu. 

BUCA, KAMU YATIRIMLARINDA BİRİNCİ OLDU 
Muhtar turlarına Buca Koop. Mahallesi Muhtarı Hakan Dönertaş'ı ziyaret ederek devam eden Kaya, burada da mahalle sakinleriyle bir araya geldi. Buca'ya yapılan kamu yatırımlarından bahseden Kaya, İzmir'e yapılan 85 Milyar TL'lik kamu yatırımından en büyük payı Buca ilçesinin aldığını ifade etti. Kaya, Buca'ya 304 yataklı Devlet Hastanesi'ni kazandırdıklarını, Halk Sağlığı Laboratuvarı ve 15 bin 365 m2'lik arsa alanında 11 bin 500 m2 kapalı alana sahip 70 ünitelik Diş Hastanesi yatırımını gerçekleştirdiklerini belirtti. 

BUCA METROSU'NU BİZ BİTİRİRİZ  
İçinde Sağlıklı Yaşam Merkezi, Aile Sağlığı Merkezi, Verem Savaş Birimi, AÇSAP, 112 Acil Müdahale Merkezi, İlçe Sağlık Müdürlüğü bulunan toplam 6 bin 500 m2 arsa alanında, 5 bin 300 m2 kapalı alanda Sağlık Kampüsü'nü de Buca'ya kazandırdıklarını hatırlatan Kaya, "Sağlık tesislerinden ilçenin dört bir köşesindeki yeni okullara, Hükümet Konağı'ndan Buca Cezaevi'nin yıkımına kadar birçok hizmeti Buca'mıza kazandırdık, kazandırmaya da devam edeceğiz. CHP'li Büyükşehir'in ise Buca'ya hiçbir hizmeti yok. İzmir'in en büyük ilçesine 20 sene sonra metro ihalesine çıktılar, onu da adam kayırma uğruna 529 Milyon TL fazlasına ihale ederek kenti zarara uğrattılar. Attıkları temel kurumadan mahkemelik oldular. Bunlar metro inşaatını bitiremez, onu da biz bitiririz. Buca için her zaman yaptığımız gibi her fedakarlığı yaparız" dedi. Kaya, programının son bölümünde Sivas Yiğidolar Gediz Derneği'ni ziyaret ederek dernek üyeleriyle buluştu.

 
Bu ayın zam şampiyonu motorin oldu
 
Dış ticaret açığı Mart'ta yüzde 76 arttı
YORUMLAR
Toplam 7 yorum var, 7 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Erhan yikgec 5 Nisan 2022 Salı 21:34

Her alandaki girişimlerinde n dolayı teşekkür ederiz, yeşil Buca artik size emanet kolaylıklar dilerim

Yorumu oyla      2      3  
Yav He He 4 Nisan 2022 Pazartesi 17:04

Buca'ya 20 yılda siz neden metro yapmadınız, elinizi tutan mı oldu? Bu beyefendi söylediklerine kendisi inanıyor mu? Tutturmuşlar 500 milyon, sabah akşam aynı şey. Anladık, belediyenin İzmir' in en büyük ilçesine metro yapacak olması sizin için büyük eksi ama yapacak bir şey yok, o metro yapılacak.

Yorumu oyla      2      3  
laf çok, icraat yok 4 Nisan 2022 Pazartesi 15:37

İzmir'e 1 metre raylı sistem yapmamışlar, 12 milyarlık metroyu yapacaklarmış. Belediye metronun her şeyini hazırlamış, biz bitiririz diyor. Şaka gibi! Kardeşim sen önce otogara metroyu yap. Hızlı treni bitir. 9 yıl önce, 2013'de temeli atılan projenin ne zaman biteceği belli değil. Bırak bitmesini geçen onca yıla rağmen İzmir tarafında herhangi bir çalışma da yok. Bitmesi için önce çalışma olması gerekiyor.

Yorumu oyla      6      3  
hadi ordan 4 Nisan 2022 Pazartesi 15:35

otogar metroyu yapamayan siz bucayı nasıl yapacaksınız? cezaevini yıkamadınız daha ..atıl duran buca tren yoluna bişi yapabildinizmi? izban da sinyalızyonu tcdd yapıcak yapamadı..20 senedır vaad dinledık..

Yorumu oyla      6      3  
Hayaller-Gerçekler 4 Nisan 2022 Pazartesi 13:18

İzmir'e 85 milyarlık kamu yatırımı derken? 85 milyar yatırım yapılıyor ama 1 metre raylı sistem yatırımı yok. Çok ilginç! Belediyenin Buca'ya nasıl yatırımı yok? Portakal Vadisi Projesi, İZSU'nun altyapı yatırımları, metro, Buca-otogar arası yol projesi proje değil mi? Belediye metro konusunda diyelim ki adam kayırdı, EBRD niye itirazı reddetsin? EBRD mi de adam kayırıyor? Şimdi bu mantıkla KİK de mi adam kayırıyor? Buca-otogar arası tünel ihalesine 540 milyon ile en düşük teklifi Deha Altyapı Anonim Şirketi-Feza Taahhüt Anonim Şirketi ortaklığına belediye İhaleyi vermiş ancak 559 milyon TL ile ikinci en düşük teklifi veren Özkar aşırı düşük teklif verildi diye karara itiraz etmiş. Kamu İhale Kurumu ise itirazları karara bağlamış ve en düşük teklifi veren Deha Altyapı Anonim Şirketi-Feza Taahhüt Anonim Şirketi ortaklığını elemiş. En düşük ikinci teklif yaklaşık 20 milyon daha fazla. Bundan neden bahsedilmiyor? Yoksa kimsenin işine gelmiyor mu? 20 milyon az para mı? Buca Metro Hattı'nın deposu onay çıksaydı, Tınaztepe Kampüsü'nün girişinde olacaktı. Şimdi milyon dolarlar harcanıp, Adatepe'ye 6 km hat çekilip, depo yapılacak. Kamu zararının boyutu nedir? Neden izin verilmedi? Bu ilave 6 km tünelin parası bizden çıkmayacak mı?

Yorumu oyla      4      3  
private35 4 Nisan 2022 Pazartesi 12:54

zaten siz yapacaktınız 10 yıl önce Binali yıldırım öyle demişti. Elinizi de tutan yok zaten.

Yorumu oyla      5      3  
Ağam bizimle eğleniy 4 Nisan 2022 Pazartesi 12:41

“Bakanlığın da menfaatlerini hep beraber düşünmeliyiz. Çünkü bu noktada bize çok destek sağladılar”. Alana “AVM mi yapılacak?” sorusuna ise “Buca’da çok katlı AVM gibi bir şey olmaz, öyle bir şey olacağını sanmıyorum. Bölgenin yapısı neyse ona uygun bir çalışma yapılacak” diyen kendisi değil miydi? Buca metro hattındaki çalışmalar da yakın zamanda başlar; o proje her türlü engele rağmen bitecektir. Parası, projesi, yapım ihalesi her şeyi tamam. Buca metrosunu biz bitiririz diyenler, 8 yıldır otogara metro yapıyor, Ankara'dan da hızlı tren getiriyor. Buca Metrosu'nu biz yaparız diyenler fıkra gibi ama otogar metrosuna sadece 3 Bin TL ödenek ayırmışlar. Ha ha ha ... al muhtarı, mahalle mahalle gez, kime ne faydası varsa. Enflasyon yüzde 61'i geçmiş, her gün zam geliyor, döviz patlamış, insanlar zor geçiniyor, bunların tek derdi Soyer, İmamoğlu.

Yorumu oyla      2      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP'li Beko: Bakanlık işsizlik fonuna sahip çıkmalı!
İşsizlik Sigortası Fonu’nun siyasal iktidar tarafından amacı dışında kullanıldığını dile ...
Tayfun MARO yazdı... Yeni bir hikâye yazmak
Tayfun MARO yazdı... Yeni bir hikâye yazmak
CHP'li Polat'tan Pakdemirli'ye: Arkasından ağlayanı yok!
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili ve Parti Yüksek Disiplin Kurulu ...
 
Bakan Çavuşoğlu'dan Yunanistan'a 'diyalog' mesajı
Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Yunanistan'la ilişkileri değerlendirdi. "Yunanistan ...
CHP'li Yücel'den Buca Metrosu çıkışı: Çok üzüleceksiniz ama...
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, Buca Metrosu'nun ...
CHP Bayraklı'ya 100 yeni üye... Başkan Sandal'dan seçim mesajı: İyilerle kötülerin iktidar mücadelesi!
İlçe kongresinin ardından, tüm mahallelerde örgütlenme girişimlerine hız ...
 
CHP'li kadınlar haklarına sahip çıktı
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Kadın Kolları, 3 Nisan 1930’da belediye ...
İYİ Partili Çıray'dan bakanlığa yangın sorusu: Uçak filosu kuruldu mu?
İYİ Parti İzmir Milletvekili Çıray, yangın söndürme uçaklarını ve olası ...
CHP'li Polat'tan 'disiplin ricası' çıkışı: Babamın oğlu olsa...
CHP Yüksek Disiplin Kurulu’nda yedi yıldır görev yaptığını belirten İzmir ...
 
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Köy Enstitülü olmak…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Geleceğe ‘miras’ altın ses!
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva