HABERLER>POLİTİKA
3 Nisan 2022 Pazar - 11:19

CHP'li Polat'tan 'disiplin ricası' çıkışı: Babamın oğlu olsa...

CHP Yüksek Disiplin Kurulu’nda yedi yıldır görev yaptığını belirten İzmir Milletvekili Mahir Polat, disipline gidenlerle oturup çay içmişliğim vardır ama onlarda dosyayı görüşmem diyerek "Yakın bir arkadaşım, benim oyumla atıldı. Arkadaşım diye parti disiplinine aykırı davranmam. Babamın oğlu da olsa, gözümü kırpmadan gereğini yaparım. Bugüne kadar verdiğim tüm kararlar için vicdanım rahat” dedi

CHP li Polat tan  disiplin ricası  çıkışı: Babamın oğlu olsa...

EGEDESONSÖZ – Cumhuriyet Halk Partisi Yüksek Disiplin Kurulu (YDK) üyesi, İzmir Milletvekili Mahir Polat, SONSÖZ TV’de katıldığı programda, YDK’nın işleyişini anlattı. Gazeteci Fatih Yapar’ın sorularını yanıtlayan Polat, kendisine gelen disiplin kurulu ricaları hakkında konuşarak,“Babamın oğlu olsa, gözümü kırpmadan gereğini yaparım” dedi.

DİSİPLİNE GİDENLER, İHRAÇ EDİLENLER BİLE BENİ ELEŞTİRMEDİ

Yedi yıldır CHP’nin en üst disiplin kurulu YDK’da görev yapan Mahir Polat, bu birimin işleyişi ve kendisine ulaşıp destek isteyenlerle ilgili şu değerlendirmelerde bulundu:

“Mahir Polat bu örgütün içinden çıkmış, yedi yıldır YDK'da üye ve kent içinde fahiş hatası olmadan disiplin sürecini götürdüğü süreç var. Bu kentte biz tartışılmadık. Disipline gidip ihraç olan ya da ihraç olmayacak iken beraat edenler konusunda ufak bir kısımlar hariç bize eleştiri olmadı. Kentin vicdanına oynayacak bir karar imza atmadım. Elbette ki kent içindeki dosyalar ile ilgili basına yansıyan şeyleri yakından gözlemliyorum. Dosyadan önce, dosyanın muhatapları ile asla görüşmem. Bu kentte disipline gidenlerle tabii ki oturmuşluğum da vardır ancak onlarla dosyayı görüşmem. Yakın bir arkadaşım benim oyumla partiden atıldı. Arkadaşım diye parti disiplinine aykırı davranmam. Babamın oğlu da olsa gözümü kırpmadan gereğini yaparım. YDK'da öyle bir durum vardır ki, 15 farklı bölgeden insanlar gelir. Hiçbirimizin menfaat birlikteliği yoktur. Elbette ki politik kararlar verebilir ancak bunlar parti vicdanını kanatmaz. Ömrünü partiye, ülkeye adamış insanlardan kurulu bir örgüt. Bu nedenle kimsenin vicdanına zarar verecek karara imza atmayız. Geriye dönük, keşke buna imza atmasaydık, dediğimiz kimse olmadı. Hata yapabiliriz. Duygusal olunabiliyor. Sanık lehine olunuyor bu da. Bir yaşlı amcamız geldi, bir anısını anlattı, hepimiz duygulandık. Ege'de Son Söz'ün kupürleri bizim dosyalarımızda çokça vardır mesela. Ben buna hakim oluyorum ancak hiçbir arkadaşıma, ben hakimim, atın, demem. Bugüne kadar verdiğim tüm kararlar için vicdanım rahat. YDK'dan bir karar çıkınca bu Mahir Polat'ın görüşleri doğrultusunda olmaz, bu tüm arkadaşların görüşüdür, şeklinde alınmıştır.”

CHP’NİN BU ÜLKE İNSANLARINA İKTİDAR BORCU VAR

Mahir Polat, CHP’nin kurultayı ertelemesiyle ilgili görüşlerini şöyle açıkladı:

“Gayet doğru bir karar. Çünkü ülkede bir seçim atmosferi var. Türkiye seçim atmosferine girmemiş olsaydı, ben de kurultayı isterdim. Çünkü PM Üyesi gibi olmak hayalim olabilir, herkesin kişisel planları olabilir. Ancak bunların, hepsi ülke çıkarlarının çok çok altında bir beklentidir. Bütün enerjimizi iktidara doğru yönlendirmek zorundayız. CHP'nin bu ülke insanlarına iktidar borcu var. Bunun için Genel Başkanımız üstüne düşenin çok çok fazlasını yapıyor. Bazen kendimden utanıyorum Genel Başkanımızın performansını görünce. Ayaklarımız bizi oturmaya izin vermeyecek duruma getirmiş halde. Örgütümüzün, partimizin önü açık.”

 
Kaçak göçmen operasyonunda yakalanan şüpheli tutuklandı
 
Emeviler dönemine ait... Knidos kazılarında dört yeni kitabe bulundu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP'li Bakan 3 bin polis ile ilgili iddiayı meclise taşıdı!
Polis yönetmeliğiyle ilgili yapılan değişiklik sonrası eleştirilerini ...
CHP’li Kadınlar saha çalışmalarını planladı
Cumhuriyet Halk Partisi’nin seçilmiş kadın temsilcileri İzmir buluşmasında ...
Bakan Bozdağ: İnfaz sisteminde dünyaya örnek olan bir sisteme sahibiz
Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, "İnfaz sistemi bir ülkenin demokratik hukuk ...
 
'Savaşın bir an önce sona ermesini istiyoruz'
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ramazan ayının ilk gününde Dolmabahçe’de ...
AK Parti'den Buca Metrosu için çifte salvo!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Buca Metrosu'nun ihale süreciyle ...
Erdoğan: Milletin aşına göz dikenlere acımayacağız
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Malatya Çevre Yolu 1. Kısım Açılış Töreni'nde konuştu. ...
 
30 ilçede dayanışma ağı... Talimat Bahçeli'den geldi!
MHP’nin TBMM Grup Toplantısı’da Genel Başkan Devlet Bahçeli tarafından ...
Akşener İzmir'e geliyor!
6 Nisan akşam saatlerinde İzmir'e gelecek olan İYİ Parti Genel Başkanı ...
'Mariupol'deki tahliyeler için gemi desteği verebiliriz'
Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, "Özellikle Mariupol'deki sivil ve yaralı ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Yükselen trend; Ucuzluk
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Bana bir masal anlat baba
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
İş ahlakı
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bir tatlı huzur almaya geldik ‘Göztepe’den!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
İzmir'den…
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Modası geçmez 1984
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Haziran 14!
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Futbol ve siyaset...
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kırmızı çizgiler ne olacak?
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Avrupa'daki mesaj!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva