HABERLER>POLİTİKA
2 Nisan 2022 Cumartesi - 21:49

AK Parti'den Buca Metrosu için çifte salvo!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Buca Metrosu'nun ihale süreciyle ilgili olarak çirkin bir siyaset olduğunu söyledi. Bu sözler üzerine AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, "Çirkin siyaseti yapan, Buca Metrosu ihalesini 529 Milyon TL fazlaya ihale edip, İzmir'i zarara uğratan Soyer'den başkası değildir!" dedi. Kaya'nın ardından AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli de tartışmalara dahil olup, "Buca Metrosu meselesi duygusal bir mesele değildir; namus meselesi hiç değildir!" çıkışında bulundu.

AK Parti den Buca Metrosu için çifte salvo!

EGEDESONSÖZ – İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Halk TV’nin konuğu olarak Buca Metrosu ihale sürecine dair yorumlarda bulundu.

-SOYER'DEN BUCA METROSU SİTEMİ: BİZ NE NAMUS BEKÇİSİYİZ, NE DE...

Buca Metrosu üzerinden siyaset yapılmasına dair konuşan Başkan Soyer, “Medyaya bakarsanız çok çirkin bir siyaset var. Buradan bize zarar vermek için İzmir halkına İzmir geleceğine yapılan bir zarar var. Bu çok üzücü bir tablo. Bu herkesin destek vermesi gereken bir proje. Büyük bir mutluluk ile takip etmemiz gereken bir proje. Bu kadar şeffaf bir süreç ne yazık ki lekelenmeye çalışılıyor” dedi.

'ÇİRKİN SİYASETİ YAPAN SOYER'DEN BAŞKASI DEĞİLDİR!'
Başkan Soyer’in bu sözlerine üzerine AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, sosyal medya hesabı üzerinden bu eleştirilere cevap verdi. Çirkin siyaset olduğunu ve bu çirkin siyaseti yapanın Başkan Soyer olduğunu söyleyen Kaya, “Evet, hem çirkin siyaset, hem çarpık ilişkiler ağı, hem de adam kayırmacılık var. Çirkin siyaseti yapan, Buca Metrosu ihalesini 529 Milyon TL fazlaya ihale edip, İzmir'i zarara uğratan Soyer'den başkası değildir!” ifadelerini kullandı.

Vekil Kaya’nın sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşım şu şekilde:
CHP'li Soyer, "Buca Metrosu işinde çirkin siyaset var" demiş. Evet, hem çirkin siyaset, hem çarpık ilişkiler ağı, hem de adam kayırmacılık var. Çirkin siyaseti yapan, Buca Metrosu ihalesini 529 Milyon TL fazlaya ihale edip, İzmir'i zarara uğratan Soyer'den başkası değildir!

AK PARTİLİ SÜREKLİ DE TARTIŞMALARA KATILDI: NAMUS MESELESİ DEĞİL LİYAKATSİZLİK MESELESİDİR
Buca Metrosu tartışmasına AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli de sosyal medya hesabı üzerinden dahil oldu. Sürekli, konu hakkında “Buca Metrosu meselesi duygusal bir mesele değildir; namus meselesi hiç değildir! Tamamen usulsüzlük, kayırmacılık ve liyakatsızlık meselesidir. CHP'li Soyer, işi kendi açısından acıklı hale getirmeye çalışıyor ama, ortada İzmirli'lerin cebinden çıkan bir 529 Milyon TL var!” dedi.

 
Ukrayna: Kiev'de tam kontrolü ele geçirdik
 
'Savaşın bir an önce sona ermesini istiyoruz'
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
5 Nisan 2022 Salı 15:13

Sizin bir başkan adayınız vardı. 35 proje açıkladı. Kaçını yaptı??? Sizin yapamadıklarınızı ve engellediklerinizi saymıyorum bile

Yorumu oyla      2      3  
Bülent Işık 3 Nisan 2022 Pazar 10:24

Tahtalı barajında su miktarı 198 milyon metreküp iken Gördes barajında 23 milyon metreküp. Meşhur bir laf var "ucuz mal alacak kadar zengin değilim" diye.

Yorumu oyla      3      3  
Tuhaf işler! 3 Nisan 2022 Pazar 00:23

bu tip açıklamaların tek bir açıklaması var ki o da proje çok büyük bir proje ve bunu da belediyenin yapacak olması. Herkes de biliyor ki mesele 500 milyon meselesi değil. Kimse kimseyi kandırmasın. En düşük teklife iş bitmezse işi vermezsin, zaten kanun da böyle söylüyor. Zarar zarar diyenler Çandarlı Limanı'ndan bahsetmez. 150 milyon maliyeti var denilen Konak Tüneli'nin 310 milyona bittiğinden de bahsetmez. Her geçen yıl yapılmadığı için maliyeti katlanan otogar metrodan da bahsetmez. 8 yıl önce temeli atılan ama daha işin yarısının bile bitmediği Ankara-İzmir Hızlı Tren Hattı'nın uzun yıllardır bitmesinin, doğal olarak ekonomik olarak geri dönüşünün de olmamasından dolayı oluşan ekonomik zarardan da kimse bahsetmez. 500 milyon fazlaya ihaleyi verdiler diyenler Halkalı-Kapıkule Demiryolu Hattı Çerkezköy- Kapıkule Kesimi İnşaatı Yapım İşi ihalesini 489 milyon 156 bin 800 euro teklifle Gülermak-Alsim Alarko Ortak Girişimini değil de 35 milyon euro daha yüksek teklif veren ikinci ortaklık olan Kolin İnşaat ve Salini Ortaklığı ile 523 milyon 899 bin 700 euro tutarındaki ihaleyi verdiler. 35 milyon euro kaç milyon TL yapıyor?

Yorumu oyla      3      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erdoğan: Milletin aşına göz dikenlere acımayacağız
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Malatya Çevre Yolu 1. Kısım Açılış Töreni'nde konuştu. ...
30 ilçede dayanışma ağı... Talimat Bahçeli'den geldi!
MHP’nin TBMM Grup Toplantısı’da Genel Başkan Devlet Bahçeli tarafından ...
Akşener İzmir'e geliyor!
6 Nisan akşam saatlerinde İzmir'e gelecek olan İYİ Parti Genel Başkanı ...
 
'Mariupol'deki tahliyeler için gemi desteği verebiliriz'
Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, "Özellikle Mariupol'deki sivil ve yaralı ...
İçişleri Bakanı Soylu'dan şark hizmeti açıklaması
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Emniyet Genel Müdürlüğünün yeni yayımlanan ...
Sürekli'den istihdam vurgusu: AK Parti yapacağım diyorsa, yapar!
‘Karınca Modeli’ çalışma programı bu hafta Bergama’nın köylerini ziyaret ...
 
CHP'li Purçu'dan çarpıcı açıklama: Bu mahalledeki gençlerin yüzde 80'i bağımlı!
CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu, İzmir’in Konak ilçesine bağlı Roman ...
İzmirli vekilin dosyası Meclis'te!
Aralarında HDP İzmir Milletvekili Murat Çepni'nin de olduğu 19 vekilin ...
İzmir'de 'aklı selim' gerilimi... Sürekli: CHP’nin hizmet zafiyeti aşikâr!
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanı Deniz Yücel'in AK Parti Genel ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Toplumsal Bellekte Bir Akdeniz Liman Kenti: İzmir
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Sönmeyen yıldız!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Zoraya ter Beek’in ötanazi kararı üstüne
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
'Bitti' sanmayın; gelecek!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Paradigma çökmesi bir gerçek
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Amma velakin, bir şey yapmalı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kılıçdaroğlu’nun öfkesi ve yeni dengeler…
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Milletin cebi
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birleşik Krallık ve ahlaki çöküntü
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Maymunlar Cehennemi ve Cujo
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva