HABERLER>POLİTİKA
2 Nisan 2022 Cumartesi - 10:19

Sürekli'den istihdam vurgusu: AK Parti yapacağım diyorsa, yapar!

‘Karınca Modeli’ çalışma programı bu hafta Bergama’nın köylerini ziyaret eden AK Parti İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, İzmir’in 3. Serbest Bölgesi Batı Anadolu Serbest Bölgesi'nin yapım aşamasına geldiğine vurgu yaparak, "20 bin insanımıza iş kapısı da olacak. Batı Anadolu Serbest Bölgesi, kuzey bölgemizde her kesimin kaderini değiştirecek. Bölge kalkınmasının önü açılacak. AK Parti, yapacağım diyorsa yapar. Yaptıkları da boşuna değildir" dedi.

Sürekli den istihdam vurgusu: AK Parti yapacağım diyorsa, yapar!

AK Parti İzmir İl Başkanlığı’nın ‘Karınca Modeli’ çalışma programı bu hafta Bergama’nın köylerinde gerçekleştirildi. İl ve İlçe Ana Kademe, Kadın ve Gençlik Kolları’ndan yaklaşık 300 kişilik AK Kadro, gün boyu köylerde esnaf, çiftçi, üye ve muhtar ziyaretleri gerçekleştirdi. Her zaman olduğu alan çalışmasını ekibiyle birlikte yürüten Kerem Ali Sürekli; bölge yatırımları ve tarım desteklerine ilişkin önemli bilgiler verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Ticaret Bakanlığı’nın İzmir’in 3. Serbest Bölgesi Batı Anadolu Serbest Bölgesi’ni (BASBAŞ) önemsediklerini vurgulayan Başkan Sürekli; ”Cumhurbaşkanımızın öncülüğünde İzmir’de 3. serbest bölgenin yapım aşamasına gelindi. AK Parti’nin yine lafla değil, emekle, çalışarak yol aldığının göstergesi olacak önemli bir proje. Dahası, yine sözümüzde durmanın haklı gururunu yaşıyoruz. Bergama’da hayata geçecek ve 20 bin insanımıza iş kapısı da olacak. Batı Anadolu Serbest Bölgesi, kuzey bölgemizde her kesimin kaderini değiştirecek. Bölge kalkınmasının önü açılacak. AK Parti, yapacağım diyorsa yapar. Yaptıkları da boşuna değildir. Ayakları yere basar ve Milletin, devletin, memleketin hayrınadır.” diye konuştu.

Hizmet etmek, vizyon ve kararlılık işi
Bergama İlçe Teşkilatı ile buluşmasının ardından; Ovacık, Aşağıkırıklar ve Süleymanlı Köylerinde ziyaretlerde bulunan AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli; verilen tarım desteklerinin yanı sıra bu bölgede yapılacak Batı Anadolu Serbest Bölgesi’nin bölgeye kazandıracağı artı değere de değindi. Batı Anadolu Serbest Bölgesi’nin yapılacağı alanda da incelemede bulunan Sürekli, konuya ilişkin şunları söyledi; “BASBAŞ; İzmir’in kuzey bölgesinin talihini değiştirecek. Pandemiye rağmen; Cumhurbaşkanımızın onay ve talimatlarıyla birlikte sürece hiç ara verilmedi. Fizibilite çalışmaları tamamlandı. Bölge yatırımcılar için hazırlıklara başlayacak.  Tam kapasiteye ulaştığında ise en az 20 bin kişiye istihdam olanağı yaratırken; yıllık 4 milyar doların üzerinde ticaret hacmi ve 2 milyar doların üzerinde girdisiyle bölgeyi de ayağa kaldıracak.  İzmir’e bir eseri daha, dev bir yatırımı daha Cumhurbaşkanımızın vizyonu ve kararlılığı ile hayata geçiriyoruz. İş dünyamızın, ESBAŞ’ın da çabası büyük. Hizmet etmek, vizyon ve kararlılık işi. Bu da bizim liderimizde var. AK Parti’nin hizmet anlayışında var. Bu proje ile Bergama başta olmak üzere bölge hızla değişecek. Dikili Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgesi ile birlikte tarım sektörü de eş güdümlü büyüyecek.”

Yatırım, istihdam, ihracat, üretim
Başkan Sürekli, çiftçi ve esnafla sohbet edip, Çamköy Mahalle Başkanı Yusuf Candan’a geçmiş olsun ziyaretine giderken, Aşağıkırıklar Köyü Kooperatifi Başkanı Ramazan Gökçe ve muhtarlarla da bir araya gelerek çalışmalarla ilgili bilgi aldı. Görüşmelerinde; ekonomik gelişmeleri de değerlendiren Sürekli, Yeni Türkiye Ekonomik Modelinin dört önemli başlığının yatırım, istihdam, ihracat ve üretim olduğunu belirterek şöyle konuştu; “Dünyanın en gelişmiş ülkelerini sarsan ekonomik gelişmelerin ülkemizi ezip geçmesini bekleyenler ne mutlu ki hayal kırıklığına uğradı. Sağlam temeller ve özellikle üreticimizin emeği ve gücü ile kendisine yeten Türkiye’yi cümle aleme gösterdik. Elbette sıkıntılarımız var. Köylümüzün, tarım üreticimizin gübre, yem, mazot, tohum noktasında desteklerimiz artacak. Tarım Bakanlığımızın çiftçimize yönelik 291 Milyon TL’lik desteği geçtiğimiz günlerde hesaplarına yattı. Gübre ve tohum desteklerine ilişkin karardaki değişiklikle 2022 yılında 25,8 milyar lira olarak planlanan tarımsal destekleme bütçesi 3,2 milyar lira ek bütçe ile 29 milyar liraya yükseltildi. Sertifikalı tohum desteklerinde pek çok üründe yüzde 50 artış sağlandı.’’

Boşuna söylemiyor; boşuna yapmıyoruz
Saha çalışmasının ardından Menemen’de, Kuzey bölgesi ilçelerinin önceki dönem görev yapmış İlçe Başkanı ve İl Yöneticileri ile ‘Vefa Buluşması’ gerçekleştiren AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli; AK Parti’nin hiçbir sözünün, hiçbir yaptığının boşuna olmadığını vurgulayarak; “AK Parti, yapacağım diyorsa yapar. Yaptıkları da boşuna değildir. Milletin, devletin, memleketin hayrınadır. Mutlaka ihtiyaç karşılıyordur, çözüm içeriyordur; mutlaka ayakları yere basıyordur. Birileri kuru gürültü siyasetiyle, çatışma ve krizlerden beslenerek prim yapmaya çalışırken, AK Parti çoktan yapmıştır ve üstüne koymaya başlamıştır. İşte bu istikrar ve başarımızın temelinde önce kendi içimizdeki ortak inanç ve davamıza bağlılık duygusu vardır. ‘Biz’ diyebilmek vardır. ‘Önce Millet’ diyerek tek vücut olma becerimiz vardır. Her şeyden önemlisi de tavizsiz hizmet, büyüme ve gelişme arzumuz vardır. Vefa Bulaşmalarımız; giderek artan beyin fırtınaları ile çok verimli geçiyor. Ortak aklın, birlikte hareketin getirdiği pek çok başarı yaşadık. Yine yaşayacağız. İzmir de bizim gücümüz ve kararlılığımızla ayağa kalkacak, gerçek anlamda yerel hizmete kavuşacak.”    

 
Kritik süre 1 ay! Yorgunluk hiç geçmiyorsa...
 
O tokat çok konuşulmuştu... Will Smith'ten istifa kararı
YORUMLAR
Toplam 8 yorum var, 8 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
5 Nisan 2022 Salı 15:14

Yapacağım diyorsa tam tersini yapar olacaktı :)) Şaka olmaktan çıktınız artık

Yorumu oyla      2      3  
Can 2 Nisan 2022 Cumartesi 18:02

ne kamu malımız kaldı, ne tarım- seka-şeker fabrikalarım-Eti madenlerim-tüpraş-Petkim-ssk ilaç fabrikamı kapatmak ilk icraatınızdı. daha niceleri.. Aklımızla alay etmeyin yapacağınızı yaptınız canına okudunuz zaten..

Yorumu oyla      2      3  
Durmuş baba 2 Nisan 2022 Cumartesi 17:56

Biliyoruz sizi betoncuları yirmi yıllık acı tecrübemiz var

Yorumu oyla      2      3  
Bülent Işık 2 Nisan 2022 Cumartesi 13:45

Çiğ sütün kilosu 7.5 lira olmuş. Ne zaman enflasyonun üzerindeki köpüğü alacaksınız?

Yorumu oyla      8      3  
Ayşe 2 Nisan 2022 Cumartesi 13:33

inciraltını hala bekliyoruz

Yorumu oyla      6      3  
Hayaller-Gerçekler 2 Nisan 2022 Cumartesi 12:05

Sizden önce Bergama'nın köyleri daha canlıydı; hayvancılık, tütün vardı; şimdi köylerde insan kalmadı.

Yorumu oyla      7      3  
sezarın hakkı sezara 2 Nisan 2022 Cumartesi 11:50

20 yıl sonra mı aklınıza geldi?

Yorumu oyla      8      3  
Aynen 2 Nisan 2022 Cumartesi 10:43

Otogar Metrosunu yaptığı gibi yapar,AKP.

Yorumu oyla      10      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP'li Purçu'dan çarpıcı açıklama: Bu mahalledeki gençlerin yüzde 80'i bağımlı!
CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu, İzmir’in Konak ilçesine bağlı Roman ...
İzmirli vekilin dosyası Meclis'te!
Aralarında HDP İzmir Milletvekili Murat Çepni'nin de olduğu 19 vekilin ...
İzmir'de 'aklı selim' gerilimi... Sürekli: CHP’nin hizmet zafiyeti aşikâr!
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanı Deniz Yücel'in AK Parti Genel ...
 
'Putin ve Zelenskiy zirvesi İstanbul'da olabilir'
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Sayın Zelenskiy'nin olumlu bakışı ...
CHP İzmir'den AK Partili Dağ'a 'vaat' tepkisi!
AK Parti İzmir Milletvekili ve Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ'ın İzmir ...
HDP'li Güzel yurt dışına mı kaçtı?
PKK'lı teröristle çekilen fotoğrafları basına sızan, dokunulmazlığı kaldırıldıktan ...
 
Güvercin polemiği! Yasal süreç başlıyor
Eski HDP'li Ayhan Bilgen'in yeni kurduğu SES Parti'nin ambleminin kendi ...
CHP’li Sertel: İstedikleri gibi at oynatıyorlar!
Türkiye Varlık Fonu tarafından 2020 yılı Ağustos ayında Sisal-Şans ortak ...
Kemal ANADOL yazdı... Kaleciyi direğe bağlayıp penaltı çekmek!
Kemal ANADOL yazdı... Kaleciyi direğe bağlayıp penaltı çekmek!
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Böyle mi olacaktı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Çıkışlar kapalı
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bardak boş mu dolu mu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
19 Mayıs 'yorulmadan' ilerleme günüdür
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Ben böyle inanıyorum!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva