HABERLER>POLİTİKA
1 Nisan 2022 Cuma - 13:38

CHP İzmir'den AK Partili Dağ'a 'vaat' tepkisi!

AK Parti İzmir Milletvekili ve Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ'ın İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne yönelik eleştirilerine tepki gösteren CHP İzmir Milletvekili Mahir Polat, "Hamza Bey rüyasında kendisini İBB başkanı olarak görüyor olabilir. Bunu çamur atmadan vicdanla yapılmalı. Eleştiriler ona göre yapılmadı. Hamza Bey'in eleştirilerinde renkli kolonlar bitti şimdi de bu. Bir politikacı neye oynuyorsa onu gösteriyor zaten. Buyursun şimdiden adaylığını açıklasın ve çıkıp gezsin" derken CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel ise sosyal medya üzerinden Dağ'a "Kendinizden eminseniz, hodri meydan" dedi.

CHP İzmir den AK Partili Dağ a  vaat  tepkisi!

EGEDESONSÖZ - Adalet ve Kalkınma Partisi İzmir Milletvekili ve Genel Başkan Yardımcısı, Tanıtım ve Medya Başkanı Hamza Dağ'ın bugün sosyal medya hesabından gerçekleştirdiği ve İzmir, İstanbul, Ankara'da seçimi kazanan Cumhuriyet Halk Partili Belediye Başkanları'nın 2019 yılındaki yerel seçim öncesi verdiği seçim vaatlerini içeren videoya Cumhuriyet Halk Partisi'nden tepkiler gelmeye devam ediyor.

CHP'li belediyelerin verdiği vaatleri yerine getiremediği iddia eden ve "İzmir'i ancak AK belediyecilik kurtarır" ifadelerini kullanan Dağ'a Sonsöz TV'de katıldığı canlı yayında yanıt veren CHP İzmir Milletvekili ve Parti Yüksek Disiplin Kurulu Üyesi Mahir Polat, hükümetin 2023 hedeflerini örnek gösterdi.

HEDEFLERİN NERESİNDELER Bİ ANLATSINLAR
AK Parti İzmir Milletvekili Hamza Dağ'a hükümetin 2023 yılına kadar hedeflediği 500 milyar dolarlık ihracat rakamları ile yanıt veren Polat, "Hamza Bey en son yalan inceleme merkezi ile ilgili de bir şey yapmıştı. Ben iktidarın vizyon 2023 hedeflerine bakmalarını öneririm. 500 milyar dolar ihracat hedefi vardı… 1 yıl kaldı bu süreye. Hedeflerin neresindeler bi anlatsınlar. Kendilerine gelince enflasyon, dış güçler… AKP istediği kadar kendi beledilerini finanse etsin... Türkiye Belediyeler Birliği var. Burada kaynağın çoğu kendi belediyelerine aktarılıyor. Bunu hangi vicdan kabul eder? Değerli vekili vicdanlı biri olarak bilirim, sizin vicdanınız kabul ediyorsa bi inceleyin. CHP'li belediyeler aldı paylarda hak ettiği yerde mi?" diye sordu.

BİR POLİTİKACI NEYE OYNUYORSA ONU GÖSTERİYOR ZATEN
Geçmiş dönemde İzmir'in alamadığı yardımları İstanbul ve Ankara'nın aldığı yönündeki iddialara ise iki büyükşehirin CHP'li başkanlara geçmesi sonrası 'onlar da alamıyor' diyerek yanıt veren Polat, "Ankara İstanbul'da alamıyor artık… Onun yerine Bursa, Konya, Şanlıurfa alıyor. Bursa alıyor AKP'li ilçe belediyelerine destek var ancak CHP'li ilçelere yok. CHP'ye çamur atarak kendi politikalarını doğrulayamazsınız. Bu ülkede mazota gelen zam belli. Bütün belediyelerin ilave bütçe yapması gerekti. Belediyelerin hizmetlerin aksamalar bu güne kadar olması ancak bu günden sonra da olmayacağı anlamına gelmez. Bugüne kadar çıkarılan yasalar ile belediyelerin yükünü arttırıyorlar. Hamza Bey rüyasında kendisini İBB başkanı olarak görüyor olabilir. Bunu çamur atmadan vicdanla yapılmalı ve eleştiriler ona göre yapılmadı. Hamza Bey'in eleştirilerinde renkli kolonlar biti şimdi de bu. Bir politikacı neye oynuyorsa onu gösteriyor zaten. Buyursun şimdiden adaylığını açıklasın ve çıkıp gezsin. CHP'liler hep zengin yerlere gidiyor demişlerdi. Biz Kemeraltı'ndaydık" diye konuştu.

Hükümet mensubu vekillere Kemeraltını işaret eden Polat, "Kemelatı'nda her şey var. Eğer siyasetçi birinin biraz vicdanı, siyasi alakı varsa, sağda solda değil Kemeraltı Kuyumcular Çarşısı'nı gezsinler. Orada esnafa baksınlar. Ekonominin göstergesidir. Yatırım ve değişim aracıdır. Kemeraltı Kuyumcular Çarşısı'nı hiç bu kadar küçülmüş ve kapanmış halde görmedim. Bırakın abiyeciyi ve gıdacıyı. Biraz vicdan ve ahlak varsa hiçbir yere bakmayın, gidin Kemeraltına…." dedi.

Dağ'a sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımla yüklenen CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel ise "Uçuracağız deyip batırdıkları ekonomimizin haline, eşe dosta yandaşa ihalesiz peşkeş çekilen, astarı yüzünden pahalı projelere gelen eleştirilere karşı, her defasında dış güçleri ve pandemiyi bahane ederek söze başlayan “AK”lıevvellerden birisi, aynalara küsmüş. Aynaya baksaydı eğer, memleketi ve milleti içine soktukları yokluğu, yokluk arttıkça zenginleşen yandaşlarını,basiretsiz iktidarlarının ellerinden kayıp gittiği gerçeğinin üstünü, Tunç Soyer'e sataşarak örtemeyeceklerini görecekti. Kendinizden eminseniz,hodri meydan hemen seçim" ifadelerini kullandı.

 
Tarımsal destek ödemeleri başlıyor
 
Sahte altınları kuyumcuya satmak isterken yakalandı
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
ezonguldak 1 Nisan 2022 Cuma 17:22

hamza dağ ismini duydummu keşler geliyo aklıma kürşatı unutmadık sn.dağ

Yorumu oyla      2      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
HDP'li Güzel yurt dışına mı kaçtı?
PKK'lı teröristle çekilen fotoğrafları basına sızan, dokunulmazlığı kaldırıldıktan ...
Güvercin polemiği! Yasal süreç başlıyor
Eski HDP'li Ayhan Bilgen'in yeni kurduğu SES Parti'nin ambleminin kendi ...
CHP’li Sertel: İstedikleri gibi at oynatıyorlar!
Türkiye Varlık Fonu tarafından 2020 yılı Ağustos ayında Sisal-Şans ortak ...
 
Kemal ANADOL yazdı... Kaleciyi direğe bağlayıp penaltı çekmek!
Kemal ANADOL yazdı... Kaleciyi direğe bağlayıp penaltı çekmek!
Dağ'dan Soyer'e vaat çıkışı: İzmir'i ancak AK belediyecilik kurtarabilir!
Adalet ve Kalkına Partisi İzmir Milletvekili, Genel Başkan  Yardımcısı ...
CHP’li Bakan’dan seçim yasası tepkisi: Koyduğunuz barajlarda boğulacaksınız
Cumhur İttifakı’nın hazırladığı Seçim Yasası’na dair konuşan CHP İzmir ...
 
Dr. Hakan TARTAN yazdı... Seçim nerede kazanılır?
Dr. Hakan TARTAN yazdı... Seçim nerede kazanılır?
KDV değişikliği komisyonda kabul edildi
"Vergi ve ekonomi paketi"ni içeren kanun teklifi TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda ...
Kanun geçti: Seçim barajı yüzde 7'ye düştü
Seçim barajının yüzde 7’ye düşürülmesini de içeren Milletvekili Kanunu ...
 
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
İmamoğlu’nun suskunluğu!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Muhalefete muhalefet…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Zehirli kurşundan nasıl kurtuldu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
‘Paranın içinden geçmişler...’
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Neşeye övgü!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Can dostlar tartışması!
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Beyaz tren...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
'Memleket' küçülüyor!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva