HABERLER>POLİTİKA
4 Nisan 2022 Pazartesi - 13:16

Dervişoğlu'ndan hükümete İzmir eleştirisi: Üvey evlat muamelesi yapıyor!

TBMM İYİ Parti Grup Başkanvekili ve İzmir Milletvekili Müsavat Dervişoğlu İYİ Parti İzmir İl Binası'nda düzenlenen basın toplantısında gündemi değerlendirdi. Dervişoğlu,Buca Metrosu ihale sürecine ilişkin konuşarak, " Projenin kaynakları da dış yatırımları ile sağlanmış. Hükümet İzmir'e üvey evlat muamelesi yapıyor desem yanlış olmaz. İzmir kendi imkanları ile iş yapıyor… " dedi.

Dervişoğlu ndan hükümete İzmir eleştirisi: Üvey evlat muamelesi yapıyor!

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - Türkiye Büyük Millet Meclisi İYİ Parti Grup Başkanvekili ve İzmir Milletvekili Müsavat Dervişoğlu, önümüzdeki günlerde İzmir'e gelecek olan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in program detaylarını paylaşmak ve gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunmak için İYİ Parti İzmir İl Başkanlığı'nda basın açıklaması düzenledi.

Akşener'in 6-7 Nisan tarihlerindeki program hakkında detayları paylaşan Dervişoğlu, ayrıca hükümete ve yerel yönetimlere sert sözlerle yüklendi. Dervişoğlu, konuşmasının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

ENFLASYONU DÜŞÜREBİLMENİN İMKANI YOKTUR  
Sözlerine TÜİK tarafından bugün açıklanan enflasyon rakamları ile başlayan Dervişoğlu, üretici desteğine dikkat çekerken, "Bugün enflasyon rakamları açıklandı. TÜİK'e göre Mart enflasyonu 5,46, yıllık enflasyon tahmini ise 61,14 olarak açıklandı. İktidar görüyor ki; rakamlarla oynamaya devam ediyor ve bunun herhangi bir faydasının olmadığını idrak edebilmiş değil. Bağımsız enflasyon araştırma grubunun yaptığı değerlendirmede TÜİK'den farklı rakamlar ortaya çıktı. Yıllık enflasyon tahmini yüzde 142,63 olarak açıklandı. Bir takım tedbirler ile enflasyonun düşürüleceğini zanneden iktidara sesleniyoruz; Enflasyon ile mücadele rakamlarla oynayarak yapılmaz, arzı arttırmadan enflasyonu düşürebilmenin imkanı yoktur. Gıda enflasyonun önlenebilmesi için çiftçinin desteklenmesi, ithalata harcanan paranın çiftçiye destek olarak verilmesi lazım. Mazot, gübre ve tohum desteği yapılmalıdır. Aksi durumda Türk milleti açlık ile karşı karşıya kalmak gibi bir tehdidin pençesine düşecektir. Bu ülkede açlık sınırını altında 23 milyon insan yaşıyor bunun 7,5 milyonu çocuktur. Halinden memnun bir insan neredeyse yoktur. Genel Başkanımızın gerçekleştirdiği çağrılara kulak vermek lazımdır. Vatandaşlarımızın alım gücü düşmüştür, asgari ücretle geçinen insanlar açlık ve yoksulluk sınır arasında gidip gelmektedir. Sayın Meral Akşener'in önerdiği gibi asgari ücret belirlemesi enflasyona göre 3'er aylık süreçlerde gerçekleştirmelidir. Asgari ücretin altında maaş bulunmamalıdır. Sadece dar kesim değil, toplumun tüm kesimleri ciddi bir ekonomik sıkıntı ile karşı karşıya. Bu iktidarın ekonomik yönetimi tüm kesimleri mahvetti. Bu beyler iktidara geldiğinde çeyrek altın alınan para ile bugün 1 kilo domates alınamamaktadır" ifadelerini kullandı.

İKTİDAR PARTİSİNİN OYLARI İLE REDDEDİLDİ
Geçtiğimiz yıl yaşanan orman yangınları sonrası 2022 yılının ilk aylarında havaların ısınması ile yaşanan çeşitli yangınlara dikkat çeken Dervişoğlu, "Orman yangınları başladı... İYİ Parti olarak geçen sene yaşanan yangınlarda hükümetin tedbirleri olmadığını, bir eylem planı olmadığı, ekipman yönünden bir takım yetersizliklerle karşı karşıya kaldığını sizlerle paylaşmıştık. Bunları TBMM'ye taşımıştık. Verdiğimiz araştırma önergelerimiz iktidar partisinin oyları ile reddedildi. Daha Nisan ayında orman yangınlarındaki zafiyeti görerek önlemler alınması için bir takım çalışmalar içindeyiz. Yeni bir araştırma önergesi verdik. Satın alınan ya da kiralanan yangın söndürme uçaklarının yeterliliğinin tartışması noktasında hükümetin aldığı ya da almayı düşündüğü tedbirleri değerlendirmek için TBMM'nin gündemine taşıyacağız. Umarız ki çağrımıza kulak verirler, geçiş dönemlerde olduğu gibi bu önergemizi reddetmezler" dedi.

DEĞİŞİKLİK BU İKTİDARIN SONU OLACAKTIR
TBMM'den geçirilen Seçim Yasası Değişikliği hakkında da hükümete yüklenen Dervişoğlu, "Geçtiğimiz günlerde Seçim Yasası değişikliği meclis gündemine gelmişti. Muhalefet olarak bu teklifin olumsuz yanlarını TBMM'de de komisyon görüşmelerinde de ifade ettik. Beklentilerimize karşılık alabildiğimiz söyleyemem. İktidar, iktidarını sürdürebilmek için seçim yasasında da değişiklik yapmayı kendisine bir araç olarak görmüş ve beklentilerini karşılayacak bir düzenleme yapmıştı. Hiçbir iktidar, milletin gözünden düştüyse kanun yapma gücü ile kendini kurtaramaz. Geçmişte çokça yaşadığımız gibi değişiklik bu iktidarın sonu olacaktır" diye konuştu.

YÖNETİM BAZI ADIMLARI ATMAKTA GECİKMİŞ DURUMDA
İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından geçtiğimiz hafta sonu gerçekleştirilen sunum ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Dervişoğlu, deprem sorununa da dikkat çekerken, "Hafta sonunda İBB başkanlığını 3 yıllık faaliyeti ile ilgili bir toplantı düzenlendi. İzmir milletvekili sıfatı ile bizlerde davet edildik. Sayın İBB başkanımıza teşekkür ediyoruz. İzmir'de gerçekleştirilmiş bir takım faaliyetleri anlattıkları gibi bizleri İzmir'de neler eksik onların tespit edilmesi noktasında bir açıklamada bulundu. Karşılıklı olarak bazı milletvekillerimiz sorunlarını sordular, soruların cevabı verildi ve İzmir açısından en büyük tehdidin deprem notasında yaşandığını gördük. Deprem mağdurlarının hali felaket. Çok büyük bir belirsizlik içindeler. Bir taraftan yıkılmış evler var, diğer yandan az-orta-ağır hasarlı diye tabir edilen evler var. Bunların akıbeti halen belli değil. Bu alanlarda kimin ne yapacağını depremzedeler başta olmak üzere kimse bilmiyor. Yönetim bazı adımları atmakta gecikmiş durumda. Bu süreç beraberinde ekonomik külfeti de birlikte getiriyor. Hükümetin bu konuyla ilgili alacağı tedbirler açıklamaya davet ediyorum. Deprem mağdurlarını kurduğu dernekler ve platformlar var. Geçtiğimiz haftalar içinde milletvekillerini bilgilendirmek için bir toplantı yaptılar ancak o davet bir iletişim eksikliği nedeniyle bana ulaşmamıştı. Sonrasında basının yazdıklarından toplantının varlığından memnun oldum. Bizde bu sorunun giderilmesi için talepte bulundum. İZDEDA Başkanı Haydar Özkan yarın TBMM'de partimizi ziyaret edecek ve taleplerin sıralayacaklar" dedi.

SEYAHAT ACENTESİ GİBİ GÖRMEMESİ LAZIM
Gerçekleştirilen sunum noktasında İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne geçer not verip vermediği ve vaatler noktasında nasıl değerlendirildiğini sorulmasını da yanıtlayan Dervişoğlu, "Sayın Tunç Soyer yaptıklarını yapamadıklarını anlattı. Yapılamayanlar üzerinden de bir takım değerlendirmelerde bulundu. İzmir'i yönetmek kolay değil. Şartları ağır ve geri bıraktığımızı günlerde çok büyük sıkıntılar yaşandı. Deprem, sel felaketleri yaşandı. Göktaşı bile düştü. Elbetteki yöneticiler konusunda eksiklikler olabilir ancak niyet konusunda taşınan heves bizim için önemlidir. Geçmiş dönemlerdeki belediye başkanları ile de zaman zamana görüş alışverişlerimiz olmuştu. Bunlar böyle devam edecek. Çeşme projesi, sayın bakan İzmir milletvekillerine bilgi verdi. İzmir'in bazı alanlarda ihtiyacı olan projeler var.  Çeşme yarımadasının da bu tür projelerden bahsetmek mümkün. Ancak çevresel duyarlılığında ön plana alınması lazım. Bakanlığı yöneten kişinin de bakanlığı seyahat acentesi gibi görmemesi lazım. İzmir'in sahiplenme duygusunu doğru anlamalı ve doğaya zarar vermeden bu projeleri değerlendirli" ifadelerini kullandı.

İKTİDAR PARTİSİ VEKİLLERİ GİBİ HAKİM DEĞİLİM
Buca Metrosu ihalesi içinde değerlendirmelerde bulunan Dervişoğlu, "Bir ihale yapılmış ve o iptal edilmiş. İptal edilen ihale İzmirlilerin beklentisine uygun bir ihale gibi duruyor. İhaleyi iptal edenler bir takım gerekçelerde bulunmuş ancak bunu hukuki olmadığını Sayın Başkan bizimle paylaştı. Ben ihaleler konusunda iktidar partisi vekilleri gibi hakim değilim, ondan çok detaylarını bilmem. Ancak önemli olan metroya İzmirlilerin ihtiyacı var mı yok mu ona bakılmalıdır. Başka bir parti yapıyor diye engellenmeye çalışılıyorsa bunu kınarım. Ancak ihalenin bir eksikliği de varsa eksiklik yapanları eleştiririm. Projenin kaynakları da dış yatırımları ile sağlanmış. Hükümet İzmir'e üvey evlat muamelesi yapıyor desem yanlış olmaz. İzmir kendi imkanları ile iş yapıyor… " diye konuştu.

 
Yürek yakan olay! Kaza kurşunuyla şehit oldu
 
Faciaya kıl payı... 11 işçi ölümden döndü!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na 1 milyonluk dava!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na ...
AK Partili Kaya'dan Soyer'e sert tepki: Sıra işe gelince ortada yok!
AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, Buca'da gerçekleştirdiği ...
CHP'li Beko: Bakanlık işsizlik fonuna sahip çıkmalı!
İşsizlik Sigortası Fonu’nun siyasal iktidar tarafından amacı dışında kullanıldığını dile ...
 
Tayfun MARO yazdı... Yeni bir hikâye yazmak
Tayfun MARO yazdı... Yeni bir hikâye yazmak
CHP'li Polat'tan Pakdemirli'ye: Arkasından ağlayanı yok!
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili ve Parti Yüksek Disiplin Kurulu ...
Bakan Çavuşoğlu'dan Yunanistan'a 'diyalog' mesajı
Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Yunanistan'la ilişkileri değerlendirdi. "Yunanistan ...
 
CHP'li Yücel'den Buca Metrosu çıkışı: Çok üzüleceksiniz ama...
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, Buca Metrosu'nun ...
CHP Bayraklı'ya 100 yeni üye... Başkan Sandal'dan seçim mesajı: İyilerle kötülerin iktidar mücadelesi!
İlçe kongresinin ardından, tüm mahallelerde örgütlenme girişimlerine hız ...
CHP'li kadınlar haklarına sahip çıktı
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Kadın Kolları, 3 Nisan 1930’da belediye ...
 
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Köy Enstitülü olmak…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Geleceğe ‘miras’ altın ses!
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva