HABERLER>POLİTİKA
4 Nisan 2022 Pazartesi - 13:52

DSP İzmir’de beş ilçede toplu istifa!

DSP Konak, Bornova, Kemalpaşa, Menderes ve Buca ilçe başkanları ile yönetim kurulları, İl Başkanı Ramazan Solmaz’ın görevden ayrıldıktan sonra AK Parti Bornova kurucu Başkan Yardımcısı Sedat Anavatan’ın göreve getirilmesinden dolayı istifa etti. Partililer, istifa dilekçelerini Genel Merkez’e gönderdi.

DSP İzmir’de beş ilçede toplu istifa!

Muhittin AKBEL / EGEDESONSÖZ – Demokratik Sol Parti İzmir Örgütü’nde toplu istifalar yaşanıyor. DSP içerisinde 2019 yerel seçimlerinden bu yana çeşitli sorunların yaşandığı öne sürülürken, İl Başkanı Ramazan Solmaz’ın görevden ayrılmasından sonra yerine, AK Parti Bornova Kurucu Başkan Yardımcısı Sedat Anavatan’ın getirilmesiyle sıkıntıların büyük boyutlara ulaştığı öğrenildi. Genel Merkez ve Genel Başkan Önder Aksakal’a, özellikle yapılan atamalardaki yanlışlara dikkat çektiklerini belirten istifacılar, sonuçta istifaya karar verdi.

İSTİFA DİLEKÇELERİNİ BİR SÜRE BEKLETMİŞLER
DSP’nin Konak İlçe Başkanı Neslihan Göksel, Bornova İlçe Başkanı Ahmet Coşkun, Kemalpaşa İlçe Başkanı Mehmet Özer, Menderes İlçe Başkanı İbrahim Ünlübaş ve Buca İlçe Başkanı Mehmet Toprak, yönetim kurulu üyelerinin de imzaladığı istifa dilekçelerini iadeli taahhütlü olarak Ankara’ya, bugün itibariyle göndermeye başladı.

İstifa dilekçelerinin daha önceden yazdıklarını, bugüne dek sorunların çözüleceği umuduyla beklettiklerini belirten İlçe Başkanları, “Liderimiz rahmetli Bülent Ecevit'e ve siyasi düşüncelerine sadakatle bağlı gönülden Demokratik Sol Partiliyiz” dediler ve şu ortak görüşleri dilekçelerinde yer verdiler:

İŞTE İSTİFACILARIN ORTAK GEREKÇELERİ
“DSP İzmir İl Başkanı Ramazan Solmaz ve yönetimi etrafında ilçeler olarak verimli çalışma ortamı bulduk. Ancak Ramazan Solmaz’ın görevden ayrılmasının ardından, aynı göreve getirilen Hüseyin Kireç ve Sedat Anavatan ile ne yazık ki bir uyum yakalayamadık.  Genel Merkezimize ve Genel Başkanımıza, yapılan atamaların yanlış olduğunu anlatmaya çalıştık. AKP kurucularından birisini DSP İl Başkanı olarak atamalarının yanlış olduğunu söyledik. İlk kongresi taleplerimize olumlu yanıt verip, sonra arkasında durmayan genel başkanın, 18 Mart günü köprü açılışına katılarak, arka sıradan kurtele kesme çabası, AKP’ye şirin görünerek yaklaşan seçimlerde kendisine bir gelecek tesis etme beklentisi, bardağı taşıran son noktamız olmuştur. Defalarca bugünkü konumumuza doğru sürüklenen olayların önemini bir türlü anlatamadık ya da anlamak istemediler. Bizler bir başka partinin arka bahçesi olacak durumda olmayan köklü bir siyasi yapıya ve liderimiz Rahmetli Bülent Ecevit'e ve siyasi düşüncelerine sadakat ile bağlı gönülden Demokratik Sol Partiliyiz. Yapılan atamalarla İl Başkanlığına getirilen kişi ile yol yürümemiz mümkün değildir.”

KAN KAYBI VE GÜVENİLİRLİK KAYBINA UĞRAMIŞTIR
İstifa dilekçelerinde ayrıca şu görüşler yer aldı:

“Başkan değişiklikleri hakkında defalarca Genel Başkanlık ilgili birimlerine bildirim ve itirazlarımıza rağmen görüşlerimize önem vermeyen üst yönetim, DSP İzmir Örgütü’nün kan kaybı ve güvenilirlik kaybına uğramasına neden olmuştur. Zaten her birimiz istifa dilekçelerimizde bu konuları açıkça belirttik ki zaten uzun bir zamandır sıkıntılarımızı dile getiriyorduk. Takip edilen yeni siyaset çalışmaları ile yandaş parti konumuna sokulmak istenilen partimiz DSP'de yönetim olarak görev yapmamız mümkün değildir. DSP ilke ve politikalarından hızla uzaklaşan İzmir İl yönetiminden istifa etmekten başka yöntemimiz kalmamıştır. Siyasetimize bireysel partili olarak devam edeceğimizi ve DSP'nin bu anlayış ve hareketleri değişmediği sürece Demokratik Sol Parti’de görev almayacağımızı bütün kamuoyunun dikkatine sunarız."

 
Faciaya kıl payı... 11 işçi ölümden döndü!
 
4-10 Nisan haftası burç yorumları
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Dervişoğlu'ndan hükümete İzmir eleştirisi: Üvey evlat muamelesi yapıyor!
TBMM İYİ Parti Grup Başkanvekili ve İzmir Milletvekili Müsavat Dervişoğlu ...
Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na 1 milyonluk dava!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na ...
AK Partili Kaya'dan Soyer'e sert tepki: Sıra işe gelince ortada yok!
AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, Buca'da gerçekleştirdiği ...
 
CHP'li Beko: Bakanlık işsizlik fonuna sahip çıkmalı!
İşsizlik Sigortası Fonu’nun siyasal iktidar tarafından amacı dışında kullanıldığını dile ...
Tayfun MARO yazdı... Yeni bir hikâye yazmak
Tayfun MARO yazdı... Yeni bir hikâye yazmak
CHP'li Polat'tan Pakdemirli'ye: Arkasından ağlayanı yok!
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili ve Parti Yüksek Disiplin Kurulu ...
 
Bakan Çavuşoğlu'dan Yunanistan'a 'diyalog' mesajı
Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Yunanistan'la ilişkileri değerlendirdi. "Yunanistan ...
CHP'li Yücel'den Buca Metrosu çıkışı: Çok üzüleceksiniz ama...
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, Buca Metrosu'nun ...
CHP Bayraklı'ya 100 yeni üye... Başkan Sandal'dan seçim mesajı: İyilerle kötülerin iktidar mücadelesi!
İlçe kongresinin ardından, tüm mahallelerde örgütlenme girişimlerine hız ...
 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Türkçem benim
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
10 Yönetmen Ve Türk Sineması
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Atatürk' adını kim yakıştırdı?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Taşlar yerinden oynuyor
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Üç koltuk, iki makam...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva