HABERLER>POLİTİKA
22 Aralık 2021 Çarşamba - 10:59

CHP'li Beko'dan 'göçük' açıklaması: Fıtrat demek cinayete çanak tutmaktır

İzmir’in Kınık ilçesinde meydana gelen ve 55 işçide işçinin yaralanması ile sonuçlanan maden kazasıyla ilgili açıklamaya yayınlayan CHP İzmir Milletvekili Kani Beko, “Tüm uyarılara rağmen yandaş işletmelerin çalışmaları sekteye uğramasın diye denetimler yapılmıyor. Bu işin fıtratı demek cinayete çanak tutmaktır, cinayetlerin işlenmesine izin vermektir, katilleri korumaktır!" dedi.

CHP li Beko dan  göçük  açıklaması: Fıtrat demek cinayete çanak tutmaktır

Kınık'taki Polyak Eynez Enerji Üretim Madencilik Sanayi ve Ticaret A.Ş.'ye ait kömür ocağında 18 Aralık Cumartesi akşamı 21.30 sıralarında, göçük meydana geldi. Madendeki göçük, yeni açılan galeride 'paşa vardiyası' olarak bilinen 16.00 -00.00 saatleri arasında çok sayıda işçinin çalıştığı sırada meydana geldi. Göçüğün meydana geldiği madene itfaiye, sağlık, polis ve jandarma ekibi ile İzmir ve Manisa'dan da kurtarma ekipleri sevk edildi. Ekiplerin 2 saatlik çalışması sonucu göçük altından yaralı olarak kurtarılan işçiler, ambulanslarla çevre hastanelere sevk edildi. Yaralı işçilerle görüşen Bağımsız Maden İş Sendikaı kazanın ana nedeninin metan gazı parlamasından kaynaklı olduğunu dile getirmişti. 

Yaşanan iş kazası ile yazılı açıklama yayınlayan Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili Kani Beko, “AKP iktidarının büyüttüğü, kamu ihalelerinden milyonlarca liralık ihaleler alan Polat Madenciliğin kuruluşu olan Polyak Maden, metan gazının sık sık yükseldiği, daha küçük patlamaların olduğu, sendikaların defalarca uyarmasına, şikayetlerine rağmen gerekli önlemleri almayarak cinayete teşebbüs etmiştir. Ölüm olmaması tabi ki sevindiricidir ama bu işi ‘fıtrat’ mantığıyla yürüten politikacı ve işletmeciler olduğu sürece maden işçilerimiz her günü ölüm korkusuyla geçirecektir” dedi.

'BU YÖNETİM ANLAYIŞINI KİMSE HAK ETMİYOR'
19 yılda 28 bin 380 işçinin çalışırken hayatını kaybettiği bilgisini paylaşan CHP’li Beko, şunları dile getirdi: “2021 yılının biten 11 ayında 2017 işçi kardeşimizi toprağa verdik. İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Meclisi’nin verilerine göre sadece Kasım ayında en az 164 işçi hayatını kaybetti. 19 yıldır bir iş cinayetleri rejiminin varlığı hüküm sürüyor. Soma, Davutpaşa, Ostim, Torunlar, Isparta, Düzce, Ermenek, Esenyurt, Erzurum, Samsun, Güllük, Elbistan, Şırnak, Dursunbey, Hendek, 3.Havalimanı, Tuzla Tersaneleri, Kot Kumlama gibi birçok işçi katliamı bu dönemde meydana geldi. Neden? Çünkü, tüm uyarılara rağmen yandaş işletmelerin çalışmaları sekteye uğramasın diye denetimler yapılmıyor. Bu işin fıtratı demek cinayete çanak tutmaktır, cinayetlerin işlenmesine izin vermektir, katilleri korumaktır! Böyle bir yönetim anlayışını hiçbir canlı hak etmiyor, işçi kardeşlerim ve onların aileleri, çocukları bunu hak etmiyor! Emek ve alın terini sonuna kadar kullanan maden işçilerimiz, Soma’da katledilen 301 kardeşimizin aileleri, çocukları ve milyonların ahı üzerinizde. Siz koca bir ülkeyi, kesim kesim ötekileştirerek, öldürerek, gömerek, ekonomik olarak ezerek yok saydınız. Onlarla el ele bu ülkeyi sizin elinizden kurtaracağız. Demokrasi ve güveni yeniden inşa edecek, güneşin parladığı günleri madencilerimizle birlikte göreceğiz.”

 
İzmirliler demokrasi ve laiklik için yürüyecek!
 
Selçuklular en uzun gece etkinliğinde buluştu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP'li Serter: Madenlerde çalışmak misket oynamaya benzemiyor
İzmir Milletvekili Bedri Serter, 18 Aralık 2021 akşamı, saat 21.00 civarında, ...
AK Parti’den Sarnıç çıkışı: Başkanın engeline rağmen başardık!
Sarnıç’ta hazine arazileri üzerine yapılan evlerin uzun yıllardır devam ...
Sertel'den PTT iddiası: Varlık Fonu sonrasında zarar etti
Tamamının 2018 yılında Varlık Fonu'na devredilen PTT hakkında CHP İzmir ...
 
Resmi Gazete'de yayınlandı: Bakanlıkta görev değişimi
Hazine ve Maliye Bakan Yardımcılığına Murat Zaman atandı. Vergi Denetim ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan önemli görüşmeler
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Almanya Başbakanı Scholz'la telefonda ...
Genel Kurul'da kabul edildi... TRT payı kalkıyor!
Elektrik enerjisi satışı üzerinden alınan TRT payını kaldıran düzenlemeyi ...
 
Kılıçdaroğlu: Nas bunun neresinde?
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu iktidara gelmeleri durumunda atacakları ...
Siyaset Bilimci Tosun’dan ‘seçim’ değerlendirmesi: İktidar açısından olumlu bir tablo
Asgari ücret ve döviz kurunda yaşanan gelişmeler sonrası 'erken seçim' ...
CHP'li Sertel'den TRT vurgusu: Batma noktasına gelecek!
TRT’nin 2020 yılında dış yapımlara 1 milyar 372 milyon TL harcadığını ...
 
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
İmamoğlu’nun suskunluğu!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Muhalefete muhalefet…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Zehirli kurşundan nasıl kurtuldu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
‘Paranın içinden geçmişler...’
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Neşeye övgü!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Can dostlar tartışması!
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Beyaz tren...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
'Memleket' küçülüyor!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva