HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
21 Eylül 2015 Pazartesi - 09:52

Bornova’da ödül gecesi: Değer katacak proje

Bornova Belediyesi’nin tüm birimlerinin tek çatı altında toplanarak halka sunulan hizmet kalitesinin yükseltilmesi ve kent yaşamına kaliteli bir kamusal alan kazandırılması için yapılan yarışmada dereceye giren projelerin sahipleri ödüllerini törenle aldı. Birinci olan projenin ödülünü Bornova Kaymakamı Mustafa Gündoğan birlikte veren Başkan Olgun Atila, bundan sonra kendilerine düşen görevin projeyi hayata geçirmek ve en kısa sürede kente kazandırmak olduğunu söyledi.

Bornova’da ödül gecesi: Değer katacak proje

Bornova Belediye Hizmet Binası ve Çevresi Mimari Proje Yarışması’nın ödül töreni Yeşilova Höyüğü Ziyaretçi Merkezi’nde yapıldı.

Birinci olan projenin sahipleri Yüksek Mimar Orhan Esen, Yrd. Doç. Dr. Ferhat Hacıalibeyoğlu ve Yrd. Doç. Dr. Deniz Dokgöz’ün ödülünü Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila Bornova Kaymakamı Mustafa Gündoğan’la birlikte verdi. İkinciliğe layık görülen projenin sahipleri de ödülünü Başkan Atila’nın elinden alırken, üçüncü olan projenin ödülünü İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Buğra Gökçe verdi. Törende 5 projeye de mansiyon ödülü verildi.


 
FİKRİ HEP BİRLİKTE OLUŞTURDUK
Hizmet yoluna ortak akıl ve birlikte yönetim anlayışla çıktıklarını söyleyen Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, “Bu süreçte aynı ilkelerle hareket ettik. Önce kendi içimizde tartıştık. Sonra üniversitelerimizle yani geleceğin mimarları ile bir yol yürüdük ve beyin cimnastiği yaparak ana fikri hep birlikte oluşturduk. Buradan başta 9 Eylül Üniversitesi Mimarlık Fakültesi olmak üzere bize katkı koyan tüm öğrenci ve akademisyenlere teşekkür ediyorum” dedi.


 
“Amacımız Bornovamıza yakışan daha modern, kendi enerjisini kendisi üreten ve geleceğe ışık olacak bir hzimet binası kentsel yaşam alanı yaratmak” diyen Başkan Atila, şu anki dağınık yapının hizmet kalitesini düşürdüğüne dikkat çekti.

Atila, “İnanıyorum ki bu bina bittikten sonra hizmet kalitemizi daha ileriye taşıyacağız. Aynı zamanda Bornovamıza, kent merkezindeki otopark sorununu da azaltacak yaşam alanı kazandırmış olacağız” diye konuştu. Yarışmaya 63 projenin katıldığını hatırlatan Başkan Olgun Atila, bundan sonra kendilerine düşen görevin Büyükşehir Belediyesi’nin de desteği ile projeyi hayata geçirmek ve en kısa sürede kente kazandırmak olduğunu ifade etti.
 
İNSANIMIZA DAHA KALİTELİ HİZMET SUNULACAK
Mevcut hizmet binasının Bornova gibi büyük bir ilçe için yetersiz olduğunu belirten Bornova Kaymakamı Mustafa Gündoğan, “Bundan sonra yapılacak şey; Bu proje bir an önce hayata geçirilmesi, Bornovamıza kazandırılması ve böylece insanımıza daha kaliteli hizmet sunulmasıdır. Emek veren herkese ve proje üreten tüm yarışmacılara teşekkür ediyorum” dedi.
 
Yarışma Jürisi Başkanı Özcan Uygur ise meslektaşlarına böyle bir proje üzerinde çalışma şansı veren Başkan Olgun Atila’ya teşekkür ederek, “Biz bu görevi Bornova halkı adına titizlikle yürüttük” diye konuştu.
 
Konuklar ve proje sahiplerinin dereceye giren çalışmaların sergilendiği alandaki kokteylde de biraraya geldiği organizsayonda, ödül töreninin ardından gerçekleştirilen yarışma jürisinin yönetimindeki kolokyumda projenin detayları konuşuldu ve genel mimari sorunlar tartışıldı.

 
TGF’de Karaca dönemi: Yönetime kimler girdi?
 
Konak’ta sofralar boş kalmıyor
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Urla’da yeni hayat: Dört dörtlük plaj
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Urla Kum Denizi sahilini çeşitlenmiş aktivitelerle ...
İzmir’de tenis coşkusu: Başkan önce izledi, sonra oynadı
Folkart’ın ana sponsorluğunda, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin desteğiyle ...
Karşıyaka’da bayram temizliği harekatı
Karşıyaka Belediyesi, ‘Hedef daha temiz Karşıyaka’ parolasıyla ilçenin ...
 
Buca’da hobi kursları başlıyor
Buca Belediyesi kış dönemi kursları 5 Ekim’de başlıyor. Yeni hobiler kazandırmak ...
Valilik'ten Özel İdare binalarına şok paylaştırma!
İzmir Valiliği Devir, Tasfiye ve Paylaşım Komisyonu, Kemeraltı'ndaki iki ...
Bornova Belediyesi personeli bayramlaştı
Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, Kurban Bayramı öncesinde personeliyle ...
 
Başkan Doğruer’den bayram öncesi hastane müjdesi
Sağlık Bakanlığı tarafından Kınık’a yapılacak 50 yataklı devlet hastanesinin ...
Başkan Kocaoğlu'ndan 'kart' çıkışı: Henüz...
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, toplu ulaşımdaki akıllı ...
Büyükşehir'den bayramda deniz keyfine devam!
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Urla Yassıcaada’da ve Foça’da deniz keyfi ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Tüketim cehenneminde gündelik hayat
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Maymunlar Cehennemi ve Cujo
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Ölüm fermanı neden şimdi?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Köylüler tarımı bırakmaya başlayınca neler oldu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmirli bir hukuk kahramanı: Bekir Behlül
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Düzen
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Ülkeme adalet diliyorum, gönüllere vefa!
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
İmamoğlu’nun suskunluğu!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
‘Paranın içinden geçmişler...’
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Can dostlar tartışması!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva