HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
20 Eylül 2015 Pazar - 13:40

Valilik'ten Özel İdare binalarına şok paylaştırma!

İzmir Valiliği Devir, Tasfiye ve Paylaşım Komisyonu, Kemeraltı'ndaki iki İl Özel İdare Hizmet binasıyla ilgili mahkemenin iptal ettiği ilk karar yerine yine tartışma yaratacak yeni karara imza attı. Komisyon, binaların yüzde 50'sini Valiğe kalan yüzde 50'sini ise bir binada Büyükşehir, diğerinde Konak Belediyesi'ne paylaştırdı. Büyükşehir Belediyesi karara şerh koyarkan Başkan Aziz Kocaoğlu yine dava açacakları sinyali verdi.

Valilik ten Özel İdare binalarına şok paylaştırma!

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin kapatılan İl Özel İdaresi mallarının dağıtımıyla ilgili İzmir Valiliği Devir, Tasfiye ve Paylaşım Komisyonu kararlarının iptali için açtığı ve kazandığı davalarla ilgili Komisyon'dan yeni kararlar çıkmaya devam etti. Mahkeme'nin İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne verilmesi konusunda net kararlar verdiği davalarla ilgili daha Haziran ve Temmuz ayı toplantılarında Komisyon Pınarbaşı yarış pisti, Bergama Şantiyesi, Buca'daki futbol sahası gibi taşınmazları ve araç-gereçler belediyeye verdi. Ancak, mahkemelerin İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne verilmesi yönünde net karar almadığı, usulden bozduğu davaların konusu olan mallarla ilgili ise Komisyon'dan ilginç yeni kararlar çıkmaya başladı.

Valilik Devir Tasfiye ve Paylaşım Komisyonu 9 Eylül'de yaptığı son toplantıda, mahkemenin iptal ettiği Kemeraltı'ndaki İl Özel İdaresi eski binası ile İl Özel İdaresi için yeni hizmet binası olmak üzere restore edilen ancak Komisyon tarafından alınanan kararla devreldildiği Hazine tarafından Milli Eğitim Müdürlüğü'ne tahsis edilen ve İmam Hatip Lisesi'ne dönüştürülen eski Tekel Tütün Deposu'yle ilgili yeni karar aldı.

Komisyon, eski Tekel Tütün deposu binasının yarısını (yüzde 50) İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne kalan yüzde 50'sini de Maliye Hazinesi'ne oradan da Valilik'e tahsis etti. İl Özel İdaresi eski binasının yüzde 50'sini ise Valilik Yatırım İzleme Koordinasyon Başkanlığı'na veren Komisyon, kalan yüzde 50'sini ise Konak Belediyesi'ne tahsis etti. Komisyon, binaların yapılacak protokole göre kullanım esaslarının belirlenmesi yönünde de karar aldı. İzmir Büyükşehir Belediyesi her iki karara da şerh koydu.

KOCAOĞLU "KABUL ETMEMİZ MÜMKÜN DEĞİL"
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Komisyonu'nun bu iki binayla ilgili aldığı yeni karara tepki gösterdi. Bazı mahkemelerin taşınmazın nereye verileceği konusunda adres gösterdiğini ve İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin hakkı olduğu yönünde karar aldığını ancak Kemaraltı'ndaki İl Özel İdaresi eski ve yeni binalarıyla ilgili davalarda usülle ilgili iptal kararları çıktığını belirten Kocaoğlu, binaların tahsinin iki ayrı kuruma yapılması kararı çıktığını söyledi. Kocaoğlu, "İl Özel İdaresi'nin görevinin yüzde 95'ni İzmir Büyükşehir Belediyesi aldı. Valilik Yatırım İzleme ve Koordinasyon Kurulu'na koordine görevi verildi. İşi de elamanı biz aldık. Bu nedenle tüm malların ve binaların bize verilmesi gerekiyor. Konak Belediyesi'nin hizmet binası olmadığı yönünde bir talebi var. İl Özel İdare binasının yarısı Konak Belediyesi'ne verildi. Bana sorarsanız Konak Belediyesi'ne de verilmemesi gerekiyor. Çünkü Konak Belediyesi İl Özel İdare'nin ne köyünü aldı, ne de başka bir şey. Sadece altı personeli işe başlattı. Direkt bize geçmesi lazım. Şimdi yine mahkeme süreci başlayacak. Bunu kabul etmemiz mümkün değil. Bu karara itiraz etmemiz lazım" dedi.

"İKİ BİNAYI VERİN ESKİSİNİ VALİLİK KULLANSIN"
Kocaoğlu, malların İl Özel İdaresi'nin görevleri kim almışsa, hizmeti kim yapacaksa ona göre dağıtılması gerektiğini baştan itibaren söylediklerini, ilçe belediyeler köylere hizmet yapacağı için Köy Tüzel Kişiliği mallarına hiç talip olmadıklarını söyledi. Malların Büyükşehir Belediyesi'ne verilmesi gerektiğini belirten Kocaoğlu, "Yarısını veriyorum" denirse sürüncemede kalacağını açıkladı. Kocaoğlu "25 bin metrekare binada İzmir Valilikği ne yapacak? İki binayı da biz alalım. Eski binayı Valiğe tahsis edelim. Para, pul, kira da istemiyoruz. Valiğe 'Hadi sokağı çık' diyecek halimiz yok. Yeni binaya İzmir'in dört bir yanından gelen 80 kız çocuğunun okuduğu İmam Hatip Lisesi açıldı. İmam Hatip Lisesi'ne karşı değilim ama yaşayan insanın olmadığı bir yere zorlamayla getirilip yapılacağına çok sayıda bina için kira ödeyen Büyükşehir Belediyesi'ne verilseydi. örneğinToyota Plaza'yı kiralamayacaktık. Bu 25 bin metrekarelik binayı Büyükşehir'e verin de kiradan kurtulayım. Yatırım İzleme Koordinasyon Kurulu'nun parasını Devlet veriyorsa benim de paramı Devlet veriyor. Biz başka bir kurum değiliz ki! En az Bakanlıklar kadar Devlet Kurumuyuz" dedi.(dha)

 
Göçmenlerin botuna yolcu gemisi çarptı: 13 ölü
 
Ümit Yaldız'ın kaleminden: Yıldırımlı AK Parti’nin 1 Kasım çıtası…
YORUMLAR
Toplam 5 yorum var, 5 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Hakkı Berksü 8 Kasım 2015 Pazar 20:42

Köylerimize ihtiyacı olan hizmetlerin aksatılmadan verilebilmesi için Büyükşehir belediyesi ilan edilen tüm illerimizde diğer illerle eşitliğin sağlanabilmesi açısından Özel İdareler yeniden açılmalıdır. Ayrıca tüm gayrimenkullerini geri almalı ve kaldığı yerden hizmetlerine devam etmelidir.Yanlış alınan kapatılma kararından bir an önce geri dönülmeli ve bu tartışmalar bitmelidir.

Yorumu oyla      12      5  
muhalif 20 Eylül 2015 Pazar 19:58

akp.nin valisinin hukuk kararlarına bile saygısı yok. sonra çıkıyorlar türkiye hukuk devleti, diyorlar.o zaman hukukun üstünlüğünü gösterin ve yargı kararlarını uygulayın....sn.binali yıldırım hadi görelim sizi

Yorumu oyla      19      5  
Mahmut Esat ASLAN 20 Eylül 2015 Pazar 14:36

İzmir halkının malı olan bu malların, yine İzmir halkının seçtiği belediyelere verilmesi gerekir. Özellikle Konak'taki eski tütün mağazası yerine yapılan ve sonradan İmam Hatip Kız Lisesiolarak düzenlenen binanın mutlaka Konak veya Büyükşehir belediyesi'ne verilmesi gerekir

Yorumu oyla      28      5  
ozzy 20 Eylül 2015 Pazar 14:30

Aziz baskan,pes etmek yok mucadeleye devam.izmir seninle

Yorumu oyla      31      5  
20 Eylül 2015 Pazar 14:28

Binada hemen imam hatip lisesi olmuş. Yarın bir gün çıkın denilirse chp imam hatip kapatıyor denilecek.

Yorumu oyla      29      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bornova Belediyesi personeli bayramlaştı
Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, Kurban Bayramı öncesinde personeliyle ...
Başkan Doğruer’den bayram öncesi hastane müjdesi
Sağlık Bakanlığı tarafından Kınık’a yapılacak 50 yataklı devlet hastanesinin ...
Başkan Kocaoğlu'ndan 'kart' çıkışı: Henüz...
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, toplu ulaşımdaki akıllı ...
 
Büyükşehir'den bayramda deniz keyfine devam!
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Urla Yassıcaada’da ve Foça’da deniz keyfi ...
Kavacık’ta 7'den 70'e festival coşkusu
Kavacık Köyü’nün bölgeyle özdeşleşen meşhur üzümünün dünyaya tanıtılması ...
Başkan Soylu çalışma arkadaşlarıyla bayramlaştı
Menderes Belediye Başkanı Bülent Soylu, Kurban Bayramı öncesi belediye personeliyle bayramlaştı
 
Karşıyaka'da her şeyin başı sağlık!
Eğitimden spora kadar her alanda sunduğu sosyal belediyecilik hizmetleriyle ...
Büyükşehir yaz okullarından muhteşem veda
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 11 ayrı merkez ve 21 branşta açtığı yaz ...
Narlıdere’de Gaziler Günü coşkuyla kutlandı
Narlıdere Belediyesi ve Narlıdere Kaymakamlığı, 19 Eylül Gaziler günü ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Köy Enstitülü olmak…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Geleceğe ‘miras’ altın ses!
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva