HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
4 Şubat 2021 Perşembe - 22:06

Başkanvekili Pehlivan'dan iddialara yanıt: 'Bir tek personeli bile işten çıkarmadık'

Menemen Belediye Başkan Vekili Aydın Pehlivan, CHP İzmir il yönetiminin kendilerinin belediyede işçi çıkarttıkları ve mobbing uyguladıkları iddiaları üzerine, "Biz göreve geldiğimiz süreden itibaren bugüne kadar tek bir tane personeli işten çıkarmadık. Şu ana kadar tek bir iş arkadaşımızın iş akdini noktalandırmadım." dedi.

Başkanvekili Pehlivan dan iddialara yanıt:  Bir tek personeli bile işten çıkarmadık

Menemen Belediye Başkan Vekili Aydın Pehlivan, Menemen Belediyesi'nin METASU ve MENAŞ adında iştirakli şirketlerinin mevcut olduğunu belirterek bu 2 şirketin yönetim kurulu başkanlığını bugüne kadarki süreçte belediye başkanı veya belediye başkanvekilinin yürüttüğünü anlattı.

Menemen'de METASU'nun 649, MENAŞ'ın da toplamda 11 personelinin olduğunu ifade eden Pehlivan MENAŞ'ın aynı zamanda belediyenin bütün gayrimenkullerinin yönetimini devralmış ve kiraya veren şirket konumunda olduğunu, çok ciddi bir gelire sahip olduğunu belirtti. 

Menemen Başkan vekilliğine geldiğinde teamüller gereği METASU ve MENAŞ ile ilgili yetki istediklerini belirten Pehlivan, "Çünkü bu yetkiyi almamız gerekiyor ki, Menemen'de sorumlu olduğumuz ve Menemen halkına hesap verilebilecek pozisyonda olan biri olarak Belediye Başkanvekili Aydın Pehlivan olarak hesap verilebilirliği ortaya koymak adına o personellerimizin de lideri konumunda olmamız gerektiğini düşünüyoruz. Bu sebeple meclisten yetki istedik ve bu yetkiyi alamadık." dedi. 

METASU veya MENAŞ ile Menemen Belediyesi arasında bugüne kadarki süreçte özellikle bu periyodda bir hizmet alım sözleşmesinin mevcut olmadığını dile getiren Pehlivan bu nedenle kendilerine bu konuyla ilgili bir ödeme yapma yükümlülüğünün yasal olarak bulunmadığını kaydetti. 

Pehlivan "yetkiyi bize verin" taleplerinin "işçi kıyımı" yapacakları şeklinde propaganda malzemesine dönüştürdüklerini belirterek şunları söyledi:

"Bu şirketlerin yönetimini vermekten imtina ettiler. 2019 seçimlerinde Sayın Serdar Aksoy kazandığında yine bu belediye meclis üyelerimizle kendileri yaklaşık 300'e yakın işçi çıkardılar Menemen Belediyesinden. Malum Menemen Belediyesi 22 yıldır Cumhuriyet Halk Partisi'nin yönetiminde. 300'e yakın personel çıkarılmışken hiçbir belediye meclis üyesi arkadaşımız, Sayın Deniz Karakurt hanımefendi de dahil olmak üzere gidip Cumhuriyet Halk Partisi İl Yönetiminden hiçbir yetkili ve yöneticiyi işten çıkarılan bu personellerimizin kurmuş oldukları çadırlarda göremedik. İşçilerimizin yanında yer alan kişi yine bendim. Göreve geldiğimiz süreden itibaren bugüne kadar tek bir tane personeli işten çıkarmadık. METASU’da 649 çalışan personel var, bir o kadar da Menemen Belediyesinde benim yönetimimde olan personel var. Şu ana kadar tek bir iş arkadaşımızın iş akdini noktalandırmadım. Yani böyle bir güç elimizde varken ve böyle ithamlarda bulunulurken tek bir personelin işten çıkarılmamış olması onlara bir cevap niteliğindedir diye düşünüyorum."

Çalışanlara mobbing uygulandığı iddialarına da karşı çıkan Pehlivan, "Bu anlamda performans yönetimi dediğimiz bir sistem vardı. Ben hiçbir şekilde müdahale edemediğim şirketlerdeki Menemen'e hizmet üreten yarısı değerindeki personel ile sokakta görseler selam vermeyecek konumdalar. Ben bir cezalandırma trafiğinde bulunamıyorum bu arkadaşlarımıza. Hatalar yapılıyor, bununla ilgili suç işleyen arkadaşlarımız var ve ben müdahalede bulunamıyorum. Ben bu işin lideri olarak o guruplardaki arkadaşlarımıza, emekçi kardeşlerimize hakikaten bir uygulama veya bir yaptırımda bulunamayacaksam yönetmemin bir manası ortadan kalkıyor. Bundan dolayı biz arkadaşlarımıza şunu söyledik. Çalışanlar, emekçiler başımızın tacı. Başımızın tacı ve alıp sırtımızda gezdireceğimiz görevini yapan arkadaşlar için söylüyorum." diye konuştu.  (AA)

 
ABD, Suudi Arabistan'a Yemen'de verdiği askeri desteği sonlandıracak
 
Rus Büyükelçiliği'nden PKK açıklaması!
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
izmirli 5 Şubat 2021 Cuma 11:20

menemenlinin kararına saygı duymuyorsunuz.. bekleyin ilk seçimi...

Yorumu oyla      2      3  
Menemenli 4 Şubat 2021 Perşembe 23:40

Serdar Aksoy ilk duruşmada tahliye olur sular durulur.su akar gideçek yolu bulur para her yolu açtırır.

Yorumu oyla      3      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başkan Tugay'dan 'sel' raporu: '762 su baskını şikayeti aldık'
Pazartesi günü İzmir'de yaşanan şiddetli yağmur sonrası Karşıyaka'da karşılaşılan ...
Başkan Çalkaya isyan etti: Afeti siyasete alet ettiler!
1 Şubat tarihinde başlayan ve 24 saat aralıksız süren yağışlardan en çok ...
Bornova'da mahalle sınırları değişiyor
Bornova'da 24 mahallenin sınırlarının değiştirilmesi için hazırlanan meclis ...
 
Bayraklı Meclisi’nde gündem kredi yetkisi: AK Parti’den itiraz, Sandal’dan yanıt!
Başkan Serdar Sandal'a 26 milyon lira kredi kullanma yetkisi talebinin ...
Eski sanatoryum ihalesine Büyükşehir’den teklif
İzmir Büyükşehir Belediyesi, şirketleri arasındaki Grand Plaza üzerinden ...
Buca Meclisi’nde ‘borçlanma’ tartışması!
Buca Belediyesi'nin Şubat ayı olağan Meclisi'nde gündeme gelen 34 Milyon ...
 
İzmir Büyükşehir Belediyesi felaketin yaralarını sarıyor
1 Şubat günü başlayan şiddetli yağmurun ardından gerçekleşen sel felaketiyle ...
Çiğli'de iletişim giderleri yüzde 10 azaldı
Çiğli Belediyesi'nde Başkan Utku Gümrükçü öncülüğünde başlatılan kurum ...
Büyükşehir ekipleri yaraları sarmak için sahada
Selde evleri ve işyerleri zarar görenler için hasar tespit çalışmalarını ...
 
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Manisa bir 'olmaz'ı nasıl 'olur' yaptı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva