HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
4 Şubat 2021 Perşembe - 19:48

Bornova'da mahalle sınırları değişiyor

Bornova'da 24 mahallenin sınırlarının değiştirilmesi için hazırlanan meclis gündeminin, Şubat ayı Meclisi'nde oy çokluğu ile kabul edilmesinin ardından söz alan Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ, "Biz bu çalışmaları bürokratlarımız ve muhtarlarımızın görüşünü alarak yaptık. Sıkıntıyı ortadan kaldıracak genel bir çalışma" diye konuştu.

Bornova da mahalle sınırları değişiyor

EGEDESONSÖZ - Bornova Belediyesi şubat ayı olağan Meclisini gerçekleştirdi. 2 Şubat tarihinde yapılması planlanan ancak İzmir'de yaşanan sel felaketi sonrası ertelenen Bornova Belediyesi şubat ayı olağan Meclis Toplantısına, Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ başkanlık yaptı.

Meclisin gündeminde ise spor kulüpleri ve esnafa verilecek ekonomik destekler yer alırken, mecliste ayrıca Bornova'da bulunan 24 mahallenin sınırlarının yeniden düzenlenmesi tartışmaları yaşandı.

Meclisin açılış konuşmasını gerçekleştiren Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ, köylerde büyük hasar yaşandığını belirtti. İduğ, “Sel olduğu gün Kayadibi Mahallelerinin bir kısmı ziyaret ettim. Karşılaştığım tabloda yaşananların geçtiğimiz yıllardaki hatalardan kaynaklandığını gördüm. Kayıplarımız oldu. Allahtan rahmet diliyorum. Birçok kişinin evi çamur ve su içinde. Köylerde büyük hasarlar var. Tekrar yaşanmamasını temenni ediyorum” dedi.

ESNAFA KİRA MÜJDESİ
Bornova Belediyesi, belediye bünyesinde bulunan mülkiyetlerdeki kiracılarına, kira desteği sunmaya hazırlanıyor. Kısıtlamalar kapsamında kapalı kalan kiracılarının 19 Mart ile 6 Mayıs tarihlerindeki kiraları almama kararı aldı. Esnaf - Plan ve Bütçe Hukuk Belediye Taşınmazlarının Değerlendirilmesi Komisyonları'ndan oy birliği ile geçen maddenin Mecliste'de oy birliği ile kabul edildi. Kabul edilen maddeye sonrası, esnaftan 3 aylık kira alınmayacak. Alınan karar ile birlikte ayrıca kira ödemelerini peşin yapan kiracılara ise 3 aylık kiraları geri ödenecek.

SPOR KULÜPLERİNE BÜYÜK DESTEK
Bornova Belediyesi şubat ayı olağan Meclisinin ilk oturumunda ayrıca, pandemi nedeniyle zor günler geçiren spor kulüplerine de yardım için düğmeye basıldı. Koronavirüs salgını sonrası liglerin seyircisiz olarak oynanmasına karar verilmesinin ardından, spor kulüplerinin gelirlerinde azalma yaşanmıştı. Bornova Belediyesi'de sınırları içerisinde bulunan ve Belediye mülkiyetinde bulunan Bornova Aziz Kocaoğlu Stadyumu'nda mücadele eden spor kulüplerine "kira desteği" verme kararı aldı. Plan ve Bütçe - Hukuk, Gençlik ve Spor Komisyonları'ndan oybirliği ile kabul edilen karar; Mecliste de kabul edilmesinin ardından, kulüplerin Bornova Belediyesi'ne tahakkuk edilen kira alacaklarının yüzde 90'nı silinecek.

24 MAHALLE İÇİN KRİTİK KARAR
Bornova ilçe sınırları içinde yer alan 24 mahallenin sınırlarının yeniden belirlenmesine yönelik çalışmalarının yer aldığı madde Meclis gündeminde görüşüldü. AK Parti'in "ret" oyuna karşın CHP'nin "kabul" oyları sonucu Meclis gündemi oy çokluğu ile kabul edildi.

Meclis gündeminin Cumhuriyet Halk Partisi Meclis Üyeleri'nin oyları ile kabul edilmesinin ardından, söz alan AK Partili Meclis Üyesi Selma Kısa, karar ile ilgili eleştirilerini sıraladı. Kısa, “Mahalle sınırları hakkında özverili bir çalışma yapılmış. Sayısallaştırma bizim hayatımıza giren yeni bir olgu. Burada bu çalışma yapılırken bir sürü sokak numaralarında farklı numaralar üstü üste binme olan teknik sıkıntılar var numaratajda. Olması gereken bir çalışma ama bu çalışma yapılırken düzgün bir mahalle oluşturma kaygısına girilmiş. Bu da mahalle dışına çıkmaları oluşturmuş. Bu da bazı mahallelerin büyümesine bazılarının küçülmesine neden olmuş. Örnek Doğanlar Stadı’nda yapımından oluşumuna herkesin emeği var. Bunun mahallesinin değişmesine gerek bir husus ben göremedim. Bir yerde otoyolun geçmesi mahallenin ayrılmasına sebep değil. Bir alttan bağlantılı bir sürü mahalleler var. Teknik düzey ve sayısallaştırma gibi konulara katılıyoruz. Ama bu kadar mahallenin değişmesine gerek görmedik. Bir sürü mahalle ve işyeri var. Bu adres değişikliğinin ne kadar güç olduğunu hepimiz çok iyi biliyoruz. Bu pandemi döneminde vakit kaybı yaşatıyor adres değişikliği için. Biri bize sorduğunda şekil düzenlensin cevabı vermek bize mantıklı gelmedi” diye konuştu.

ÜCRET ALINMADAN DEĞİŞİKLİKLER YAPILACAK
Mecliste söz alan İYİ Parti Grup Başkanvekili Kemal Sevinç ise yapılan bu çalışmaların bu bir zorunluluk olduğunu dile getirdi Sevinç, “Ülkemizde bütün şehirler oluştu ve bu oluşma esnasında bir sürü yeni ilçeler oluştu. Bayraklı ve Karabağlar gibi ilçeler oluştu. Buradaki insanların bütün sistemleri bozuldu. Karşıyakalı biri Bayraklılı oldu. Biz bunları büyük bir olgunlukla karşıladık. Belediye burada kendine göre bir çalışma yapmıyor, Bakanlığın dediği bir çalışmayı yapıyor. Burada bütün bu sınır değişiminden dolayı ticari sicil kayıpları ile ilgili herhangi bir ücret alınmayacak. Numaratajlar ile ilgili değişime mahallelere göre kaşe vurulup ücret alınmadan değişiklikler yapılacak. İşçileri Bakanlığı güzel bir çalışma başlatmış ve belediyemizde buna uyuyor. Ama bu çalışmalar bir planlama çerçevesinde oldu” dedi.

HERKES TİTİZLİKLE ÇALIŞTI
Son olarak konuyla ilgili Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ ise şu ifadeleri kullandı:

“Bugün muhtarlarımız aramıza. Her toplantılarımıza da katılıyorlar. Biz bu çalışmaları bürokratlarımız ve muhtarlarımızın görüşünü alarak yaptık. Sıkıntıyı ortadan kaldıracak genel bir çalışma. Tüm kurumlar ücretsiz bir sistem kurup destek olacaklar. Ben Bakanlığın ve Büyükşehir’in talebini size oy çokluğu ile sunuyorum. Herkes titizlikle çalıştı. Bizde bürokratlarımızda olması gereken doğru bir çalımla yapmaya çalıştık.”

 
Türkiye-Yunanistan arasında NATO'nun görevi belli
 
Başkan Çalkaya isyan etti: Afeti siyasete alet ettiler!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bayraklı Meclisi’nde gündem kredi yetkisi: AK Parti’den itiraz, Sandal’dan yanıt!
Başkan Serdar Sandal'a 26 milyon lira kredi kullanma yetkisi talebinin ...
Eski sanatoryum ihalesine Büyükşehir’den teklif
İzmir Büyükşehir Belediyesi, şirketleri arasındaki Grand Plaza üzerinden ...
Buca Meclisi’nde ‘borçlanma’ tartışması!
Buca Belediyesi'nin Şubat ayı olağan Meclisi'nde gündeme gelen 34 Milyon ...
 
İzmir Büyükşehir Belediyesi felaketin yaralarını sarıyor
1 Şubat günü başlayan şiddetli yağmurun ardından gerçekleşen sel felaketiyle ...
Çiğli'de iletişim giderleri yüzde 10 azaldı
Çiğli Belediyesi'nde Başkan Utku Gümrükçü öncülüğünde başlatılan kurum ...
Büyükşehir ekipleri yaraları sarmak için sahada
Selde evleri ve işyerleri zarar görenler için hasar tespit çalışmalarını ...
 
Bergama'daki antik kanalda temizlik
Üç bin yıllık kadim şehir Bergama'da yıllardır hayal edilen ama bugüne ...
Selçuk'ta sahne çalışmaları devam ediyor
Efes Selçuk Belediyesi Sahnedekiler Tiyatro Grubu çalışmalarına kaldığı ...
Başkanvekili Pehlivan’dan yeni çıkış: Davul başkasında tokmak başkasında olmaz!
Menemen Belediyesi’ne bağlı şirketler olan Meta-Su ve Menaş’ta çalışan ...
 
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Siperdeki foto nasıl canlandı?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bodrum’un Gayıkları
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva