HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
4 Şubat 2021 Perşembe - 11:07

Başkanvekili Pehlivan’dan yeni çıkış: Davul başkasında tokmak başkasında olmaz!

Menemen Belediyesi’ne bağlı şirketler olan Meta-Su ve Menaş’ta çalışan 650 işçinin görevleriyle ilgili tartışma sürerken AK Partili Belediye Başkanvekili Aydın Pehlivan’dan çağrı geldi. Pehlivan, “Deniz Karakurt yönetim kurulu başkanlıklarını bırakmadığı sürece uzlaşmamız söz konusu olamaz. Ben belediye başkanlığı görevini yürütüyorum. Davul başkasında tokmak başkasında olmaz” dedi.

Başkanvekili Pehlivan’dan yeni çıkış: Davul başkasında tokmak başkasında olmaz!

EGEDESONSÖZ/ İzmir’in Menemen ilçesinde belediye başkanı Serdar Aksoy’un tutuklanmasından sonra yapılan başkanvekilliği seçimi kurayla AK Partili Aydın Pehlivan’a geçerken yürütülen çalışmalar devam ediyor. Mecliste çoğunluğu elinde bulunduran Millet İttifakı geçtiğimiz günlerde Pehlivan’ın 64 milyonluk borçlanma talebi ve belediye şirketlerine yönelik tasarrufu ret etmişti. CHP’li Meclis üyesi eski başkanvekili Deniz Karakurt belediyeye bağlı olan Meta-Su ve Menaş A.Ş’deki yönetim kurulu başkanlığı görevlerinden istifa etmeyince yeni bir kriz patladı. İşçilere “göreve gelmeyin” çağrısı yapılırken maaşlarını alamayan belediye personeli haklarını arayacaklarını ifade etti.

AK Partili Belediye Başkanvekili Aydın Pehlivan, CHP’li Deniz Karakurt’a “görevlerinden istifa et” çağrısında bulundu. Pehlivan, “Belediye başkanı ile ilgili hukuki süreç yaşanınca ilk başkanvekili olan Deniz hanım doğal olarak şirketlerin de yönetim kurulu başkanı olduğu için biz kendisine mecliste yetki verdik. Cumhur ittifakı olarak lehte karar alarak oy birliği ile meclisten bunu geçirdik. Şimdi ise başkanvekili benim. Belediye başkanı aynı zamanda şirketlerin de yönetim kurulu başkanıdır. Deniz hanımın bu görevinden istifa etmemesi halinde uzlaşmamız mümkün değildir. Davul başkasında tokmak başkasında olmaz” dedi.

Karakurt’un başkanvekili olduğu ilk günlerde belediyeden işçi çıkartımı ve alımları olduğunu anlatan Pehlivan, kendisinin işlem yapmadığını söyledi. Pehlivan, “İzmir Büyükşehir Belediyesi’nden gelen yardım belediyemize ait bir tesise nakledilmiş. Sosyal yardımlar Meta-Su personeli tarafından bir depoya alınmış. Bizim başkan olduğumuz ilk gün sadece biz geldik diye gelen sosyal yardımlar geri gönderilmiş. Bunu yapan bir Meta-Su personelidir. Ben belediye başkanı olarak şirketin yönetim kurulu başkanı olmadığım için bir işlem yapamadım. Ya da bana hiç sorulmadan şirketlerde kararlar alınabiliyor. Kendi işimde böyle bir durum yaşasaydım o personeli bir dakika işte tutmazdım. Ben Menemen halkının hakkını korumak için bu göreve geldim. Bu şekilde başarılı olamayız. Bizim önümüz kesilmek isteniyor” diye konuştu.

Pehlivan sözlerini şöyle sürdürdü:

“Buradan CHP yönetimine ve meclis grubuna sesleniyorum. Deniz hanımın ihtiraslarının kurbanı olmasınlar. Ne yazık ki CHP grubunu teslim almış bir karakter görüyoruz. Belediyenin başkanı bensem iştiraklerini de ben yönetmeliyim. Burada çalışan insanlarımız evlerine ekmek götürecek. İnsanların bu zor şartlarda işe, aşa ihtiyacı var. Menemen’e hizmet eden evlatlarımızı mağdur edenleri buradan kamuoyuna şikayet ediyorum. Benim kredi borçlanma talebimi bile ret ettiler. Menemen’de işçilerimizin sadece 21 milyon TL ikramiye alacakları var. Bunun kendilerine verilmesi demek Menemen esnafına, ekonomisine katkı gelmesi demek değil midir? Biz çekilen kredinin kimlere verileceğinin parti grup yönetimlerinden belirlenecek temsilcilerden oluşan komisyon tarafından denetlenmesini bile önerdik. Bu bizim şeffaf olduğumuzu göstermiyor mu? Meta-Su ve Menaş A.Ş ile belediye arasında bir iş sözleşmesi yok. Bu işçiler şu anda benim belediye başkanı olarak talimatlarımı dinlemeyebilir haldeler. Menemen’de sıradan bir şirket ile bu şirket arasında bir fark yoktur. Menemen’de eski yönetim tarafından belediyeden işçi çıkartıldığında Deniz hanım neredeydi? İnsanların yanında olmayan kişi şimdi çıkıp süslü laflar kullanıyor.  Bir an önce bu yanlıştan dönmelidir. Menemen’de duyarlı şirket çalışanlarımız bizim sağduyulu yaklaşımımızı gördüğü için yapılan toplantılara, eylemlere bile katılmıyor” 

 
Güzelbahçe’de esnafa destek
 
'23 şehirde mutasyonlu virüse rastlandı'
YORUMLAR
Toplam 5 yorum var, 5 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Levent Uçar 4 Şubat 2021 Perşembe 12:13

Ankara ve İstanbul belediye başkanları başkan değillermiki Şirket yönetimlerinin yetkisi onlarda değil.

Yorumu oyla      13      5  
Doğrucu Davut 4 Şubat 2021 Perşembe 12:12

Beyfendi klasik suçlu açıklamaları yapmayın. Bi anlayın artık İzmir'de bu anlayışa yer yok. Bu şirketin belediyenize bağlı olduğunu bal gibi biliyorsunuz. Kuradan ilk çıktığınızda bu şirketler devredilseydi size, aynı şekilde devam edecektiniz. İşçiyi siyasi çıkarlarınıza alet etmeyin. Zira bunun bedeli Menemen için ağır olur, sorumlusuda siz olursunuz bence.

Yorumu oyla      12      5  
ali yıldırım 4 Şubat 2021 Perşembe 11:52

sn. başkan kimden şikayetçisinizç bu yasayı yada genelgeyi akparti çıkartmadımı, genelge ile ilgili rahatsızlığın varsa git akparti hükümetine anlat, bu yasayı niye çıkartınız diye, belki sizi rahatlayıcı bilgi verirler,

Yorumu oyla      11      4  
menemenli 4 Şubat 2021 Perşembe 11:42

istanbulda ankarada büyükşehir başkanları chpli,meclis akp ve mhpde oradaki başkanlar maaşları vermem diyor mu? hadi oralar büyükşehir belediyesi diyeceksiniz,esenyurtta belediye başkanı chpli meclis akpli oradaki başkan ben ödemeyeceğim diyor mu,dikkat et aydın bey bu vebalin altında kalırsın seçimde de gömülürsünüz yaptığınız haksızlığa karşın seçimde daha çok çalışacağız daha çok insana dokunacağız hukuksuzluğunuzun hesabını sandıkta vereceksiniz işçiyle kim oynadıysa tepetaklak oldu gitti hasan arslan çiğlide oynadı kaydı gitti,tahir şahin oynadı gitti,metin solak oynadı gitti,size de kalmaz bu devran işçiye zulümle bir yere varamazsınız

Yorumu oyla      11      4  
sezarın hakkı sezara 4 Şubat 2021 Perşembe 11:20

Bence bu işte gocunma olmaz ! sonuçta sizin İstanbul ve Ankara Belediye meclislerin de yaptıklarınızı onlarda size yapıyor.

Yorumu oyla      11      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Güzelbahçe’de esnafa destek
Güzelbahçe Belediyesi, pandemi nedeniyle zor durumda olan esnaftan çevre, ...
Bornova’da sıfır atık hamlesi
Daha temiz bir kent yaratma hedefiyle geri dönüşüm konusunda önemli çalışmalar ...
Başkan Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na nergisli ziyaret
Karaburun Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan, Ankara’daki temasları ...
 
Buca'da gençlere moral sınavı
Eğitimde fırsat eşitliği için Dijital Dershane projesini başlatan Buca ...
İZSU'dan baraj raporu: Tahtalı ve Alaçatı'da sevindiren artış!
İzmir'in içme suyu ihtiyacının büyük bölümünün karşılandığı barajdaki ...
Balçova'dan esnafa nakdi yardım müjdesi
Balçova Belediyesi, koronavirüs pandemisi nedeniyle kapalı kalan Balçova ...
 
Selde hayatını kaybedenler toprağa verildi
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Menderes’te taşan derenin ...
Bergama Meclisi'nde gündem kuraklık
Bergama Belediyesi Şubat ayı olağan toplantısı, Belediye Başkanı Hakan ...
Konak Belediye binasının yıkımı başladı
Konak Belediyesi’nin “Cam bina” olarak bilinen birinci hizmet binasının ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Kardiçalı'yı kurtarmak çok mu zor?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İnsanlık durumu; vasat altı
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Hilafet Çalıştayı ve İslamcılık parantezi
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bir portre Recai Acar...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Anneler Günü Münasebetiyle: Sütveren Meryem Ayazması
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Şampiyon Göztepe!
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Erdoğan yalnız değil; Özgür Özel de istiyor!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva