HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
4 Şubat 2021 Perşembe - 18:35

Bayraklı Meclisi’nde gündem kredi yetkisi: AK Parti’den itiraz, Sandal’dan yanıt!

Başkan Serdar Sandal'a 26 milyon lira kredi kullanma yetkisi talebinin gündeme geldiği oturumda, bu kredinin neden gerekli olduğuna dair açıklamada 'park, bahçe , kaldırım, yol tamiri..." ifadesi çok tartışıldı. AK Partili Özgür Hızal ve Abdullah Aktaş, proje ve yatırımın olmadığını öne sürerek, "Bu kredi niye çekiliyor?" diye çıkıştı. Sandal'ın kredi talebi, oy çokluğuyla meclisten geçti

Bayraklı Meclisi’nde gündem kredi yetkisi: AK Parti’den itiraz, Sandal’dan yanıt!

EGEDESONSÖZ - Bayraklı Belediye Meclisi, Belediye Başkanı Serdar Sandal'ın yönetiminde Belediye Havuz Düğün Salonu'nda gerçekleşti. Oturumda, evlerinin imar durumu hakkında bilgi almak isteyenlere bir defaya mahsus, ücret alınmaması, oybirliğiyle kabul edildi. Depremde işyerlerini kaybeden esnafın, yeni işyeri açmaları durumunda, işyeri açma ve çalışma ücretlerinden, gayri sıhhi müessese ücretinden 2 yıl muaf tutulması talebi de oybirliğiyle kabul edildi. Başkan Sandal'ın, 26 milyon liralık kredi kullanma yetkisi de meclisten geçirildi.

GEREKÇEDEKİ AÇIKLAMALARA TEPKİ GELDİ
1 Şubat günü düzenlenen mecliste uzun ve gerilim dolu tartışmalar, Başkan Serdar Sandal'a, 26 milyon lira kredi kullanma yetkisi verilmesi konusunda yaşandı. AK Partili Meclis üyesi Emre Demir, gündemde kredi kullanma gerekçesiyle ilgili maddede yer alan ifadeler üzerinden yüklendi, "Vergi gelirlerindeki tahsilat düşüklüğü, kesintilerden dolayı belediyeye aktarılan paylarda görülen azalmalar, depremde zarar gören yol, kaldırım, park ve bahçelerin bakım onarım ve yenilenmesi, yatırımların ve belediye hizmetlerinin devamı, Covid 19'a yönelik çalışmaların aksatılmadan yürütülmesi gibi ihtiyaçlardan dolayı..." ifadesini eleştirdi.

HIZAL: PROJE GÖSTERİN, 48 SAATTE KREDİYİ ÇIKARALIM
Meclis Üyesi Özgür Hızal, Başkan Sandal'ın, "Bu krediyi hemen kullanmayacağız. Teminat olarak bu krediyi oluşturacağız, ihtiyaç duyduğumuzda kullanacağımız. Mümkün mertebe kullanmamaya çalışacağız" açıklamasını, şu sözlerle değerlendirdi:

"Covid 19 nedeniyle ihtiyaç olabilir diyorsunuz. Tahmin edemediğimiz gelir kayıplarımız oldu diyorsunuz. Size şunu sordu arkadaşlar. Covid nedeniyle belediye bütçesinden ne kadar para ayrılmış ve harcanmış, bilmiyoruz. Aynı gerekçelerle Bayraklı belediyesinin elde etmeyi düşündüğü ve edemediği gelir kaybı nedir, onu da bilmiyoruz. Bildiğimiz tek şey, 26 milyon lira gibi, ancak meclis kararıyla alabileceğiniz en üst düzeyde bir kredi talebinde bulunmanız. Bunu çekmeyeceğiz, bir kenarda tutacağız, diyorsunuz. Çekme ihtiyacı duyduğunuzda, 48 saat içinde meclis toplanır, bu kararı zaten alırsınız. Neden acele ediyorsunuz? 9 milyon lira faiz giderinden söz ediyorsunuz. Şimdi çekerseniz, ek faiz ödemek zorunda kalacaksınız. Bunun açıklaması yok. Krediye bir kılıf uydurma anlamında, park bahçe ve yolların bakım onarım giderlerini karşılamak için yaptığınızı söylüyorsunuz. Eleştirdiğiniz önceki başkan, buraya kredi talebiyle geldiğinde, projelerini gösterdi. Gerçi onlar da hayata geçirilmedi ama siz bir proje dahi ortaya koymadınız. Bayraklı'da 22 parkımız var. Tamamını yıksanız, her birine 1'er milyon lira harcayıp yeniden yapsanız bile 22 milyon lira eder. Neden 26 milyon lira çekiyorsunuz?"

SANDAL: BU KREDİ, BİZİM YEDEK AKÇEMİZ OLACAK
AK Parti Grup Başkanvekili Abdullah Aktaş, "Madem ihtiyaç yok, madem finansal olarak iyi dur8umdayız, madem ki borç ödüyorsunuz, o zaman bu krediyi çekmeyin" çağrısında bulundu. Gerçekten yatırım yapılacaksa, bu kredinin meclisten oybirliğiyle geçeceğinin garantisini veren Aktaş, ilçedeki yolların da Büyükşehir tarafından düzeltildiğini sözlerine ekledi.

Başkan Sandal, eleştirilere yanıt verirken, meseleye biraz da piyasa gözüyle bakılmasını istedi, "Bu kredi, bizim yedek akçemiz olacak. Öngörülemez olaylar karşısında kullanmayı amaçlıyoruz." dedi. Uzun tartışmaların ardından Belediye Başkanı Serdar Sandal'a, kredi kullanma yetkisi, oyçokluğuyla verildi.

 
Uyuşturucu ticareti yapan 2 kişi tutuklandı
 
Manisa'da trafik kazası: 1 ölü, 1 yaralı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Eski sanatoryum ihalesine Büyükşehir’den teklif
İzmir Büyükşehir Belediyesi, şirketleri arasındaki Grand Plaza üzerinden ...
Buca Meclisi’nde ‘borçlanma’ tartışması!
Buca Belediyesi'nin Şubat ayı olağan Meclisi'nde gündeme gelen 34 Milyon ...
İzmir Büyükşehir Belediyesi felaketin yaralarını sarıyor
1 Şubat günü başlayan şiddetli yağmurun ardından gerçekleşen sel felaketiyle ...
 
Çiğli'de iletişim giderleri yüzde 10 azaldı
Çiğli Belediyesi'nde Başkan Utku Gümrükçü öncülüğünde başlatılan kurum ...
Büyükşehir ekipleri yaraları sarmak için sahada
Selde evleri ve işyerleri zarar görenler için hasar tespit çalışmalarını ...
Bergama'daki antik kanalda temizlik
Üç bin yıllık kadim şehir Bergama'da yıllardır hayal edilen ama bugüne ...
 
Selçuk'ta sahne çalışmaları devam ediyor
Efes Selçuk Belediyesi Sahnedekiler Tiyatro Grubu çalışmalarına kaldığı ...
Başkanvekili Pehlivan’dan yeni çıkış: Davul başkasında tokmak başkasında olmaz!
Menemen Belediyesi’ne bağlı şirketler olan Meta-Su ve Menaş’ta çalışan ...
Güzelbahçe’de esnafa destek
Güzelbahçe Belediyesi, pandemi nedeniyle zor durumda olan esnaftan çevre, ...
 
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Siperdeki foto nasıl canlandı?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bodrum’un Gayıkları
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva