HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
4 Şubat 2021 Perşembe - 21:05

Başkan Tugay'dan 'sel' raporu: '762 su baskını şikayeti aldık'

Pazartesi günü İzmir'de yaşanan şiddetli yağmur sonrası Karşıyaka'da karşılaşılan sorunlar hakkında Meclisi bilgilendiren Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay, "Bu kadar yoğun yağışı biz İzmir'de görmedik. Ancak bunlar doğanın neden olabileceği durumlar. Su baskınlarından kaynaklı belediyemize 762 tane şikayet geldi. Bunların hepsine de müdahale edildi. Biz yaşanan felaket sonrası Büyükşehir ekipleri haricinde 138 personelimiz ile sorunlara müdahale ettik" ifadelerini kullandı.

Başkan Tugay dan  sel  raporu:  762 su baskını şikayeti aldık

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - Karşıyaka Belediyesi şubat ayı olağan Meclis oturumunun ikincisini gerçekleştirdi. Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay başkanlığında düzenlenen Meclise Zübeyde Hanım Nikah Evi ev sahipliği yaptı.

Meclisin gündeminde ise Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay'ın 1 Şubat tarihinde başlayan ve yaklaşık 24 saat süren kuvvetli yağmur sonrası "Karşıyaka raporu" yer aldı.

Meclisin açılışında pazartesi günü yaşanan yağışlar ile ilgili bilgi veren Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay, 762 su baskını şikayeti geldiğini söyledi. Tugay, "İzmir'de 1 Şubat'ı 2 Şubat'a bağlayan gece başlayan yoğun yağış sonrası ilçemiz ve İzmir'in tamamında oluşmuş olan sel felaketi nedeniyle mağdur olan vatandaşlarımız oldu. Hayatını kaybeden 2 vatandaşımıza Allah'tan rahmet diliyorum. Ayrıca sel sırasında yaralanan vatandaşlarımıza da geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Benzer felaketlerin tekrar olmamasını diliyorum. Karşıyaka'da ise genel olarak dereler ve kanal sistemleri iyi çalıştı. Sadece Soğukkuyu'dan geçip Tarsane'ye dökülen derenin Soğukkuya komşu olan kısmının duvarında içeri dönük bir yıkılmadan kaynaklı bir hasar var. Bu da civar mahallelere su dolmasına neden oldu. Teknik açıdan baktığımızda da dere duvarındaki hasarın olduğu duvardan geçen kalınca bir doğalgaz boru hattı var. Bu kadar yoğun yağışı biz İzmir'de görmedik. Ancak bunlar doğanın neden olabileceği durumlar. Belediyemize 762 tane şikayet geldi su baskınlarından kaynaklı. Bunların hepsine de müdahale edildi. Biz yaşanan felaket sonrası Büyükşehir ekipleri haricinde 138 personelimiz ve bize ait 5 vidanjör, 1 kanal açma aracı, 5 kepçe, 1 greyder, 1 tanker, 3 yol yıkama aracı ile müdahale ettik. Öğleye kadar tüm başvurular ile ilgili gerekeni yaptık. Şu an bazı bölgelerdeki kirlilikler haricinde herhangi bir sorun bulunmuyor. 24 saat içinde metrekareye 160 kilogram yağmur suyunun düştüğü bir felaket yaşadık" ifadelerini kullandı.

TOKİ ELİNİ TAŞIN ALTINA KOYMUŞ VE PARASINI ÖDEMİŞ
Dilek ve temenniler kısmında söz alan AK Parti Adem Öztürk, geçtiğimiz günlerde İzmir'de yaşanan yağışlar üzerinden Mavişehir'deki su baskınlarını eleştirdi. Öztürk, "Her yaşanan bu gibi afetler bize ders çıkarmamız gereken konuları gösteriyor. Biz yerel yönetimler olarak burada yapılan eksiklikleri görüp onlar hakkında tedbirlerimizi almamız, vatandaşlarımızın sonraki afetlerde daha az zarar görmesine neden olacak. Bu afet bize derelerin ıslah edilmesi gerektiğini gösterdi. Yaşananlar gösterdi ki doğa her zaman böyle sürprizler yapabiliyor. Bunun için müdahale edecek ekipmanlar ve müdahale edecek kişilere hızlı ulaşılması için bir sistem hayata geçirilmeli. Bu tedbirlerin alınması lazım. Mavişehir ile ilgili bir sunum yaptınız geçtiğimiz gün. Mavişehir ile ilgili 2018 yılında Aziz Kocaoğlu ile TOKİ arasında yapılan protokolde, Aziz Kocaoğlu ve İZSU'nun bu eksikliğini ve TOKİ'nin alacakları konusunda yapılması sorumluluğu Büyükşehir'de ve İZSU'daydı. İlk iki yılda baskının olmaması ancak sonrasında baskının yaşanması yerel yönetimlerin beceriksizliği olarak görüyoruz. Topu taca atmanın anlamı yok. Bu sorun bizim sorunumuz. Bizce TOKİ elini taşın altına koymuş ve parasını ödemiş ancak İBB bu konuda da görev ve yükümlülüklerini yerine getirmemiştir" diye konuştu.

SU BASMA OLAYI YAŞANMAMIŞTIR
AK Partili Öztürk'ün iddialara yanıt veren Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay ise İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Mavişehir ile ilgili gerekli çalışmaları yürüttüğünü söyledi. Tugay, "Bu konudaki hassasiyetinizden dolayı samimiyetle teşekkür ederim. Pazartesi günü yaşadığımız sel felaketinde en çok korktuğumuz yer Mavişehir olmasına rağmen orada sel baskını yaşanmadı. Biz Mavişehir'i su bastı diye ifade ettiğimiz denizin taştığı ve bunun herhangi bir drenaj sistemi ile boşaltılamıyor oluşu. Orada drenaj sorunlu değil, evlerin olduğu kara, denizden daha alt seviyede. Burada yapılacak şey denizin önüne daha yüksek bir set oluşturmak ve deniz yükselmelerine karşı bir bariyer oluşturmak. Büyükşehir Belediyesi 2019'da yaşanan taşkın sonrası bunu projelendirdi. Bu dönemde oluşturulan toprak bariyer taşkın nedeniyle birkaç yerden patlaması sonrası tekrar bir baskın yaşandı. Denizin yükselmesi taşması olayı sadece İzmir'de değil dünyanın her yerinde bir sorun. Yaşanan taşkınlarda da Büyükşehir elinden geleni yapmıştır ki bu sistemin iyi çalışmasından kaynaklı olarak geçtiğimiz gün yaşanan yağmurda orada su basma olayı yaşanmamıştır" dedi.

 
O kazanın sanıkları hakim karşısına çıktı!
 
'Kafama sıkar giderim'
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başkan Çalkaya isyan etti: Afeti siyasete alet ettiler!
1 Şubat tarihinde başlayan ve 24 saat aralıksız süren yağışlardan en çok ...
Bornova'da mahalle sınırları değişiyor
Bornova'da 24 mahallenin sınırlarının değiştirilmesi için hazırlanan meclis ...
Bayraklı Meclisi’nde gündem kredi yetkisi: AK Parti’den itiraz, Sandal’dan yanıt!
Başkan Serdar Sandal'a 26 milyon lira kredi kullanma yetkisi talebinin ...
 
Eski sanatoryum ihalesine Büyükşehir’den teklif
İzmir Büyükşehir Belediyesi, şirketleri arasındaki Grand Plaza üzerinden ...
Buca Meclisi’nde ‘borçlanma’ tartışması!
Buca Belediyesi'nin Şubat ayı olağan Meclisi'nde gündeme gelen 34 Milyon ...
İzmir Büyükşehir Belediyesi felaketin yaralarını sarıyor
1 Şubat günü başlayan şiddetli yağmurun ardından gerçekleşen sel felaketiyle ...
 
Çiğli'de iletişim giderleri yüzde 10 azaldı
Çiğli Belediyesi'nde Başkan Utku Gümrükçü öncülüğünde başlatılan kurum ...
Büyükşehir ekipleri yaraları sarmak için sahada
Selde evleri ve işyerleri zarar görenler için hasar tespit çalışmalarını ...
Bergama'daki antik kanalda temizlik
Üç bin yıllık kadim şehir Bergama'da yıllardır hayal edilen ama bugüne ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çocuk yaşında assolist oldu!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Gazeteci titizliğinden çıkan bir roman
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva