HABERLER>POLİTİKA
1 Ağustos 2022 Pazartesi - 09:28

Başkan Oğuz iddialı konuştu: İzmir’de birinci parti olacağız!

İddialı açıklamalarda bulunan Memleket Partisi İzmir İl Başkanı Cüneyt Oğuz, “İzmir’de 1’inci parti olacağımız konusunda iddialıyım. Bu, bugün olur yarın olur, onu bilemeyiz ancak Memleket Partisi doğru yerdedir. Ben kendim de iddialı olmayan bir yerde olmam. İlk seçimde mi birinci parti oluruz, ikinci seçimde mi oluruz, bilmiyoruz ancak Memleket Partisi çok iddialıdır” dedi.

Başkan Oğuz iddialı konuştu: İzmir’de birinci parti olacağız!

EGEDESONSÖZ – Memleket Partisi İzmir İl Başkanı Cüneyt Oğuz, SONSÖZ TV’de Gazeteci Muhittin Akbel’in sorularını yanıtladı.

23 Temmuz’da Olağanüstü Kurultay’ı gerçekleştirdiklerini ve parti yönetiminin yeniden oluşturulduğunu belirten Cüneyt Oğuz, kurultayda Divan Başkanı olarak görev yapmanın mutluluğunu yaşadığını anlattı.

Başkan Oğuz, kurultayla ilgili değerlendirmelerde bulunurken, PM’de İzmir’in iki kişiyle temsil edilmesi konusunda önemli açıklamalarda bulundu:

“Olağanüstü kurultayımızda, İzmir İl Başkanı olarak ben Divan Başkanlığı yaptım. İzmir en baştan beri Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce’nin en çok önem verdiği illerden biri. Örgütümüz bunun sorumluluğu içinde ve bu duyarlılıkla çalışıp partimize katkıda bulunuyorlar. Genel Başkanımızın önerisi ile Divan Başkanlığına aday gösterildim. Bu benim için çok kıymetlidir. Üyelerimiz de beni Divan Başkanlığına getirdi. Çok gururlandım. Kurultay, olağanüstü şartlarda gerçekleştirdi. Partimizde bir takım istifalar yaşandı. Dalgalanmalar neden oldu.  Memleket Partisi’nde ne oluyor, kötü süreçten geçiyor, yorumları yapıldı. Ancak bunlar tüm siyasi partilerde olan süreçlerdir. Biz yolumuza ilk günkü heyecan ile devam ediyoruz. Bu kurultaydaki birlik ve beraberlik ile motivasyon beni geleceğe dönük umutlandırdı. Genel Başkanımız zaten Türkiye’de siyasi hatip konusunda kimsenin eline su dökemeyeceği biri. Biz bu konuşmadan çok motive olduk ve tüylerimiz diken diken oldu. Zaman içinde tabii ki bir takım kırgınlıklar olabilir, bireysel olarak görev isteyen ancak görev alamayan arkadaşlar kişisel beklentileri karışlanmadığı için örgütten ayrılabiliyorlar. İstifaları normal karşılamak lazım. Partimiz kuruldu, kurulduktan sonra kurucular kurulundan oluşturulan Parti Meclisi ve olağanüstü süreçte mevcut arkadaşlar ile devam edilmesi kararı aldık. Genel Merkez’de bu karar vardı. PM meclisi de bu şekilde devam diyor. Olağanüstü kurultayda PM’de İzmir’i Asuman Ali Güven ve Nevzat Kavalar’ın yer almasına karar verildi. İlerleyen süreçte, yani olağan genel kurulda tabii ki İzmir PM sürecinde daha fazla temsil edilecektir. Yeni kurulan bir parti olduğumuz için parti örgütlerini güçlendirmenin daha önemli olduğunu düşünüyoruz. İzmir’de de parti örgütünü güçlendiremediğimiz önemli ilçeler var. Biz ilk olarak bunlara odaklanmak istiyoruz.”

BAŞKANVEKİLLİĞİ MAKAMI KALDIRILDI, ÇÜNKÜ…
Memleket Partisi Olağanüstü Kurultayı’nda alınan kararla “Başkanvekili” makamının kaldırılmasıyla ilgili soruya yanıt veren Başkan Oğuz, “Partinin yapılanması, örgüt yapısı değiştiriliyor. Bir model uygulandı ve bunun artıları eksileri değerlendirildi. Yeni kurulmuş ve örgütlenmelerini tamamlaması bitmemiş bir partide diğer modelin daha uygun olduğu gerekçesi ile model değişikliğine gidildi. Başkan Vekilliği görevini Genel Başkan Yardımcıları yürütecek. Bizde güçlü Genel Sekreterlik modeli vardı. Bunu CHP de geçmişte kullanmıştı. Genel Sekreterlik makamı devam edecek ancak bu birim, sadece örgütlenmeye bağlı çalışacak” diye konuştu.

Başkan Oğuz, şu an itibariyle yaklaşık 3 bin üyesi bulunan İzmir İl Örgütü’yle ilgili şu bilgiyi aktardı:

“Bizim İzmir’deki çalışmalarımız son hızı ile devam ediyor. Örgütlenmelerimiz tam anlamı ile tamamlayamadık. Arzu ettiğimiz ve planladığımız şekilde gidiyor süreç. Başarılı bir şekilde devam ediyor. Üye kayıt çalışmalarımız tekrar başlayacak önümüzdeki süreçte. Üye bazındaki hedeflerimiz tabii ki çok çok yukarıda. İzmirlilerin Memleket Partisi’ne inanılmaz pozitif bir teveccühü var. Bizlerin en büyük avantajı, çok popüler ve tanınmış bir genel başkana sahip olmamız. Muharrem İnce’yi gören herkes bize pozitif bir yaklaşım sergiliyor. İzmir’de aşağı yukarı 3 bin üyemiz oldu. Üyeliklerde de nitelik önemli. Her önüne geleni üye yapalım sevdası içinde değiliz.”

İZMİR’DE BİRİNCİ PARTİ OLACAĞIZ, İDDİASINA KATILIYORUM
Genel Başkan Muharrem İnce’nin, “İzmir’de birinci parti olacağız” sözlerinin hatırlatılması üzerine Başkan Oğuz, “Evet; İzmir’de birinci parti olacağız” dedi ve şu yorumda bulundu:

“Genel başkanımızın iddiasına yüzde 100 katılıyorum. Ben de İzmir’de 1’inci parti olacağımız konusunda iddialıyım. Bu, bugün olur yarın olur, onu bilemeyiz ancak Memleket Partisi doğru yerdedir. Ben kendim de iddialı olmayan bir yerde olmam. İlk seçimde mi birinci parti oluruz, ikinci seçimde mi oluruz, bilmiyoruz ancak Memleket Partisi çok iddialıdır. Biz İzmir’deki sorunları biliyoruz ve neyi nasıl çözeceğimizi de biliyoruz. Bunu mevcut yerel yöneticilerin de yapmasını isteriz ancak onlar daha farklı noktadalar ve farklı kurgulayıp siyasi anlamda daha farklı duruyorlar. Bizim bir takım handikaplarımız var, üstümüzde bir takım baskılar ve tehditler var. Sesimizi duyurmakta zorluk çekiyoruz. Bizler yerel medya kuruluşlarını çok önemsiyoruz. Ulusal medyaya baktığınızda yüzde 85 havuz medyası yüzde15’lik yerel iktidar medyası var. Biz her ikisinde de yer alamıyoruz. Yerel TV ve gazetelerde yer alıyoruz.”

İZMİR HALKI BUNU HAK ETMİYOR
İzmir’in, yerel yönetimler konusunda handikaplar yaşadığını öne süren Başkan Oğuz, son olarak Menderes’te yaşanan olaylarla ilgili değerlendirmede bulundu:

“Tüm ilçe başkanlıklarımız büyük özveriyle çalışıyorlar. Örgütlü olduğumuz tüm ilçelerde iyi durumdayız. Yakın süreçte yerel yönetim konusunda sıkıntılar yaşandı. Bunlar İzmir adına handikaplar. Belediye başkan adaylarının belirleme sürecinde ben de CHP içinde aktif yer alan bir siyasetçiydim. Maalesef örgütü dinlemek yerine yukarıdan atamalar, gruplaşmalar, bu sonuçları getiriyor. Bu işler ilk Urla’da başladı. Halkın Urla’daki iradesi yönetime yansımıyor şu anda. Bunun sorumlusu da aday belirleme sürecindeki hataları yapanlardır. Menemen’de de başarılı bir belediye başkanı (Tahir Şahin’i kast ederek) vardı ve bize yakın olduğu için cezalandırıldı. Onun yerine başka bir arkadaş aday gösterildi ve orada da sorun yaşandı. Sonunda da Menemen halkının iradesi bugün tam ters olan bir siyasi erk tarafından götürülüyor. Torbalı’da belediye başkanı rahmetli oldu ve sonrasında bir kaos yaşandı. Aynı şekilde Menderes… Bunların yanı sıra bildiğimiz duyduğumuz bir çok ilçe var. İzmir halkı bunu hak etmiyor. İzmir halkı, oy verip seçtiği kişilerin, kendisini  şaibesiz temsil etmesini bekliyor. İzmirliler bunu hesabını soracaktır. İzmir kimsenin babasının tapulu malı değildir. Bu şehirde yaşayanlar hep çağdaş, hem ilerici olan insanlardır. İzmirliler bu yönetim biçimlerini o yüzden beğenmiyor.”

PANDEMİ BİTTİ, KREDİLERİ DE BİTTİ
Memleket Partisi İzmir İl Başkanı Cüneyt Oğuz, İzmir’de belediye hizmetleriyle ilgili düşüncelerini de anlattı:

“İzmir’de belediye hizmetlerini, yerel yönetimleri yetersiz buluyorum. Evet; iki yıl pandemiyle uğraştık, kredileri vardı. Artık pandemi azaldı. Buna rağmen hala hayata geçirilmiş bir proje yok. Bir Buca Metrosu var ancak onu da yüzlerine gözlerine bulaştırdılar. İzmirlinin parasını, daha yüksek teklif verene verdiler. Bu gidişat, bu zaman kaybı kentliler için büyük bir zaman kaybı. Diğer bir sorun da şehir çok pis. İzmir kokuyor. Ben İzmir’in kalbinde yaşıyorum ve İzmir kokuyor. Her yerde kokuyor. Yüzülebilir bir körfez sözü verilerek iktidara gelindi, pandemi koşulları oldu, hep bir kredi verildi. İzmir’in simgesi olan körfezin bir an önce temizlenmesi gerekiyor artık. Bugünün teknolojisi ile yapılması çok zor olan şeyler değil bunlar. Yeter ki bunlar yapılmak istensin. İzmir’in bunlara yetecek bütçesi var. 10 üzerinden 5 veririm bu yönetimlere. Günlük hizmetler veriliyor ancak ileriye dönük çalışmalar konusunda hiçbir şey yok.”

PEŞPEŞE İSTİFALARLA DAHA DA KENETLENDİK
Milletvekili Mehmet Ali Çelebi’nin yanı sıra Gaye Usluer, Hakkı Akalın gibi isimlerin partiden ayrılmalarını değerlendiren Başkan Cüneyt Oğuz, “Mehmet Ali Çelebi’nin ve diğer isimlerin istifalarının partiye olumsuz yansıması oldu mu?” şeklindeki soruya şu yanıtı verdi:

“Tam tersine, çok olumlu bir yansıması oldu. Onların istifasıyla partililerimiz daha sıkı kenetlendi, daha da bütünleşti. Onların istifasıyla yoldaşlık kültürümüz oluştu. Yeni kurulmuş bir parti yolda mutlaka bir takım olumlu veya olumsuz olaylar yaşayacaktır. Bunlar yaşandıktan sonra örgütün, partinin nasıl bir tutum sergilediği çok önemlidir. Burada bir kenetlenme oldu. Dimdik ayaktayız ve genel başkanımızın arkasına olduğunu ifade etti örgüt üyelerimiz. Biz de bunu dosta düşmana göstermek için olağanüstü kurultayımızı gerçekleştirdik. Bireysel anlamda Mehmet Ali Çelebi’nin ayrılması ile diğer iki arkadaşın ayrılması farklı. Bu isimlerin ayrılması fikir ayrılığı olarak değerlendiriyoruz. Bizim değerlerimiz ve ilkelerimiz her zaman açık ve belli. Bizle uyum sağlayamayan arkadaşlarımız bizden ayrılır, bizle yol almak isteyenler bize katılırlar.”

HÜKÜMET İZMİR’E ŞAŞI BAKIYOR AMA BU HİZMETTE MAZERET OLAMAZ
İzmir’in, hükümetten istediklerini alma konusunda üvey evlat durumunda olduğunu öne süren Cüneyt Oğuz, “Evet; İzmir’e şaşı bakılıyor. Fakat bu noktada yiğidi öldürüp hakkını vermek lazım. Ben her ne kadar yerel yönetimleri eleştirsem de eleştirdiğim konu adayların belirlenme süreciyle ilgili. Hükümet zaten ülkeyi 20 yıldır uçurumun kenarına sürükledi. Ekonomik olarak yaşadığımız darboğaz, ülkemizin her geçen gün fakirleştiğini görmemiz, bütçemizin her geçen gün daralması. Adalet sistemine olan güvenin her geçen gün azalması… Biz de bu noktada bunlara dur demek için varız. Bütün ülkenin Cumhuriyet kazanımlarını bu güne kadar tahribat etmiş hükümetin İzmir gibi çağdaş insanların yaşadığı şehre bakış açısı bahsedildiği şekilde. İktidar partisinin İzmir’e siyaseten ilgili var, İzmir’de yereli kazanmak için çok çalışıyor ama hizmet anlamında İzmir’e ilgisi yok. Fakat yerel yönetimlerin, hükümet İzmir’e şaşı bakıyor deyip, bunun arkasına sığınıp hizmet üretmemesini de kabul etmiyorum. Böyle bir mazeret kabul edilemez” ifadelerini kullandı.

O GEMİNİN İZMİR’E GELMESİNE KARŞIYIZ; ÇÜNKÜ ÇEVREYE DUYARLI PARTİYİZ
Başkan Cüneyt Oğuz, Aliağa’da sökümü yapılması planlanan asbest yüklü Nae Sao Paulo gemisiyle ilgili de değerlendirmelerde bulundu:

“Memleket Partisi olarak o geminin ülkemize, İzmir’imize getirilmesine karşıyız. Türkiye, 3’üncü dünya ülkesi değildir. Memleket Partisi olarak bizim 6 önemli ilkemizden birisi, çevreye karşı duyarlı olmasıdır. Bu tür olaylar maalesef yaşadığımız bu topraklara ekonomik anlamda belki ufak tefek katkılar sağlayacaktır ancak uzun vadede olumsuzluk getirebilecek konulardır. Biz bu nedenle, o geminin gelmesine karşıyız. Tüm STK’larla bu konuda mücadele etmeye hazırız.”

CUMHUR İTTİFAKI İLE BİR ARADA OLMAMIZ SÖZ KONUSU DEĞİL
Genel Başkan Muharrem İnce’nin “3. İttifak olabilir” sözlerinin hatırlatılması üzerine Başkan Cüneyt Oğuz, bu konudaki düşüncelerini özetledi:

“Cumhur İttifakı ile bizim bir arada olmamız tabii ki söz konusu değil. Millet İttifakı içinde de olmamızı gerektirecek şartlar da yok. Burada 6 parti bir araya gelmiş ancak bizim de değer ve ilkelerimiz var. Biz bunlardan ödün vermeyeceğiz. O ilkelerimizi tüm Türkiye biliyor. Bu ilkelerle uyuşmayan oluşumlar ile olmayız. İttifaklar seçim takvimi açıklanınca yapılabilir. Millet İttifakı içinde bir takım uyuşmazlıklar olduğunu görebiliyoruz. Orada yaşanmış bazı çelişkiler var. Onun içinde nasıl yer alabiliriz? 3’üncü ittifak ile ilgili bir ön çalışma yok ancak neden olmasın? Gelişmeler netleşmediği sürece tabii ki bir açıklama yapılmaz. Çok erken bunları konuşmak için.”

 
88 düzensiz göçmen aramalarda yakalandı
 
Taciz şüphelisine pusu ve feci dayak!
YORUMLAR
Toplam 8 yorum var, 8 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Vatandaş 1 Ağustos 2022 Pazartesi 19:08

Izmır kimsenin kontenjan milletvekili arpalığı görüldüğü sürece yüzde 23 bandını geçemez,ayrılanlarda yok olur gider,tarihte örneği çok...

Yorumu oyla      4      3  
alo 1 Ağustos 2022 Pazartesi 15:56

bak başkan aklı başında kişilersiniz yol yakınken yanlışdan dönün sizede partinizede zarar veriyorsunuz birilerinin ekmeğine yağ sürmek yakışmıyor

Yorumu oyla      2      3  
Bu nasıl iş? 1 Ağustos 2022 Pazartesi 12:16

Birinci veya ikinci parti olur ama sondan demeyi sanırım unutmuş. 25 yıl belediye başkanlığı yapmış birisi, bu kişilere yakın diye cezalandırılıp, aday gösterilmemiş. 25 yıl yetmiyor mu? Belediye başkanlığı meslek haline gelmiş. Bir kişi en fazla 2 dönem başkanlık yapmalıdır. 20 yıl, 25 yıl belediye başkanlığı mı yapılır?

Yorumu oyla      7      3  
Egeli 1 Ağustos 2022 Pazartesi 12:03

Büyük bir çoğunluk gümbür gümbür memleket partisinin peşinden gidiyor.İzmir''liler akıllı insanlardır...

Yorumu oyla      5      9  
Recep Gokay 1 Ağustos 2022 Pazartesi 11:05

kendisi bile inanmıyor

Yorumu oyla      9      3  
Nezih eliaçık 1 Ağustos 2022 Pazartesi 11:00

Sizin chp den ayrılmanız AKP nin ağzına ancak sakız olur.chp ye zarar vermez

Yorumu oyla      8      4  
Vatandaş 1 Ağustos 2022 Pazartesi 09:54

İzmir'den PM ye son kullanma tarihleri geçmiş, halkta karşılığı olmayan, Evde torun sevmesi gereken iki kişiyi alarak mı ? Parti üyesi olan vatandaşı salondan atarak mı birinci parti olacaksınız ? Bırakın bu işleri güldürmeyin beni..!

Yorumu oyla      10      3  
SOKAK 1 Ağustos 2022 Pazartesi 09:45

Bunlardaki özgüvenin binde biri bu yıl üniversite imtihanına giren oğlumda olsa, inanın Boğaziçi Bilgisayar Mühendisliğini kazanırdı.

Yorumu oyla      11      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP'li Kılıç: İktidarda olmadan ülkeyi yöneten bir CHP var!
CHP İzmir Milletvekili ve TBMM Başkanlık Divanı Katip Üyesi Av. Sevda ...
Başkan Sürekli'den Büyükşehir'e 'Dikili' tepkisi: Bir bardak suya muhtaç ettiler
Dikili’de, 4 gündür süren su kesintisi devam ederken AK Parti İzmir İl ...
Serter: Hatalarınızı sanayicilere mal edemezsiniz!
CHP İzmir Milletvekili ve Ekonomi Masası üyesi Serter sanayicileri tehdit ...
 
CHP'de görev değişimi iddiası... Böke'ye yeni görev!
CHP’de görev değişimi gündeme geldi. Genel Sekreter Selin Sayek Böke Dış ...
Dr. Hakan TARTAN yazdı... Siyasette sevgi dili!
Dr. Hakan TARTAN yazdı... Siyasette sevgi dili!
Mehmet KARABEL yazdı... 'Devleti Yöneteceğiz!'
Mehmet KARABER yazdı... 'Devleti Yöneteceğiz!'
 
Akşener, başbakan olduğunda yapacağı ilk icraatı açıkladı
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Instagram'da takipçilerinin sorularını ...
Bakan Bilgin'den asgari ücret açıklaması
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Prof. Dr. Vedat Bilgin, asgari ücrete ...
Kılıçdaroğlu, CHP Sözcüsü Öztrak'ın annesinin cenazesine katıldı
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP Sözcüsü Faik Öztrak'ın annesi ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Kardiçalı'yı kurtarmak çok mu zor?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İnsanlık durumu; vasat altı
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Hilafet Çalıştayı ve İslamcılık parantezi
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bir portre Recai Acar...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Şampiyon Göztepe!
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Erdoğan yalnız değil; Özgür Özel de istiyor!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva