HABERLER>POLİTİKA
1 Ağustos 2022 Pazartesi - 09:14

Başkan Sürekli'den Büyükşehir'e 'Dikili' tepkisi: Bir bardak suya muhtaç ettiler

Dikili’de, 4 gündür süren su kesintisi devam ederken AK Parti İzmir İl Başkan Kerem Ali Sürekli ve AK Parti Dikili İlçe Başkanı Tahsin Şekerci CHP yönetimine tepki gösterdi. Vatandaşların bir bardak suya muhtaç bırakıldığını belirten Başkan Sürekli, yerel yönetime yüklendi.

Başkan Sürekli den Büyükşehir e  Dikili  tepkisi: Bir bardak suya muhtaç ettiler

Dikili’de 4 gündür yaşanan su kesintisi ilçedeki yaşamı olumsuz etkiliyor. 

AK Partili isimlerden ise sürece tepki gösterdi. Başta AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli olmak üzere, Dikili İlçe Başkanı Tahsin Şekerci yaptığı açıklamalarda yerel yönetimi hedef aldı.

SÜREKLİ: BİR BARDAK SUYA MUHTAÇ ETMİŞTİR
Başkan Sürekli yaptığı açıklamada ‘’CHP’li Büyükşehir Belediyesi; su gibi temel bir hizmeti vermeyi de eline yüzüne bulaştırmıştır. Arıtma tesisi de olmayan Dikili’de kanalizasyon mikserlerindeki tıkanıklığı gideremeyen belediye, 5 gündür insanları bir bardak suya muhtaç etmiştir. Burası dağ başı değil; Yıl, 60’lar 70’ler de değil! Türkiye’nin 3. büyük şehri İzmir. İzmir’in en önemli ilçelerinden Dikili! Yanlış görmüyorsunuz; insanlar, tankerin başında su dolduruyor! Makus talih desek, değil;  mukadderat desek, hiç değil! Gerçek şudur! CHP’li Büyükşehir Belediyesi; su gibi temel bir hizmeti vermeyi de eline yüzüne bulaştırmıştır. Arıtma tesisi de olmayan Dikili’de kanalizasyon mikserlerindeki tıkanıklığı gideremeyen belediye, 5 gündür insanları bir bardak suya muhtaç etmiştir. Bir değil, iki değil! Aynı tabloyu Foça’da da yaşamıştık. Demek ki ortada bir    beceriksizlik, ihmal, plansızlık ve boş vermişlik var! Yaz sıcağında, üstelik turistik bir ilçede vatandaşa yaşatılan bu ilkelliğin tek müsebbibi vardır: CHP’li Büyükşehir Belediyesi!" ifadelerin kullandı.

ŞEKERCİ:VATANDAŞLARIMIZ İLE ALAY EDER GİBİ...
Yaşanan yönetim beceriksizliğine dikkat çeken AK Parti Dikili İlçe Başkanı Tahsin Şekerci, ‘’Dikili'de arıtma sistemi yok. 4 merkezden toplanan ilçenin kanalizasyonu, bir merkezde toplanıp mikserle karıştırılarak, arıtılmadan denize veriliyor yıllardır! 1989 yılından kalma kanalizasyon sistemi var. Mikserle karıştırılan yerde bir tıkanıklık var. 4 gündür tamir edemediler. Tamir edemeyince şehrin suyunu kestiler. İnsanlar suyu kullanmasın, duş almasın, suyla ihtiyaçlarını görmesin, en minimum su tüketimi olsun ki, buradaki pompalar zorlanmasın diye düşünüyorlar. Ancak, tamiri yapamadıkları için ilçemiz susuz kaldı. Hem Dikilili hemşehrilerimiz hem de tatil için ilçemize gelen turistler büyük oranda susuzluktan etkilendi. Yaz günün en sıcak günlerinde vatandaşlarımız bir bardak suya muhtaç edildi. Geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi tankerler arkasında su kuyrukları oluşmaya başladı. Büyükşehir Belediyesi ve İlçe Belediyesi yapmadıkları ile vatandaşlarımızı mağdur ederken bu şekilde yönetim beceriksizliği ile yaptıkları ile de vatandaşlarımıza çile çektirmektedirler. 4 gündür ilçemizde su bilmecesi yaşanıyor. Su kesinti saatleri duyuruyorlar, kesintilerin duyurdukları saatlerle hiç alakası yok. ‘Sular hatlara verildi’ deniyor. Ortada su yok. Yaz günü yüksek sıcaklarda, vatandaşımızla alay eder gibi açıklama yapmaları olacak iş değil.’’ dedi.

Tıkanan borunun tamirinin ne zaman biteceğinin belli olmadığını belirten Başkan Şekerci, ‘’Yaptıkları iş de ne zaman bitecek muallak! Net bir zaman veremiyorlar suyu vereceklerine dair. Yaza girmeden önce neler yapılacağı bellidir. Şimdi bu beceriksiz yönetim anlayışlarını örtbas etmek için ‘hat yenileme çalışmaları yapıyoruz’ diye duyuruyorlar. Ama alakası yok! Hemşehrilerimiz ve ilçemize gelen turistler ellerinde bidonlarla ya tanker peşinde koşturuyor ya da bir akan çeşme bulmaya çalışıyor. Yaptıkları hatayı kabul etmiyorlar. Bu anlayışla ne yazık ki vatandaşımız, tıpkı geçtiğimiz yaz aylarında yaşadığımız bu sıkıntıları, şimdi olduğu gibi gelecek yaz aylarında da yaşamaya devam edecek.’’ dedi.

 
Beydere Barajı'nda işlem tamam!
 
Kömür şirketinden ‘çevreci’ yatırım!
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Fıkralarla Türkiye 1 Ağustos 2022 Pazartesi 12:06

Gördes Barajı'nda su bol; oradan hat çekmek lazım.

Yorumu oyla      2      3  
1 Ağustos 2022 Pazartesi 10:38

Çok merak ediyorum. Herhangi bir arızada, suyu kesmeden nasıl iş yapacaksınız? Basınçlı suya karşı adamları işe yollamak, ölüme sebebiyettir ve işçi ölümlerinde maşallahınız olduğunu herkes biliyor

Yorumu oyla      2      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Serter: Hatalarınızı sanayicilere mal edemezsiniz!
CHP İzmir Milletvekili ve Ekonomi Masası üyesi Serter sanayicileri tehdit ...
CHP'de görev değişimi iddiası... Böke'ye yeni görev!
CHP’de görev değişimi gündeme geldi. Genel Sekreter Selin Sayek Böke Dış ...
Dr. Hakan TARTAN yazdı... Siyasette sevgi dili!
Dr. Hakan TARTAN yazdı... Siyasette sevgi dili!
 
Mehmet KARABEL yazdı... 'Devleti Yöneteceğiz!'
Mehmet KARABER yazdı... 'Devleti Yöneteceğiz!'
Akşener, başbakan olduğunda yapacağı ilk icraatı açıkladı
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Instagram'da takipçilerinin sorularını ...
Bakan Bilgin'den asgari ücret açıklaması
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Prof. Dr. Vedat Bilgin, asgari ücrete ...
 
Kılıçdaroğlu, CHP Sözcüsü Öztrak'ın annesinin cenazesine katıldı
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP Sözcüsü Faik Öztrak'ın annesi ...
Bakan Soylu: Amerika terör örgütlerini pişiriyor
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Esenyurt Doğu ve Güneydoğu Anadolu Dernekleri ...
Tahıl koridoru ile ilgili yeni gelişme!
Ukrayna limanlarında bekleyen tahıl gemilerine yüklemeler yapıldı. Gemilerin ...
 
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Düzen
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Latife Hanım'la '3 dakika' süren tek röportaj!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tanrıları taştandı
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Ülkeme adalet diliyorum, gönüllere vefa!
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
İmamoğlu’nun suskunluğu!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Muhalefete muhalefet…
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
‘Paranın içinden geçmişler...’
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Can dostlar tartışması!
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Beyaz tren...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
'Memleket' küçülüyor!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva