HABERLER>POLİTİKA
1 Ağustos 2022 Pazartesi - 09:06

Serter: Hatalarınızı sanayicilere mal edemezsiniz!

CHP İzmir Milletvekili ve Ekonomi Masası üyesi Serter sanayicileri tehdit eden Merkez Bankası Başkanı Kavcıoğlu’na sert tepki gösterdi. Serter, “Bu ülkenin ekonomisini ayakta tutmak için canını dişine takarak mücadele eden sanayicilerimize tehditleriniz işlemez. Kendi hatalarınızı sanayicilerimize mal edemezsiniz. Üretimi teşvik eden değil sanayiciyi tehdit eden anlayış bu ülkeyi daha fazla yönetemez” dedi.

Serter: Hatalarınızı sanayicilere mal edemezsiniz!

İzmir Milletvekili ve Ekonomi Masası üyesi Bedri Serter, İstanbul Sanayi Odası Meclisi toplantısına katılan ve sanayicilerin yüksek kredi faizlerinden şikayet etmesinin ardından söz alarak “kredi çekip döviz alanları, kredi alıp araba alanları biliyoruz, elimizde listesi var.” diyerek sanayicileri suçlayan ve enflasyonun artışından sanayicileri sorumlu tutan Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu’na tepki gösterdi.

"Sanayici şimdi mi suçlu oldu?"
Serter, “Adalet ve Kalkınma Partisi, iktidar olduğu günden bugüne iktidara destek olan, ülke ekonomisine destek olmak için pandemi süreçleri gibi zor süreçler dahil olmak üzere gecesini gündüzüne katarak çalışan, kalifiye istihdama destek vermek için çalışan sanayicilerimiz var biliyoruz. Dün, sizin politikalarınıza destek olduklarında, sizin tepeden gelen istek ve taleplerinize ses çıkarmıyorlarken sanayicilerimiz iyi şimdi ise sizin üstünü örtmeye çalıştığınız suçların suçluları öyle mi?” diye konuştu.

“Sanayicilerin birikimlerine el koymak istiyorlar”
Mecliste son birkaç yıldır özellikle sanayicilerin senelerdir yaptıkları birikimlere el koymak, kurdukları sistemlere müdahil olmak için iktidarın çaba harcadığını belirten Serter, “Şimdi de iktidar bütün sanayicileri aynı kefeye koyarak, ucuz kredi kullanarak stokçuluk yaptıklarını söylüyor, yetmiyor “elimizde listeler var, paylaşırız” diyor. Şunu sormak istiyorum, sanayicileri karşısına alan ve onlardan büyük bir tepki gören Merkez Bankası Başkanı’nın konuşması ile ilgili Sanayi ve Teknoloji Bakanı ne düşünüyor?” dedi.

Serter, “Daha geçtiğimiz hafta 12 aylık ihracatımız 250 milyar doları yakaladı diyen Bakan Sayın Varank’a da Merkez Başkanına da bu başarının sanayicilerin eseri olduğunu hatırlatmak isterim. Ayrıca, uyguladığı ve sonucu tamamen istikrarsızlık olan ekonomi politikalarının sonucunda oluşan enflasyonun sorumlusu olarak sanayicileri göstermek, Türkiye’nin sanayici altyapısına dinamit atmaktan başka bir şey değildir. Nitekim, İstanbul Sanayi Odası Başkanı Bahçıvan, Kavcıoğlu’na gereken cevabı vermiştir” dedi.

“Sanayiciyi karşısına alan bir iktidar kaybetmeye mahkum”
CHP Ekonomi Masası olarak, bugüne kadar 40’ın üzerinde şehri gezdiklerini ve bu şehirlerde özellikle sanayicilerle bir araya geldiklerini hatırlatan Serter, “Türkiye’nin her yerinde sanayiciler, kendilerinin önlerinin kapatıldığını söylemekte ve sanayide çözüm odaklı politikalar beklemekteyken ülkenin Merkez Bankası Başkanı, zaten yarınını, önünü göremeyen sanayicilere bir de “stokçuluk” ithamında bulunmaktadır. İktidarın bakanları yetmiyor Merkez Bankası başkanları da siyasi söylemleriyle ortamı geriyor. Sanayicinin yaptığı dış ticaret işlemleri dövize dayalı. Bu nedenle sanayicilerin kenarda döviz tutuyor. İktidara güvenmediği için kenarda döviz tutan sanayiciye “stokçu” denebiliyor. Yetmiyor, “ucuz kredi kullanıp döviz ve araba alıyorsunuz, hepinizin listesi elimizde var” deniyor. Bu da, iktidarın nefesinin sanayicinin ensesinde olduğunu ve her an artık “istişarenin değil tehdidin” bundan sonra iktidar tarafından masaya konacağını göstermektedir. Ayrıca soruyorum, Merkez Bankası başkanı işi gücü bıraktı liste mi tutuyor, böyle bir liste tutmak Merkez Bankası Başkanının işi midir?“ diye  konuştu.

 
Beko'dan Erdoğan'a 'Terzi Fikri' tepkisi!
 
Beydere Barajı'nda işlem tamam!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP'de görev değişimi iddiası... Böke'ye yeni görev!
CHP’de görev değişimi gündeme geldi. Genel Sekreter Selin Sayek Böke Dış ...
Dr. Hakan TARTAN yazdı... Siyasette sevgi dili!
Dr. Hakan TARTAN yazdı... Siyasette sevgi dili!
Mehmet KARABEL yazdı... 'Devleti Yöneteceğiz!'
Mehmet KARABER yazdı... 'Devleti Yöneteceğiz!'
 
Akşener, başbakan olduğunda yapacağı ilk icraatı açıkladı
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Instagram'da takipçilerinin sorularını ...
Bakan Bilgin'den asgari ücret açıklaması
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Prof. Dr. Vedat Bilgin, asgari ücrete ...
Kılıçdaroğlu, CHP Sözcüsü Öztrak'ın annesinin cenazesine katıldı
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP Sözcüsü Faik Öztrak'ın annesi ...
 
Bakan Soylu: Amerika terör örgütlerini pişiriyor
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Esenyurt Doğu ve Güneydoğu Anadolu Dernekleri ...
Tahıl koridoru ile ilgili yeni gelişme!
Ukrayna limanlarında bekleyen tahıl gemilerine yüklemeler yapıldı. Gemilerin ...
Başkan Sürekli'den 'hazırız' mesajı: İzmir'de 500 bin sandık muhafızı!
AK Parti İzmir İl Başkanlığı Yerel Yönetimler Başkanlığı koordinesinde ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Çıkışlar kapalı
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bardak boş mu dolu mu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
19 Mayıs 'yorulmadan' ilerleme günüdür
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Ben böyle inanıyorum!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çıkmasaydı Samsun’a neler gelirdi başımıza?
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva