HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
10 Ocak 2023 Salı - 09:17

Başkan İduğ’dan ‘Kızılay’ mesajı: Dava açanlar kaçak yapı sahipleri!

İlçede devam eden kentsel dönüşüm çalışmaları hakkında bilgi veren ve açılan davalara değinen Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ, “Kızılay Mahallesi’nde 23-24 itiraz vardı, 3-4 tanesi bizim lehimize döndü. Odalar yok bu yargıya taşıyanlarda. Yargıya taşıyanlar kaçak yapı yapanların bir kısmı. 2 katlı yerini imar affı ile 5 kata çıkaranlar. Onlar da ‘6 kat yeterli değil 8-10 kat  yaparsan olur’ diyor. Burası deprem bölgesi. Böyle bir şey mümkün değil” diye konuştu.

Başkan İduğ’dan ‘Kızılay’ mesajı: Dava açanlar kaçak yapı sahipleri!

EGEDESONSÖZ - Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ, Sonsöz TV’de katıldığı programda ilçede devam eden kentsel dönüşüm çalışmaları ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

İzmir’de imar planlamalarında gecikmeler olduğunu dile getiren İduğ, “Bornova’da 17 sanayi alanı var. Ada bazında kentsel dönüşüm planlamak lazım. Parsel bazında bu olmaz. 1’nci ve 2’nci sanayi sitesi Altındağ, Çamdibi’nin tam göbeğinde. Bir proje yapılacaksa ada bazında yaparsınız çalışmayı ve bu çözüm getirir. Çamdibi, Altındağ’a itfaiye, ambulans giremiyor. Bu nedenle ada bazında çalışmalar kaçınılmaz. Biz Kızılay’da 6 katlı yapı imarı çıkardık. 12 metrelik yol genişlikleri gibi… Bunlar mümkün. İzmir’de imar planlama ile ilgili gecikmeler var. Özellikle Bornova’da bir gecikme var. Bu hem bakanlık hem büyükşehirin birlikte çalışması ile ilgili bir şey” ifadelerini kullandı.



23-24 İTİRAZ VAR
Kızılay Mahallesi’ndeki itirazların imar affından faydalananlardan geldiğini belirten İduğ, “23-24 itiraz vardı, 3-4 tanesi bizim lehimize döndü. Odalar yok bu yargıya taşıyanlarda. Yargıya taşıyanlar kaçak yapı yapanların bir kısmı. 2 katlı yerini imar affı ile 5 kata çıkaranlar. Onlar da ‘6 kat yeterli değil 8-10 kat  yaparsan olur’ diyor. Burası deprem bölgesi. Böyle bir şey mümkün değil. Böyle şeyleri planlarken dikkatli olmak lazım” diye konuştu.

Rantın vatandaşta kalacak şekilde bir süreç işleteceklerinin de altını çizen İduğ, “Vatandaşın cebinde kalacak şekilde müteahhit ile anlaşacaklar. Benim oradaki amacım akıllı binaların olması. Güneş enerjisi, atık suları biriktiren bir yapı” dedi.

İNANILMAZ BİR BAĞIŞ GELİYOR
Yurt konusunda yürütülen çalışmalar hakkında da konuşan İduğ, bağışçılara dikkat çekerken, “İzmir’de deprem yaşadıktan sonra ev kiralarında ciddi bir artış oldu. Bir kız çocuğu Diyarbakır’dan Ege Tıp Fakültesi’ni kazanmış, 5-6 bin kira… Bu çok mümkün değil. Asgari ücretin yeni 8,500’e geldiği ülkede bu yapılabilir bir şey değil. Bunun için bir devlet stratejisine ihtiyaç var. Kız ve erkek öğrencilerinin barınabileceği yurtlar oluşturmak lazım. Biz Cumhuriyet Meydanı’nda 300 kişilik 8 katlı bir yurt yapıyoruz. 29 Ekim’de inşallah açılışını yapıyoruz. O yurdun hemen arkasında yine bir kız öğrenci yurdu yapıyoruz. Bağış geldi. 4 katlı bir yurt yapacağız. Arsayı eğitim için bağışlamışlardı. İnanılmaz bir bağış geliyor. Yurt yapmak için yola çıktığımda beni ilk arayan Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği oldu. Çıkıp geldiler ve 8 katlı binanın 3 katını bu dernek üstlendi. 8 katlı binanın önemli bir kısmı bağışçılar tarafından yapılıyor” ifadelerini kullandı.

İşin önemli bir kısmının güven olduğunu vurgulayan İduğ, “Sayın genel başkanımız bize güvenmiş, Bornova’yı emanet etmiş. Bu işler güvensiz olur mu. Ben iş dünyasında  geliyorum ve Bornova Belediye başkanı olarak bir çok yer yaptık. Bunlar güvensiz olur mu? Birçok iş insanı kendi aradı ne yapabiliriz diye. Şunu biliyorlar ki; verilen her şey ihtiyaç sahiplerine veriliyor” diye konuştu.

 
İki ilçede yeni SİT kararları… Çivi bile çakılamayacak!
 
EBSO’dan İzmir'e 48 milyonluk proje!
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Recep 10 Ocak 2023 Salı 15:28

Neden yalan söylüyorsun sayın iduğ seni bu makama getiren bornovalılara neden hakaret ediyorsun 3 4 tane dediğin yüzün üzerinde mahkeme açıldı senin belediyenin bana verdiği inşat ruhsatın var elimde kaçak yapılanlardan bahsediyorsun yazık çok yazık

Yorumu oyla      4      5  
izmirli vatandaş 10 Ocak 2023 Salı 15:00

Çamdibine bir havuz yapıp bırakmakla olmuyor Sayın başkan! Çamdibinde depreme dayanıksız bir sürü yapı varken çalışma var diye atıl bırak buraları.

Yorumu oyla      4      4  
TC misafir 10 Ocak 2023 Salı 14:42

Yeni imar affı tasarısında 31.12.2022 öncesinde yapılan yapılar için alınan yapı kayıt belgelerine dair tüm cezaların silineceği, hiçbir şekilde dava açılamayacağı (2 katlı projelendirilen ancak 6 katlı olarak kaçak yapılan statik açıdan hayati tehlike taşıyan yapılar dahil) hükmü yer almaktadır. Ve insanlar bunları bilmeden o evlere paralarını ödeyip yerleşecekler. Ne için? Daha fazla para kazanma hırsına insanların hayatlarıyla oynayanlar için. Deprem gerçeğiyle yaşıyoruz. Tavsiyem, yapı kayıt belgeli konutlara itibar edip hayatınızı ve paranızı riske etmeyin. Halkın bilmediği diğer bir konu ise yapı kayıt belgelerinin kaçak konutlara yasal nitelik tanımadığıdır. Yapı bir depremde yıkılırsa taşınmaz eski hukuki durumuna döner yani ruhsatlı olarak bina 2 katlı ama siz 3.katı aldıysanız ve bina yıkılırsa siz 3.kat için hak iddia edemeyeceksiniz bunu aklınızda bulundurun.

Yorumu oyla      3      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Mehmet KARABEL yazdı... Her çocuk güzel bir başlangıcı hak eder!
Mehmet KARABEL yazdı... Her çocuk güzel bir başlangıcı hak eder!
Büyükşehir’de ‘milliyetçilik’ tartışması… MHP ve CHP arasında ‘Türk Bayrağı’ gerilimi
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Ocak ayı meclisinde CHP Genel Merkezi’nde ...
100'üncü yılın ilk meclisinde birlik mesajları!
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin 2023 yılı olağan meclisinin ilk oturumunda ...
 
Soyer'den Arslanoğlu açıklaması: O görevi bırakacak!
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanlığı görevine Şenol Aslanoğlu'nun ...
Torbalı Tiyatro Günleri heyecanı başlıyor
İlkini 2019 yılında düzenleyen ardından pandemi nedeniyle 2 yıl ara verilen ...
Başkan Batur duyurdu... Kılıçdaroğlu, o program için İzmir'e geliyor!
Roman sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve muhtarla bir araya gelen ...
 
'Benim Naçiz Vücudum' Zübeyde Hanım’ın anısına sahnelenecek!
İzmir Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları, Atatürk’ün annesi Zübeyde ...
Deve Güreşleri Festivali, Selçuk'ta başlıyor!
41. Uluslararası Selçuk Deve Güreşleri Festivali başlıyor. Deve güreşlerinin ...
Aydın Büyükşehir Belediyesi, Karacasu’da çalışmalara hız kesmeden devam ediyor
Aydın Büyükşehir Belediyesi ekipleri Karacasu’da da çalışmalarına hız ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Veda zamanı!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bir portre Recai Acar...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Şampiyon Göztepe!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva