HABERLER>İŞ DÜNYASI
10 Ocak 2023 Salı - 09:20

EBSO’dan İzmir'e 48 milyonluk proje!

Aralık ayında 2 projesi daha onaylanan EBSO, son 1 yıl içerisinde 5 projeyle 48 milyon liralık hibe projeyi İzmir’e kazandırdı. Bu projelerle, başta eğitim olmak üzere dijital dönüşüm ve toplumsal boyutta önemli kazanımlar elde edileceğini belirten EBSO Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar “Yapılan projeler ile imalat sanayinin en büyük sorunu olan nitelikli ara eleman ihtiyacının çözülmesi başta olmak üzere firmalarımızın dış pazarlara açılması, firmalarımıza fon sağlanması, Ar-Ge ve yenilikçi ürün geliştirme konularında büyük faydalar yaratılacak” dedi.

EBSO’dan İzmir e 48 milyonluk proje!

Ege Bölgesi Sanayi Odası(EBSO) tarafından bu ay Cinsiyet Eşitliği Odağında Geleceğin İnsana Yakışır İşleri Yaklaşımının Desteklenmesi Hibe Programı’na başvurusu yapılan 233 bin Euro’luk “Bilişim Sektöründe Geleceğe Yön Veren Kadınlar” isimli proje AB tarafından; Kamuda Dijital Dönüşüm Mali Destek Programı Çağrısı’na başvurusu yapılan 12 milyon TL’lik “EBSO Dijital Dönüşümü” projesi de İZKA tarafından kabul edildi.

Avrupa Birliği tarafından kabul edilen “Bilişim Sektöründe Geleceğe Yön Veren Kadınlar” isimli proje ile cinsiyet eşitliğine odaklanan, insana yakışır bir iş geleceği yaklaşımıyla kadınların istihdamının önündeki engellerin kaldırılacağı belirtilerek toplumsal cinsiyet eşitliğine saygı temelinde, İzmir’deki uygun iş gücünün ihtiyaç açığının kapatılacağı, mevcut ve gelecekteki işgücünün istihdamını ve istihdam edilebilirliğinin teşvik edileceği belirtildi. Toplam 233 bin 384 Euro’luk bütçeye sahip projenin12 ay süreceği ifade edilirken; proje kapsamında 15 Bilişim Teknolojileri öğretmenine ve 4 paydaş personeline 15 gün süreyle yapay zeka, nesnelerin interneti, siber-fiziksel sistemler vb. konularda Almanya’da eğitim verilmesinin planlandığı belirtildi.

İZKA tarafından kabul edilen diğer projede ise Ege Bölgesi Sanayi Odası’nca sunulan hizmetlerin daha etkin ve verimli olmasına yönelik dijital altyapının oluşturulması ve süreç verimliliğinin arttırılarak hizmetlerin hız ve kalitesinin artırılması için hazırlanan “EBSO Dijital Dönüşümü” isimli proje ile, Ege Bölgesi Sanayi Odası’nın tüm bilişim alt yapı sistemlerinin güncel teknolojiler ışığında yenileneceği vurgulandı.

EBSO Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar “AB projemizle birlikte proje bünyesinde oluşturulacak tam donanımlı laboratuvar ile eğitim için gerekli altyapı sağlanacaktır. Eğitim alan öğretmenler 50 işsiz kadına Bilişim Teknolojileri alanında eğitim verecektir. Böylece hem cinsiyet eşitliği odağında 50 kadına istihdam sağlanması, hem de gelişen IT sektörüne kalifiye eleman yetiştirilmesi sağlanacaktır. Ayrıca öğretmenler İzmir’deki okullarında bilişim teknolojileri öğrencilerine eğitim vermeye devam ederek projenin sürdürülebilirliğine katkı sağlayacaktır” diye konuştu.

İZKA tarafından kabul edilen projenin de İzmir Sanayisi’ne önemli bir hizmet sunacağını hatırlatan Başkan Yorgancılar “ Alt yapımızın yenilenmesinden sonra EBSO tarafından verilen kapasite raporu, yerli malı belgesi gibi oda kayıt belgesi başvuru işlemlerinin online ortama taşınması ve ilgili belgelerin e-imza ile dijital ortamda onaylanması konusunda bir alt yapı kurulacaktır. Dijital ortamda üye firmaların birbirlerine ulaşabilmesine yönelik bir sanayi envanteri oluşturulacak, bu sayede üyeler arasında ticari ve ortak çalışma işbirliği ekosistemi sağlanmış olacaktır” dedi.

Son 1 yılda 48 Milyon Liralık 5 proje ile önemli bir fark yarattıklarını hatırlatan Başkan Yorgancılar şunları söyledi: “EBSO olarak geçtiğimiz yıl Aralık ayında 485 bin Euro’luk Sektörel Mükemmeliyet Merkezi Projesi, Nisan ayında Avrupa İşletmeler Ağı’na sunulan 714 bin 793  Euro’luk AB Projesi, Kasım ayında 328 bin Euro’luk “The NEET Carries The Machinery Sector To The Future” isimli projemizin  Avrupa Birliği(AB) tarafından kabul edilmesinin ardından; 2 yeni projemizle birlikte büyük bir başarıya imza attık. İzmirimize ve sanayimize hayırlı olmasını diliyorum”

 

 

 

 

 

 

 
Başkan İduğ’dan ‘Kızılay’ mesajı: Dava açanlar kaçak yapı sahipleri!
 
O ilçede 71 milyonluk satış!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ege'de tarım ihracatı zirvede!
Türkiye 2022 yılında yüzde 15 artışla 34,2 milyar dolarlık tarım ürünleri ...
Vergide altın madalya sahibiydi… Konkordato şoku!
İzmir'de pek çok alt yapı projesinde imzası olan, vergide altın madalyalı ...
Ege’den dünyaya ‘taş’ gibi ihracat!
Ege Maden İhracatçıları Birliği 2022 yılında 1,2 milyar dolarlık bir maden ...
 
THY, aralık ayında 5,5 milyon yolcu taşıdı
Türk Hava Yolları (THY), arz edilen kapasitesini 2019 yılının yüzde 7 ...
Cep telefonlarına taksit düzenlemesi!
Cep telefonu alımı amacıyla kullandırılan tüketici kredilerinde vade sınırının ...
Başkan Işık kuru meyve ihracatını açıkladı: 1,5 milyar dolar
Ege Kuru Meyve ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Mehmet Ali Işık ...
 
Ege'nin turşusu ihracat şampiyonu!
Yaş Sebze Meyve İhracatçıları Birlik Başkanı Hayrettin Uçak 2022 Değerlendirme ...
Ege İhracatçı Birlikleri Başkanı Eskinazi’den ekonomi yorumu: 2023 kayıp yıl!
Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı Jak Eskinazi, 2022 Değerlendirme ...
Bira devinden kapasite artışı!
İzmir’de üretim yapan Türk Tuborg Şirketi, 254 milyonluk yatırımla kapasitesini ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Böyle mi olacaktı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Çıkışlar kapalı
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bardak boş mu dolu mu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
19 Mayıs 'yorulmadan' ilerleme günüdür
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Ben böyle inanıyorum!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva