HABERLER>İŞ DÜNYASI
5 Ocak 2023 Perşembe - 20:39

Ege'nin turşusu ihracat şampiyonu!

Yaş Sebze Meyve İhracatçıları Birlik Başkanı Hayrettin Uçak 2022 Değerlendirme Toplantısı’nda “Bu yıl birliğimizde ihracat şampiyonu 257 Milyon dolarla turşular oldu” dedi

Ege nin turşusu ihracat şampiyonu!

Diren ÇELİK / EGEDESONSÖZ - Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı Jak Eskinazi, Ege İhracatçı Birlikleri bünyesindeki ihracatçı birlikleri Yönetim Kurulu Başkanlarının katılımlarıyla, Hyatt Regency İzmir İstinye Park’ta düzenlediği basın toplantısında 2023 yılına dair beklentileri kamuoyuyla paylaştı.

Toplantıda konuşan Yaş Sebze Meyve İhracatçıları Birlik Başkanı Hayrettin Uçak, Yaş Meyve Sebze 2023 Hedeflerini  ve projelerini açıkladı. Uçak, “2022 yılı hem yurt içi hem de yurtdışı faaliyetleri bakımından hareketli bir yıl olduğunu söyleyen Uçak, Biz de Ege Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliğimiz olarak toplam 797 ihracatçı firmamızın desteği ile ihracatımızı %6 oranında artırarak 1 milyar 250 milyon dolara çıkarmayı başardık ve Türkiye’nin 5 buçuk milyar dolarlık yaş meyve sebze ve mamulleri ihracatının %22’si Birliğimiz üzerinden gerçekleşti.Bu yıl birliğimizde ihracat şampiyonu 257 Milyon dolarla turşular oldu. İhracatımızda ön plana çıkan ürünler ise dondurulmuş meyveler, konserve sebzeler, kurutulmuş domates, üzüm, kiraz, mandalina ve domates salçası oldu” dedi.



'URGE HEYETİ DÜZENLEYECEĞİZ'
2023 projelerini açıklayan Uçak, “İhracat pazarlarımıza baktığımızda ise toplamda 189 ülke ve bölgeye ülkeye yaş meyve sebze ve mamulleri ihracat gerçekleştirdik. 2022 yılında ihracatımızın en fazla gerçekleştiği ilk 5 pazarımız Almanya, ABD, Rusya, İngiltere ve Hollanda oldu.2023 yılında üretim kısmıyla ilgili Birliğimizin temel odağı kalıntı ile mücadele, meyve sebze kayıpları ve eğitim faaliyetleri üzerine olacak. Ege Bölgesinin her yerinde, bahçe ve işletmelerde kapsamlı bir eğitim programı başlatıyoruz. Bu programda Tarım ve Orman Bakanlığımız ve Üniversitelerden de teknik destek alarak daha az kayıpların olduğu, doğru ilaçlamanın yapıldığı bir üretim modeli için örnek olmaya çalışacağız. Yine 2022 yılında başlattığımız ve büyük ses getiren 3.Kuşak Tarım Girişimciliği Eğitim Programını bu sene tekrarlamak istiyoruz. Bu yolla yeni mezun olan gençlerimize A’dan Z’ye tarımı anlatarak bilinçli bir nesil yaratma amacımız var. Yurt dışında da ihracatımız artırmak, üyelerimize yeni alıcılar ve pazarlar bulmak için çalışmalarımız devam edecek. 2023 yılının ilk yarısında Almanya, Rusya ve İngiltere’ye fuar katılımlarımız olacak. Endonezya ve Singapur’a da Mart ayında bir URGE heyeti düzenleyeceğiz. 2023 yılının yurt içi ve yurtdışı etkinlikleri ile 2022 yılından bile hareketli olacağını şimdiden söyleyebilirim. Umarım bu faaliyetlerimiz ihracatımıza da yansır ve ihracatımızı 1 milyar 400 milyon dolar seviyelerine çıkabiliriz. Katılımlarınızdan dolayı hepinize tekrar teşekkür ediyor, saygılarımı sunuyorum.” diyerek sözlerini noktaladı.

 
Ege İhracatçı Birlikleri Başkanı Eskinazi’den ekonomi yorumu: 2023 kayıp yıl!
 
Başkan Işık kuru meyve ihracatını açıkladı: 1,5 milyar dolar
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ege İhracatçı Birlikleri Başkanı Eskinazi’den ekonomi yorumu: 2023 kayıp yıl!
Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı Jak Eskinazi, 2022 Değerlendirme ...
Bira devinden kapasite artışı!
İzmir’de üretim yapan Türk Tuborg Şirketi, 254 milyonluk yatırımla kapasitesini ...
Deri sektörünün duayenlerine ödül!
Türk deri sektörünün önemli merkezlerinden İzmir’de deri sektörüne bir ...
 
Hazır giyimciler gençleri sektöre kazandıracak
Ege Giyim Sanayicileri Derneği (EGSD) ve Ege Hazır Giyim ve Konfeksiyon ...
Kıymada 230 TL beklentisi!
İzmir Kasaplar Odası Başkanı Melih Şenkara, yeni yılın gelmesiyle birlikte ...
İzmir’in oda başkanı zamlardan dertli: Tekel bayi açmak artık zengin işi!
İzmir Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı Emin Bağcı, ekonomide yaşanan ...
 
Mezar anıtına komşu taş ocağı!
Foça’da tarihi Pers Mezarı Anıtı’na yaklaşık 200 metre uzaklıktaki ormanlık ...
Bakan Özer duyurdu: Özel okul zamları belli oldu!
Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, özel okul zammının yüzde 65 olarak belirlendiğini açıkladı.
'Yatırım düşmanlarına kulak asmayın!'
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, "20 yıl önce Türkiye'de ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
‘Acil çözüm şart!’
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Beyaz tren...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
'Memleket' küçülüyor!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Afyon üstünden Akşehir’e... (Gezi notları)
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Çıkışlar kapalı
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
19 Mayıs 'yorulmadan' ilerleme günüdür
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva