HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
1 Eylül 2022 Perşembe - 19:03

Başkan Gümrükçü’den kentsel dönüşüm raporu: Çiğli’nin kalbine by pass!

Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, ilçedeki kentsel dönüşüm çalışmalarında önemli yol kat ettiklerini söyledi. Köyiçi Mahallesi’ndeki dönüşüm süreci ile ilgili konuşan Gümrükçü, “Eylül ortasında Büyükşehir’e Köyiçi Mahallesi için başvurumuzu yapacağız” dedi.

Başkan Gümrükçü’den kentsel dönüşüm raporu: Çiğli’nin kalbine by pass!

Diren ÇELİK/EGEDESONSÖZ- Çiğli Belediyesi Meclisi Eylül ayı olağan toplantısı Başkan Utku Gümrükçü yönetiminde gerçekleştirildi.

Toplantı öncesinde meclis üyelerini 1 Eylül Dünya Barış Günü sebebiyle düzenlenecek konsere davet eden Başkan Gümrükçü, “Dün 30 Ağustos’un 100. Yıl dönümüydü bugün 1 Eylül Dünya Barış Günü ile birleştirerek düzenlediğimiz Zuhal Olcay’ın konserine hepinizi bekliyoruz” dedi.

Toplantıda Ağustos ayı meclis tutanaklarının oy birliği ile mecliste kabul edilmesinin ardından Eylül ayı gündem maddeleri görüşüldü.

KARAKIŞ GELMEDEN İKİ YENİ PAZAR YERİ KURULACAK… MUHTARA KAYACIOĞLU’NA VEFA…
Başkan Gümrükçü, iki mahallede Pazar yeri yapacaklarını belirterek “Balatçık mahallemizin pazaryeri konusu vardı. Pazar bitti. Etrafta yolların yapılması, çevre düzenlemesi gündemi var. Alacağımız kararla mahalleye pazar yeri kazandıracağız. Küçükçiğli’deki kapalı pazar yeri kapandı. Eski ESHOT Garajı’nda Küçük Çiğli pazarımızı yapacağız. Hayırlısıyla sonraki mecliste gündemden geçer ve ardından pazarcı arkadaşlarımızla süreci konuşuruz. Aldığımız kararla iki yeni Pazar yerini hizmete sunacağız. Evka 5 pazaryerinin de üzerinin kapatılması yıllardır konuşulan bir sorundu, bu süreci başlattığımızı duyurayım. Karakış gelmeden bu iki pazar yerini halkımızın hizmetine sunacağız. Ayrıca Küçükçiğli muhtarımız Ebru Kayacıoğlu’na Allah’tan rahmet diliyorum. İlerleyen zamanda adının Çiğli’de yaşatılmasıyla ilgili meclis üyelerimizin de bu konuda hem fikir olacağını düşünüyorum. Ebru Hanımın hizmeti büyüktü, mekanı cennet olsun.” şeklinde konuştu.

TRAMVAY ÇALIŞMALARINDA SON DURUM RAPORU
Çiğli’de devam eden tramvay çalışmaları ile ilgili ilçede bulunan 6 ayrı partiye giderek sunum yaptıklarını açıklayan Başkan Gümrükçü “Tramvay ile ilgili bir çalışma başlattık. Ben ve Başkan Yardımcılarımız ile beraber tüm siyasi partileri ziyaret ediyoruz. Çiğli ile ilgili düşünceleri nelerdir, sorunları nelerdir, sorunları daha hızlı çözmek adına bunu yapıyoruz ve 6 siyasi partimizi ziyaret ettik ve devam edecek. Sonra da tüm sivil toplum örgütlerini ziyaret edeceğiz. Geçtiğimiz hafta AK Parti ilçe başkanlığındaydık. 3 gün önce Tunç Başkan ile de görüştük. Okulların açılma dönemi geldiği için hızlanması gerektiğinin onlar da farkındalar. Daire Başkanımız da vardı toplantıda. Bugün Semra Aksu Caddesine taş döşemeye başlamışlar, Raylı Sistemler Daire Başkanı da esnaf ile bugün orada görüşme sağladı. Eğer uzarsa müteahhit firmaya yasal bir uygulama yapılabilir. Oldukça büyük bir yatırım ve ekonomik krize rağmen devam ediyor. Şu an yapmaya kalksak oldukça maliyeti artmış bir şekilde yapabiliriz. Tramvay ile beraber 10 gün sonra Balatçık İZBAN Durağı ihalesi yapılacak. Yıllardır bu konuda da ısrarcıydık ve 12 Eylül’de bu ısrarımızın karşılığını alacağız. Diş Hekimliği Fakültesi’nin de açılmasına paralel olarak çok iyi olacak. Vatandaşlarımız da hastaneden daha kolay faydalanabilecek. İZBAN, Otobüs, tramvay var ve Feribot İskelesi de istiyoruz, Havaalanının sivile açılması için de talebimizi yineliyoruz. Biz Çiğli’nin ulaşımını kolaylaşması için her an olayların takipçisiyiz ve Çiğli’nin ulaşım sorununu uzun vadede çözecek bir çalışma sürdürüyoruz” ifadelerini kullandı.

Köyiçi Mahallesi’nde devam eden kentsel dönüşüm çalışmaları hakkında konuşan Başkan Gümrükçü, “Köyiçi’nde bazı kanuni ölçüler var. Bir ara toplantı da yaptık.  En son meclisimizin huzuruna getireceğiz. Tamam dediğiniz anda İzmir Büyükşehir Belediye Meclisine göndereceğiz. Belki meclis dışı bir görüşme yaparız. Son halini sizlerin de görmesini istiyorum. Konak’ta Kemeraltı varsa Çiğli’de de Köyiçi var. Oranın dokusunun yol, otopark olarak her anlamda İzmir’e örnek olacak bir çalışma ve  birçok şeyi içerisinde barındırıyor. Eylül ortasında Büyükşehir’e Köyiçi Mahallesi için başvurumuzu yapacağız. İzmir Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde yürütülen, Çiğli’nin dokusunu değiştirecek, Güzeltepe kentsel dönüşümü var. 3’te 2’lik bir çoğunluk aranıyor yüzde 60’ı yakaladık. Yakakent, Evka 2 ve Evka 6’yı da içine alan birçok sosyal donatı alanı olacak ve gelecek sene bunun temel atma töreni olacaktır.” dedi.

 
Gülşen'in ev hapsinin kaldırılması talebine ret
 
Erol Evcil'e istenen ceza belli oldu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Konak’ta gündem ‘moloz’ ve ‘barış’… Başkan Batur: Şova izin vermeyeceğiz!
Konak Belediyesi Meclisi’nin Eylül ayının ana gündemi  AK Parti Konak ...
Karşıyaka Meclisi’nde ‘Atakent’ tartışması… Tugay: Devlet sırrı mı bu rapor?
Karşıyaka Belediye meclisinde depreme dayanıksız olduğu gerekçesiyle yıkılacağı ...
Beydağ'da kurtuluşun 100.yılı coşkusu
Beydağ Belediyesi’nin 2 Eylül tarihinde düzenleyeceği geleneksel Beydağ’ın ...
 
Zabıta Teşkilatı 196 yaşında!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Zabıta Teşkilatı’nın 196’ncı ...
İzmir İş Günleri 8’nci kez ‘merhaba’ dedi… Soyer: Dünyaya ilham vereceğiz
Bu yıl 8’ncisi düzenlenen İzmir İş Günleri’nde konuşan İzmir Büyükşehir ...
Söke'nin altyapısında ikinci etap devam ediyor
Aydın Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (ASKİ), ilk etabı daha ...
 
Seferihisar'da toplu sünnet şöleni
Seferihisar Belediyesi sosyal belediyecilik hizmetleri kapsamında 7. kez ...
Çiğli'de kuraklığa dikkat çekildi!
Çiğli Belediyesi, İzmir Büyükşehir Belediyesi ve KEÇİ Kültür, Ekoloji, ...
Konak’ta Zabıta Haftası kutlandı
Zabıta Teşkilatı’nın kuruluşunun 196’ncı yıldönümünde zabıta personeliyle ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Siyaset insanı bozuyor
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sahipsiz kalan eski İzmir…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Gülayşe’den doğma ben ‘Öksüz Cüneyd’!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İlk Çağlardan 324’e İzmir Tarihi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Nepotizm hastalığı ve belediyecilik...
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Erdoğan yalnız değil; Özgür Özel de istiyor!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
AVM krizinde kim kazandı?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bumerang!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Gerçek annelik
Kemal ARI
Kemal ARI
Şirince’de Manoli’nin izinde (1)
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva