Tayfun MARO
Siyaset insanı bozuyor
11 Mayıs 2024 Cumartesi

Liberalleşen dünyamızda, siyasetçide aranan özellikler çok değişti. Siyaset yapan insan pişkin olmalı, ahlaki kaygıları olmamalı, mükemmel yalan söylemeli. Demagoji ve polemik yapmayı iyi bilmeli. Riyakarlıkta rakip tanımamalı. Yalakası olacağı insanı bir bakışta tanımalı. Parayı çok sevmeli.

Ancak bu üstün özelliklere sahip olanlar iyi siyasetçi olabiliyor. Gerisi, parti binasında kahve muhabbeti, toplantılarda kalabalık yapmakla yetiniyor.

Siyasetle aktif olarak ilgilendiğim iki yıl boyunca bunları öğrendim… Sonra, ardıma bakmadan uzaklaştım. On yıl oldu, o gün bu gündür parti binalarına girip çıkmıyorum. Aktif siyasetten uzaklaştıktan sonra fark ettim, siyasetle sürekli ilgilenmek insanın ruhunu bozuyor.  

Yaşanmışlığın bilgisi; Siyaset, üretim araçlarının mülkiyetini ele geçiren sınıfın ekonomik üstünlüğünün bekasını sağlayan ilişkiler ağını yönetme sanatıdır. Yani, toplumları efendilerin kullanımına sunma becerisi… 

Siyaseten bunu başarmak için elbette yukarıda saydığım yeteneklere sahip olmak gerekiyor. Bu yetenekler sayesinde yüksek vasatlık mertebesine ulaşan kişiye, bütün kapılar açılıyor. İster merkezi yönetimde ister yerel yönetimde, bütün köşeler sizi bekliyor; artık paraya da para demiyorsunuz.

“Kamu kaynaklarına çökmeyi bilmek.” Bu, bir siyasetçiyi üstün başarıya götüren gizli formülün adıdır. Önümüzdeki dönemde, bu gizli formülün kod adı, “kentsel dönüşüm” olacak. Yaşayıp göreceğiz.

Yakındır, kentsel dönüşüm adı altında, yerinde dönüşüm yalanı eşliğinde, yoksulların tehcirine tanık olacağız. Kentler artık işçi deposu değil, kente yığılan iş gücüne ihtiyaç azaldı. Akıllı sistemler, insan emeğine olan ihtiyacı yok ediyor. Ve siyaset, bu durumu istismar etmenin yolları üstünde çalışmaya başladı bile.

Neresinden bakarsan bak, siyasetin sefaleti sırıtıyor. Siyasetle ilgilenip de kendini bozmuyorsan mutlaka ruhunu bozuyorsundur.

Acı bilgi; Siyaset, insanın değerini aşağılara çekiyor.   

Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Tolkien’in Oxford’u ve yüzüklerin efendisi
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Zeytine adanan bir ömür bin alkış!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Meksika’da sol ve Hindistan’da yeniden aşırı sağ!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Yeryüzü kaosa sürüklenirken
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Mekanlara / kurumlara isim verme özensizliği!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Güneşli günler
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Zoraya ter Beek’in ötanazi kararı üstüne
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
'Bitti' sanmayın; gelecek!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Amma velakin, bir şey yapmalı!
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Milletin cebi
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva