HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
1 Eylül 2022 Perşembe - 18:40

Konak’ta gündem ‘moloz’ ve ‘barış’… Başkan Batur: Şova izin vermeyeceğiz!

Konak Belediyesi Meclisi’nin Eylül ayının ana gündemi  AK Parti Konak İlçe Başkanı Sait Başdaş’ın gündeme getirdiği ‘molozlu sokak’ ve İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ‘barış’ temalı 9 Eylül afişleri oldu. Moloz dökenlere ceza kesildiğinin bilgisini veren Başkan Batur yapılan açıklamaları ise ‘şov’ olarak değerlendirdi. Başkan Batur ‘barış temalı’ afişlerle de ilgili “9 Eylül’deki Büyük Zafer’in ardından onun barışla taçlandırılması kadar doğru bir hareket yoktur.” dedi.

Konak’ta gündem ‘moloz’ ve ‘barış’… Başkan Batur: Şova izin vermeyeceğiz!

Metehan UD / EGEDESONSÖZ - Konak Belediye Meclisi Eylül ayı olağan toplantısı Başkan Abdül Batur’un yönetiminde toplandı. Selahattin Akçiçek Kültür Merkezi'ndeki mecliste ilçe açısından önemli kararlar alındı.

Başkanlıktan ve meclis üyelerinden gelen önergeler oybirliği ile ilgili komisyonlara gönderilirken komisyonlardan gelen önergeler de meclisten oybirliği ile geçti. Alınan kararlara göre Konak Belediyesi önümüzdeki günlerde ağır engelli ailelere yönelik ev temizliği hizmeti verilmesi, obezite ve alerjik hastalıklarla ilgili farkındalık yaratılması, 4 Ekim Hayvan Hakları Günü, toplumsal cinsiyet eşitsizliği ve madde bağımlılığı ile çalışmalar yapacak. Meclisten Kemeraltı ile bir plan değişikliği de oybirliği ile meclisten geçti. Yakın zamanda yaşamını yitiren İzmir Kent Konseyi Başkanı Prof. Dr. Adnan Akyarlı’nın Konak’ta isminin yaşatılması için bir noktaya  verilmesi ile ilgili önerge de komisyonlara gönderildi.

BATUR'DAN KAHRAMAN TEPKİSİ: ŞİDDETLE KINIYORUM!
Meclis’in açılış konuşmasında TBMM eski başkanlarından İsmail Kahraman’ın kurtuluş günleri ile ilgili demece değinen Başkan Abdül Batur “Talihsiz bir açıklama olmuştur. Gerçekten İzmirli olarak çok üzüldük. Herşeyi bir kenara bırakın. Bu yolda şehit olan, kanlarını toprağa verenlere büyük bir saygısızlık. Kendisini buradan şiddetle kınıyorum. İzmirliler 9 Eylül’ü daha büyük bir coşkuyla kutlayacak. Sen kutlamayabilirsin, beğenmeyebilirsin!. Mustafa Kemal Atatürk’le de ilgili daha önce laflar ettin. Bir kenarda rahat durmuyorlar. Kentlerin özgürlüğüne kavuşma günlerini, insanların birbirleri olan dayanışmalarını hazmedemiyorlar. İsmail Kahraman’ı ve onun düşüncesindeki herkesi kınıyorum.” dedi. 

MOLOZ ÇIKIŞI: ŞOV YAPIYORLAR!
Başkan Batur, mecliste AK Parti Konak İlçe Başkanı Sait Başdaş’ın ‘çöpler toplanmıyor’ iddiası ile gündeme getirdiği Hilal Mahallesi’ndeki 1229 sokakla ilgili de video gösterdi. Görüntülerde bazı kamyonların sokağa moloz ve hafriyat dökerek uzaklaştığı görülüyor.  Başkan Batur görüntülerle ilgili “Biz burayı hergün temizliyoruz ve magandalar her türlü şeyi atıyor. Görüntülerdeki sarı minibüs 36 bin lira ceza yedi. Savcılığa suç duyurusunda da bulunduk. Bunları tespit ediyoruz, plakalarına ceza yazdık. Bunlar şehir magandası, kenti kirleten adamlar. Ve sanki bir şey varmış gibi bazı ilçe başkanları buraya gidiyor ve ‘belediye buraları görmüyor mu’ diye soruyor. Görüyoruz arkadaşlar. Ben belediye başkanlığını severek yapan bir insanım ve bunları takip ediyoruz. Bunların olmaması için gerekli tedbirleri alıyoruz. Gece kuşu gibi burada beklemeye gerek yok. Kamuoyunu yanlış yönlendirmek için molozların başına giden ilçe başkanları bunların yanında yer alıyor o zaman. Sen belediyeyi kötülemek için… Bu normal bir şey mi? Şov yapmak için molozun önüne gidiyorlar. Gece kuşu gibi takip ediliyor. O sokağı kurtaracağız. Bu kent hainliğidir! Bu yapılan işten siyasi menfaat temin etmek kimseye yakışmıyor. Bizim belediyecilik anlayışımızın tam karşısında. Zabıta Müdürlüğü yakından takip ediyor. Bu kent sahipsiz değil. Birilerinin bunun üstünden de siyaset yapmasına izin vermeyeceğiz. Biz Konak’ın her köşesini görüyoruz.” diye konuştu.

'ZAMMI BİZ YAPMIYORUZ'
Yine AK Parti İlçe Başkanı Sait Başdaş’ın basına belediyenin yaptığı harç zamları ilgili de yaptığı açıklamalara da değinen Başkan Batur “Bir de 'zamlar zamlar' diye beyanetler verilmiş.  Zam konusunda da en son açıklama yapacak ilçe başkanıdır. Bugün konutta kullanılan elektriğe, doğalgaza yüzde 20, sanayide kullanılan elektriğe, doğalgaza yüzde 50 zam geldi. Zam, zam, zam… Belediye zam yaptı, nereye yaptı? İşgaliyeye zam yaptı. 13 yıldır zam yapılmıyordu. Geçen mecliste işgaliye ücretini 50 kuruştan 1 liraya çıkardık. Ne büyük zam yapmışız di mi? Zammı biz yapmıyoruz. Hiç kimse zammından fedakarlık yapmıyor. Biz de belediyeyi nasıl çekip çevireceğiz. Gıdaya verilen zamlardan kimse fedakarlık yapıyor mu? Yapmıyor. Ondan sonra vur belediyeye… Biz zam yapmadık. 2013'ten beri uygulanmayan bir düzenlemeyi hayata geçirdik” ifadelerini kullandı.

BARIŞ AFİŞİ DE GÜNDEME GELDİ
Dilek ve temennilerde söz alan AK Parti Grubu Başkan Vekili İsmail Özen de sözlerine tartışmalara neden olan İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ‘barış’ temalı afişlerine değinerek başladı. Özen “Bir sabah kalkıyoruz afişlerde ‘Barışın ikinci yüzyılı’ cümlesi… İzmir’in kurtuluşu bir barış değil zaferdir. Bunu kabul edemeyiz. Sn.Soyer’i şiddetle kınıyorum.” dedi.

AK PARTİLİ ÖZEN: BU SİYASETÇİLERİN İŞİDİR
AK Partili Başdaş’ın gündeme getirdiği sokakla ilgili de Özen “Çöp mevzusuna da gelince biliyorsunuz siyasetçiler, siyaset yapar işleri de budur. Belediyedeki açıkları, eksikleri gündeme getirmek siyasetçilerin işidir, görevidir ancak buradaki sizin kullandığınız ‘gece kuşu’ kelimesini  size yakıştıramadım. Orada tesadüfen geçerken görülmüştür.” diye konuştu.

BAŞKAN BATUR’DAN YANIT
AK Partili Özen’in sözlerine yanıt veren Başkan Abdül Batur da “ Ben ‘gece kuşu’ demedim, ‘gece kuşu gibi takip ediliyor’ dedim. Biz belediye hizmetleri ile eleştirileri her zaman ciddiyetle takip eden, yerine getirilmesi noktasında bütün samimiyetimizle uğraşan bir belediyecilik anlayışı sergiliyoruz. Biz samimiyiz. Bize laf söylerek bir şey demek kimseye bir şey kazandırmaz. 9 Eylül’deki Büyük Zafer’in ardından onun barışla taçlandırılması kadar doğru bir hareket yoktur. Zaferler barışla taçlandırıldığında gerekli değer alır. Mustafa Kemal Atatürk ‘yurtta sulh, cihanda sulh’ sözünü zaferlerin ardından söylemiştir. Zaferlerin, bağımsızlıkla, demokrasiyle, barışla taçlandırılmıştır. Başkan bu konuda gerekli açıklamaları yapmıştır. 9 Eylül ve Ulusal Kurtuluş yüzyılın zaferidir.” dedi.

 
Karşıyaka Meclisi’nde ‘Atakent’ tartışması… Tugay: Devlet sırrı mı bu rapor?
 
TFF'nin Riva'daki binasına silahlı saldırı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Karşıyaka Meclisi’nde ‘Atakent’ tartışması… Tugay: Devlet sırrı mı bu rapor?
Karşıyaka Belediye meclisinde depreme dayanıksız olduğu gerekçesiyle yıkılacağı ...
Beydağ'da kurtuluşun 100.yılı coşkusu
Beydağ Belediyesi’nin 2 Eylül tarihinde düzenleyeceği geleneksel Beydağ’ın ...
Zabıta Teşkilatı 196 yaşında!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Zabıta Teşkilatı’nın 196’ncı ...
 
İzmir İş Günleri 8’nci kez ‘merhaba’ dedi… Soyer: Dünyaya ilham vereceğiz
Bu yıl 8’ncisi düzenlenen İzmir İş Günleri’nde konuşan İzmir Büyükşehir ...
Söke'nin altyapısında ikinci etap devam ediyor
Aydın Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (ASKİ), ilk etabı daha ...
Seferihisar'da toplu sünnet şöleni
Seferihisar Belediyesi sosyal belediyecilik hizmetleri kapsamında 7. kez ...
 
Çiğli'de kuraklığa dikkat çekildi!
Çiğli Belediyesi, İzmir Büyükşehir Belediyesi ve KEÇİ Kültür, Ekoloji, ...
Konak’ta Zabıta Haftası kutlandı
Zabıta Teşkilatı’nın kuruluşunun 196’ncı yıldönümünde zabıta personeliyle ...
Muhtarlar sahnede... 'İzmir’e 100. yıl hediyesi' izleyiciyle buluşacak
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin kentin kurtuluşunun 100’üncü yılı kutlamaları ...
 
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Şampiyon Göztepe!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Siyaset insanı bozuyor
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sahipsiz kalan eski İzmir…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Gülayşe’den doğma ben ‘Öksüz Cüneyd’!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İlk Çağlardan 324’e İzmir Tarihi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Nepotizm hastalığı ve belediyecilik...
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Erdoğan yalnız değil; Özgür Özel de istiyor!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
AVM krizinde kim kazandı?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bumerang!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva