HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
11 Mayıs 2024 Cumartesi - 14:35

İşten çıkarma dalgası... İZSU'dan sonra sıra İZENERJİ'de!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay'ın talimatıyla hazırlanan listelerin incelenmesinin ardından yapılacak işten çıkarmalar başladı. İZSU’da çalışan 40 işçinin işten çıkarılmasının ardından İZENERJi’de de 21 işçinin sözleşmesinin fesh edileceği öğrenildi.

İşten çıkarma dalgası... İZSU dan sonra sıra İZENERJİ de!

Metehan UD / EGEDESONSÖZ- İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde Cumhuriyet Halk Partisi Adayı olarak seçimi kazanan Belediye Başkanı Cemil Tugay’ın göreve devralması sonrası belediyede işten çıkarma iddiaları gündeme gelmişti.  

Belediye bünyesinde çalışan üst düzey çok sayıda isimle yollarını ayıran Başkan Tugay'ın talimatıyla şirketlerde işçilere yönelik listeler yapılmaya başlanmıştı. Güvenlik soruşturması tamamlanmayan, mülakata çağrılan fakat sağlık raporu almayan kişilerin durumları ayrı bir değerlendirmeye alınacakken "toplu işten çıkarma" işlemi olmayacağı ifade edilmişti.

Belediye tarafından yapılan açıklamada 1 Ocak 2024 tarihinden sonra belediye ve iştiraklerinde toplam 1909 kişi işbaşı yaptırıldığı, ayrıca işbaşı yapmak için 912 kişiye ilave olarak çağrı yapıldığı ve işlemlerin başlatıldığı bilgisi verildi. Ayrıca yerel seçimin ardından mazbata alım sürecine kadar 1-6 Nisan tarihleri arasında da belediye iştiraklerinde 312 kişinin işbaşı yaptığının da tespit edildiği ifade edildi. Açıklamada ihtiyaç fazlası olduğu, aranan kriterleri taşımadığı, işe başlama öncesi işlemlerinde eksiklikler saptanan yaklaşık 250 kişinin işten çıkarılacağı da belirtilmişti.

İlk işten çıkarma İZSU’da gerçekleşmiş, duruma tepki gösteren işçiler İZSU’da eylem yapmıştı. İZSU Genel Müdürü Gürkan Erdoğan'ın odasına girmeye çalışan işçilere güvenlik görevlileri müdahale etmiş, eylemde güvenlik görevlileri ile işçiler arasında arbede yaşanmıştı.

İZSU’DAN SONRA SIRA İZENERJİ’DE
İZSU’da yapılan işten çıkarmaların ardından işçi çıkarımları belediyenin bir diğer şirketi İZENERJİ’ye sıçradı. Edinilen bilgilere göre ilk etapta 21 kişinin sözleşmesi feshedilecek. Sözleşmesi sonlandırılacak işçiler şirkete çağrılmaya başlandı. Öte yandan sayının artması bekleniyor.

SENDİKACILAR TUGAY’LA GÖRÜŞECEK!
Genel İş İzmir yöneticilerinin işten çıkarmalarla ilgili İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay ile randevu isteyeceği öğrenildi. İşten çıkarmalarla ilgili Egedesonsöz’e açıklama yapan İZENERJİ’de örgütlü Genel İş İzmir 2 Nolu Şube Başkanı Ercan Gül “31 Mart seçiminin ertesi günü 1 Nisan’da iş başı yapan, toplu iş sözleşmesinde deneme süresi 1 ay olan ve bu süreci tamamlayan işçilere ‘sizinle çalışamayacağız’ diye bilgi vermişler. Bürokratlar bizi de arayarak durumu aktardalar. Biz de İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay’dan randevu isteyeceğiz. Hem bu tutumdan vazgeçilmesi hem de yarınlarda bunun devam etmemesi için görüşme talebinde bulunacağız” dedi.

 
Kurtulmuş'tan yeni anayasa mesajı!
 
Karşıyaka'da adaylık bilmecesi
YORUMLAR
Toplam 20 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Kemal 12 Mayıs 2024 Pazar 23:14

Cemil başkan geldiğin günden bu yana hemen hemen her gün haberlerde işçi çıkarıldı işçi çıkarıldı bence artık projelere ve bu kente ne katabılırımın uzerınde mi dursak ? Adamlar mülakata girmiş seçilmiş iş yerlerinden cıkıslarını ımzalamıs tazmınatlarını bile almamıslar bu ınsanları almıyorum demek hoş olmaz.bence artık projelere ve bu kente daha iyi nasıl hizmet ederim kısmına geçmeliyiz

Yorumu oyla      0      1  
Aydın 12 Mayıs 2024 Pazar 22:36

Cemil Başkan az bile yapıyor Helal olsun Cemil başkanı haksız yere bir sürü insanı işe aldınız emek veren insanları sömürdünüz Şimdi de çıkıp Niye böyle bir şey yapıyorsunuz diyemezsiniz Cemil başkanı diyemezsiniz Siz yıllardır İzmir''in kanını su gibi içtiniz sıra gerçek emekçilerde sokaklarda meydanlarda Parti için koşturan gençlerde haksızlık yaptığınız bu insanları da sıra onların hakkını yiyemezsiniz sonuna kadar Cemil başkanın yanındayız destekliyoruz sonuna kadar

Yorumu oyla      0      1  
Murat 12 Mayıs 2024 Pazar 03:45

Hiç de üzülmedim hakkınla çalışana lafım yok ama çalışmadan gecinenlere lafım hak hukuk bilmeyenlere torpille ise girenlere v.s o yüzden 30 40 bin maaş alan birde yetmiyor diyenlere haram zıkkım olsun yetim hakkı yiyenlere

Yorumu oyla      1      0  
Emre 12 Mayıs 2024 Pazar 02:12

Ben Cemil Tugay az bile yapıyor. Ben onun yerinde olsam İzmirde hiçbir bağı olmayan, Atatürkçü çizgiden uzak, özünde İzmir halkına düşman olan tüm personeli kapı dışarı ederdim. Darısı Torpille işe alınan personellerin başına. Bunu tüm belediyeler için söylüyorum.

Yorumu oyla      0      1  
Zurna 12 Mayıs 2024 Pazar 00:16

Manisa iyi parti adayı Gürhan Özcan için çalışan Folkart Tower ikiz kulelerin güvenlik şefi emekli polis memuru İsmail Akkuş''un oğlu Yiğit Akkuş güvenlik olarak işe başlamış izelman güvenlik müdürü Mehmet isimli emekli polis memuru bu işi ayarlamış CHP''li gençler işsiz siz kimleri işe alıyorsunuz iyi yapmış hepsini çıkarsın

Yorumu oyla      1      0  
Hasan 11 Mayıs 2024 Cumartesi 23:48

İzmir’deki bütün belediyeler Ayle şirketi olmuş babadan oğlana oğlandan toruna tane padişahlık dönemine geçmiş haydi hayırlısı

Yorumu oyla      3      0  
İzmirli 11 Mayıs 2024 Cumartesi 23:39

İnsanlar işe alınıp iş başı yapıldıktan sonra ve çalışan çalışmayan insanı ayırt ettikce ki bu çok zor değil insanların ekmeğiyle oynamam reva mı bu yakışı kalır mı nerde burda adalet çalışmayanı çıkar ama çalışan insana dokunma başkan

Yorumu oyla      0      1  
Vatandaş... 11 Mayıs 2024 Cumartesi 22:54

O nasıl bir anlaşma öyle babadan oğla geçiyor haklar başka kimse giremiyecek çalışmaya çiflik gibi...

Yorumu oyla      2      0  
ABY 11 Mayıs 2024 Cumartesi 22:43

Bu durum özellikle aday gösterilmeyen eski belediye başkanlarının kişisel menfaatlerini partinin ve halkın menfaatlerinin önünde görmesinden kaynaklanıyor. Bu parti üyelerinin partiye ve ilkelerine bağlılıkları aday gösterilmediklerinde bu şekilde ortaya çıkıyor. Bu durum belediyeye de, halka da, partiye de işe alınıp çıkarılanlara da yapılan en büyük kötülüktür. Kınıyorum.

Yorumu oyla      3      0  
Gariban 11 Mayıs 2024 Cumartesi 22:28

Gaziemir belediye başkanı bizi işten çıkardı ama gelinini büyükşehire soktu, en önce onu çıkarsınlar, hep mi kendi menfaatinize çalışırsınız, biz garibanı kim düşünecek.

Yorumu oyla      2      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
WENERGY Expo'da yeşil dönüşümde üç boyut konuşuldu
Temiz enerjinin başkenti İzmir, WENERGY - Temiz Enerji Teknolojileri Fuarı’na, ...
KARGEM'de yeni dönem için başvurular başladı
Eğitimde fırsat eşitliğine katkı sunmaya devam eden Karşıyaka Belediyesi ...
Başkan Yıldız'dan SMA'lı Doruk'a sürpriz
Çiğli Belediye Başkanı Onur Emrah Yıldız, Çiğli’de yaşayan 9 yaşındaki ...
 
Balçova'da mobil dolandırıcılara karşı eğitim!
Balçova Belediyesi bünyesinde bulunan ve 65 yaş üstü bireylere hizmet ...
Selçuk Belediyesi'nden evde bakım hizmeti
Selçuk Belediyesi, sağlık sorunları sebebiyle evlerinden çıkma imkanı ...
Bornova'da bir hafta sürecek eğlence... 19 Mayıs Gençlik Festivali!
Bornova Belediyesi 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nı ...
 
İzmirli vatman anneler çocuklarının kahramanı!
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin raylı sistemlerinde çalışan kadın vatmanlar, ...
Engelsiz İzmir için buluştular
Engelsiz ve erişilebilir bir kent hedefiyle çalışmalarını sürdüren İzmir ...
Bayraklı'da Anneler Günü'ne özel etkinlikler yapılacak
Bayraklı’da anneler, kendileri için özel olarak hazırlanan anlamlı etkinliklerde ...
 
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Tolkien’in Oxford’u ve yüzüklerin efendisi
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Zeytine adanan bir ömür bin alkış!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Meksika’da sol ve Hindistan’da yeniden aşırı sağ!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Yeryüzü kaosa sürüklenirken
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Mekanlara / kurumlara isim verme özensizliği!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Güneşli günler
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Zoraya ter Beek’in ötanazi kararı üstüne
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
'Bitti' sanmayın; gelecek!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Amma velakin, bir şey yapmalı!
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Milletin cebi
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva