HABERLER>EKONOMİ
29 Aralık 2015 Salı - 17:39

Bakanlıktan isyan ettiren cezalar hakkında açıklama!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığından, Hızlı Geçiş Sistemi (HGS) ile ilgili şikayetler üzerine açıklama yaptı.

Bakanlıktan isyan ettiren cezalar hakkında açıklama!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'ndan, yapılan yazılı açıklamada, son günlerde basın yayın organlarında ve sosyal medyada HGS ile ilgili milyonlarca kişiye sahte tebligat gönderildiği ve mağduriyet oluştuğu iddia edildiği belirtilerek, HGS geçişleriyle ilgili yapılan haberler üzerine açıklama yapılmasının gerekli görüldüğü ifade edildi.
 
Açıklamada, "HGS’den kaçak geçişlerden kaynaklanan cezaların tebligatların yapılması yasal bir zorunluluk olması sebebiyle; Karayolları Genel Müdürlüğü Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanunda belirtilen ve idari para cezasını gerektiren fiilin işlendiği tarihi takip eden takvim yılının son günü bitimine kadar idari para cezası verilerek tebliğ edilmediği takdirde idari yaptırım kararı verilemez, verilmiş olanlar düşer hükmüne uygun olarak yapılmaktadır" denildi. İhlalli geçiş yapan araç sahiplerine yapılan tebligatların 2 yıla kadar bekletilmesi gibi bir uygulamanın söz konusu olmadığına dikkat çekilen açıklamada, "Tebligatların toplu halde gönderilmesi, vatandaşın ilk ihlalden itibaren cezasını bir hafta içinde cezasız ödemesini mümkün kılmıyor gibi bir durum söz konusu değildir" ifadesi kullanıldı.
 
Yapılan her ihlalli geçişin birbirinden bağımsız işlemler olduğu vurgulanan açıklamada, şunlar kaydedildi: "İhlalli geçiş yapan bir araç sahibine idari para cezası uygulansa bile aynı araç sahibi ücret toplama sistemlerine abone olarak veya var olan hesabına bakiye yüklemesi yaparak yeni geçişlerinde cezalı duruma düşmez.
 
Sürücülerin elektronik posta, SMS gibi iletişim araçlarıyla ve ihlalli geçiş yaptıkları anda OGS ve HGS geçiş gişelerinde gerekli uyarılar sesli ve görsel olarak yapılmaktadır.
 
" Araç sahiplerinin yasal süresi içinde ücret toplama sistemlerine abone olmaması veya abone olsa dahi hesaplarında geçiş ücretlerini karşılayacak yeterli bakiye bulundurmamaları nedeniyle idari para cezası uygulandığı bildirilen açıklamada, yüksek meblağlı tebligatlar başta olmak üzere tüm ihlalli geçişlerden doğan idari para cezalarının araç sahiplerinin gerekli özeni göstermemesinden kaynaklandığı, bunların dışında ücret toplama sistemlerinden kaynaklı herhangi bir hatalı işlem tespit edilmesi durumunda gerekli düzeltmelerin en kısa sürede yapılarak vatandaşların mağdur olmalarının önlendiği belirtildi.
 
Karayolları Genel Müdürlüğünün yasalar çerçevesinde görev yaptığına işaret edilen açıklamada, otoyollar ve boğaz köprülerinden geçiş yapan araç sahiplerine yapılan uygulamaların kanunlarda açıkça yer aldığı, idari para cezalarının katlanması, yükseltilmesi veya geç yapılması gibi bir durumun söz konusu olmadığı kaydedildi. Açıklamada, vatandaşlardan alınan şikayetlerin yasalar çerçevesinde incelenerek ilgilisine gerekli bilgilendirmelerin yapıldığı ifade edildi.

 
DTO’da yılın son toplantısında Körfez’e ÇED çağrısı
 
Paris katliamının beyni öldürüldü!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
DTO’da yılın son toplantısında Körfez’e ÇED çağrısı
Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi yılın son toplantısında İzmir’in limanlarını ...
İZKA ile AB arasında 164 milyonluk gelecek projesi!
İzmir Kalkınma Ajansının, Türkiye ve Avrupa Birliği sivil toplum kuruluşları ...
İzmirli iş adamlarının yeni yıldan beklentisi büyük!
2015 yılı, 2 seçim, terörden ekonomiye ve dış politikaya kadar pek çok ...
 
Narlıdere'nin temiz hava ve doğası asma bahçelerde
Kentsel yoğunluğun ve trafiğin artmasıyla İzmirdeki hava kalitesinin de ...
Turizmde kayıp yıl 2015: Yabancı turist sayısı…
2015'e hızlı başlayan turizm yılı kötü kapatıyor... Turizm sektöründe ...
Kimya devleri Çandarlı'yı mercek altına aldı
Türkiye’nin kimya devleri, 10 milyar dolarlık yatırımla kurmayı planladıkları ...
 
Kordon esnafı daha çok denetim istiyor!
Kordon İşadamları Derneği çatısı altında bir araya gelen işletmeler olağan ...
Yorgancılar 2015'i özetledi: Belirsizlik
Ege Bölgesi Sanayi Odası, yılın son meclisi İzmir Vergi Dairesi Başkanı ...
Suudi Arabistan'dan petrole yüzde 50 zam
Dünyanın en büyük petrol ihracatçısı Suudi Arabistan, petrol fiyatlarına ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Kardiçalı'yı kurtarmak çok mu zor?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İnsanlık durumu; vasat altı
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Hilafet Çalıştayı ve İslamcılık parantezi
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bir portre Recai Acar...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Şampiyon Göztepe!
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Erdoğan yalnız değil; Özgür Özel de istiyor!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva