HABERLER>EKONOMİ
29 Aralık 2015 Salı - 10:56

Kordon esnafı daha çok denetim istiyor!

Kordon İşadamları Derneği çatısı altında bir araya gelen işletmeler olağan toplantıda bölgede daha çok denetim yapılmasını istedi. Dernek Başkanı Ömür Şanlı, “Kurumların koordinasyon halinde Kordon’da yaptığı denetimlerde hiçbir sorun çıkmamıştır” dedi.

Kordon esnafı daha çok denetim istiyor!

Kordon İşadamları Derneği bünyesinde faaliyet gösteren işletme sahipleri düzenlenen toplantıda bir araya geldi.

Toplantıda birçok konu masaya yatırılırken son günlerde gündemden düşmeyen sahte alkol, hijyenik olmayan gıda üretimleri, kamu kurumları ile ilişkiler ve belediyelerle koordineli çalışma konuları konuşuldu. Yapılan denetimlerde sahte alkol başta olmak üzere uygunsuz üretime rastlanılmadığını belirten esnaf işletmelerin gerektiğinde mühürlenmesini, Tütün ve Alkol Piyasası Düzenleme Kurulu (TAPDK) belgesinin iptal edilmesini talep etti.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü’nün başkanlığında yapılan denetimlerin sıklaştırılması gerektiğini belirtildi. Kordon esnafı, denetimlerde üyeleri arasında hiçbir mekanda olumsuz durumun tespit edilmemesinin de kendilerini mutlu ettiğini söyledi.


 
TEŞHİR EDİLSİN
Toplantıda konuşan Kordon İşadamları Derneği Başkanı Ömür Şanlı, “Öncelikli olarak burada otokontrol kurmak istiyoruz. Bunu da zaten büyük oranda bazı dönemlerde yaptık. Resmi kurumlara yansımadan kendi aramızda birbirimizi denetleyeceğiz. Biz misafirlerimizi en iyi şekilde ağırlamak istiyoruz. Gelen misafirlerimize en iyi şekilde hizmet sunmak amacındayız. Son dönemde alkolle ilgili sıkıntılar var. Bunu hangi işletme yapıyorsa bu işletmenin ruhsatı dahil iptal her şeyi iptal edilsin. Burada tedarikçi firmalara iş düşüyor. Bu tür işletmelerin emniyetten, valilikten yazı alınarak işletme kimse onunla sponsorluk anlaşması yapma ya da ona ürününü verme işlemi uygulanabilir. Bir şirket kaçak alkol satan yere ürün verirken kendi adı da lekelenmiş oluyor. Biz sahte içki satarken tespit edilen işletmelerin ayrıca duyuru ve ilanlar ile teşhir edilmesini istiyoruz. Bakanlık bunu et ve süt ürünleri başta olmak üzere gıda konusunda yapıyor” dedi.
 
ORTAK AKIL
Şanlı, esnafın işletmelerin üst katında yaşayan sakinlerin hakkının korunması konusunda da hassas olması gerektiğini söyledi. Şanlı, “Biz buralardaki mekanların işletmecisi, mülk sahibi olabiliriz ama binaların sahipleri değiliz. Olsak bile konutlarda yaşayanların yaşam ve özel hayatları var. Buna dikkat etmek zorundayız.  Özellikle çığırtkanlık ve kapı aralıklarının kapatılması, apartmanların girişlerinin zorlaştırılmaması en büyük hassasiyetimizdir.  Eğer, uyarıları dikkate almayan personel varsa hakkında işlem yapılmasını isteyecek gerekirse bunu yapanı biz şikayet edeceğiz. Bizim amacımız Kordon’un cazibe merkezi olarak devam etmesi ve ticari işlerden de herkesin hak ettiği payı almasıdır. Bunun için ortak akıl vazgeçilmezimizdir” diye konuştu.
 
İŞBİRLİĞİNE HAZIRIZ
İzmir’in tanınmış işletmecilerinin başında gelen İşadamı Tibet Özer de, “Kordon’un birçok sorunu var. Otopark, dilenciler bunların başında geliyor. Ayrıca kamu kurumları ile uyumlu bir şekilde çalışmak istiyoruz. Bunu İzmir için yapmak zorundayız.  Belediye, emniyet ve diğer kurumlarla doğrudan iletişim içinde olan yerlerin çalışmalarını yürütüyoruz.  Yine kültürel ve sanatsal faaliyetler ile ziyaretçi sayısını arttırmak istiyoruz. Biz üzerimize düşeni yapmaya her zaman hazırız. İzmir, Türkiye’de mevsimi ve eğlence sektörü ile dikkat çeken bir yer. Bu durumu avantaja çevirerek sistemli çalışmayla desteklemeliyiz. Her zaman işbirliğine hazırız” dedi.

 
Buca’da gençlere özel proje yola çıkıyor
 
Marmarisli yabancılar Türkçe öğreniyor
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Yorgancılar 2015'i özetledi: Belirsizlik
Ege Bölgesi Sanayi Odası, yılın son meclisi İzmir Vergi Dairesi Başkanı ...
Suudi Arabistan'dan petrole yüzde 50 zam
Dünyanın en büyük petrol ihracatçısı Suudi Arabistan, petrol fiyatlarına ...
Rusya’dan Türkiye’ye iki kritik mesaj!
Rusya Enerji Bakanı Novak, “Türk Akımı boru hattı ile ilgili müzakerelerin ...
 
İzmirli şarap üreticileri darboğazda!
Küçük ölçekli üreticiler bandrol denetimi, ağır vergi çıkmazında sıkıntı ...
657'ye yeni düzenleme: Memura da performans!
Hükümet programıyla yeniden gündeme gelen 657 sayılı yasa sil baştan değişiyor. ...
Maliye'den 81 ile 'kira' uyarısı
Maliye Bakanlığı, 81 ilin defterdarlıklarına uyarı yazısı gönderdi. Uyarının ...
 
Souvenir, indirimin ve eğlenceli alışverişin merkezi oldu!
Binlerce yeni yıl hediyesini indirimli fiyatlara tek çatı altında sunan ...
Sigaraya yeni yıl düzeni: 2016'da tarih oluyor!
AB'nin aldığı karara göre 2016 yılından itibaren sigara paketleri fotoğraflı ...
Çiğli’de 52 bin metrekarelik konut projesine Valilik onayı
İzmirli iş adamı Azat Yeşil’in sahibi olduğu İzka İnşaat’ın Çiğli’de yapacağı ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çok mu çok oluyor bu Çeşme?
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Can dostlar tartışması!
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Beyaz tren...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
'Memleket' küçülüyor!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Afyon üstünden Akşehir’e... (Gezi notları)
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Çıkışlar kapalı
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
19 Mayıs 'yorulmadan' ilerleme günüdür
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva