HABERLER>EKONOMİ
29 Aralık 2015 Salı - 13:27

İZKA ile AB arasında 164 milyonluk gelecek projesi!

İzmir Kalkınma Ajansının, Türkiye ve Avrupa Birliği sivil toplum kuruluşları arasındaki diyalog sürecini desteklemek amacıyla finanse edilen Sivil Toplum Diyaloğu-IV Bölgesel Politika ve Yapısal Araçların Koordinasyonu Hibe Programı kapsamında başvuru yaptığı “Geleceğe Değer Katmak” başlıklı proje hibe almaya hak kazandı.

İZKA ile AB arasında 164 milyonluk gelecek projesi!

Yaklaşık 164.000,00 Avro değerinde bütçesi olan projenin sözleşmesi İZKA ve MFİB tarafından imzalandı. Uygulaması şubatta başlayacak olan proje için İZKA Genel Sekreteri Murat Yılmazçoban “Uluslararası kaynakların bölgemize kazandırılması oldukça önemli, ancak bu tarz projelerin yürütülme sürecinde kazanılan tecrübeyi finansal kazanımdan daha çok önemsiyoruz.” dedi.    

Programın beş öncelik alanından “ Kalkınma Ajansları İçin Ekonomik Kalkınma Modelleri Ve Analitik Araçlar” kapsamında hazırlanan proje; İzmir ve Piedmont (İtalya) Bölgeleri  arasında bölgesel politika ve ekonomik kalkınma modelleri üzerine karşılıklı anlayış ve işbirliği geliştirmeyi hedeflemekte. Proje, İZKA ve Lamoro Kalkınma Ajansı arasında kümelenme ve değer zinciri geliştirme alanlarında tecrübe paylaşımı ve birlikte kapasite oluşturulmasına dayanan uzun dönemli bir işbirliği ilişkisi kurulması amacıyla tasarlandı.

Türkiye ve AB üye ülke sivil toplumları arasında güçlü bağlar kurulması ve işbirliğinin desteklenmesi hedeflenen program kapsamında toplamda 1 milyon Avro hibe desteğinin AB üyesi ülkeler ve Türkiye’den sivil toplum kuruluşları ve kalkınma ajansları aracılığıyla kullandırılması öngörülüyor.  

Bu doğrultuda İZKA, bölgenin gelişmiş kümelerinden Endüstriyel Havalandırma, İklimlendirme ve Soğutma Kümesi örneğinde, özgün bir değer zinciri analizi yaparak kümenin rekabet gücünü artıracak politikalar üreterek hayata geçirmek; bu örnek üzerinde yapılan çalışmayla yaygınlaştırılabilecek bir değer zinciri analizi modeli kurgulamak; tüm kümelenme politika ve araçları ile yerel değer zinciri geliştirme alanında tecrübe paylaşımı ve kapasite geliştirme eylemleri gerçekleştirmek amacıyla proje tasarladı. Proje, söz konusu kümenin oldukça gelişmiş olduğu İtalya Piedmont Bölgesi’nden LAMORO Kalkınma Ajansı, kümenin Piedmont ve İzmir’deki yönetici dernekleri ATF ve ESSİAD ile işbirliği içinde yürütülecek.

Proje kapsamında öncelikle tüm sektörlerde uygulanabilecek bir değer zinciri metodolojisinin birlikte geliştirilmesi ve bu ortak metodoloji doğrultusunda her iki bölgede endüstriyel havalandırma, iklimlendirme ve soğutma kümesine yönelik saha çalışmaları ve pilot uygulamaların gerçekleştirilmesi kurgulandı. Saha çalışmalarını takiben sonuçlar doğrultusunda her iki küme için gelecek stratejileri hazırlanacak. Bu çalışmalar ile sektörün katma değerini artırmak için gelişme senaryoları ile birlikte her iki kümenin işbirliği alanlarının da tespit edilmesi hedeflenmekte.

Çalışmaların etkisinin artırılması ve sonuçların en iyi şekilde tanıtılması için proje kapsamında İzmir’de uluslararası bir konferans düzenlenecek. Kümelenme, değer zinciri ve iklimlendirme sektörünün önde gelen ulusal ve uluslararası uzmanlarının davet edileceği konferansta metodoloji ve analiz sonuçlarının tanıtılması, tartışılması ve sektörün geleceği üzerine öngörülerin paylaşılması amaçlanıyor.
 

 
İzmirli iş adamlarının yeni yıldan beklentisi büyük!
 
Nokta dergisi yöneticileri hakkında flaş karar!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmirli iş adamlarının yeni yıldan beklentisi büyük!
2015 yılı, 2 seçim, terörden ekonomiye ve dış politikaya kadar pek çok ...
Narlıdere'nin temiz hava ve doğası asma bahçelerde
Kentsel yoğunluğun ve trafiğin artmasıyla İzmirdeki hava kalitesinin de ...
Turizmde kayıp yıl 2015: Yabancı turist sayısı…
2015'e hızlı başlayan turizm yılı kötü kapatıyor... Turizm sektöründe ...
 
Kimya devleri Çandarlı'yı mercek altına aldı
Türkiye’nin kimya devleri, 10 milyar dolarlık yatırımla kurmayı planladıkları ...
Kordon esnafı daha çok denetim istiyor!
Kordon İşadamları Derneği çatısı altında bir araya gelen işletmeler olağan ...
Yorgancılar 2015'i özetledi: Belirsizlik
Ege Bölgesi Sanayi Odası, yılın son meclisi İzmir Vergi Dairesi Başkanı ...
 
Suudi Arabistan'dan petrole yüzde 50 zam
Dünyanın en büyük petrol ihracatçısı Suudi Arabistan, petrol fiyatlarına ...
Rusya’dan Türkiye’ye iki kritik mesaj!
Rusya Enerji Bakanı Novak, “Türk Akımı boru hattı ile ilgili müzakerelerin ...
İzmirli şarap üreticileri darboğazda!
Küçük ölçekli üreticiler bandrol denetimi, ağır vergi çıkmazında sıkıntı ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Kardiçalı'yı kurtarmak çok mu zor?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İnsanlık durumu; vasat altı
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Hilafet Çalıştayı ve İslamcılık parantezi
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bir portre Recai Acar...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Anneler Günü Münasebetiyle: Sütveren Meryem Ayazması
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Şampiyon Göztepe!
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Erdoğan yalnız değil; Özgür Özel de istiyor!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva