HABERLER>POLİTİKA
29 Haziran 2021 Salı - 10:46

Bahçeli: Üniversite sınavı tamamen kaldırılmalıdır

MHP lideri Bahçeli, üniversite sınavının tamamen kaldırılması gerektiğini belirterek ''Okul öncesi sürecini de hesaba katan modelle her evladımızın ilgi alanına uygun eğitim alanının temini sağlanmalıdır'' dedi.

Bahçeli: Üniversite sınavı tamamen kaldırılmalıdır

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda konuştu.

Devlet Bahçeli, konuşmasında hafta sonu yapılan Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nı (YKS) hatırlatarak üniversite sınavlarının kaldırılması gerektiğini söyledi.

''MHP'nin Türk gençliğinin sınav maratonlarında eriyip gitmesine vicdanı razı olmamıştır'' diyen Bahçeli, ''Ortaöğretim başarısını ve ortaöğretim sonunda olgunlaşma sınavını esas alan, fırsat eşitliği gözeten üniversiteye geçiş sistemi uygulanmalıdır'' şeklinde konuştu.

Kanal İstanbul tartışmalarına da değinen MHP lideri, projeyi desteklediklerini belirtti. Devlet Bahçeli, ''Kızılelma İç Deniz Yolu, Yeşil Kuşak İç Deniz Yolu projelerini hayata geçirebiliriz'' önerisinde bulundu.

Bahçeli'nin açıklamalarından satır başları şöyle:

''Geride bıraktığımız hafta sonu sayıları 2,5 milyona ulaşan kardeşlerimizin gelecekleri için ter döktüğü YKS sınavı 3 etap halinde gerçekleştirilmiştir. Dileğim her gencimizin dileklerinin gerçek olmasıdır. Evlatlarımızın hayatını 2 günlük bir sınava mahkum etmenin adil ve hakkaniyetli bir yanı bize göre yoktur. Yürürlükteki sınav sistemi yeni baştan ele alınmalı, okul öncesi sürecini de hesaba katan modelle her evladımızın ilgi alanına uygun eğitim alanının temini sağlanmalıdır. Üniversite sınavı tamamen kaldırılmalıdır.

''NEŞTER VURMANIN ZAMANI GELMİŞTİR''
Türkiye sınavsız üniversiteye geçişi başarabilecek üniversite zenginliğine ve yeterliliğine sahiptir. Şüphesiz çoktan seçmeli test soruları ile Türk gençliğinin karakter ve kabiliyetini değerlendiremeyiz, onları bir nevi yarış atı gibi göremeyiz. Artık üniversite sınavlarına neşter vurmanın zamanı gelmiştir.

''MHP'NİN, TÜRK GENÇLİĞİNİN SINAV MARATONLARINDA ERİYİP GİTMESİNE VİCDANI RAZI OLMAMIŞTIR''
Her önüne gelen Z kuşağından bahsediyor ancak sınav kuyusundan nasıl çıkılacağı konuşulmuyor. MHP'nin Türk gençliğinin sınav maratonlarında eriyip gitmesine vicdanı razı olmamıştır. Ortaöğretim başarısını ve ortaöğretim sonunda olgunlaşma sınavını esas alan, fırsat eşitliği gözeten üniversiteye geçiş sistemi uygulanmalıdır.

''GELİN ÜNİVERSİTE SINAVLARINI KALDIRALIM''
İstikbalimizin güvenceleri sevgili gençleri kuru kuruya değil, onların gerçek ihtiyaç ve taleplerini karşılayarak tutarlılığımızı ve onlara yönelik vefamızı gösterebiliriz. Bu düşünceden hareketle siyasi muhataplarımıza çağrımdır: Gelin bu üniversite sınavlarını kaldıralım. Gençlerimizi daha fazla yormayalım, bunaltmayalım. Onların sosyal, ekonomik ve psikolojik sorun yaşamalarına müsaade etmeyelim. İlköğretim ve ortaöğretim kademelerindeki yönlendirme çerçevesinde istedikleri bölümlerde yükseköğretime kavuşmalarını sağlayacak platformlar oluşturulmasını hedefliyoruz.

KATARLILARA SINAVSIZ TIP İDDİASI
YKS'den bir gün önce kurgulanan algı operasyonu ile yalan haber servis edilmiştir. İddiaya göre Katarlı gençler Türkiye'de sınavsız tıp okuyabilecekti. Bunun doğruluğun yanlışlığını analiz etmeden devreye giren Kılıçdaroğlu fitne tezgahını açtı.

KILIÇDAROĞLU'NA TEPKİ: YKS'YE GİRENLERDEN ÖZÜR DİLEMELİ
YKS'ye bir gün kala gençlerimizi kışkırtmaya asparagas haberi yaymaya çalışan Kılıçdaroğlu kendini de rezil etti. Kılıçdaroğlu Türk gençliğinden YKS'ye giren kardeşlerimizden özür dilemek mecburiyetindedir.

''MERTÇE BİZE DERDİNİ SÖYLE''
Kılıçdaroğlu, bize 'Süleyman Şah Türbesi'nden kaçanları alkışladın' diyor. Sen bizim ne söylediğimizi bilsen ne yazar bilmesen ne yazar. Kendisini her kim tutsak almışsa korkmasın bize itiraf etsin telgraf çeksin yardımsa yardım edelim yeter ki maruz kaldığı girdaptan çıkabilsin. Fidye istiyorlarsa karşılayalım. Yazık oluyor kendisine. Atarı gideri bırak Sayın Kılıçdaroğlu mertçe bize derdini söyle.

''AB DÜRÜST VE SAMİMİ DEĞİL''
Gümrük Birliği anlaşmasının güncellenmesini ve iyileştirilmesini Yunanistan ve Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’nin inisiyatifine terk eden Avrupa Birliği (AB), dürüst değildir, samimi değildir, adil ve demokratik hiç değildir. Dahası Türkiye’nin aleyhine çalışmaktadır.

''YENİ HÜKÜMET SİSTEMİ REFAH VE BOLLUK DEMEK''
Yeni hükümet sistemi refah bereket ve bolluk demektir. İyileştirilmiş ve güçlendirilmiş parlamenter sistemi arayışları insafsızlıktır. Zillet ittifakı sinsi ve sisli bir gölgedir. Türk milleti sonu meçhul bir maceraya atılmayacak Cumhur İttifakı'na destek verecektir.

KANAL İSTANBUL TARTIŞMASI
İstanbul kanalının parasını ödemeyeceğim diyen bir şahıstan devlete baş olamaz. İstanbul kanal projesini samimiyetle destekliyoruz. Türkiye ve İstanbulumuzun gücüne güç katacaktır. Her türlü engelleme ihtimalini dikkate alarak yasal bir güvenceye kavuşturmalıyız. Kızılelma İç Deniz Yolu, Yeşil Kuşak İç Deniz Yolu projelerini hayata geçirebiliriz. Yapılanı yıkmak cinayettir.''

 
Mahkemeden Seferihisar kararı... Balıkçı barınağına veto!
 
Konak'ın ruhsat uygulamasına İZTO'dan tam not!
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Kola döken tipler 29 Haziran 2021 Salı 17:49

Sanırım gençlik kolları sınavlarda başarısız.

Yorumu oyla      2      3  
Bülent ışık 29 Haziran 2021 Salı 13:17

Yeni hükümet sistemi refah ve bolluk demektir.Tüik verilerine göre 2020 yılında en zengin yüzde 20 nin toplam gelirden aldığı pay bir önceki yıla göre yüzde 1.2 artarak yüzde 47.5 ulaşırken en düşük gelire sahip yüzde 20 'nin aldığı pay yüzde 0.3 azalarak yüzde 5.9 a düştü.

Yorumu oyla      3      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
1 ayda tüyler ürperten tablo... İntihar kent İzmir!
İzmir’de intihar girişimi vakalarının artması üzerine, Türkiye’de son ...
AK Partili Kaya’dan ‘Karabağlar’ çıkışı: Üniversite gelirse CHP gider!
AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, İzmir Büyükşehir Belediyesi ...
AK Partili Kaya'dan Nalbantoğlu'na ‘Tamperli toplantı’ çıkışı: Çıkıp açık açık konuşun!
AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya,  CHP PM Üyesi Rıfat Nalbantoğlu’nun ...
 
MHP'li Kalyoncu'dan Soyer'e 'ihale' salvosu
Milliyetçi Hareket Partisi İzmir Milletvekili Hasan Kalyoncu, İzmir Büyükşehri ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan, yerli uydu için tarih verdi
Cumhurbaşkanı Erdoğan, yerli Türksat 6A uydusunun gelecek yıl uzaya fırlatılacağını söyledi.
AK Partili Kaya detayları anlattı… Buca Cezaevi Planı’na ‘ticari alan’ ayarı ve AVM çıkışı!
AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, Buca Cezaevi’nin kaldırılması ...
 
AK Partili Çankırı'dan Kemeraltı ziyaretinden mesaj: 2024'te İzmir AK Belediyecilikle tanışacak
AK Parti İzmir Milletvekili ve AK Parti Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı ...
CHP'li Sındır'dan Tire mesajları: Çocuklarımıza en güzel miras üreten bir Türkiye
İl ve İlçe ziyaretlerine ara vermeden devam eden CHP İzmir Milletvekili ...
MHP’li Kalyoncu’dan müsilaj değerlendirmesi: İzmir Körfezi bu olaya açık!
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İzmir Milletvekili Prof.Dr. Hasan Kalyoncu, ...
 
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
'Memleket' küçülüyor!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Neden fakirleştik?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Afyon üstünden Akşehir’e... (Gezi notları)
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Çıkışlar kapalı
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bardak boş mu dolu mu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
19 Mayıs 'yorulmadan' ilerleme günüdür
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva