HABERLER>POLİTİKA
28 Haziran 2021 Pazartesi - 13:42

AK Partili Kaya detayları anlattı… Buca Cezaevi Planı’na ‘ticari alan’ ayarı ve AVM çıkışı!

AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, Buca Cezaevi’nin kaldırılması ile ilgili süreci detaylarıyla anlattı. Planlama sürecinden de bahseden Kaya, eski planda “ticari alan” olarak belirlen bölge üzerinde çalışıldığını söyledi. Kaya açıklamasında “Bakanlığın da menfaatlerini hep beraber düşünmeliyiz. Çünkü bu noktada bize çok destek sağladılar” dedi. Alana “AVM mi yapılacak?” sorusuna ise “Buca’da çok katlı AVM gibi bir şey olmaz, öyle bir şey olacağını sanmıyorum. Bölgenin yapısı neyse ona uygun bir çalışma yapılacak” açıklamasında bulundu.

AK Partili Kaya detayları anlattı… Buca Cezaevi Planı’na ‘ticari alan’ ayarı ve AVM çıkışı!

EGEDESONSÖZ- AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, SonSöz TV’de yayınlanan programda Gazeteci Fatih Yapar’ın sorularını yanıtladı.

Kaya programda geçtiğimiz hafta Buca Cezaevi’nin kaldırılması konusunda Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç’ın da yer aldığı Ankara toplantısı ile ilgili detayları anlatan Kaya, cezaevinin yıkılmasının ardından bölgenin nasıl bir çehreye kavuşacağı konusunda detaylar anlattı. Kaya, bölgenin yeşil alan, ticari alan ve Pazar yeri için belediye hizmet alanı olarak değerlendirildiğini aktardı.

ERHAN BEY DESTEK VERDİ, SÜREÇ TAMAMLANDI
İzmir’de hizmet siyaseti üretmek istediklerini belirten vekil Kaya, Buca Cezaevi’nin kaldırılması ile ilgili Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç ile uyum içerisinde çalıştıklarını vurgulayarak “Sayın Başbakanım Binali Yıldırım, şehre ilk geldiği günden itibaren söyledi, biz de tüm milletvekilleri arkadaşlarımızla kabul ettik. ‘Konu İzmir’se gerisi teferruat’ dedik. Biz seçim, seçim günü biter; ondan sonra artık hizmet zamanıdır. Vatandaşın talebini yerel yönetimlerle birlikte yerine getirmek gerekir anlayışıyla hep siyaset yaptık ve sürekli çağrılar yaptık. Cezaeviyle ilgili geçmişte de çok çağrı yaptık ama o zaman ki yerel yönetici arkadaş, bu noktada çağrımıza karşılık vermezken, şu anki Belediye Başkanımız Erhan Bey destek verdi ve kaldırılış sürecini tamamlamış olduk” dedi.

KARABAĞLAR’DA YAŞADIĞIMIZ ORTAMI DA GÖRÜYORUZ, BUCA’DA BUGÜN GELDİĞİMİZ NOKTAYI DA…
Cezaevinin kaldırılış süreci ile ilgili olarak geçtiğimiz günlerde Ankara’da yapılan zirvenin detaylarını anlatan AK Partili Kaya “Adalet Bakanlığımız geçtiğimiz ay itibariyle cezaevini tamamen kapadı. Hükümlü ve tutuklu artık alınmıyor. İller Bankası’na devretti, kendisine iş yapılmak kaydıyla… Çevre ve Şehircilik Bakanlığı da bu alandaki planlama çalışmalarına başladı. Biz geçtiğimiz hafta belediye başkanımızı da aldık ve bir toplantı gerçekleştirdik, Mekânsal Planlama Genel Müdürü Erdal Bey ile… İlçe başkanımız, Genel Başkan Yardımcımız Hamza Bey de toplantıda yer aldı. Bir değerlendirme yaptık. Çok açık ve şeffaf bir süreç işlettik. Yetki zaten bakanlıkta deyip biz bunu kafamıza göre planlayalım demiyoruz. Oradaki yerel yönetici arkadaşımızın üslubu da olumlu… Bizlerin İzmir’e yakışır bir üslup kullanmamız lazım. Karabağlar’da yaşadığımız ortamı da görüyoruz, Buca’da bugün geldiğimiz noktayı da… Kaç yılın sorununu beraberce ortadan kaldırdık” dedi.

BUCA BELEDİYESİ’NDEN KAPALI PAZAR YERİ VE BELEDİYE HİZMET ALANI TALEBİ
Görüşmede Buca Belediyesi’nin de taleplerinin dinlendiğini aktaran Kaya, “Buca Belediyesi’nin menfaatlerini düşünerek, zorluyor tabi bakanlığı da. Biziler de İzmir’in menfaatleri açısından bakanlığı bu noktada zorluyoruz. Orası ticari bir alan olarak planlamıştı belli bir kısmı. Şimdi orada belediyemizin de bir talebi var. Bize de çok makul geldi. Belediye başkanımız alanda kendisine bir pazaryeri çıkarılmasını; belediye hizmet alanı ve kapalı bir pazaryeri yapılmasını talep etti. Şimdi orada yolları da açıyoruz, trafiği de rahatlatacak arkadaki noktalar. Öyle bir ihtiyaç olduğunu ifade etti ve bu bize çok makul geldi. İlçe başkanımız da önemli bir ihtiyacı olduğunu söyledi Buca’nın. Biz de buna karşılık verdik. Burası Adalet Bakanlığı’nındır diye, belediyeye yer vermeyelim falan gibi bir duruşumuz yok. Doğru, somut, gerçekten Buca’nın faydasına bir iş ve belediye başkanı da bunu ifade ediyor. Bizde bu konuda mutabık olduğumuzu bakanlıkla paylaştık. Bucalılar adına Erhan Bey’in talebi doğru bir talep. Biz de kabul ediyoruz, ilçe teşkilatımız da. Artık oradaki baskılarımızla, kapalı pazaryeri için biz de katkımızı koyacağız” açıklamasında bulundu.

Planlamada son rötuşların yapılacağını söyleyen vekil Kaya, “Çok kısa bir zaman sonra son bir toplantı yapacağız; belediyenin diğer taleplerini, ticari mi olsun? Konut mu olsun? Ne kadar geçiş alanı bırakacağız? O bölgede yeşil alan yok mutlaka güzel bir yeşil alan planlaması bakanlığımız yapacak. Bu konuda biz de hassasız, bakanlık da hassas. Bu noktadaki taleplerimizi de bakanlığa iletmiş olduk. Sonra da geri kalan kısmına, ticari ya da konut; bu noktadaki değerlendirmeler yapılacak” dedi.

‘TİCARİ ALAN’ AÇIKLAMASI: BAKANLIĞIN DA MENFAATLERİNİ HEP BERABER DÜŞÜNMELİYİZ
Milletvekili  Kaya, “Burada gerçekten Adalet Bakanımız Abdülhamit Bey’e ben teşekkür ediyorum. Sayın Başbakanımız Binali Bey bu noktada zaten en baştan beri, ‘burayı kaldıralım’ dedi. Ama işte Adalet Bakanlığı’nın diğer bakanlıklar gibi İzmir’de yerleri yok, çok önemli bir yer orası bu sebeple. Belki İzmir’deki en kıymetli yerlerinden biri... Mutlaka içinde yeşil alan olacak. Bakanlığın da menfaatlerini hep beraber düşünmeliyiz. Çünkü bu noktada bize çok destek sağladılar. Adliye binası olmayacak. Buca’nın dokusuna uygun bir şekilde, şehre bir kazanım olacak. Sadece ticaret olmaz büyük ihtimalle, bunların hepsi teknik işler. Ben şehir plancısı veya planlama uzmanı değilim. Teknik arkadaşlarımız, belediyenin de görüşlerini aldıktan sonra oradaki yaklaşımı ortaya koyacaklar. Bizler de son toplantıda belediye ile beraber değerlendirme yapacağız. Ondan sonra ilan edilecek. Öncelikle arkadaki yolu da zaten açacağız. Buca’nın yıllardır bitmeyen çilesini sonlandırmış olacağız. Çoğu kişi dedi; yıkılmadan inanmam falan. Ama bitti artık o fasıl da geçti. Gerçekten Buca’ya yakışır bir yeşil alan çıkacak, hassasiyetimizi belirttik, alanın bir kısmında mutlaka olacak...  Bucalıların rahatlayacağı, nefes alacağı, Buca’nın merkezinde olmayan bir boyutta bir park olacak” dedi.

“BUCA’DA ÇOK KATLI AVM GİBİ BİR ŞEY OLMAZ”
Alana “AVM mi yapılacak?” sorusuna yanıt veren Kaya, “Buca’da çok katlı AVM gibi bir şey olmaz, öyle bir şey olacağını sanmıyorum. Öyle bir değerlendirme de yapılmaz. Bölgenin yapısı neyse ona uygun bir çalışma yapılacak. Orada öyle bir hadise yok. Çünkü şimdi tuttururlar zaten. Göztepe stadının yapılacağı yerlere AVM yapacaklar dediler, Alsancak’a AVM yapılacak dediler; statları yaptık. Bu sefer stat yapıyoruz diye karşı çıktılar. Biz alışığız… Burada tamamen açık, şeffaf bir süreç ilerleyecek. Çok kısa zamanda son noktaya gelir” dedi.

 
FETÖ’den ceza almıştı… Burak Oğuz davasında yeni gelişme!
 
Türkiye’de tam akredite olan ilk üniversite Ege Üniversitesi oldu
YORUMLAR
Toplam 6 yorum var, 6 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Mehmet79 30 Haziran 2021 Çarşamba 10:49

çok katlı avm olmaz ama az katlı avm olur bu mu anlayalım? AVM'ler zaten az katlıdır. En fazla 4-5 kat olur.

Yorumu oyla      2      3  
Gulenaz 28 Haziran 2021 Pazartesi 21:58

Bucali olarak böyle güzel haberi almak mutlu etti hoş görü içinde mutabakat a varmak ornek çalışma kutluyorum

Yorumu oyla      2      5  
Komedi 28 Haziran 2021 Pazartesi 17:14

ticaret alanı, bilmem ne yeri derken ortaya şöyle bir şey çıkarsa kimse şaşırmasın. https://onedio.com/haber/sosyal-medyanin-gundemi-sultangazi-belediyesi-nin-takdire-sayan-yesil-alan-sevgisi-844277

Yorumu oyla      2      3  
BUCANIN MALI 28 Haziran 2021 Pazartesi 16:42

ANLADIĞIM ADARI İLE BUCANIN MALI BUCADA KALMAYACAK. TABİKİ YEŞİL OLACAK TABİKİ YOL OLACAK NE DEMEK? YOL ZATEN 42 YILDIR PLANLARA İŞLENMİŞ. YEŞİL İSE KAPININ ÖNUNDEKİ AĞAÇTAN BAHSETMİYORUZ YEŞL ALANDAN PARKTAN REKLEASYON ALANLARINDAN BAHSEDİYORUZ. YAZIDA GECEN ADALET BAKANLIĞININ ÇIKARLARI NEDEMEK? KOSKOCA BAKANLIK BU ALANI TİCARET ALANI YAPACAK VE BURADAN GELİR ELDE EDECEK. YAZIKK Kİ ÇOK YAZIK OLACAK GÜZELİM ALANA BİZİM YEŞİLE YÜRÜYÜŞ YOLLARINA REKLEASYON ALANLARINA İHTİYACIMIZ VAR.

Yorumu oyla      4      3  
Bülent ışık 28 Haziran 2021 Pazartesi 16:37

Alsancak stadı halkın tepkisi sonucu rezidans olmaktan kurtuldu bakalım burası ne olacak .

Yorumu oyla      3      3  
Yazık oldu 28 Haziran 2021 Pazartesi 14:23

seçim öncesi "millet bahçeleri" yapacağız; seçim sonrası "ticari alan". Kardeşim alın tamamına millet bahçesi yapın, elinizi tutan mı var? Stadyum meselesinde de düdük kadar yerlere stat yapmanın manası nedir anlamış değilim. Hastaneyi dağın başına yapıyorsunuz, stadı mahallenin ortasına; bu işte bir terslik yok mu? Karşıyaka'ya ceza gibi 7500 koltuk kapasitesi olan stadı yapmak istediniz. Karsıyaka'ya, İzmir'e bunu ciddi ciddi layık mı gördünüz? Alsancak Limanı'nın arkasına AVM yapmak isteyen kimdi?

Yorumu oyla      8      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AK Partili Çankırı'dan Kemeraltı ziyaretinden mesaj: 2024'te İzmir AK Belediyecilikle tanışacak
AK Parti İzmir Milletvekili ve AK Parti Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı ...
CHP'li Sındır'dan Tire mesajları: Çocuklarımıza en güzel miras üreten bir Türkiye
İl ve İlçe ziyaretlerine ara vermeden devam eden CHP İzmir Milletvekili ...
MHP’li Kalyoncu’dan müsilaj değerlendirmesi: İzmir Körfezi bu olaya açık!
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İzmir Milletvekili Prof.Dr. Hasan Kalyoncu, ...
 
AK Partili Kırkpınar’dan Kemalpaşa ve Kiraz’a geçmiş olsun ziyareti
AK Parti İzmir Milletvekili Yaşar Kırkpınar, geçtiğimiz hafta yağış ve ...
MHP İl Başkanı Şahin’den 'HDP saldırısı' açıklaması: Katili araştırdım…
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İzmir İl Başkanı Veysel Şahin, Torbalı’da ...
İYİ Partili Çıray meclise taşıdı: 5 hastane yabancılara mı satıldı?
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in Başdanışmanı İzmir Milletvekili ...
 
Açılışını Kılıçdaroğlu yapmıştı... Prestij projenin mimarından tepki!
İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan İzmir Tarımı Geliştirme ...
Seferihisar'a çifte hançer meclis gündeminde!
Seferihisar’ın Orhanlı Mahallesi’nde yapılmak istenen JES ve GES projelerine ...
'İttifak' gibi kongre!
AK Parti'den ayrılarak Demokrasi ve Atılım Partisi'ni (DEVA) kuran Ali ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Her genel başkan 'lider' olamıyor!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Hilafet Çalıştayı ve İslamcılık parantezi
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bir portre Recai Acar...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Anneler Günü Münasebetiyle: Sütveren Meryem Ayazması
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Şampiyon Göztepe!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Siyaset insanı bozuyor
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Erdoğan yalnız değil; Özgür Özel de istiyor!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
AVM krizinde kim kazandı?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva