HABERLER>POLİTİKA
23 Ağustos 2021 Pazartesi - 12:36

AK Partili Kaya'dan Soyer'e 'Çernobil' çıkışı: Kanarya Sevenler Derneği Başkanı mısın?

'İzmir'in Çernobili' olarak bilinen  Gaziemir'deki eski kurşun fabrikasının temizlenmesi “Duran Adam” eylemi ile yeniden gündeme geldi. AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin firmaya ruhsat verdiğini belirterek Başkan Soyer’i hedef aldı. Kaya açıklamasında “CHP'li Soyer’in durumu çok daha vahim. Yetkililere sesleniyorum diyor. Sen STK başkanı mısın? Sen İBB başkanısın! Sen Kanarya Severler Derneği başkanı değil İzmir Büyükşehir BelediyeBaşkanı’sın.  Bu firmanın konuşmalarında aradaki diyalogdan mı kaynaklanıyor bilmiyorum ancak kirletene laf yok” dedi.

AK Partili Kaya dan Soyer e  Çernobil  çıkışı: Kanarya Sevenler Derneği Başkanı mısın?

EGEDESONSÖZ- AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, SonSöz TV’de katıldığı programda Gazeteci Fatih Yapar’ın sorularını yanıtladı.

Programda İzmir'in Gaziemir ilçesi sınırları içerisinde bulunan ve 'İzmir'in Çernobili' olarak adlandırılan eski kurşun ve döküm fabrikası alanın temizlenmesi amacıyla düzenlenen “Duran Adam” eylemi ile ilgili açıklamalarda bulunan AK Partili Kaya, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin süreç ile ilgili aldığı tutuma değindi.

“BÜYÜKŞEHİR KİRLİLİĞE GÖZ YUMANLAR ARASINDA”
Alan ile ilgili olarak yeni iddialarda bulunan Kaya, Büyükşehir Belediyesi’nin firmaya ruhsat verdiğini belirtti. Süreç ile ilgili detaylar veren Kaya,Ortak mevzu olarak değerlendirilmesi gerekir. Ancak onlar bu enkazı bıraksın ve gelsin AK parti bunu temizlesin. Olay öyle bir noktada ki... Geçen duran eylemi yapmışlar. Ancak durmaktan başka bir şey yapmıyorlar. Başta Gaziemir Belediye Başkanı... Ben geçenlerde Gaziemir’deydim. Yazık yani… Orada daha öncede CHP'li bir belediye başkanı vardı, ancak bu ondan da kötü.  Burada yapılan açıklamalara baktım, kirletene laf söyleyen, kabahat bulan hiç yok. Burayı kirleten bir firma var. Ancak bunlar sanki iyi ki kirletmişler gibi söylüyorlar. 1940'larda başlayan bir faaliyet var. 1960'larda firma hükümet tabipliğinden alıyor, 70'de ruhsat yenileme yapıyor ve 77'de çalışma izni alıyor. Bizim çıkardığımız çevreyi koruma doğrultusunda kanunlar vardı. Bu firma geri kazanım lisansı alabilmek için Çevre Bakanlığı’na müracaat ediyor. Bakanlık da Büyükşehir’den işyeri ruhsatı almadan buraya müracaat edemezsin diyor. Buraya Büyükşehir ruhsat veriyor. Son eylemde Avukat Arif Ali Cangı konuşuyor ve o da aslında şikayetlerinin odağına Büyükşehir’i koyuyor. 2007'de İBB'nin verdiği ruhsat ile faaliyet başlıyor yani. Bu atıklar İZEYDAŞ'a taşınırken, cürufların bir kısmında radyoaktif atıklar buluyor ve sonra firmanın kapanmasına doğru giden bir süreç işliyor ve Cumhuriyet tarihinin en büyük cezası kesiliyor. Firma 2010 yılındaki faaliyetlerini o bölgede kapattı ve sonra firma ben burayı temizleyeceğim diye projelerini hazırladı, ÇED alarak temizlemek için projelerini koydu, ancak firma hala burayı temizlemedi. Bunu Büyükşehir Belediye Başkanı da Gaziemir Belediye Başkanı da biliyor. Niye firmayı sıkıştırmıyorsunuz? Büyükşehir bir defa bir kirleten bir de kirletilmeye göz yumanlar arasında” dedi.

KURŞUN FABRİKASI, ÇMO’YA SPONSOR OLDU
Eylemde yer alan Çevre Mühendisleri Odası’nı (ÇMO) hedef alan Kaya, “2007 yılında yapılan faaliyete kim sponsor oluyor Çevre Mühendisleri Odası’na? Bu firma oluyor! Büyükşehir orada, Gaziemir Belediyesi orada, Çevre Mühendisleri orada... Bu firma Çevre Mühendisleri’nin sponsorluğunu yapmış” ifadelerini kullandı.

SEN KANARYA SEVERLER DERNEĞİ BAŞKANI DEĞİL İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI’SIN
Soyer’in alanın kendilerine kamulaştırılması konusuna da değinen Kaya, “CHP'li Soyer’in durumu çok daha vahim. Yetkililere sesleniyorum diyor. Sen STK başkanı mısın? Sen İBB başkanısın! Sen Kanarya Severler Derneği başkanı değil İzmir Büyükşehir BelediyeBaşkanı’sın.  Bu firmanın konuşmalarında aradaki diyalogdan mı kaynaklanıyor bilmiyorum ancak kirletene laf yok. 2020'ye kadar gelen süreç içinde firma ben burayı temizleyeceğim konusundaki fikirlerini ortaya koyuyor ancak yapılmış bir iş yok. İBB bize kamulaştırın diyor. Adamlar kirletmiş bir de devlet cebinden para verecek. Kirletenlere ödül gibi. Bunu hangi vicdan kabul eder?” diye konuştu.

HEP BİRLİKTE HALT YEMİŞLER
Büyükşehir’in süreçteki yükümlülüğüne rağmen hükümeti hedef aldığını söyleyen AK Partili Kaya, “Top hep bize atılıyor. Hep birlikte halt yemişler. Bunlar haltı yiyor sonra AK Parti temizlesin. Sizin buna vicdanınız el veriyor mu? Kamulaştırma bütçesi var Büyükşehir Belediye Başkanı’nın... Soyer kamulaştırır sonra bakanlığa devreder, bakanlık temizler.  Bu işin içinde de CHP’li belediyenin geçmişteki kararları var. Bu yaklaşım ile bu meselenin çözümü mümkün olmaz. Biz onlar gibi durmuyoruz Durup durup iş yapmayanlardan olmadık biz. Gerekli çalışmaları yapıyoruz. Kimse kirletenleri konuşmuyor. Sayın Avukat Cangı uğraşmış. Anayasa Mahkemesi’ne kadar bizim kestiğimiz cezaları götürdüler. Tapuya şerh konunca mahkeme zaten bizi haklı buldu. Burayı bu şirketin kirletmiş olduğunu rotaya koyuyor. Arkadaşlar bu noktada bir şey yapmak istiyorsa önce kirletenlerle bir değerlendirme yapması lazım. Bakanlığımız zaten bu işi takip ediyor milletvekili arkadaşlarımız toplantıyı zaten yapıyor. Buna ilişkin girişimleri, neler yapılacağını yakın zamanda göreceğiz. İzmirliler merak etmesin. Hangi sorunda olursa olsun onlar gibi biz durmayacağız. Burada Büyükşehir yapabileceklerini ortaya koysun. Sende yapabileceklerini masaya koy. Durarak bir şeye çözüm olunmaz. Kimin kirlettiğine bir bak ve değerlendir. Bizim kullandığımız kaynak kamu kaynağı… Bunu doğru ve düzgün kullanmamız lazım.  Yakın süreçte bakanlığımızın yaptığı çalışmalar görünür olacak” dedi.

DURANLARLA İŞİMİZ OLMAZ
Alanda 12 hafta boyunca yapılan “duran adam eylemi”ni de eleştiren Kaya, “Hukuki şartlar içerisinde bu firmanın aslında İzmir'e borcu var. İzmir'e bundan daha kötü bir şey yapılamaz. Bizim dediğimiz temizlenme konusundaki durumlar. Bu bir süreç… Çok uzun bir süreç değil. Meselelerin doğru tahlilini yapmak lazım… Olay olmuş ve geçmişi var. Burada kirleten o kenardan ayrılsın gitsin, ruhsat verene bir şey yok gelsin, her türlü iş olsun onlar gidip orada dursun ve burası temizlensin… Böyle bir şey yok. Biz teknik olarak bakanlığımız ve ilgili kurumlarla çalışmalar yapacağız. Duranlarla işimiz olmaz. Elini taşın altına sokmak isteyen varsa tabii ki oturup konuşulur. Vatandaş seni durasın diye seçmedi. Hele ki Büyükşehir... Bize akıllar vereceğine birlikte yapalım. Yoksa dururlar yani. İnciraltı içinde durdular, statları da durdurdular. İzmir'in durmasını istediler ancak biz İzmir'in durmasını istemiyoruz”şeklinde konuştu.

 
İlk raylar döşendi... Ver elini Çiğli
 
Vatandaşa elektrik faturası kazığının perde arkası!
YORUMLAR
Toplam 10 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Hadi canım sizde! 24 Ağustos 2021 Salı 12:18

Belediye hiçbir şey yapmıyormuş. Altta yazıyor. Adam metronun tünellerini bitirdik diye tweet atıyor; altta da bizim mahalleye asfalt atılmadı, belediye hiç çalışmıyor yazıyor. Aynı hesap.

Yorumu oyla      3      3  
gazo 24 Ağustos 2021 Salı 10:02

19 senedir izmir ak parti olarak ne yaptınız.

Yorumu oyla      4      3  
mahmut 24 Ağustos 2021 Salı 08:33

sayın vekilim bunlara 2 tane kanarya versin ikisini de kaybederler. hem izmir hem gaziemir belediye baskanına kanarya emanet edilmez değil bir kent

Yorumu oyla      4      5  
Muzaffer Atbaşı 23 Ağustos 2021 Pazartesi 21:43

leş gibi koku, kevgir yollar, işkence trafik, ya merak ediyorum bu kenti yönetenler hiç mi yolları kullanmıyorlar, iç mi makam arabasının camını açmıyorlar. yorumları okuyorum da. ben 35 yıldır CHP ne oy veriyorum oy. bu şehirde 35 yıldır değişen gelişen ne olmuştur?? öğrenci kenti mi, turizm kenti mi, sağlık kenti mi, tarım mı sanayi mi kent kimliği 35 yıldır nerede eyy İzmirliler. bu kadar partici bu kadar parti bağnazı olmamalı. çiğli de 23 yıl önce depremde canlar kaybettik. yerel yönetim olarak yurttaşlara neler yapıldı biliyor musunuz? BİR HİÇ. onca yıldan sonra bayraklıda oldu. hiç kusura bakmasın yerel yönetimler, en küçük bir planlamaya bile karşı çıkan şehirplancıları, mühendisler odası neredesiniz 23 yıldır?? particilik yapmaktan görevinizi yapmadınız! bunlar konuşulacağına, kendi bahçemizde İzmirimizde halledilecek meseleleri bırakıp hala otogar metrosu yapılmadı deyip topu taça atmayın. izmir yerel yönetimleriyle, stk larıyla üzerine düşeni yapsa inanın bana hiçbir iktidar karşısında duramaz. o zaman izmir istediğini fazlasıyla alır. ama biz kendi bahçemizi derleyip toparlamamız lazım. bunun için bence zihniyet değişimi gerekli. particilikle yerel yönetimler yönetilemez. yıllardır hiçbir şey yapmamalarının nedenini merkezi hükümete bağladılar. bu insanların akıllarıyla oynamaktır, oyalamaktır. ve bunu devamlı söylediler, söylettiler. ama kendileri hiçbir planlama yapmadılar, hiçbir vizyon çalışmasına imza atmadılar. attıkları ise görselde kaldı. izmir kendine gelmeli ve önce tüm paydaşlar yapılabilecekleri planlayıp hayata bir an önce geçirmeli. çocuklarımızın geleceğinden artık yemeyi bırakmalı. teşekkür ederim. saygılarımla

Yorumu oyla      4      5  
banu 23 Ağustos 2021 Pazartesi 16:53

soyer adam gıbı ıs yap ıs

Yorumu oyla      9      11  
halk 23 Ağustos 2021 Pazartesi 16:11

iyi olunca size yazsın kötü olunca hep muhalefeti suçlayın

Yorumu oyla      9      5  
Bu nasıl iş? 23 Ağustos 2021 Pazartesi 15:47

Şu stat meselesi tam evlere şenlik. Sanırsın olimpik statlar yapacaklardı. Alsancak 2014'den beri yapılacak. Yapılan stadyum da gecekondu gibi bir şey oldu. 8 yılda ortaya çıkan bu oldu. Karşıyaka'ya layık görülende 10 bin tane koltuk bile yoktu.

Yorumu oyla      7      5  
Otogar metro ne oldu? 23 Ağustos 2021 Pazartesi 15:18

Tek dert Soyer olmuş.

Yorumu oyla      8      4  
haydar haydar 23 Ağustos 2021 Pazartesi 14:34

durmak yok yola devam sayın vekilim. bizim duranlarla işimiz yok gaziemir olarak

Yorumu oyla      6      11  
Bülent ışık 23 Ağustos 2021 Pazartesi 14:27

15 bin kişilik Tire stadının yapımı 2 yıl sürdü. Aynı büyüklükteki Alsancak stadının temeli 2017 yılı Eylül ayında atıldı ama inşaat halen devam ediyor.

Yorumu oyla      10      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP’li Beko’dan mecliste Kur’an yeri tepkisi
CHP İzmir Milletvekili Kani Beko, Meclis şube kütüphanesinin Kur'an okuma ...
Dışişleri: 'İltica başvuru merkezi kurulacak' haberleri gerçek dışı
Dışişleri Bakanlığı, İngiliz basınında yer alan "Türkiye'de iltica başvuru ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan kritik görüşmeler
Cumhurbaşkanı Erdoğan, İngiltere Başbakanı Johnson'la görüştü. Liderlerin ...
 
Soyer-İnce sosyal medyada atıştı... Afiş savaşı!
Memleket Partisi’nin İzmir İl Kongresi’ne katılan partisinin Genel Başkanı ...
MP İzmir'de Cüneyt Oğuz dönemi: İzmir'deki oy oranını açıkladı!
Seçim sonrası açıklamalarda bulunan Memleket Partisi İzmir İl Başkanı ...
Memleket Partisi Kongresi'nde bir CHP'li!
Kongreye katılan Cumhuriyet Halk Partisi üyesi Hatice Tatlı'nın Memleket ...
 
CHP'li Sertel'den TRT çalışanının işten atılmasına tepki
TRT çalışanının sosyal medya paylaşımı yüzünden işten atılmasına tepki ...
Muharrem İnce, Soyer'i hedef aldı: Kiminle dans ettiğini bileceksin!
Memleket Partisi İzmir İl Örgütü 1. Olağan Kongresi Genel Başkan Muharrem ...
CHP’li Bakan’dan Gediz Havzası için iki bakanlığa çağrı!
TBMM Çevre Komisyonu CHP Sözcüsü İzmir Milletvekili Murat Bakan; Gediz ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Değersizliğin olağan halleri
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İzmirli o üniversite bulutların üstünde!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bir Mayıs, çok renk…
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yeşil Yıkama ve İtibar Yönetimi
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva