HABERLER>POLİTİKA
25 Ağustos 2022 Perşembe - 19:43

AK Partili Dağ İzmir'de sahaya indi... Muhalefete 'Gülşen' eleştirisi!

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ, imam hatiplerle ilgili sözleri nedeniyle gözaltına alınan şarkıcı Gülşen'i eleştirerek, kendisinin de bir imam hatip mezunu olduğunu söyledi. Dağ, "Bunu espri olarak nitelendirenler var. Bu espri değildir. Toplumun bir kesimini küçük görmeye yönelik bir mantıktır. Espri deyip geçiştirilecek bir şey değildir. Muhalefete çağrımız şudur; siz bu tehdit dilinin neresindesiniz?" dedi.

AK Partili Dağ İzmir de sahaya indi... Muhalefete  Gülşen  eleştirisi!

AK Parti teşkilatının İzmir'de sürdürdüğü ziyaretler sırasında açıklama yapan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ, 5'inci Edremit Kitap Fuarı'nda bazı yazarların hükümete ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaretler içeren konuşmalarda bulunduğu belirterek, tepki gösterdi. AK Parti teşkilatı olarak sahada birebir çalışmalarla milletin nabzını tutmaya çalıştıklarını ifade eden Hamza Dağ, muhalefet cephesinin seçimler yaklaşırken tehdit, küçük düşürme ve ötekileştirme dilini tercih ettiğini söyledi. Hamza Dağ, "Edremit'te kitap fuarı adı altında güya bilim üzerinden yol alarak hem CHP'li belediyenin organize ettiği bir yerde hem de CHP'li siyasetçilerin hem Cumhurbaşkanımıza hem bakanlarımız ve milletvekillerimize tehdit diliyle sürekli yargılanmaktan bahsettiklerini görüyoruz. Helalleşme diyen CHP'nin gerçek zihniyeti aslında organizasyonlarda ortaya çıkıyor. Burada siyasiler hukukun önüne geçip yargılanmaktan bahsediyor. Bizim kimseden korkumuz yok. 20 yıldır bu millete sadece hizmet ettik. 20 yıl daha hizmet edeceğiz. Ne zaman helalleşmeden bahsedenler önlerine bir imkan geldiğinde ya hesaplaşmaktan ya yargılamadan bahsediyorlar. Bu tehdit diline pabuç bırakacak halimiz yok. Vatandaşımız da bunu gayet iyi görüyor" dedi.



'BU ESPRİ DEĞİLDİR'
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca, şarkıcı Gülşen'in sahnede imam hatiplere yönelik sarf ettiği sözlerinden dolayı soruşturma başlatılması konusunadeğinen Hamza Dağ, şunları söyledi: "Bir sanatçı diye ifade edilen ama sanatıyla hiç gündem olmayan siyasi mesajlarıyla gündem olan bir kişinin yapmış olduğu açıklama toplumun önemli bir kesimini rencide etmiştir. İmam hatipler dün vardı, bugün var yarın da olacaklar. Ben de bir imam hatip lisesi mezunuyum. Bu anlamda bu ülkeye sadece hizmet etmeyi düşünen insanlardır. Burada yapılan o küçük düşürme içeren, toplumun bir kesimini ötekileştirme noktasında ifade ortaya konulan bu açıklamayı biz zaten kınamak için işlemlerimizi başlattık. Yargı işlemlerini başlattı. Bunu espri olarak nitelendirenler var. Bu espri değildir. Toplumun bir kesimini küçük görmeye yönelik bir mantıktır. Espri deyip geçiştirilecek bir şey değildir. Muhalefete çağrımız şudur; siz bu tehdit dilinin neresindesiniz? Önünde mi arkasında mı karşısında mısınız? Bununla ilgili açıklama ortaya koyarsanız helalleşmeniz samimi mi değil mi bu millet de görmüş olur."

KILIÇDAROĞLU'NA AÇIKLAMA YAPMA ÇAĞRISI
Gülşen'in sözlerinin istihza, küçük düşürme ve ötekileştirme içerdiğini ve bunu kınadıklarını, yargıda da bu konuda işlem başlatıldığını hatırlatan Dağ, şunları kaydetti:

"Hem bu tehdit dili noktasındaki hareketlerde hem de istihza içeren şeylerde ki bugünkü açıklamalara baktığımızda espri olarak nitelendirenler var ama bu bir espri değildir, bu toplumun bir kesimini küçük görmeye ilişkin bir mantıktır. Onun için de öyle espri deyip geçiştirilecek bir nokta değildir. Muhalefete, Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı'na çağrımız şudur: Siz bu tehdit dilinin ve bu küçük görme dilinin neresindesiniz? Önünde misiniz, arkasında mısınız, yanında mısınız, yoksa karşısında mısınız? Bununla ilgili bir açıklama da ortaya koyarsanız helalleşmeniz gerçekten samimi mi değil mi bu millet de görmüş olur."

Hamza Dağ'a AK Parti Buca İlçe Başkanlığındaki ziyaretine İzmir milletvekilleri Yaşar Kırkpınar ve Ceyda Bölünmez Çankırı ile AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli eşlik etti. (DHA - AA)

 
Muğla açıklarında 104 düzensiz göçmen kurtarıldı
 
30 parça eser... Müze değil otomobil bagajı!
YORUMLAR
Toplam 8 yorum var, 8 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
private35 26 Ağustos 2022 Cuma 09:53

tutuklamak nedir yahu. Saçmalık. Tamam söylediği doğru değil, özeür diledi de hürriyetinden yoksuk bırakmak nedir. Ona kalırsa cumhur başkanıda geziye katılanlara sürtük dedi. Saçmaladılar iyice.

Yorumu oyla      3      3  
Eğitimli 26 Ağustos 2022 Cuma 09:13

Tamamen gündem değiştirme politikası. Neden 4 ay önce söylendiği bile teyakkuzda olan lafı bugun ısıtıp sunuyorsun.

Yorumu oyla      3      3  
26 Ağustos 2022 Cuma 08:46

bu milletvekili gülşeni cehape tutukladı zannediyor galiba?

Yorumu oyla      6      3  
T.C. Vatandaşı 26 Ağustos 2022 Cuma 08:31

Her türlü ama her türlü tehdit dilinden uzak durulmalıdır. Kullanılan dilde tehdit varsa, bu onun dilidir yok bu şunun dilidir demeden tarafsız olarak gereği yapılmalıdır. NOKTA

Yorumu oyla      4      3  
hadi ordan 25 Ağustos 2022 Perşembe 23:46

bundan oy devşirmeye çalışıyosunuz ama yemezler..namaz kılmayanlar öldürülsün diyene lafın yok ama demi..hesap verıceksınız!!!

Yorumu oyla      11      4  
Tuhaf işler! 25 Ağustos 2022 Perşembe 22:54

adamlar sürekli mağdur olacak, muhalefeti suçlu gösterecek gündem değiştirme peşindeler. Bu aralar bir imam var; o da tutuklanacak mı yoksa devam mı?

Yorumu oyla      12      4  
Ferdi Erten 25 Ağustos 2022 Perşembe 21:33

Peki siz genel başkanınızın "sürtük" kelimesini kullandığı ve toplumun bir kısmının küçük düşürüldüğü tehdit dilinin neresindesiniz?

Yorumu oyla      11      4  
Fıkralarla Türkiye 25 Ağustos 2022 Perşembe 20:15

dolar rekor kırıyor, bunlar Gülşen diyor.

Yorumu oyla      10      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Öztrak ekonomiyi İzmir’den değerlendirdi: Enflasyonun düşmesi için fedakarlık şart!
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), Ekonomi Masası İzmir’de iki günlük program ...
CHP'li Sındır: Demokrasi için özgür basın şart!
CHP İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır, Basın İlan Kurumu’nun Evrensel ...
CHP’nin İzmir zirvesinde ‘kriz’ masası… İşte ekonomiyi düzeltecek reçete!
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ekonomi Masası’nın İzmir programında konuşan ...
 
CHP’li Sertel Meclis’e taşıdı: Binlerce genç döviz mağduru!
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Atila Sertel, Yurtdışı ...
Canlı yayında açıkladı: Cumhurbaşkanı adayı...
İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, katıldığı canlı yayında 6'lı masanın ...
Kılıçdaroğlu'ndan 'borcunuzu ödemeyin' çağrısı!
CHP Lideri, banka borcu varlık şirketlerine devredilen yurttaşlara seslendi, ...
 
Bahçeli Malazgirt törenlerine katılacak
MHP'den yapılan açıklamada "MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 25 – 26 ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan enflasyon mesajı
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin küresel ekonomik krizi fırsata çevirme ...
Erdoğan'dan seçim beyannamesi talimatı!
2023 seçimlerine bir yıldan daha az bir süre kaldı. Dün genel merkezde ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çok mu çok oluyor bu Çeşme?
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Can dostlar tartışması!
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Beyaz tren...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
'Memleket' küçülüyor!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Afyon üstünden Akşehir’e... (Gezi notları)
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Çıkışlar kapalı
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
19 Mayıs 'yorulmadan' ilerleme günüdür
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva