HABERLER>POLİTİKA
25 Ağustos 2022 Perşembe - 18:19

Öztrak ekonomiyi İzmir’den değerlendirdi: Enflasyonun düşmesi için fedakarlık şart!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), Ekonomi Masası İzmir’de iki günlük program gerçekleştirdi. Program kapsamında İzmir’deki iş insanları ile buluşan masa, ekonomik krize dair fikir alışverişlerinde bulundu. Masanın programı kapsamında fikir alışverişlerine değinen Faik Öztrak, yaptığı basın toplantısında, “Enflasyon yüzde 20’yken düşürmek kolay; ama yüzde 70 iken daha da zorlaşıyor. Bunun için yapılması gereken fedakarlıklar artıyor. Mevcut hükümetin bu ekonomiye ilişkin bilim dışı politikaları bu ülkenin mevcut hükümetten kurtulması gerektiğini ifade ediyor” dedi.

Öztrak ekonomiyi İzmir’den değerlendirdi: Enflasyonun düşmesi için fedakarlık şart!

Metehan UD / EGEDESONSÖZ - Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), Ekonomi Masası iki günlük program kapsamında İzmir’e gelerek ekonomiye dair fikir alışverişlerinde bulundu.

Son olarak Kemeraltı Abacıoğlu İş Hanı’nda basın toplantısı düzenlendi. Toplantıya CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak CHP Genel Sekreteri Selin Sayek Böke, CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, Konak Belediye Başkanı Abdül Batur katıldı.

‘TÜRKİYE’DEKİ EKONOMİ SORUNLARI İZMİR’DE DE YAŞANDIĞINI GÖRDÜK’
Öztrak Ekonomi Masası’nın iki günlük programı kapsamında aldıkları fikir alışverişlerine dayanarak yaptığı açıklamalarla birlikte gündemi değerlendirdi. Öztrak, yaptığı açıklamada “Türkiye’deki tüm ekonomi sorunlarını İzmir’de de yaşandığını gördük. Bu sorunları ile ilgili olarak da İzmirli iş insanlarının taleplerini almaktan mutlu olduk. Bu çalışmayı düzenleyen İl Başkanımıza teşekkür ediyorum. Dolu dolu bir çalışma oldu ve İzmir’in nabzını tutma imkanı bulduk” dedi.

‘TÜRKİYE EKONOMİK BUHRAN YAŞIYOR’
Hükümetin ekonomi politikalarına değinen Öztrak, Türkiye’nin ekonomik krizden ziyade ekonomik buhran yaşadığını ve bunun sebebinin demokrasiden yana olmayan bir yönetim biçiminden dolayı olduğunun altını çizerek, “Türkiye’de izlenen ekonomi politikalarının tutarlı olduğunu söylemek çok güç. Büyüme odaklı bir strateji olduğunu söylüyorlar; ama bu büyüme yüzde 2’sinin cebini doldururken geriye kalanı yoksullaştırıyor. Kaliteli olmayan bir büyüme ile karşı karşıyayız. TÜİK’in makyajlı rakamlarıyla ülke büyürken enflasyon yüzde 80’lerde. Cari açık düşecek diyorlar; cari açık sürekli rekor kırıyor. Bütün bunları dikkate aldığımızda Türkiye bir ekonomik kriz hatta burhan yaşanıyor. Bunun arkasında da Türkiye’de 2018 yılından bu yana milletin cebini boşaltan ucube cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi var. Artık ülkemiz görmüştür ki istişare yoksa danışma yoksa fikir alma yoksa her şey tek bir adamın iki dudağından çıkan söz ile yönetiyorsa ülkede kural yok kral varsa bu iş olmuyor. Türkiye’de güçlü bir demokrasi güçlü bir kuvvetler ayrılığı olmalı yargı bağımsız olmalı. Yaşadıklarımızdan sonra hepimiz öğrendik ki cebimizi dolduran bunlarmış” açıklamalarında bulundu.

EKONOMİK KRİZ NASIL DÜZELİR?
Ekonominin düzelmesi için yeni ve güçlü bir ekonomik programa ihtiyaç olduğunun altını çizen Öztrak, “Bizim güçlü bir ekonomik programa ihtiyacımız var, esnaf ve sanayicilerle bunu da paylaştık. Yaratılan büyüme herkese dokunmalı ve kapsayıcı olmalı. Bütün bu politikalarda sürdürülebilir olmalı, sürdürülemeyen politikalarla enflasyon azar, ülke borca batar. Bir ülke çakma ekonomistler tarafından yönetildiğinde sonuç bu oluyor. Enflasyon hepimizin canını yakıyor, esnaf malını yerine koyamıyor, şirketlerin sermayeleri azalıyor, kredilere ulaşmak azalıyor; ama bu ülkeyi yönetenler karşımızı geçip hiçbir sorun yokmuş gibi Avrupa için gözyaşı döküyor. Bizim halimize vatandaşın haline bakan yok.  Bu sistem ve hükümetle sorunları çözmek mümkün değildir. Sorunları çözebilmek için bu ülkenin yeni kural, kurum ve kadrolara ihtiyacı var” ifadelerini kullandı.

‘YÜKSEK ENFLASYONUN DÜŞMESİ İÇİN FEDAKARLIKLAR YAPILMASI GEREKİYOR’
Son olarak alandaki gözlemlerine değinen Öztrak, yüksek enflasyonun düşmesi için fedakarlıklar yapılması gerektiğini belirtti. Öztrak, şunları söyledi:

Nereye gittiysek yüksek enflasyon, hayat pahalılığı büyümenin üç beş kişiye yansımasından ve diğerlerine yansımamasından şikayetçi. Bir iş insanı biz rahatız ama diğerlerinin kötü durumda olmasından dolayı yatağa rahat giremeyiz de dedi. Şikayetler ise ülkenin kötü yönetilmesi, krediye ulaşmadaki zorluk, belirsizlik, TL değerinin nereye gideceğinin belli olmaması, hammadde temininin zorluğu, ulaşım altyapısındaki plansızlıklar ve enerji fiyatları noktasında geldi. Herkeste bir erken seçim beklentisi olduğunu gördük. Herkes biliyor ki bu ucube sistemin ve hükümetin ülkeye verdiği zarar her geçen gün daha da artıyor. Enflasyon yüzde 20’yken düşürmek kolay; ama yüzde 70 iken daha da zorlaşıyor. Bunun için yapılması gereken fedakarlıklar artıyor. Mevcut hükümetin bu ekonomiye ilişkin bilim dışı politikaları bu ülkenin mevcut hükümetten kurtulması gerektiğini ifade ediyor.

‘İZMİR’İN KABUSTAN KURTULMASI İÇİN ASBESTLİ GEMİYİ TAKİP EDİYORUZ’
İzmir çok güzel bir kent belki de Türkiye’nin en güzellerinden. Son dönemde İzmir’de ciddi bir çevre felaket potansiyeli var. Bir asbestli gemi kabusu yaşıyoruz. Kimsenin bu kâbusu İzmirlilere yaşatmaya hakkı yok. İzmir’deki yöneticilerimiz İzmir’i bu kabustan kurtarmak için, böyle bir zararın İzmir’in başına gelmemesi için ellerinden gelen her şeyi yapıyorlar. Bunu büyük bir memnuniyetle takip ediyoruz.

 
Nehirde kaybolan çocuktan acı haber!
 
Deniz keyfi acı bitti!
YORUMLAR
Toplam 8 yorum var, 8 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Vatandaş 26 Ağustos 2022 Cuma 19:30

Artık eleştirinin yeni adı trol olmuş sakın kimse doğru yorum ve yazı yazmasın,doğru ve yanlış kura usulü ile tespit edilsin ki yeni bir kelime trol dilimizde yer almasın...

Yorumu oyla      4      3  
Beyin Bedava 26 Ağustos 2022 Cuma 10:33

Lombak, faturayı şu an kim ödüyor?

Yorumu oyla      2      3  
26 Ağustos 2022 Cuma 08:28

aşağıdaki iki trole sesleniyorum. ülkeyi bu hale sokan cehape mi? iktidarda cehape mi var? bir gidin az ötede kumda oynayın. saçmasapan konuşmayın.

Yorumu oyla      4      7  
SOKAK 26 Ağustos 2022 Cuma 08:28

Bu bir eleştiridir. Ekonomi konusunda yapılan açıklama Sayın BÖKE tarafından yapılsaydı bence daha etkili ve vatandaş nezdinde daha fazla karşılık bulurdu.

Yorumu oyla      3      4  
26 Ağustos 2022 Cuma 08:09

Fedakarlığı zenginler yapsın

Yorumu oyla      8      3  
Bucalı 26 Ağustos 2022 Cuma 08:06

Bu karede Gazi Erçel de olması gerekir,ekonomi ne zaman düzgün olduda şimdi tatlı cadının süpürgesi gibi düzeltecek,öncellikle genel merkezden ne tür bir dayanak ile atadığınız belediye başkanlarını düzeliniz halkın tepkisini görmezden gelmeyiniz,genel merkezde her hafta bir belediye başkanı genel başkana güven mektubu sunuyorlar,genel başkan ve heyetler sosyal medyada mutlu görünümlerin tepsisini keşke bir görebilseniz...

Yorumu oyla      8      3  
Lombak-Y-chp hep aynı 25 Ağustos 2022 Perşembe 22:14

Fedakarlık dediği imf programı. İmf programlarında fatura dar gelirliye kesilir. İşte chp''nin ekonomi programı.

Yorumu oyla      5      6  
İZMİRLİ 25 Ağustos 2022 Perşembe 19:07

Faik bey yanınızdakınler bilmez hatırlamaz yaşları yetmez sen 2001 yılındakı krizde 11 banka batıp giderken memeleket milyarlarca dolaer borçlandırırken sen Müstaşar olara ne gibi bir formül üretiyordun acaba...

Yorumu oyla      5      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP'li Sındır: Demokrasi için özgür basın şart!
CHP İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır, Basın İlan Kurumu’nun Evrensel ...
CHP’nin İzmir zirvesinde ‘kriz’ masası… İşte ekonomiyi düzeltecek reçete!
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ekonomi Masası’nın İzmir programında konuşan ...
CHP’li Sertel Meclis’e taşıdı: Binlerce genç döviz mağduru!
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Atila Sertel, Yurtdışı ...
 
Canlı yayında açıkladı: Cumhurbaşkanı adayı...
İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, katıldığı canlı yayında 6'lı masanın ...
Kılıçdaroğlu'ndan 'borcunuzu ödemeyin' çağrısı!
CHP Lideri, banka borcu varlık şirketlerine devredilen yurttaşlara seslendi, ...
Bahçeli Malazgirt törenlerine katılacak
MHP'den yapılan açıklamada "MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 25 – 26 ...
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan enflasyon mesajı
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin küresel ekonomik krizi fırsata çevirme ...
Erdoğan'dan seçim beyannamesi talimatı!
2023 seçimlerine bir yıldan daha az bir süre kaldı. Dün genel merkezde ...
Adımlar İzmir'e... Kılıçdaroğlu, Kocatepe'ye çıkıyor
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Zafer Bayramı yıldönümü öncesi, Büyük Taarruz'un ...
 
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu vapur bir milletin kaderini nasıl taşıdı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bir portre Recai Acar...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva