HABERLER>POLİTİKA
1 Ocak 2023 Pazar - 13:14

AK Partili Dağ'dan yeni açıklama: Seçim erkene mi çekilecek?

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ erken seçim iddialarını cevapladı. Dağ, “18 Haziran şuandaki resmi seçim tarihi. Bizlerde tabi ki kamuoyu tartışmalarını takip ediyoruz. Ülke açısından haziran ayının tatil dönemine denk gelmesi gibi birçok durumu değerlendiriyoruz. Bu tarihten sonra tabi ki bir seçim takvimi olacaktır. Minimum 60 günlük bir süre olması gerekiyor. Bizim ne MYK ne MKYK’mızda bu tür bir konunun müzakeresi olmadı. Seçimin haziranda olmaması demek erken seçim olacak anlamına gelmez” dedi.

AK Partili Dağ dan yeni açıklama: Seçim erkene mi çekilecek?

EGEDESONSÖZ- AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ Kanal 7’de yayınlanan Başkent Kulisi programının canlı yayın konuğu oldu. Ak Partili Dağ, erken seçim iddialarını cevapladı.

Muhalefet partilerinin 2019 yılından beri her gün erken seçim talep ettiklerinin altını çizen Dağ, sözlerini şu şekilde sürdürdü:

“2023 yılı içerisinde yapılacak olan seçim erken seçim olarak düşünülebilecek bir seçim olmaz. 18 Haziran şu andaki resmi seçim tarihi. Bizlerde tabi ki kamuoyu tartışmalarını takip ediyoruz. Ülke açısından Haziran ayının tatil dönemine denk gelmesi gibi birçok durumu değerlendiriyoruz. Bu tarihten sonra tabi ki bir seçim takvimi olacaktır. Minimum 60 günlük bir süre olması gerekiyor. Bizim ne MYK ne MKYK’mızda bu tür bir konunun müzakeresi olmadı.

Seçimin Haziran'da olmaması demek erken seçim olacak anlamına gelmez. Biz seçimin 2. turuna kalmayacağını düşünüyoruz. Ancak tabi ki olaylara rasyonel bakıyoruz.

Seçim İşleri Başkanlığı ve bizler bu durumların tümünü değerlendiriyoruz. Kendimiz için değil, ülkemiz açısından en faydalı olan zamanda bu durum değerlendirilir. Haziran ayında Kurban Bayramı zamanına geliyor, Kurban Bayramı zamanı aynı zamanda Hac Mevsimi demek. Haziran ayının sınav ayı olması, bir diğeri de insanların tatile gittiği zamana denk geliyor. Arkadaşlarımızla konuşuyoruz ancak MYK ve MKYK da erken seçim gündemimiz olmadı”

'6 NİSAN'DAN ÖNCE ZOR'
6 Nisan'dan önce seçime gidilmesinin zor göründüğünü söyleyen Hamza Dağ, şu şekilde konuştu:

2 türlü seçime gitme imkanı var: Birisi, Meclis'in 360 milletvekiliyle karar almasıyla, diğeri, Cumhurbaşkanının Meclis'i feshetmesiyle. Dolayısıyla 18 Haziran değil de başka bir tarih durumu söz konusu olacak olursa bunlardan birisi uygulanabilir. Muhalefet yokum derse kendileri bilir. 

'TÜRKİYE'NİN GÜNDEMİNDE OLMASI GEREKEN BİR KONU DEĞİL'
Türkiye'nin gündeminde olması gereken bir konu değil. Bunun hukuki olarak açıklaması TBMM başkanımız Mustafa Şentop tarihe not düşmek adına bir makaleyle bunu açıkladı. Muhalefetin içinde halen vesayet kalıntıları devam ediyor. Devam ettiği için ondan bir türlü kurtulamıyorlar. 

'EN GÜÇLÜ ADAYLA GELSİNLER'
Hamza Dağ, ayrıca Altılı Masa'nın Cumhurbaşkanı adayı ile ilgili açıklama yaptı ve şöyle konuştu:

Meral Akşener bir televizyon programında "İki belediye başkanından biri aday gösterildiğin biz itiraz etmeyiz" dedi. Kendi içlerinde tartışsınlar en güçlü adayla gelsinler. Kılıçdaroğlu, Akşener, Mansur Yavaş, Ekrem İmamoğlu...

'ALTILI MASAYI BİLARDO MASASINA BENZETECEK OLURSAK...'
6'lı masayı bilardo masasına benzetecek olursak. Elini ıstakayı alıp sayı yapmaya çalışan ve kuralları kendi belirlemeye çalışan bir masa. 6'lı masa diyoruz ama HDP ile 7, Akşener-Kılıçdaroğlu görüşmesinden sonra 2'li masaya düştü. Birisi dokunsa yıkılacak gibi. 

'MUHALEFET AK PARTİ'NİN TEKLİFİ HAKKINDA SESSİZLİĞE GÖMÜLMÜŞ DURUMDA'
Hamza Dağ, son olarak AK Parti'Nin başörtüsü teklifi hakkında konuştu. Dağ'ın açıklamaları şu şekilde: 

Muhalefet AK Parti'nin teklifi hakkında sessizliğe gömülmüş durumda. Başörtüsü konusunda samimi bir şekilde mücadele vermiş hatta kendi hayatında bunu yaşamış, kendi kızları başörtüsü sebebiyle lisede okuyamadığı için başka bir şehre onları göndermek durumunda kalmış bir lideri, o dönemde "Başörtüsü liselerde olmasın" diyen birinin şimdi bizi suçlaması net bir ifadeyle aymazlıktır.

Anayasa teklifine evet 360-400 arası çıkarsa referanduma gitmesi mecburi. 400'ün üzerinde bir oy alırsan zaten Meclis kabul etmiş olacak. Referanduma da gerek kalmayacak böyle olursa.

2022 YILININ MUHASEBESİ
2022 yılının muhasebesini yapan Hamza Dağ, “2022’yi muhasebe ettiğimizde sadece bizim için değil dünya için zor bir dönem oldu. Pandeminin sonuna gelse de bitip bitmeyeceği belli olmayan bir dönem yaşandı. Bu belirsizlik ile dünyada oluşan ulusal kriz. Rusya-Ukrayna savaşı ile Enflasyon oranları sürekli rekorlar kırdı. ABD Merkez Bankası sürekli faiz arttırdı.

2022, yarının tarihi yazıldığında herhalde en zor senelerden birisi oldu. 2022 yılında biz hamdolsun vatandaşımızı enflasyona ezdirmeyeceğiz dedik ve asgari ücrete, memur ve emekliye yaptığımız zamlarla bu sözümüzü gerçekleştirdik” dedi.

AKLA BİR LİDER GELİYOR
Ak Partili Dağ Sözlerini şu şekilde sürdürdü:

Dünyada birçok konuyu çözüme kavuşturan bir ülke olduk. Rusya Ukrayna savaşışındaki arabulucu rolümüz hem Tahıl Sevkiyatı hem de esir takası olarak sonuç verdi. Dünyada Rusya- Ukrayna savaşını bitirebilecek bir tane lider söyleyin dendiğinde akla bir lider geliyor.

Turizmde rekorlar kırdık belki de üstlendiğimiz arabulucu misyonumuz ile de arttı, 2022’de bugünde. Şuanda dahi turizmin yaşandığı kentlere gitsek ciddi bir kalabalık görüyoruz.

İhracatta her ay rekorlar kırdık yarın Cumhurbaşkanımız yıl sonu rekor fiyatı kendisi açıklayacak.

2022’yi ufakça muhasebe yaptığımızda dahi en zor en sıkıntılı dönem olmasına rağmen ülkemiz açısından olabilince verimli bir yıl geçtiğini söyleyebiliriz.”

SÜREÇ TİTİZLİKLE YÜRÜTÜLÜYOR
Eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş'in geçtiğimzi günlerde Ankara'da suikaste uğramasının ardından sürecin nasıl işlediği hakkında bilgi veren Dağ, " Öncelikle Allah Rahmet eylesin bizden de genç bir kardeşimizmiş… Üzücü bir hadise benim şahsen tanıdığım bir kardeşimiz değildi. Siyasi pozisyonunu da çok bildiğimi söyleyemem ancak  bu ve buna benzer durumlarda, Emniyet Teşkilatımız ve İçişleri Bakanlığı tarafıdan süreç titzlikle yürütülür. Bu konuna sonuna kadar araştırılıp en ince detaylarına kadar soruşturulacaktır" şeklinde konuştu. 

 
Bayraklı'da can dostları yeni yılı yeni yuvalarında karşıladı!
 
Başkan Soyer’den ‘çifte İktisat Kongresi’ için açıklama: Ben bu işte yokum demem!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AK Partili Sürekli’den yeni yıl mesajı: 2023’te kulvar değiştiriyoruz
AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, yeni yıl dolayısıyla bir mesaj yayımladı.
Bahçeli: 2023'ün kazananı Türkiye olacaktır
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "2023'ün kazananı Türkiye ve Türk milleti ...
Yeni yıl mesajı: Bay Kemal'i bekleyin!
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 2022 yılının son gününde sosyal ...
 
Kurtulmuş: Seçim tarihi öne alınabilir
AK Parti Genel Başkanvekili Kurtulmuş, belli zorunluluklar oluşursa seçim ...
AK Partili Dağ İzmir'den muhalefete seslendi: Bahane bulmayın
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, muhalefetin yapılan güzel ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yeni yıl mesajı
Cumhurbaşkanı Erdoğan, yayımladığı yeni yıl mesajında "2023’te ülkemizde, ...
 
AK Partili Dağ'dan Seferihisarlı balıkçılara müjde: Engel kalmadı!
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ ile AK ...
TBMM'yi 2023'te yoğun bir mesai bekliyor!
Yeni yıldaki çalışmalarına 3 Ocak Salı günü başlayacak olan TBMM, EYT ...
CHP'li Öztrak: 6 liderin hedefi tek aday!
CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, 6'lı masanın ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çok mu çok oluyor bu Çeşme?
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Can dostlar tartışması!
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Beyaz tren...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
'Memleket' küçülüyor!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Afyon üstünden Akşehir’e... (Gezi notları)
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Çıkışlar kapalı
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
19 Mayıs 'yorulmadan' ilerleme günüdür
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva