HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
1 Eylül 2021 Çarşamba - 21:51

AK Partili Boztepe'den emsal artışı önerisi: İlk adım Çiğli'de atılsın!

İzmir depreminde konutları hasar gören depremzedelerin yapılarını dönüştürmek için sıkça gündeme gelen 'emsal artışı' çağrısı sonrası AK Parti'den kritik bir hamle geldi. Çiğli Belediye Meclis toplantısında söz alan AK Parti Meclis Üyesi Hüsnü Boztepe, 'emsal artışı' çalışmalarına Çiğli'den başlama önerisinde bulundu. Boztepe'nin önerisine meclisten olumlu ya da olumsuz herhangi bir tepki gelmemesi dikkat çekti.

AK Partili Boztepe den emsal artışı önerisi: İlk adım Çiğli de atılsın!

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - Çiğli Belediyesi Eylül ayı olağan Meclisinin ilk oturumu gerçekleştirildi. Çiğli Belediyesi Meclis Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen oturuma Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü'nün yokluğunda Belediye Başkan Vekili Ali Rıza Koçer başkanlık yaptı.

Meclis gündeminde ise AK Parti Meclis Üyesi Hüsnü Boztepe'nin kentsel dönüşüm çalışmaları için sunduğu 'emsal artışı' önerisi dikkat çekti.

BOZTEPE: YOKSA ÖNÜMÜZDEKİ DEPREMLERDE ÖLÜM SAYILARI KATLANARAK ARTACAK
Dilek ve temenniler bölümünde söz alan AK Parti Meclis Üyesi Hüsnü Boztepe, İzmir'de son dönemlerde sıkça tartışılan 'emsal artışı' için, "Bizim 30 Ekim'de yaşadığımız İzmir depremi ile ilgili bazı sözler söylemek istiyorum. Deprem ile ilgili Büyükşehir'de bir takım çalışmalar yaptık. K planları, deprem sonrası binası yıkılan orta hasarlı binalar ile ilgili de bazı fikirler ürettik ve bunlarda meclisten geçti. Uzun süredir çok dile getirdik. Bu olay sadece Çiğli ile ilgili değil bütün ilçeler ile ilgili, önümüzdeki günlerde de büyükşehir meclisinde de gündeme getireceğiz. O da şu. Bizim uzun yıllardır İzmir kentsel dönüşümlerle ilgili çalışmalar yapılıyor ancak bir türlü sonuca varılamıyor. Biz daha öncede dile getirmiştik ancak büyükşehirdeki arkadaşlara anlatamadık. Kentsel dönüşümü ada bazlı yapabilirsek ve buna yüzde 10-15 gibi bir emsal artışı verirsek vatandaşı da rahatlatmış oluruz. Bizim ilçemizde çok sorun yok ama bazı ilçelerde büyük sıkıntılar var. Önümüzdeki mecliste belediye başkanımız da gelirse bunu bir an önce Çiğli'den başlatmalıyız. Emsal konusunda ilçe belediyeler ve büyükşehir Çevre ve Şehirciliğe gerek kalmadan karar alabiliyor. Bazı adalar birleştirilip baklava dilimi dediğimiz çalışmalar yapılabilir. Eğer biz yeşil alanını parkını koymadan bir kentsel dönüşüm yaparsak, yerine dönüşüm dediğimiz ne altyapısı değişir ne de ora gelişir. Bunun için de emsal artışı vermeliyiz. Deprem bölgesinde insanlar bekliyor orta hasarlı binaları dönüştüremiyor. Çünkü o kadar para yok. Eğer bu parayı düşürsek, emsal artışı verebilirsek, bu sorunu çözmüş oluruz. Bu kentsel dönüşüm bütün mahalleye girdiğinde olmuyor. Ada bazlı yapmalıyız. Yoksa önümüzdeki depremlerde ölüm sayıları katlanarak artacak" dedi.

AÇIKLANAN RAKAMLARA GÖRE 45 AYDA BİTECEK
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Çiğli de yürüttüğü tramvay çalışmaları hakkında da konuşan Boztepe, "Büyükşehir'de deprem mastar planı yok demiştik, şimdi Valilik aracılığı ile bu hazırlanıyor. Emsal artışını da buradan başlatabiliriz. Tramvay ile ilgili güzel bir çalışma var. Geçtiğimizi günlerde İBB başkanımız yüzde 17'sini bittiğini söyledi. 2 yılda bitecekti bu tramvay. Demek ki 45 aylık bir süreçte bitecek… Demek ki söylenen sözler ile yapılan uygulamaların örtüşmediğini düşünüyoruz" diye konuştu.

GÜL: YATIRIM İLE İLGİLİ HAKSIZLIK YAPMAYALIM
Boztepe'nin ardından söz alan CHP'li Ali Gül ise, "Yüzde 17'si bitmiş mi diye, kendisini bir tramvay inşaatında gezmeye davet ediyorum. Bu ana altyapıların yani esas ağır islerin yapıldığı yerlerdir. Organizede büyük yolda inşaat devam ediyor. Yüzde 17'i de geçmiştir. Çiğliye yaptığı yatırımlar ile ilgili haksızlık yapmayalım diye düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

KOÇER: 2 YILDA BİTMESİ MÜTHİŞ BİR ŞEY
Tramvay ile ilgili konuşan Başkan Vekili Koçer ise, "2 yılda bitirilmesi müthiş bir şey, umarım biter. Hedef bu. Bende geçen gün Buğra Bey ile görüştüm 2 yılda biter mi diye, kendisi de asıl zor işlerin şimdi olduğunu söyledi ve 2 yılda biteceğini söyledi. Güzergah da bir sıkıntı var, umarım bunu da çözeriz. Karşıyaka'da da aynı tartışmalar olmuştu ancak şimdi herkes 'iyi ki olmuş' diyor. Gerçekten lüks ve konforlu bir ulaşım aracı" dedi.

 
Ankara'daki Suriyeliler gönderilecek!
 
Yangına müdahale eden itfaiye eri ölümden döndü
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Semiray capan 2 Eylül 2021 Perşembe 12:18

Emsal artışın bayraklıda olmalı çünkü yıkım orda oldu

Yorumu oyla      2      3  
2 Eylül 2021 Perşembe 08:12

tramvay mavişehirde son bulmasın. alaybeye kadar kesintisiz gitsin. aktarmalarla boşa zaman kaybetmeyelim.

Yorumu oyla      3      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Gaziemir Meclisi'nde bir çatlak daha!
Gaziemir Belediyesi'nin Yeşil Mahalle'de yer alan bir taşınmazda bulunan ...
Başkan İduğ 'iş yapmayan gider' dedi... Bürokratlara operasyon kapıda!
Bornova Belediyesi Eylül ayı olağan meclisi Belediye Başkanı Mustafa İduğ ...
Bayraklı Meclisi'nde AK Parti-CHP arasında restleşme: Hodri meydan!
Bayraklı Belediyesi Meclisi’nde, Başkan Serdar Sandal’ın geçtiğimiz günlerde ...
 
Başkan Cemil Tugay tarih verdi... Karşıyaka Çarşı'ya ilk kazma Kasım'da
90 kişilik öğrenci grubunun hazırladığı 10 farklı tasarımın en iyi parçalarını ...
Konak'ın Meclisi... 'İzmir Baba'ya vefa, ağır hasarlı binalar için hamle!
Konak Belediye Meclisi Sancar Maruflu’nun adının Konak’ta yaşaması için ...
Başkan Koştu'dan Büyükşehir'e: Doğalgaz çalışmalarını durdurmak manidar!
Bergama Belediye Başkanı Hakan Koştu, Eylül ayı belediye meclisinde yaptığı ...
 
15. Karaburun Bilim Kongresi başladı... Başkan Soyer 'Kriz Belediyeciliği'ni değerlendirdi
Karaburun Bilim Kongresi’nde konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı ...
Çiğli’de 'Yuvarlak Masa' toplantıları tamamlandı
Çiğli Belediyesi tarafından düzenlenen İklim Eylem Planı Yuvarlak Masa ...
Aydın'da belediye onlarca çocuğa yüzme öğretti
Aydın Büyükşehir Belediyesi'nin çocukların yaz aylarını verimli değerlendirebilmeleri ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Kardiçalı'yı kurtarmak çok mu zor?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İnsanlık durumu; vasat altı
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Hilafet Çalıştayı ve İslamcılık parantezi
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bir portre Recai Acar...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Şampiyon Göztepe!
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Erdoğan yalnız değil; Özgür Özel de istiyor!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva