HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
1 Eylül 2021 Çarşamba - 19:11

Konak'ın Meclisi... 'İzmir Baba'ya vefa, ağır hasarlı binalar için hamle!

Konak Belediye Meclisi Sancar Maruflu’nun adının Konak’ta yaşaması için ortak önerge verdi. Geçtiğimiz günlerde yaşama veda eden ve İzmir Baba olarak anılan Sancar Maruflu’nun adının Çınarlı’daki Konak Bilim Merkezi’ne verilmesi oybirliğiyle kabul edildi. Meclis toplantısında, Muğla yangınında görev yapan belediye emekçileri de unutulmayarak teşekkür plaketi ile onurlandırıldı. Toplantıda ayrıca Konak ilçesinde 49 ağır hasarlı bina bulunduğu ve bun binaların yıkımı için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile görüşmeler yapılacağı aktarıldı.

Konak ın Meclisi...  İzmir Baba ya vefa, ağır hasarlı binalar için hamle!

Konak Belediyesi eylül ayı olağan meclis toplantısı, Selahattin Akçiçek Kültür Merkezi’nde gerçekleşti. Oturumun açılışında, Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, ağustos ayında Bodrum ve Muğla’da yaşanan yangın felaketlerinde görev alan belediye personelini “Bugün aramızda Konak Belediyemizde çalışan çok değerli on arkadaşımız var” diyerek divan kürsüsüne davet etti. Yangın çalışmalarında görev alan ve yangına arazözlerle müdahale eden Alaattin Oltak, Hanifi Kayhan, Serdar Kılınç, Barış Karaağaç, Kazım Keneş, Ozan Kara, Doğan Yarış, Mustafa Gür, Akar Işık, Orhan Özdemir’e plaket ve armağanları Başkan Batur ve Grup Başkanvekillerince takdim edildi. 

Batur: Kendi ağaçları yanıyormuş gibi çalıştılar
Milas Belediyesi’nden gelen talep üzerine yangın bölgesinde görevlendirilen personelin gece gündüz demeden çalışarak Konak Belediyesi’ni en iyi şekilde temsil ettiklerini ifade eden Başkan Batur, “Bodrum, Marmaris ve Milas’ta çıkan yangınlarda Milas Belediyesi’nin talebi üzerine on arkadaşlarımızı yangın bölgesine göndermiştik. Araçta yatarak, gece gündüz çalışarak Konak Belediyemizi en güzel şekilde temsil ettiler. Kendi evi, kendi bahçesindeki ağacı yanıyormuş gibi çalıştılar. Biz de yangın bölgesine gittiğimizde onları ziyaret etmiştik. Gayretlerini takdir ediyor ve emekçi kardeşlerimize teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

İzmir Baba’nın adı Konak Bilim Merkezi’ne verildi
Toplantıda tüm meclis üyelerinin ortak önergesiyle,  geçtiğimiz ay aramızdan ayrılan Sancar Maruflu’nun adının Konak’ta yaşatılması için oybirliği sağlandı. “İzmir Baba” olarak anılan, halkla ilişkiler alanındaki çalışmalarıyla bilinen ve İzmir’de vefa denilince akla ilk gelen isim olan Sancar Maruflu’nun adının Çınarlı Rekreasyon Alanı’nda inşaatı süren Konak Bilim Merkezi’ne verilmesi ve büstünün yapılması önergesi oybirliğiyle kabul edildi. “Konak Belediyesi olarak gururla aldığımız bir karar oldu” diyen Başkan Batur, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Tüm meclis üyelerinin ortak önergesi olan bu önergemiz önemliydi. Kentimize ve Sancar Ağabey’imize yakışan bir karar aldık. İnsanları anma, bu kentte emek verenleri vefa ile hatırlama konusunda yıllarca emek vermiş Sancar Ağabey’imize bu vefayı gösteren Konak Belediye Meclisi’ne teşekkür ediyorum.”

Konak'ta 49 ağır hasarlı bina var
Mecliste söz alan CHP meclis üyesi Şamil Sinan An, 30 Ekim depremi sonrası ilçedeki hasarlı binalarla son durum hakkında Başkan Batur'a soru sordu.

Başkan Batur açıklamasında şunları söyledi; “30 Ekim depreminden sonra Konak Belediyesi olarak bin 32 binada hasar tespiti yapmışız. 25’i tescilli olmak üzere 49’u ağır hasarlı. 50 adet de orta asarlı. 933 binada da az hasar tespit edilmiş. Kentsel dönüşüm yasasını da vatandaşlar çok soruyor. Apartmandan bir kişi müracaat ettiğinde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı çalışanları tarafından tecilli bir ağır ya da orta hasar varsa belediyeye yazı geliyor. Belediye de vatandaşlara tebligatı yapıyor ve 60 gün süre veriyor. O 60 gün bitince bir 60 gün daha veriliyor. O sürenin de sonunda elektriği ve suyu kesiliyor. Bu tespit yapıldığında da tapuya satın alma ve satın almayla ilgi şerhler de konuluyor. Yani vatandaşlarımız bu bina yıkıldıktan sonra binanın yapımı için de apartmanda yaşayanların 3’te 2’sinin onayı gerekiyor. Bunu vatandaşlarımızın bilgisine sunmak istedim. Biz bu işlemleri Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ile ortak yürütüyoruz. Ağır hasarlı binaların yıkımı da en kısa sürede gerçekleştireceğiz.”

Ege Mahallesi'ndeki sorun gündemde
Mecliste AK Parti adına söz alan meclis üyesi Hakan Yıldız, Ege Mahallesi kentsel dönüşümünde yaşanan sorunlarla ilgili olarak bir konuşma yaptı. Yıldız açıklamasında “Nasıl milli mücadelede birlikte hareket ettiysek Konak'ta kentsel dönüşüm için de birlikte hareket ediyoruz. Hem Gültepe hem Beştepe planlarımızda bu planları oy birliği ile Büyükşehir’e götürdük. Dün itibariyle Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımız Ege Mahallesi’nin kentsel dönüşümle ilgili bilgilendirme yaptı. Onun 2. etabını kapsayan ve oradaki vatandaşlarımızın geçmiş yıllardan kaynaklı tapularındaki ipotekler ve koyulan temditler nedeniyle mahkeme süreçlerini size de aktarmıştık. Bu süreç, Büyükşehir’in koordinasyonunda çözülmesi gereken bir konu. Sayın Başkan 1. etabın başladığını söyledi. Ama 2. etabın başlaması için o sorunların çözülmesi gerekiyor. Oradaki vatandaşların ekonomik şartları ortada. Bunu, elbirliği ile çözmemiz gerekiyor. Orada dönüşümü sağlamalıyız. Çünkü ikinci bir depremde belki de en çok zarar görecek ilçelerden biriyiz” dedi.

Yıldız’a yanıt veren Başkan Batur ise “En kısa sürede Büyükşehir Belediye Başkanımıza ulaşıp bu konuları kendisine iletip gerekli çalışmaların yapılmasını arz edeceğim” ifadelerini kullandı.

 
Konserin ardından koronavirüs testi pozitif çıktı
 
Başkan Cemil Tugay tarih verdi... Karşıyaka Çarşı'ya ilk kazma Kasım'da
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başkan Koştu'dan Büyükşehir'e: Doğalgaz çalışmalarını durdurmak manidar!
Bergama Belediye Başkanı Hakan Koştu, Eylül ayı belediye meclisinde yaptığı ...
15. Karaburun Bilim Kongresi başladı... Başkan Soyer 'Kriz Belediyeciliği'ni değerlendirdi
Karaburun Bilim Kongresi’nde konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı ...
Çiğli’de 'Yuvarlak Masa' toplantıları tamamlandı
Çiğli Belediyesi tarafından düzenlenen İklim Eylem Planı Yuvarlak Masa ...
 
Aydın'da belediye onlarca çocuğa yüzme öğretti
Aydın Büyükşehir Belediyesi'nin çocukların yaz aylarını verimli değerlendirebilmeleri ...
Kiraz'ın işgalden kurtuluşunun yıl dönümü kutlandı
 Kiraz ilçesinin düşman işgalinden kurtuluşunun 99. yıl dönümü etkinliklerle kutlandı.
Torbalı'da dolu dolu kurtuluş coşkusu başlıyor
Torbalı’nın düşman işgalinden kurtuluşunun 99. yılı bu yıl da bir dizi ...
 
Kent’te Sanat Söyleşileri’nden muhteşem final
Karşıyaka Belediyesi tarafından düzenlenen; her hafta sanatın çeşitli ...
Sünnet çocuğundan örnek davranış
Bergama esnaflarından Haluk Parpucu’nun sünnet merasimi yapılan oğlu Abdulhamid’den ...
Denizden balık hariç her şey çıktı!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in “Daha temiz bir İzmir” ...
 
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu vapur bir milletin kaderini nasıl taşıdı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bir portre Recai Acar...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva