HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
1 Eylül 2021 Çarşamba - 20:04

Başkan İduğ 'iş yapmayan gider' dedi... Bürokratlara operasyon kapıda!

Bornova Belediyesi Eylül ayı olağan meclisi Belediye Başkanı Mustafa İduğ başkanlığında toplandı. Mecliste büyükşehire verilen lojmanlar gündeme geldi. AK Parti Grubu, lojmanın Bornova Belediyesi’ne ait olduğunu söylerken CHP Grubu, İl İdare Kurulu’nun kararına karşı çıkılamayacağını yanıtı ile karşılık verdi. Başkan İduğ ise belediye bürokratlarını performansının değerlendirileceği bir toplantı yapacaklarını ve performansından memnun olmayan isimlerle yollarını ayıracaklarını açıkladı.

Başkan İduğ  iş yapmayan gider  dedi... Bürokratlara operasyon kapıda!

Ozan EKİZ / EGEDESONSÖZ – Bornova Belediyesi’nin 2021 yılı Eylül ayı meclisinin ilk oturumu Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ başkanlığında toplandı. Meclise Bornova Nikah Salonu ev sahipliği yaptı.

Meclisi açan Başkan Mustafa İduğ, Forum Bornova’nın karşısında bulunan inşaatın durması hakkında konuştu. Önümüzdeki hafta ihaleye çıkacaklarını belirten Başkan İduğ, 40 milyona yakın bir yatırım yapılacağını ve 610 kişilik bir kongre merkezinin şehre kazandırılacağını aktardı. Başkan İduğ, asfalt üretim merkeziyle ilgili olarak bütün araçların alındığını ve önümüzdeki dönemde bu işletmenin açılacağını söyledi. Bir türlü çözüme kavuşamayan Yeşilova Pazar Yeri için hissedarlara ekim ayına kadar süre verdiklerini belirtti.

Başkan İduğ, belediye meclis gündeminden alkol ruhsatları ile ilgili konuyu kendisinin çıkardığını ve bu tartışmayı sene sonunda yapacaklarını söyledi.

AK Parti Meclis Üyesi Fatih Taştan belediye meclisinde niceliksel olarak gündem olduğunu ama niteliksel olarak gündem olmadığını dile getirdi. Gündem içerisinde Bornova’nın vizyonuna uygun olmayan gündemler olduğunu söyledi.

‘İŞ YAPMAYANLARLA EL SIKIŞIR GEÇERİZ’
Taştan’ın eleştirilerine karşılık olarak Başkan İduğ, belediyenin çalışmalarını sahada gösterdiğini söyleyerek “projeler konusunda 2021 hedeflerini bulacağız. Bütün borçları kapatan ve üzerine yatırım yapan tek belediyeyiz. Bu durum meclisin aldığı doğru kararlar sayesindedir” dedi. Bürokratların performansı ile ilgili bir toplantı yapılacağını belirten Başkan İduğ, “çalışmayanlarla gereği yapılacak. İş yapmayanlarla el sıkışır geçeriz” diye konuştu.

BÜYÜKŞEHİRİN BÖYLE BİR FAKİRLİĞİ YOK
Komisyondan gelen ve büyükşehir belediyesi ile Bornova Belediyesi arasında bölüştürülen bina hakkında meclis üyeleri arasında anlaşmazlık yaşandı.

Konuyla ilgili konuşan AK Parti Meclis Üyesi Sait Tatlı “Biz burayı 4-4 üzerinden paylaşılması için büyükşehire yollamıştık. Burası 1980 darbesinden sonra ilçe belediyelerin malları devredildi. 90’larda tamamına yakını geri iade edildi. Büyükşehir galiba burada bir dönüşüm yapmak istiyor. Bizden istenen bu 8 tanesinin tamamının büyükşehire devredilmesi. Büyükşehir bize bunun yerine 8 daireyi Bornova’ya bıraksın dedik. Yarı yarıya bir karar çıktı ve büyükşehir belediyesi bizim kararımızı yok saydı. Büyükşehir 7 tanesini istedi bir tanesini bize verdi. Büyükşehirin böyle bir fakirliği yok” dedi.

İYİ Parti Meclis Üyesi Kemal Sevinç ise fiilen o dönemde yaşamış ve belediyede çalışmış olduğunu belirterek “1980 darbesinde Bornova Şube Müdürlüğü oldu. Müdürlüğü de emekli olan Feyzi abimiz geldi. Bizim de abilerimiz o dönemde albaylardı. Büyükşehirler oluşunca daha sonrasında Bornova Belediyesi oluştu. Mülklerin bölünmesi o dönemde oldu. Bu blokların sadece kaba inşaatı duruyordu. Bütün ince işlerini ben yaptım o dönemde. O dönemde bir miktarı Bornova’da bir miktarı büyükşehirde kaldı. Bu yeni durumlardan dolayı sonra bölme oldu. İl idare kurullarının aldığı kararlar doğrultusunda tapular tescil edilecek” dedi.

KÖKÜ PARA OLSA BÜYÜKŞEHİR İÇİN NE İFADE EDİYOR?
Sevinç’in açıklamalarının ardından yeniden söz alan AK Partili Meclis Üyesi Taştan, “Büyükşehirde bu karar oy birliği ile alındı, doğru. Konu nasıl gelişti? Bir evrakta sorun vardı ve meselenin özü buna dayanıyordu. O dönemde formüllere bakılırken geçen ay büyükşehire geldi bu durum. O evrak daha sonra bulundu ve büyükşehire ait olduğu söylendi, bu durum yalan. Kemal abi ‘büyükşehir abidir, ilçelere bakmak zorundadır’ derdi. Büyükşehir Bornova’ya baktı. Bornova Belediyesi’nin madem bir hakkı yokmuş imzalayacağız dedik. Biz bu bilgi ışığında bu oyu kullandık. 8 tane daire dediğiniz kökü para olsa büyükşehir için ne ifade ediyor? Bornova için en azından maneviyatı var” ifadelerini kullandı.

BÜYÜKŞEHİRİN MAL GASPI YOK
Lojmanlar hakkında söz alan CHP Meclis Üyesi Halit Aksu, “Az önce Kemal Bey’in anlattığı gibi binalar yapılmış değil. Oradaki lojmanlar bizim adımıza değil. Ben grubumuzda neden mallarımız büyükşehire veriliyor diyen biriyim. Sonradan İl İdare Kurulu kararı ortaya çıktıktan sonra gördük. Toplam 22 tane var, 21 tanesi bizim adımıza ve kimse kimseyi kandırmıyor. Büyük abi küçük abi yok. Hak var. Bizim hakkımız 22 tane lojman ve 22 tanesini almışız. Bizim almış olduğumuz 4-4 kararı havada kaldı. Yasa gereği il idare kararına riayet etme durumundayız. Biz siyaset yapmıyoruz, yasaya uyuyoruz. Burada büyükşehirin mal gaspı yok” diye konuştu.

EVRAĞI GÖRMÜŞ DEĞİLİM
Kendisine yönelen eleştiriler üzerine söz alan AK Partili Taştan, İl İdare Kurulu’nın kararını görmediğini belirterek “Hala bu evrağı görmüş değilim. Gördüğünüz evrak nerede? İlçem adına orada siyaset yaptım, size de tavsiye ederim” cevabını verdi.

İL İDARE KARARI BURADA
CHP Meclis Üyesi Halit Aksu elinde bulunan belgeleri göstererek “Yalan ile eksik arasında çok fark var. Kararı göremedik dedi, İl İdare Kurulu kararı burada. Biz afaki konuşmadık” dedi.

Tartışmaların ardından yeniden oylanan karar mecliste oylamaya sunuldu ve oy çokluğuyla geçti

ELİMİZDEN BİR ŞEY GELMİYOR
Meclisin dilek ve temenniler bölümünde sosyal medyada gündeme gelen sokaktaki hayvanların vatandaşa saldırması hakkında Başkan İduğ fikirlerini beyan etti. İduğ “Sosyal medyada hayvanları ısırma konusunda bir video paylaşıldı. İlçe belediyesi olarak elimizden bir şey gelmiyor. Bu konu hakkında komisyon oluşturalım Ankara’ya gidelim. Kısırlaştırma yapılıyor veterinerlik açtık ama daha ötesine sizden destek istiyorum elimizden daha fazla bir şey gelmiyor. Diğer ilçeleri aradım bu konu hakkında. somut bir öneriye ihtiyacım var” dedi.

YASADA BUNUNLA İLGİLİ BİR SIKINTI YOK
AK Parti meclis üyesi Tatlı ise, “Bornova Belediyesi gibi tüm belediyelerin saldırganlık sıfatı olan durumda el koyma gibi bir durum var. Düzelemeyecek durumda olan hayvanlar için yapılanlar bellidir. Ben de hayvan severim ama bu konuda bir tweet atmadım. Hayvan sever olmak demek onun da bizim gibi bir birey olduğunu bilmek. Saldırgan insanlara nasıl müsaade ediyorsak hayvanlara da edebiliriz. Yasada bununla ilgili bir sıkıntı yok. Pet shoplarda birkaç bin dolarla satılan hayvanları görüyoruz. Bunlara ihtiyaç var da bedavadan sahiplendirmek için yok mu? kısırlaştırma ile bu hegemonyanın önüne geçemeyiz. Bu söylediklerinizin para etmeyeceği aşikardır. Bu konuda bilgilendirici faaliyetlerle işe başlayalım” dedi.

 
Bayraklı Meclisi'nde AK Parti-CHP arasında restleşme: Hodri meydan!
 
Gaziemir Meclisi'nde bir çatlak daha!
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
izmir 35 2 Eylül 2021 Perşembe 08:49

Darisi Büyükşehirdeki bürokratların ve sözde koordinatör olarak adlandırılan kişilerin başına

Yorumu oyla      5      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bayraklı Meclisi'nde AK Parti-CHP arasında restleşme: Hodri meydan!
Bayraklı Belediyesi Meclisi’nde, Başkan Serdar Sandal’ın geçtiğimiz günlerde ...
Başkan Cemil Tugay tarih verdi... Karşıyaka Çarşı'ya ilk kazma Kasım'da
90 kişilik öğrenci grubunun hazırladığı 10 farklı tasarımın en iyi parçalarını ...
Konak'ın Meclisi... 'İzmir Baba'ya vefa, ağır hasarlı binalar için hamle!
Konak Belediye Meclisi Sancar Maruflu’nun adının Konak’ta yaşaması için ...
 
Başkan Koştu'dan Büyükşehir'e: Doğalgaz çalışmalarını durdurmak manidar!
Bergama Belediye Başkanı Hakan Koştu, Eylül ayı belediye meclisinde yaptığı ...
15. Karaburun Bilim Kongresi başladı... Başkan Soyer 'Kriz Belediyeciliği'ni değerlendirdi
Karaburun Bilim Kongresi’nde konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı ...
Çiğli’de 'Yuvarlak Masa' toplantıları tamamlandı
Çiğli Belediyesi tarafından düzenlenen İklim Eylem Planı Yuvarlak Masa ...
 
Aydın'da belediye onlarca çocuğa yüzme öğretti
Aydın Büyükşehir Belediyesi'nin çocukların yaz aylarını verimli değerlendirebilmeleri ...
Kiraz'ın işgalden kurtuluşunun yıl dönümü kutlandı
 Kiraz ilçesinin düşman işgalinden kurtuluşunun 99. yıl dönümü etkinliklerle kutlandı.
Torbalı'da dolu dolu kurtuluş coşkusu başlıyor
Torbalı’nın düşman işgalinden kurtuluşunun 99. yılı bu yıl da bir dizi ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Veda zamanı!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bir portre Recai Acar...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Şampiyon Göztepe!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva