HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
1 Eylül 2021 Çarşamba - 20:18

Bayraklı Meclisi'nde AK Parti-CHP arasında restleşme: Hodri meydan!

Bayraklı Belediyesi Meclisi’nde, Başkan Serdar Sandal’ın geçtiğimiz günlerde emsal artışıyla ilgili açıklamasında yaptığı açıklamalar tartışma konusu oldu, AK Parti ve CHP cephesi birbirine karşılıklı olarak “Hodri meydan” ifadelerini kullandı. Ayrıca, AK Parti cephesi Başkan Sandal’ın sosyal medyada ve röportajlarda yaptığı açıklamaların birbiriyle uyuşmadığını ifade ederek tepki gösterirken, üslup tartışması da beraberinde geldi. Başkan Sandal, emsal artışı yetkisinin yerel yönetimlerde olduğunu ancak bakanlıktan geri dönme ihtimaline karşı o ifadeleri kullandığını dile getirdi.

Bayraklı Meclisi nde AK Parti-CHP arasında restleşme: Hodri meydan!

Menduha Ceylan / EGEDESONSÖZ- Bayraklı Belediyesi Ağustos ayı olağan meclis toplantısı Belediye Başkanı Serdar Sandal başkanlığında gerçekleşti.

Bayraklı Belediyesi Hizmet Binası Meclis Toplantı Salonu’nda düzenlenen toplantıda dilek ve temenniler kısmında AK Partili meclis üyesi Emre Demir ve Başkan Sandal arasında söz dalaşı meydana geldi.

Ayrıca bölgede eksikliği hissedilen sanayi bölgesi oluşturulması konusunun konuşulması üzerine Meclis’te bir Sanayi Komisyonu kuruldu. Komisyon üyeleri; CHP’den Ali Uğurel, AK Parti’den Seyfettin Atbaş, MHP’den ise Muhammet Şahin oldu.

Bayraklı Belediyesi AK Parti Grup Başkan Vekili Abdullah Aktaş, Başkan Sandal’ın 27 Ağustos 2021 tarihinde kullandığı, “Hodri meydan, emsal arttırın onay verelim. Namus şeref sözü veriyorum, meclisten geçireceğim” sözlerine tepki gösterdi. Aktaş, “Buradan bir soru sormak istiyorum. Siz ya da imarda ilgilenen birimin müdürünün cevap vermesini istiyorum. Bayraklı sınırları içerisinde emsal arttırma yetkisi kimde? Birinci derece deprem kuşağı ve aktif fay hattının konumlandığı kent olan İzmir’de, yerleşim yerlerinin yarısının çöküntü bölgeleri olarak yapılaştığı ve bir anlamda nüfusun çoğunun günümüz koşullarında yine gerçekleşecek bir deprem afetinde tehditle karşı karşıya olduğu aşikardır. Yerel yönetimlerin planların vizyona dönüştürebilecekleri bir güç ülkemizde yaşanırken İzmir’den yerel iktidar böyle bir imkana sahipken noktasal çözüm önerileri ile polemik oluşturma çabası İzmir’imizin önünde ciddi bir engel oluşturmaktadır. Kent bundan dolayı dönüşemiyor ve maalesef kazamıyor. Oysaki kaynak ve potansiyele ilişkin kullanıma giden yolun altın anahtarıdır. Kentimizin 1980 yıllarından kalma imar planlarının olduğu ve o planların hiç güncellenmediği imar planların en önemli olgusu ve gerçekleşmesini sağlayan imar uygulamalarının yapılmadığı; yapılan imar uygulamalarının hiç ele alınmadığı çok acı bir şekilde görülüyor. Bu kentte yıllardır taş üstüne taş konamamasından dolayı düştüğü durum hayret ve şaşkınlığı bulunmaktadır. 21 yıl önce dünyada 9 kentte biri olarak ve Türkiye’de ilk deprem master planı yapmış İzmir hala planları ve imar yönetmelikleri olmayan bir şehirdir. Merkez ilçelere 5 binlik planların tamamlanamamış, askı süreci yeni biten bir yüz binlik planı yeni onaylanan alt ve üst ölçekli planları olumsuz bir şehirdir. Yapı stoklarının yarısını kaçak ve gecekondulardan oluşan İzmir’de geri kalan yapı stoku da deprem yakını yapılardan oluşmaktadır. Sonuç olarak İzmir’in sağlıklı yağı stok sayısı yüzde 20’ler civarındadır.

AKTAŞ: YETKİ ÖNCELİKLE SİZDE!
Muhalif bir durum sergileyen İzmir Büyükşehir Belediyesi, 19 bin 380 konuta tekabül eden bir dönüşümü planlamaya halkımız vaad etmiştir. Buna karşılık 2 yılda 874 daire 73 işyeri ancak temsil edilmişti. Bu hızla hedeflerinin yüzde 10’unu gerçekleştireceklerdir.

Emsal artış yetkisinin belediyelerde olduğunu hatırlatmak istiyorum. Devlet veya bakanlıkta değil. Kendi yetkisini kullanmaktan kaçınan yerel belediyeler emsal artış yetkisinin kullanmamalarını ve vatandaşın önünü açmalarını bekliyoruz. Emsal artış yetkisini kullanmayan yerel belediyelerin yetkilerini kurulacak olan kentsel dönüşüm daire başkanlığına devredileceğini, vatandaştan da ada bazında 3’te 2 çoğunluğu sağlanıp başvuru yaptığında hem müsaade hem de emsal artık bakanlık tarafından verilecek. Yetki öncelikle size. Siz yetkinini kullanacaksınız vatandaşın önünü açacaksınız. İzmir depremi oluşan orta hasarlı oluşan fazlalığı İzmir’de kentsel dönüşüm süresinin hızlanması için bir kez daha göstermiştir. Mevcut yönetimler ve iradeyle bu mümkün görünmüyor. Yapılacak tüm çalışmalara AK Parti olarak destek vereceğiz.

AKTAŞ: LİYAKATE UYGUN DEMİŞTİNİZ!
Anaokulu öğretmeleri ile ilgili sınav yaptınız. Liyakate uygun yapıldı demişsiniz ama sınavla ilgili şikayet var. Bir anaokulu adayı var. Şöyle diyor; sınavdan 15 dakika önce iki adayın oradaki sorumluyla görüştüğünü görüyor. Bu iki kişi sınav esnasında klima biz çarpıyor diyerek başka odaya götürülüyor. Sonra o arkadaş beni de klima çarpıyor diyor ama o götürülmüyor. İzin vermiyorlar. Vatandaş ta bu iki öğretmen adayına verilen imtiyaz nedir diye soruyor? Sorular mı verildi deniyor?

Kentsel dönüşümde bir banka ile ilgili siz bir kredi anlaşması yaptınız. Anlaşmasını yaptığınız kredi ile ilgili vatandaş başvuru yaptı mı? Bornova Belediyesi sınırları içerisinde 6 sanayi bölgesi var. En büyük gelir de buradan elde ediyor. Fakat Bayraklı’da bir tane sanayi bölgesi ilan edilmiş ama olmadığı söyleniyor. Sanayi bölgesi olarak verilen yer ne durumda? Hala aynı mı yoksa değişiklik mi yapıldı? Burası için neden çalışma yapılmıyor?” sorularını sordu.

Aktaş’ın sorularını cevaplayan Başkan Sandal, “Burası Bayraklı meclisi Büyükşehir’le ilgili kısmın orada konuşulması ilgili muhatapların cevap vermesi daha doğru olur. Emsal artışı konusunda; deprem sürecinde toplumun birçok kesmi içinde belediyenin, bakanlığın, büyükşehirlerin, sivil toplumun ve vatandaşın olduğu büyük dayanışmayla biz bu işi çözdük. Ve belki de tüm Türkiye’ye örnek olacak bir işi Bayraklı’da yaptık.  Aslında bu süreç evleri yıkılan ve yeni ev yapacak yurttaşlarımızın mağduriyetinin giderme ölçeğinde de yine meclislerde bütün siyasilerin içinde olduğu ortak bir çalışma yürütüldü. Buradan AK Partili meclis üyelerimiz de CHP’den de MHP’den İYİ Parti’den de arkadaşlarımızda içerisinde oldular. Hiç birine siyaset girmedi. Bayraklı Belediyesi’nden plan notumuzu oybirliği ile geçirdik. Burada da hedefimiz, aslında bu işi ada bazlı yaparsak, birleştirirsek hem yüzde 10 bir imar artışı veririz. Müteahhit payı düşmüş olur, alt katlarını bodrum yapıp yeşil çevreyi biraz daha düzenlersek daha nitelikli bir şey çıkar. Bütün siyasilerin müzakeresi sonucunda usul ve esasların belirlenmesiyle ilgili bakanımızın da oluruyla büyükşehirden geçti. Bu geçen usul ve esaslara uygun olarak da bayraklı meclisi 8 9 gün içerisinden hem kendi hem de büyükşehir meclisinden geçti. Ve bu süre zarfında birçok eleştiriler oldu.  Biz göndeririz, büyükşehir kabul etse bile bakanlıklardan bir sürü onay süreci var. Burada mağdur olan vatandaşımız var.

SANDAL: HEDEF ALMADIK
Bizim kimseye hodri meydan kastımız aslında birilerini hedef alarak söylediğimiz bir şey değil. Arkadaşlar toplumu yanlış bilgilendirdiği zaman burada başka kaygılara neden oluyorlar. Sanki ortada yapılacak bir iş var da birileri bundan imtina ediyor gibi oluyor. Biz vatandaşımızın yıkılan evleriyle ilgili yüzde 20-30 kayıplarıyla ilgili kararımız büyükşehir ve Bayraklı’nın ortak kararıdır. Ben bunu CHP adına ya da AK Parti adına yaptım dersem olmaz. Bunun üzerine yeniden bu işin alevlendirilmesinin; piyasanın kırılgan olduğu bir ortamda vatandaş mağduriyetini arttıracak bir yöne doğru ilerliyor. Biz tabi ki Bayraklı’yı temsil edenler olarak ilgili kurum ve kuruluşlara bunları ileteceğiz. Cumhurbaşkanımızdan bir şey talep ettik, ulaştı mı ulaşmadı mı bilmiyoruz, arkadaşlar ulaştıracaklarını söylüyordu. Ben de bu konuda gerekli hassasiyetin gösterileceğine inanıyorum. İş bankasıyla da yaptığımız, Çevre ve Şehirciliğin katkısıyla beraber düşen faizlerle beraber anlaşıyoruz. Oradan da faiz oranı düşüyor. Biz de diyoruz ki afet kapsamında nasıl evleri yıkılan vatandaşımızın ihtiyacı kadar uygun kredinin bir an önce çıkması gerekiyor. 200 bin lira vatandaş yetmiyor. Faizi de ödemeye vatandaşın gücü yetmiyor. Ortada kitlenen bir mesele var. Bunu çözmek meclisin işi.

Bu anlaşmanın altında yatan şey; birçok vatandaşımızın kredi alabilme yeterliliği yok. Bunlarla ilgili herhangi bir dönüşümde binanın yarısındaki kat maliklerinin krediyi alıp öbürlerinin almaması sürecin kilitlenmesi anlamında. Biz yeryüzünde bulunmamış bir şey getirdik demiyoruz. Orada aksayacak işlerle ilgili üzerimize düşeni yapıyoruz. Orada ödemelerle ilgili belediyenin garantörlüğünü alıyoruz. Bu aslında hepimizin ortak görevi.

Eğer gerçekten bir imar artışı sağlanacaksa bunun büyükşehirden ve odalardan çıkmayacağı açık. Oda Büyükşehir’in usul ve esaslarla ilgili önergesine dava açmış durumda. Biz bununla ilgili meclisimize bir karar dahil etmeyeceğiz. Durum buyken bunu bir daha büyükşehir ve odalardan geçirme şansımız yok. Ama merkezi olarak; bakanlığın, AK Partili vekillerin sunabilecekleri bir şey varsa biz elimizden geleni sonuna kadar yaparız. Kararı alır bakanlığa göndeririz. Bizim üzerimize ne düşüyorsa elimizden geleni sonuna kadar yaparız. Bilmediğimiz yer, görmediğimiz yer olabilir. Arkadaşlarımızın buldukları yol ve yöntem yasa ve yönetmelikler uygunsa biz yine meclisimizde konuşuruz. Yeter ki vatandaşımızın lehine bir iş yapalım. Buradaki tavrımız bu” diye konuştu.

SANDAL: SINAVIN SORUMLULUĞU EGE ÜNİVERSİTESİ’NDEYDİ!
Sınavla ilgili gelen tepkilere yanıt veren Sandal, sanayi bölgesi hakkında da konuşarak “Sınavla ilgili bilgim yok. Sizden duydum. Araştıralım. Oradaki temel sorun; kreşlere gidecek çocuklarımızın siyasi insiyatiflerle alınan öğretmenlerle yürümesi değil; kim olursa olsun, alanında uzman kişilere çocuklarımızı emanet etmek için sınavı Ege Üniversitesi’yle bir protokol kapsamında yapıyoruz. Biz hiç karışmadık Ege Üniversitesi’ne devrettik sınavın sorumluluğunu. Ölçme değerlendirme işlemlerinin tamamı Ege Üniversitesi tarafından yürütüldü. Orada bir aksaklık olmuşsa sorar, tedbir alırız. Biz Bayraklı’da çocuklarımızı en nitelikli, en kaliteli öğretmenlere teslim edeceğiz. Burada hak, hukuk neyse çocuklarımız onlardan yararlanacak. Özel okullarda bu çocuklar nelere erişiyorsa bizim kurumumuzda da yetişenler onlara erişecek. Bayraklı’da çok güzel bir potansiyelimiz var. Burada üzerimize düşen tarafsız olmak. Sorun olabilir, senden duydum araştıracağız. Sanayi bölgesiyle ilgili konu doğru tespit. Bornova’nın Kemalpaşa’nın Çiğli’nin Torbalı’nın asıl gelir kalemi bu bölgeler ve gerçekten ciddi bir gelir. Biz de böyle bir alan bulabiliyorsak arkadaşlar bilgi verebilirler. Mantıklı bir öneri” ifadelerini kullandı.

DEMİR: RÖPORTAJLARI SİZİN VERMEDİĞİNİZİ DÜŞÜNÜYORUM ARTIK
AK Partili Meclis Üyesi Emre Demir, “Özgür Bey mesaj attı, siz plan notlarından bahsederken bakan bey plan tadilatı yapın diye talimatı vermişler.  Bahsedilen konularda doğru yanlış birçok konu var ama 100.000’likte bu kadar önemsiyorsak önce yerel belediye binlikleri bir tamamlasın. Önce üzerimize düşeni yapalım. Akabinde kredi meselesi konuşuldu, ben artık röportajları siz vermiyorsunuz; sosyal medya hesabınızdaki açıklamaları siz yapmıyorsunuz. Çünkü hangi Serdar Sandal’a cevap vereceğimi şaşırdım” dedi ve bunun üzerine Başkan Sandal, gülerek “Allah Allah” dedi. Demir sözlerine devam ederek, “Röportajda, meclisin huzurunda krediyi çıkardık, anlaşma yaptık diyerek boy boy fotoğraflar gösterip işte bakın bu problemi biz çözdük diye açıklamalar yaptınız. Şimdi de diyorsunuz ki, bu arada biz bunu izah ederken yine böyle gülmüştünüz. Sayın Başkan, bakanlık zaten şunu şunu yapıyor, şu kadar da indirim oluyor dediğimizde siz cevap dahi vermemiştiniz ama bugün kendi kendinize dediniz ki, -Serdar Sandal araya giriyor- Sayın Başkan söylemediniz. Madem böyle bir konu var neden böyle bir açıklama yaptınız? Onu da anlamış değiliz. Çekilen anlaşılan kredilerle alakalı bilgi verin dediğimiz zaman vermediniz. 4-5 ay geçti üstünden.

Hayırlısı olsun bir temel atma töreni düzenlemişsiniz. Temel atma törenine icabet etmişsiniz ama sosyal medyadaki Serdar Sandal öyle dememiş. Düzenlemişsiniz, bir de oradan bize bir mesaj yollamışsınız. Her zaman dediğiniz gibi ama onu dahi mış ve muşla yapıyorsunuz. Siyaset yapmadan, siyaset yapmıyorum ama tamamen siyaseten konuşuyor. Orada da siyaset yapamadan şunu şunu diye devam etmiş, kendi paylaşımını direkt okuyacağım ama bizim temennimiz şu olurdu; TOKİ kendi ilçemizde yerel iktidarında bulunduğunuz ilçede milyonlarca liralık rezerv alan yapıyor. Oradaki törenlere de icabet etmenizi isterdik” dedi.

DEMİR: SİZİ SOKAKLARA DAVET EDİYORUZ!
Başkan Sandal, “Evet davet etmediniz bizi” şeklinde yanıt vermesi üzerine Demir, “Şimdi davete icabete gerek yok. Bayraklı sizin ilçeniz” dedi. Sandal, “Biz davet edildiğimiz yere gideriz” demesi üzerine Demir, “Ama siz bir müteahhit firmasının temel atma töreninde boy göstermek istediniz. Kesinlikle saygı duyuyoruz” dedi ve Sandal’ın sözünü bir kez daha kesmesi üzerine, “Sözümü tamamlayayım ne olur… Yine bu alanlarla alakalı da bir kentin bir şehrin imar edilmesi konusunda kimin ne görevi olduğunu muhakkak sizler de iyi biliyorsunuzdur ama paylaşımınızda -Bayraklı’da bir uygulama alanımız da var, yok demiyoruz tılsımlı gül bahçesi hayali… İşi iyi bilen arkadaşlar da var. Uygulanabilirliği ne kadar? Vaktimizi çalıp yapıyoruz demenin manası yoktur.- ‘Sıra siyaset gütmeden ayrımcılık yapmadan, tüm yasal boşlukları doldurmakla görevli siyasilerde. Devletimizde, hükümetimizde, kamu kurumlarında’ buraya kadar siz katılıyoruz ama o yüzden soruyoruz demiş. Bize soruyor başkan. ‘Ayinesi iştir kişinin, güzel vaatler dışında Bayraklı Belediyesi olarak 7 uygulama alanında yaptığımız çalışmaları hala kentsel dönüşüm ifadesiyle çarpıtacak mısınız?’ demiş. Kentsel dönüşüm komisyonunu dahi biz kurduk. Uygulamalı planların bitmesini isteyen de biziz. Hiçbir konuyu da çarptırmadık. Bir de siz bu 7 uygulama alanında bugüne kadar ne yaptınız? Bundan sonra  ne yapacaksınız demiş. Bilmiyor. Bu planları belediyenin yapacağını bilmiyor. Biz bayraklı için ne yaptığımızı görmemiz için sizi sokaklara davet ediyoruz. Göreceksiniz” dedi ve Sandal, “Ben sokaklarda seni görmüyorum” diyerek araya girdi.

SANDAL: MAHALLENE GELİYORUM YOKSUN!
Demir ise “Demek ki sokaklarda gezmiyorsunuz” demesi üzerine Sandal, “Mahallene geliyorum yoksun” dedi. Demir ise, “Sayın başkan manipüle etmezseniz sevinirim” dedi. Sandal, “Sen bunu söylersen ben de böyle derim. Mahallene geldiğimde seni görmediğimi söylerim. Vatandaşa esnafa gittiğimde sorarım” dedi. Demir, “Hiç girmek istemediğim konulara beni zorluyorsunuz. Siz hep diyorsunuz ya hodri meydan. Hodri meydan. 2024’te yerelde de iktidara girdiğimizde Bayraklı’da sizi misafir edelim. O zaman göreceksiniz –Sandal’ın gülmesi üzerine- bir belediye başkanı bu kadar olmasa memnun olurum. –Sandal, ‘esprisi yapıyorsunuz’ dedi ve Demir devam etti- Sayın başkan bizde 2023’te iktidar olacağız dediğinizde böyle gülüyoruz aynı.  Ben size siz gibi cevap vermek istiyorum. Cevap veremeyeceğiniz konularda üslup diyorsunuz. Siyasi nezaket çerçevesinde konuşmak hepimizin görevi. Ama biz burada seçim sürecinde Bayraklı’nın mahallerini dahi bile bilmeyen adaya turist gibi gezdiniz demedik. 40 senedir Bayraklı’da yaşayan grup başkan vekilime siz söylediniz” sözleriyle tepki gösterdi.

ÇAMUR: BAŞKANIMIZA YALNIZ DEYİP YÜKLENMEYİN
CHP’li meclis üyesi Gamze Gül Çamur ise “İktidar olduğumuz mecliste ortalığın gerilmemesi için elimizden geleni yapıyoruz. Haksızca saygısızca tavırlar oluyor. Ama nasılsa iktidarız, arkadaşların tavrı sert olacak deyip geçiyoruz. Ama bizim de kendimizi tutamadığımız zamanlar oluyor. Biz üslubumuz koruyor, başkanımız karşı yapılan hakaret konuşmasında bile susuyoruz. Meclisi adabı bozulmasın, izleyen vatandaş öyle bir şey görmesin diye çabalıyoruz. Sizin konuşmamıza göre o saygısızca bir tavı değil ama bürokrat milletvekili değil belediye başkanısınız demek saygısızcadır. Bu size göre değil ama bana göre öyledir. Başkanıma da çok güceniyoruz. Bize bazen konuşma fırsatı vermiyor. Bu kadar demokrat şekilde meclisi yönetmesine katkıda bulunuyoruz. Konuşmadığımız zamanlar da başkanımızı yalnız deyip yüklenmeyin” dedi.

Başkan Sandal ise “Bazı meseleleri çok abartmamak lazım. Tartışmadan kazanacağımız bir şey yok. Ben Emre’yi severim, o da beni sever. Sosyal medyasına bakın yüzde 80’inde ben varım benim fanatiğim. Bazen eleştirecek tabi. Bana bakan vekil dediğinde tanıdığım için bir şey demedin evet ben belediye başkanıyım” ifadelerini kullandı.

Çamur sözlerine devam ederek, “Eğitimci belediye başkanı olarak açılan anaokullarına sınavla öğretmen aldığınız için sizi size teşekkür ediyoruz. Bu Bayraklı Belediyesi tarihinde ilk oluyor. Bu sınav Ege Üniversitesi işbirliği ile yapıldı. Gerisi Ege Üniversitesi’ndeydi. ÖSYM standartında olan sınavda gözetmenliği de onlar yaptı. Tamamen liyakate uygun yapıldığını diyerek içlerinin rahat olsun diyorum” dedi.

POLAT: O PLAN NOTUNDA BAKANLIK DİRENÇ GÖSTERDİ

CHP Grup Başkan Vekili Cindi Can Polat ise “Bir anlam kargaşası oluşmasın. Net bir açıklama yapayım. Depremden sonra İzmir’de net olarak emsalin arttırıp vatandaşın elinin kolaylaştırılması için ilk adımı atan belediyeyiz. Büyükşehirden karar alındı ama alınmış olan ilke ve esaslarda plan notu neticesinde tartışılarak gelmiş olduğu noktadır. O plan notunda Bakanlık direnç gösterdi. Olan notu değil plan revizyonu için direnç gösterdi. Bayraklıda ada bazında yapılacak olan yapılaşmadan yüzde 10 plan notu ret edildi. İlke ve esaslar kabul edildi. Ama artış iptal edildi. Artık makul oranda da getirilmelidir. Bakanlık plan yapar, bizim bir yerde amirimiz Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’dır. Deprem bölgesinde böyle bir artış getirilirse buna karşı çıkmayacağınızı ifade etmişiniz. CHP olarak vatandaşın elini kolaylaştırmak için yapılacak her türlü olumlu adımın yanında olduğumuzu ifade etmek istiyorum” açıklamalarında bulundu.

 
Başkan Cemil Tugay tarih verdi... Karşıyaka Çarşı'ya ilk kazma Kasım'da
 
Başkan İduğ 'iş yapmayan gider' dedi... Bürokratlara operasyon kapıda!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başkan Cemil Tugay tarih verdi... Karşıyaka Çarşı'ya ilk kazma Kasım'da
90 kişilik öğrenci grubunun hazırladığı 10 farklı tasarımın en iyi parçalarını ...
Konak'ın Meclisi... 'İzmir Baba'ya vefa, ağır hasarlı binalar için hamle!
Konak Belediye Meclisi Sancar Maruflu’nun adının Konak’ta yaşaması için ...
Başkan Koştu'dan Büyükşehir'e: Doğalgaz çalışmalarını durdurmak manidar!
Bergama Belediye Başkanı Hakan Koştu, Eylül ayı belediye meclisinde yaptığı ...
 
15. Karaburun Bilim Kongresi başladı... Başkan Soyer 'Kriz Belediyeciliği'ni değerlendirdi
Karaburun Bilim Kongresi’nde konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı ...
Çiğli’de 'Yuvarlak Masa' toplantıları tamamlandı
Çiğli Belediyesi tarafından düzenlenen İklim Eylem Planı Yuvarlak Masa ...
Aydın'da belediye onlarca çocuğa yüzme öğretti
Aydın Büyükşehir Belediyesi'nin çocukların yaz aylarını verimli değerlendirebilmeleri ...
 
Kiraz'ın işgalden kurtuluşunun yıl dönümü kutlandı
 Kiraz ilçesinin düşman işgalinden kurtuluşunun 99. yıl dönümü etkinliklerle kutlandı.
Torbalı'da dolu dolu kurtuluş coşkusu başlıyor
Torbalı’nın düşman işgalinden kurtuluşunun 99. yılı bu yıl da bir dizi ...
Kent’te Sanat Söyleşileri’nden muhteşem final
Karşıyaka Belediyesi tarafından düzenlenen; her hafta sanatın çeşitli ...
 
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu vapur bir milletin kaderini nasıl taşıdı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bir portre Recai Acar...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva