HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
11 Ocak 2012 Çarşamba - 09:23

Turgut Oğuz: Dava açın, destekleyeceğim

Aliağa Belediye Başkanı Turgut Oğuz, “Aliağa’da sanayi kaynaklı kirlilik insan ve çevre sağlığını tehdit ediyor. Termik santrallere karşı yapılacak hukuki mücadelelerde çevreci kuruluşların yanındayım’’ dedi.

 Turgut Oğuz: Dava açın, destekleyeceğim

ALİAĞA - İzmir’in Aliağa ilçesinde İzdemir Enerji Elektrik Üretim A.Ş tarafından kurulmak istenen termik santralin belediyeden inşaat ruhsatı almasıyla ilgili kamuoyunu bilgilendiren Aliağa Belediye Başkanı Turgut Oğuz, tartışmalara son noktayı koydu; “Firma, dosyasında hiçbir eksiği olmadığından yasal sürenin son günü ruhsat aldı. Aliağa’da sanayi kaynaklı kirlilik insan ve çevre sağlığını tehdit ediyor. Termik santrallere karşı yapılacak hukuki mücadelelerde çevreci kuruluşların yanındayım. Çevre örgütlerine sesleniyorum; Dava açın, yanınızdayım, ben de size imza vereceğim”
 
AÇILACAK DAVALARI DESTEKLİYORUM
Aliağa Belediye Başkanı Turgut Oğuz, dosyada eksik bulunmadığından yasal zorunluluk nedeniyle inşaat ruhsatı vermek zorunda kaldıklarını ifade ederek, “yürütmenin durdurulması ya da iptali” için açılacak tüm davaları destekleyeceğini açıkladı. Başkan Oğuz, “Açılacak davalara imza vermeye, destek olmaya kararlıyım. Kamu idaresi, yasal zorunluluk nedeniyle ruhsatı verdi. Mevzuat elimizi kolumuzu bağlıyor. Ancak Aliağa’da yaşayanlar olarak, vatandaşlar olarak bunun iptali için elimizden geleni yapacağız” dedi.
 
BAŞKAN OĞUZ’DAN ÇARPICI AÇIKLAMALAR
Aliağa Belediye Başkanı Turgut Oğuz, firmanın başvuru dosyasında yasal mevzuatın gerektirdiği koşulları tamamladığının görüldüğünü ifade ederek, “Zeytincilik yasası gereği iznin iptal edilebileceği ileri sürülüyor. Oysa 06.06.1984 tarihinde bölge Bayındırlık ve İskan Bakanlığı tarafından Sanayi alanı olarak ayrılmış. Danıştay tarafından 1/100 binlik planın yürütmesinin durdurulduğundan, 1/25 binlik planların hükümsüz olacağı ileri sürülüyor. Ama Danıştay 6. Daire içtihatlarına göre; 1/25 bin ve 1/5 binlik planların iptal edilmesi halinde dahi 1/1000’lik imar planının iptal olamayacağı, üst ölçekli planların mahkemece yürürlüğünün durdurulması alt ölçekli planların yürürlüğünü durdurmuyor.” Dedi.
 
YASALARA VE MEVZUATA UYGUN DAVRANILDI
Aliağa belediye Başkanı Turgut Oğuz, dosyada jeolojik etüt raporlarının bulunmadığı eleştirilerine de yanıt vererek; “Bakanlıkça onaylı Santral tasdikli imar planının lejant notunda ‘Jeolojik- Jeoteknik etüd onaylanmadan uygulamaya ve yapılanmaya geçilemez’ denilmekte olup, firmanın ruhsat başvuru dosyasında heolojik ve jeolteknik etüd raporları bulunmaktadır. Aliağa Belediyesi olarak, hukukun ve yasaların bizlere verdiği görev, yetki ve sorumlulukla hareket etmek zorundayız. Keyfi olarak dosyayı reddedemezdik. Ancak hukuki ve idari zorunluluk nedeniyle bu ruhsatı vermek zorunda kalsak da çevreci örgütlerimizle birlikte Santralın bölgemizde kurulmaması için mücadelemizi sürdüreceğiz” dedi.
 
HUKUKİ MÜCADELEYİ HEP BİRLİKTE YAPACAĞIZ
“Yıllardır termik santralların bu bölgede kurulmaması için her eyleme koşan, çevreci kuruluşlarla, yurttaşlarımızla birlikte omuz omuza mücadele eden bir belediye başkanıyım. Çevreci harekete öncülük eden, bölgemizde çevre duyarlılığının her zaman olmasını isteyen biriyim.” Diye konuşan Başkan Oğuz; “Temiz, sağlıklı ve yaşanabilir bir çevre için hepimiz
mücadele edeceğiz. Çevreci arkadaşlarımızın hukuki süreci başlatıp, mahkemeye başvurmalarını tüm kalbimle destekliyorum. Açılacak davalara çevreci arkadaşlarımla birlikte omuz omuza katılacağım. Hukuki mücadeleyi hep birlikte yapacağız. Bu süreci durdurmak için hep birlikte hareket etmeye hazırım. Aliağa’da yaşayan biri olarak Aliağa’yı herkes kadar çok seviyorum. Hukuki mücadelelerde yurttaşlarımla, STK’larımızla birlikte santralın kurulmasını durdurmak için mücadele edeceğim. açılacak olan her davayı destekleyeceğim. Ben de imza vermeye hazırım. Mahkemeye gidelim, işin başında bunu durdurmak için elimizden geleni yapalım” dedi.
 
BAŞKANIN RE’SEN ONAY İSYANI
Aliağa Belediye Başkanı Turgut Oğuz, son yıllarda yerel yönetimlerin yeni yasal düzenlemelerle yetkilerinin alındığını ifade ederek, “Çeşitli yasal düzenlemelerle belediyelerin çeşitli yetkileri alınıp Bakanlıklara verildi. Bakanlık, Planları yapıp önümüze getirip atıyor; (İmzaladın imzaladın, imzalamazsan ben imzalarım) diyor. Buna karşı ne yazık ki yapacağımız bir şey yok. İş bu hale geldi. Bakanlığın Resen onay yetkisi Demokles'in kılıcı gibi üstümüzde duruyor. Bakanlığın bu durumu görüp belediyelerimizin önünü açmasını bekliyoruz” diye konuştu.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
yıldız 11 Ocak 2012 Çarşamba 14:55

verilen bu ruhsat ALİAĞA nın KATLEDİLMESİDİR sandıkta bunun hesabı sorulacaktır

Yorumu oyla      12      5  
mehmett 11 Ocak 2012 Çarşamba 10:33

DEĞERLİ ALİAĞALILAR BUGÜN SAAT 12.00 DE KİMYA MÜHENDİSLERİ ODASININ BELEDİYE ÖNÜNDE EYLEMİ VAR. BELEDİYEYE SİYAH ÇELENK KONACAK HER KESİ BEKLİYORUZ..

Yorumu oyla      13      5  
haydar 11 Ocak 2012 Çarşamba 10:24

tavşana kaç tazı ya tut taktiği

Yorumu oyla      15      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kocaoğlu’na 400 yıl hapis iddiası
Başkan Kocaoğlu için 30 ayrı suçlamadan, 400 yıla kadar hapis cezasının istendiği iddia edildi.
Gazilere Başkan Tartan desteği
Türkiye Muharip Gaziler Derneği 2012 yılındaki ilk toplantısını Konak ...
Büyükşehir’den engellilere büyük destek
İzmir Büyükşehir Belediyesi, ihtiyacı olan engellilere akülü veya normal ...
 
‘Gazetecilik başkaldırı mesleğidir’
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Çalışan Gazeteciler Günü ...
Kıbrıs Şehitleri esnafının işgaliye tepkisi
Büyükşehir'in, Alsancak Kıbrıs Şehitleri Caddesi ve Ali Çetinkaya Bulvarı'ndaki ...
Karşıyaka Belediyesi’nde personele hizmet içi eğitim
Karşıyaka Belediyesi yılın ilk hizmet içi eğitim programını düzenledi.
 
Kocaoğlu: Artık yoğurdu üfleyerek yiyiyoruz
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Demokrat Parti ve Büyük ...
Serhat Tutumluer Gençlik Meclisi’nin konuğu oldu
Karşıyaka Belediyesi Kent Konseyi Gençlik Meclisi, başarılı oyuncu Serhat ...
Aliağalı bayanlar, Başkan’a moral için geldi
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, “Bu süreç geçecek. Bir ...
 
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Şampiyon Göztepe!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Siyaset insanı bozuyor
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sahipsiz kalan eski İzmir…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Gülayşe’den doğma ben ‘Öksüz Cüneyd’!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İlk Çağlardan 324’e İzmir Tarihi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Nepotizm hastalığı ve belediyecilik...
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Erdoğan yalnız değil; Özgür Özel de istiyor!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
AVM krizinde kim kazandı?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bumerang!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Gerçek annelik
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva